Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

úgy értettem, hogy látszólag oké az ntfs partíció. az az 1Gib particionálatlan terület amolyan windowsos feature...
    Ma linux alatt másoltam arra a partícióra, miután csatoltam, közben az jutott eszembe, hogy tegnap nem választottam le, mielőtt kijelentkeztem. Ez nem lehet gond?
    A sudo fdisk -l parancsra kiírta, hogy bad magic number in super-block..

0.984375 MB csak az az sda1, de mitől lett az külön partíció, az számomra ismeretlen. Az nem lehet gond, hogy nem csatoltad le kijelentkezéskor, sokan állandóra csatolják az NTFS partíciókat.

A sudo fdisk -l parancsra kiírta, hogy bad magic number in super-block..
    Ez viszont olyan gubanc, amit Linux alatt a megfelelő programokkal is csak komolyabb ismeretekkel bíró szakinak javasolnék megoldani! Ha adatok vannak rajta, akkor főleg. A javasolt topikba nézz be, mert nem zárható ki egyébként a hw- es hiba sem, ami a mostani partícionálással összefüggő műveletek alatt jött elő!
    Valamiképpen mentsd az adatokat, mert üres HDD- vel jobb esélyek vannak a hiba feltárására.

Itt van néhány leírás a probléma elhárítására, ha érdeklődésképp megpillantod, ebből látod, miért mondom, hogy Linux/HDD gyakorlat nem árt:
    [link]
    [link]
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák