Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cog777

senior tag

Sziasztok!

Van egy Lenovo S540 laptopom, mely tartalmaz Intel video kartyan kivul egy AMD Radeon HD 8670M -is. A Manjaro eleg jol tamogatja, viszont a 3.13-as kernelig melegedett rendesen. Lattam hogy a CPU nem vette vissza 800MHz-re a orajelet. Viszon 3.14-es kerneltol mar jol mukodott.

Regebben hasznaltam crunchbang-et es megtetszett a debian stabilitasa. Kiprobaltam a gepen sajnos hiaba telepitettem a liquorix 3.14-es kernelet, bar a CPU orajele leesett 800MHz-re, tovabbra is melegedett a gep a feltelepitett debian-t hasznalva (non-free XFCE iso). (53C, a Manjaro 42C-hoz kepest)

Probaltam zart AMD driver-t telepiteni de 4.8-as gcc kell a liquorix kernel header-hez.

Kerdesem az hogy vajon miert melegedhet? A Manjaro-nal a megoldast a 3.14 kernel hozta el. Debian eseteben nem hozott igazi megoldast bar a 800MHz-nek orultem. Vajon az X.org regi driver-t tartalmaz es az a problema? Egyaltalan az X tartalmazza a videokartya reszt vagy a kernel?

Mert ha az elobbi akkor az X.org-ot mar nem igazan vagyok kepes lecserelni wheezy alatt. Esetleg a Jessy van mar olyan stabil hogy lehet hasznalni?

Új hozzászólás Aktív témák