Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Fotók, videók mobillal
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S10e - esszenciális
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
köszi a választ, otthon kipróbálom.
szintén egy locales-szal kapcsolatos kérdés: su -c-vel futtatnék egy progit. ennél kellene az alaptól eltérő locales-t beállítani. próbálva lett, hogy előtte meg lett adva neki, de mint várható volt, úgy nem vitte tovább. a ~/.bashrc-ben be van állítva az új LC_ALL, de -l segítségével se veszi fel a kívánt értéket. próbáltuk, hogy su -c export LC_ALL=en_US && progi, de így se ment. kifogytunk az ötletekből.
hogy ne nyissak új hsz-t: kipróbáltam a dpkg-reconfigure-t. az utf8-as benne volt a listában, de nem sokmindent tudott vele kezdeni, merthogy nincs hozzás LC_MESSAGES... úgyhogy maradt az iso8859-2.
közben sikerült belőni a rég elfeledett (?) kbrequest-et is, így ctrl-alt-fel kombinációval lehet leállítani a gépet. remélem a defkeymap.kmap.gz az, amit betölt, és nem más, mert abba írtam be a szükséges sort. ki is próbáltam, működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest