Új hozzászólás Aktív témák
-
Clickbait
aktív tag
válasz
Gilthanas #2975 üzenetére
Jó persze, van drop, de függetlenül elvagyok, nagyon ritka az, hogy beszaggat. Persze mint mondtam megesik. De én DayZ mércéhez képest folyamatosnak mondom azt a 30-40 fps-t. Persze ha beszaggat 1-5fps mi tagadás.
Nincs az a Paks II ami elviszi.
De lényeg a lényeg, én az új rendererben és engineben bizok, mivel cserélni akarják, ezt nem lehet hova foltozni, van hogy nulláról kell kezdeni (Rust).
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Gilthanas #2975 üzenetére
A programozás sajnos nem úgy működik, hogy veszel 1 helyére 5 programozót és akkor ötször gyorsabban fog haladni a munka. A fejlesztés elején meghozták azt a döntést, hogy ezt az enginet fogják foltozgatni és kicserélgetni a részeit, a mocsárra várat építeni pedig időigényes.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
Gilthanas #2972 üzenetére
Nekem sincs egy top kategóriás képem, de az érdekes amikor GTX Titan tulajok sirnak 10 fps miatt, amikor nekem városban közel kimaxolva HD 7850-el van 30-40. Kis konfiguráció mókolás, és rádob pár fps-t.
Persze az optimalizálás egy vicc, de most nem is abban a sátuszban van a játék, hogy ezzel foglalkozzanak. Az, hogy mennyi ideig húzzák az állapotot ez már az ő dolguk. Ha nem lenne valami varázs a játékban senki sem játszana vele, de van benne valami és ezt mi is és ők is tudják.Pont ma rakta ki DayZ hungary.
[link] -
kócos87
tag
válasz
Gilthanas #2970 üzenetére
Neked adok igazat, főleg azért mert, óriási pénzek folytak már be hozzájuk és ebből nem hiszem, hogy csak ennyire kellett volna, hogy jussanak. Egyébként mostanában tényleg ritkábban jönnek a patchek, de tény, hogy összeszedettebnek tűnik. Igaz, hogy most pont a zombikat maradtak ki
, de már nem találkozni hirtelen halállal és sok bugot eltűntettek. Azt olvastam valahol, hogy a bétáig nem fogják optimalizálni, hanem megpróbálnak minél több dolgot bepakolni és csak utána jön az optimalizálás.
-
Razzul
őstag
válasz
Gilthanas #2967 üzenetére
Igen, volt már akkor is DX11, csak a DayZ SA-t nem az alapoktól kezdték el felépíteni, mint ahogy egy teljesen új játéknál szokás. Az ARMA 2-re és a DayZ modra építkezve álltak neki a fejlesztésnek, bizonyos dolgokat modernizálva vagy teljesen lecserélve. Ezt-azt az akkortájt fejlesztés alatt álló ARMA 3-ból nyúltak le.
Habár a DayZ-nek ma már nem sok köze van az ARMA-hoz és a régi modhoz, nem szabad elfelejteni, hogy a DayZ az ARMA-ra, az ARMA pedig az Operation Flashpoint-ra épül. Az OFP-ot még 1998-ban kezdte el hegeszteni a Bohemia. És bizony vannak megoldások, habár nagyon kevés, amik még akkorról maradtak ránk.
Ha arra célzol, hogy már a fejlesztés elején elkezdhették volna integrálni a DX11-et, ez sajnos nem ilyen egyszerű.
-
Razzul
őstag
válasz
Gilthanas #2950 üzenetére
(#2950) Gilthanas:
"Annó jöttek szépen patchek sorban, mint a kóristalányok, javult is a játék meg nem is, de az illúzió megvolt, hogy készítik."
Az igaz, hogy manapság már ritkábban jönnek a patchek, de azok általában sokkal nagyobb, átfogóbb fejlesztések. Szóval régen is készítették és most is készítik a játékot. Bizonyíték.
"Ami a városokban történik optimalizálás szinten (10-15 fps) az vállalhatatlan és sértő ránk nézve. Egyszerűen dobálja/droppoltatja a bivaly erős VGA-k órajelét a játék). Hogy ezt nem bírták megoldani 2 év alatt az gyalázat."
Ez így nem igaz, ugyanis a játékon belül eddig semmilyen (nagyobb) optimalizálás nem történt sehol. Van ahol a játék még DirectX 7-et használ bizonyos elemek rendereléséhez. Már dolgoznak a DX11 és 12 supporton, meg az új renderer-en, motoron.
(#2951) z0l1ka:
"Rust nevezetű játék ez idő alatt 5x ennyit fejlődött ,pedig azt kevesebben fejlesztik"
Az összehasonlítás nem éppen fair, ugyanis a Rust a Unity motort használja.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Gilthanas #2950 üzenetére
Egyetértek
Csak azt nem tudom hova lett az a sok sok fejlesztő ?! Mennyi emberkét felvettek csak azért hogy haladjon a játék?! (persze ha igaz volt )Hát Leléceltek ! Pedig pénz az van /volt rá , nem panaszkodhattak.
Rust nevezetű játék ez idő alatt 5x ennyit fejlődött ,pedig azt kevesebben fejlesztik ..
Dayz-vel nagyon rég nem játszottam , de ha fellépek nagy ritkán nem látom azt a "varázst" hogy hűű mennyit fejlődött , városba még mindig hatalmas FPS dropp van és még megvannak a régi bugok is ., fantasztikus
Pedig nagyon jól indult ,jó volt a terv is , csak hiba csúszott a kivitelezésben ..
Kicsit még azért bízom benne hogy egyszer majd csak jó lesz! -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Gilthanas #2463 üzenetére
+1 Igen abszolút
Érdekes látni, hogy a parton és az erdőben mennyire szép "lenne" a játék és gyors.
Már az arma 2 Dayz-ben is végig kellett szenvedni ezt a város problémát, bár lekopogom a guide segítségével nincsenek a játék rovására történő demoralizáló jelenségek, csak hát rossz látni, hogy a vas tudna többet is, csak a játék még nem tart ott.DayZ Hírek:
A tegnapi napon élesedett az 0.54-es patch az Experimental szervereken. Az 542 Mb-os frissítés legszembetűnőbb újítása az új menü. E mellett néhány új karakter animáció, és új tárgyak is bekerültek, továbbá dolgoznak még a BattleEye megfelelő működésén, csiszolják a persistance-t és néhány új helyszín is kilátásban van.
Minden egyben valószínűleg csak a Stable-re fog felkerülni a következő hetekben.Forrás: Dayz Hungary
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Gilthanas #2225 üzenetére
Pontosan
Elég nehéz jó szervert találni főleg meg ahol normális loot is van ,nem csak ilyen vackok a ,itt ezen a szerón nagy volt az esély ,hogy a militaryn találni lehetett AK fegyót nem pedig csak kaját meg esetleg némi ruhát
Igen annyi esze nem volt ennek hogy lezárja a szervert ugyan úgy beengedett mindenkit csak aztán mikor észre vettem hogy többen vannak akkor szépen sorba mindenkit kirúgott
Jól mondod a szerver keresés az katasztrofális kicsit ,meg mennyi de mennyi szerver van ahol semmi loot nincs ,hát az minek ?!
Militaryn vagy a reptéren találtam elvétve pár kaját meg sisakotHát az ilyen szerver minek egyáltalán ?!
A kisebb házak teljesen üresek voltak és nem egy ilyen szerver van! -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Gilthanas #2195 üzenetére
Hát ha nem olyan pályára megyünk ahol vannak ilyen 20-30-an akkor azért lehet találni elég hamar ,általában mi olyan helyeken keressük a kocsit ami nem túlzottan "híres " hely kisebb falvakba is jelzi a térkép és érdemesebb oda menni! Most is pl már találtam is egyet Kamysovo-ba volt respawn aztán elindultam a térkép közepe fele ott ahol jelzi a járművet Msta és Staroye , na utóbbi kis faluba meg is találtam a kék színű szörnyeteget
Mi meg heli crash-t nem találunk sehol a patch ótahihetetlen
miazmá
Akkor te a szerencsésebbek közzé tartozol -
spank309
csendes tag
válasz
Gilthanas #2118 üzenetére
Ja és még valami, itt ez a video eszembe jutott hogy ilyen is van. 252 slot van benne, jól emlékeztem majdnem
Itt ugyan nem lehet legörgetni gondolom full hd-ba játszanak, én viszont nem és nekem azért lehet legörgetni de a lényeg h mostmár akkor tuti h 252 slot van benne.
-
spank309
csendes tag
válasz
Gilthanas #2118 üzenetére
Igen én görgettem le, és nem egyszer, első alkalommal találtam egyet a nagy reptéren az erdőben felállítva
Kicsit vártam de nem jött senki és nem is volt ott senki így bementem, és volt benne egy benzines kanna amiben volt is benzin és volt benne egy telerakott táska is mp5 is volt benne
hát még szép hogy mindent elhoztam. Aztán utána rááltam erre a sátor témára kerestem magamnak 2x is sikerült és 100% biztos vagyok benne hogy 270 körüli slot van benne és le tudtam görgetni. Viszont nekem nagy szívfájdalmam hogy ha egyszer felállítottam valahova akkor az ott is marad azon a bizonyos szerveren és nem tudsz vele semmit csinálni, mármint összecsomagolni. A hátadon szerverről szerverre lehet cipelni de ha egyszer felállítod akkor az ott marad szerverindításig szóval semmi értelme egyenlőre a sátornak, ami nagy kár.
-
-
miazmá
tag
válasz
Gilthanas #2100 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam...
Reggel elkezdek játszani, 2 óra míg a reptérre érek lootolgatok, találok egy fain kis toronyféleséget
minden emeleten jobbnál jobb cuccokkal, mondom de király itt maradok aztán felnézek még 1-2 szerverre.
Legfelső szinten vagyok már, hallom kopogás a lépcsőn, mire megfordulnék ki is szedtek szal másnak is volt ilyen 5lete -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Gilthanas #2092 üzenetére
Tudom
4 nappal ezelőtt jártam pedig úgy ,hogy simán lelőttek pedig fegyó se volt nálam , azt hittem elmegy mellettem de nem
visszajött ő is aztán ránk szaladt két zombi egyik rám a másik rá
mondta , hogy baltázzam le az egyiket ,megtettem
még mondta is ,hogy "nice thx" nála volt egy shotgun ő lelőtte a másik zombit aztán szemrebbenés nélkül rám fordult és lelőtt
Akkor megfogadtam ,hogy előbb lövök aztán kérdezek ,de ez valamiért tegnap elmaradt pedig már csak a bal egeret kellett volna megnyomnom
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Gilthanas #2023 üzenetére
Kissé félre lett értve ez az új grafikai motor beharangozás, nem új motor lesz, hanem új renderer, csak új nevet adnak neki mert már nem sok köze lesz a kódnak az arma 2 motorjához addigra. Kinézetre nem fog csoda történni, kb egy BF3-BF4 váltást képzelj el. Amit biztosan ígértek az a fényforrások értelmesebb kezelése.
Természetesen ha teljesítményben lesz előrelépés, az lehetővé teszi hogy a játék kinézetén is jelentősen javítsanak később, amíg megint nem esik be a framerate a mai szintre -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Gilthanas #2014 üzenetére
Pontosan , igaz nekem is volt egy karakter resetem még régebben ,de azóta nekem nem volt..
Itt meg olvasom sajnos, hogy sokaknak resetelődik állandóan a karakterük, mivel én is néha betévedek olyan szerverre ami nem hc de mégis előröl kell kezdeni..Na én ennek utána olvastam ,hogy ha ilyen szerverre lépünk és nem akarjuk hogy karakter reset legyen akkor ne kezdjen el senki elindulni nézelődni és ne is próbálja meg megmozdítani az egeret ,hanem esc és szépen kilépni billentyűvel mivel állítólag ha megmozdulsz rögtön menti a karaktered .Próbáljátok meg ha esetleg ilyen történik ,mondom nekem eddig csak egyszer volt karakter restem!
-
-
Aslan
aktív tag
válasz
Gilthanas #1679 üzenetére
Legújabb driver van fent. De akkor rálesek a hőfokra is, eddig viszont nem vettem észre kiugró melegedést.
Plusz, ahogy az első kommentben is írtam, csak a Bohemia játékoknál figyelhető meg a jelenség: DayZ SA, Arma II OA (és értelemszerűen a DayZ modok) Arma 3 még nem nagyon volt tesztelve, de rá fogok nézni arra is mindenképpen.
Más játékoknál még csak hasonlót sem tapasztaltam.
-
PeeterssoN
őstag
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Gilthanas #1377 üzenetére
Hát őszintén megmondom én nem szeretem a túl zsúfolt szervert
persze nagy a pálya ,de én általában oda megyek ahol maximum 20-an vannak ,így is sokszor összefutok valakivel sőt szép harcok is alakulgatnak ,de nem bandáznak
mivel én csak néha játszom haverommal tehát ketten vagyunk összesen
egy 40-es szerón meg van mikor csoportokba mennek 4-5-en, szóval inkább kerülöm az olyat
Minap a Militaryin sikerült lelőnöm 2 full gearest épp a börtönből szaladtam ki gyors és hallottam hogy lőnek rám ,én meg cikázva szépen elfutottam a barackok közt szalonozva mert nem láttam hogy honnan lőnek rám
Izgalmas volt aztán gyors beszaladtam egy bokorba és ott vártam ,mikor egyszer csak láttam, hogy ketten szépen csendbe guggolva osonnak és keresnek
mind a ketten egymás háta mögött ,az egyik rám is nézett azt hittem észre vett ,de nem
csak a bokrot látta ,aztán szépen elment a barack széléhez én meg fel guggoltam,célzás és tűz ..és összeesett szegény másiknak fogalma sem volt honnan lőttem ,az meg oda sétált a haverjához és azt is lelőttem
Izgalmas jelent volt ,élveztem a harcot ^^ (ők lőttek előbb rám )
Én általában próbálom megoldani a helyzetet tehát békés "ember " vagyok
de ez nem mindig sikerül
van akivel lehet egyezkedni de van aki egyből lő és mint tudni illik itt nagy a valószínűsége ,hogy az nyer aki előbb lő
(jó nem minden helyzetbe igaz )
Igen az erdő közepén sokáig életbe lehet maradni az is igazde annak nincs értelme ,ha már fullos a karakter akkor szoktam menni izgalmat keresni a reptereken vagy militaryn vagy bárhol ...de mégegyszer mondom nem játszom full szerveren ,szeretem ha van esélyem nem az hogy rám jönnek 5-6-an aztán szórakoznak ..
Viszont ha működni fog a sátras dolog , akkor persze hogy én is fel .fel nézek majd nagyobb szerverekre is ha nagyobb lövöldözésre vágyom -
xenom0rph
őstag
válasz
Gilthanas #1346 üzenetére
Hááát öö most akkor mit is kéne csinálni? Meghalok. Respawn. Nincs nálam semmi. Elkezdek futni a legközelebbi városig, hogy lootoljak valamicskét ,mert elég ciki zseblámpával szaladgálni. Általában már a város nevét jelző táblánál kint áll jóbarátom zombi aki egye fene elkezd kergetni. Én - mivel nincs nálam semmi - elkezdek futni, de így elmegyek a sok lootolható ház mellett. Ha be is térek egybe , a gatyámat nem tudom átvenni, mert előveszi a portál fegyverét és átjön az a falon/ajtón/ablakon/padlón/20 centis acélon és ez megy városról városra... Az előbb 8 (!) kis köcsög futott utánam. Végig lopakodni hason csúszva ,hogy kell haladni?
-
salmiakki
tag
válasz
Gilthanas #1266 üzenetére
A szerencsetáskám halhatatlanná tesz. Eddig 3 tűzpárbajt éltem vele túl, ebből az egyik alatt 2x eszméletlen lettem, de - én sem értem hogyan - mind a kétszer felkeltem és el tudtam szaladni, mivel nem véreztem. Szerintem a titok a protector case-ben van, azt mindig tarts magadnál.
-
Gilthanas
aktív tag
-
z0l1ka
aktív tag
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Gilthanas #1097 üzenetére
zoom: köszönöm!
Az FPS boost leírás szerint az indítóparancs beírásánál kisbetűvel kezdődik az adott szó, de másoknál ilyen tutorial videban [link] nagy betűvel pl ExThreads=7 CpuCpunt=4
Gondolom számít a nagybetű itt, valaki kipróbálja nagybetűvel ezeket? Mert lehet ezért nem működött nálam.
Így volt a korábbi leírásnál: [link]
Quad Core with 8 threads: -cpuCount=4, -exThreads=7
Itt kisbetűvel kezdődik ami lehet, hogy nem jó. -
m3gyo
csendes tag
válasz
Gilthanas #1110 üzenetére
Hát van mögöttem pár lefejlesztett szoftver, köztük szerve kliens alapú rendszer (mindkét oldalt le kellet fejleszeni), web alapú, stb...
Igaz ezek egyike sem igényelt 3D grafikát, de azért itt a Bohémaknál alapvető problémák vannak. Mind kommunikáció, mind szervezettség terén. Kicsit olyan nekem mintha a cégnél őskáosz uralkodna. Mindenki össze vissza azt csinál amit akar, még ha az hülyeség is, és kicsit sem lenne összefogva a munka. A fejlesztők munkáját meg mintha kutya sem ellenőrizné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- MotoGP & WSBK
- BestBuy topik
- Autós topik
- Magisk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Medence topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged