- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeeterssoN
őstag
Most letöltöttem újra és egyáltalán nincsenek ilyen tapasztalataim. Ok nem dúskálok a lootban, de mindig találok valami használhatót. Pl a ruha az bőven hasznos a rags és a kötélgyártás miatt. Én horgászok, nyilazom, esetleg hátizsákot készítek ha van lehetőségem. Fegyvert is találtam úgy is hogy láttam járt már ott valaki. Szerintem rossz szervereken voltál vagy épp szerver restart előtt, amikor már tényleg lófütty sincs. Peches széria.
Tény hogy ez még mindig, vagy már kevés amit a készítők produkálnak. Ennyi idő alatt régen bétában kéne lennie! -
DokiBaxxi
őstag
Maximálisan egyetértek, katasztrofális a DayZ-nek a közössége. Sajnos egyre több olyan játék van ami jó lehetne de a közösség tönkreteszi mert a sok troll meg agyatlan baromarc kurva viccesnek találja, hogy kérdés nélkül lelövi a másikat, csak keresztbe tesz mindenkinek ahogy tud, stb.
A fentiekhez kapcsolódóan:
2014-ben vettem a játékot és 750 órát öltem bele, ezzel a legtöbbet játszott játékom lett. Legutoljára talán 1 éve toltam komolyabban, mert szégyen, hogy milyen irányt vett a játék. Egyszerűen a fejlesztők képtelenek normálisan megcsinálni. Össze-vissza váltogatják, hogy mit helyeznek előrébb a fontossági sorrendben, ami végülis teljesen mind1, mert semmit nem tudnak jól megcsinálni. Ez részben mondjuk a motor hibája is. Kiadták a játékot 2013 decemberében egy DX9-es (!!) motorral, amikor már látszott, hogy lassan a DX11 korlátai is szűkösek lesznek. Csapnivaló animációk, mechanikák, optimalizációról ne is beszéljünk. Most csinálják az Enfusin engine-t ugye, átállnak DX11-re. 2017-BEN DX11-RE KÖNYÖRGÖMRáadásul amit késznek neveznek (túlélési rendszer, craft rendszer) az sincs kész, nehezen lehet rendszernek nevezni, hogy vannak dolgok amiket tudsz kraftolni amik segítik a túlélést. Kb. random ha az eszükbe jutott valami, azt belerakták. A loot is egyszerűen csapnivaló, semmi értelme nincs az egésznek, teljesen mázlin alapul az egész. Felfutsz military base-re, ÉNY-i reptér, stb, mit találsz? Nadrágokat meg pólókat hát grat
Amit szintén nem tudok még megérteni, azok az értelmetlen mechanikák. Oké, hogy ez egy hardcore túlélőjáték, de könyörgöm, miért kell ennek a szórakozásnak a kárára mennie? MI AZ, HOGY A FEGYVERCSŐBE RANDOM BERAGAD A GOLYÓ ÉS NEM TUDSZ LŐNI, EMIATT TÉGED LŐNEK LE ÉS BUKSZ MINDENT? EZ KI SZERINT VOLT JÓ ÖTLET?!
Tényleg Early Access megjelenés óta folyamatosan csak a kifogások mennek, szánalmasan lassan haladnak, ha meg megcsinálnak valamit, azt se normálisan. Mikor kijött az új renderer első iterációja, milyen jó volt az FPS, városban is volt 60. Most meg megint kezdünk visszaesni, hihetetlen...
-
m3gyo
csendes tag
Ja meg hát másik probléma, amiről viszont a fejlesztők nem tehetnek a játékos közösség. Leszámítva azt az időt amit a dayz.hu wihtelisted szerverén játszottam, csak antiszociális gyilkosokkal találkoztam.
Néhány eset az teljesség igénye nélkül:
- Bambi vagyok, jön egy full geares ember és kérdés nélkül puf
- Bambi vagyok futok puff valaki a világ végéről csipával kiszed.
- Bambi vagyok köszönök másik bambinak visszaköszön majd elköszönünk elmegyek mellette püf , leüt.
- Bambi rám köszön én vissza, kunyerál kaját meg piát adok neki, amint elfordulok püf fejbe vág a baltájával.
- Csávót üldözik zombik, segítséget kér. Megmentem, a hála püf balta, boxer, kapa a fejbe.
- Csávó vérzik, bekötöm, a köszönet természetesen ismét a balta a fejbe.
..........Egy azaz egyetlen emberrel nem találkoztam még aki nem akart leölni. Ha egy pillanatra is hátat fordítok valakinek bumm már nekem is jön. Ennyire antiszociális játékos közösséget még életemben nem láttam sajnos mint itt a dazyben.
-
barandris
újonc
Hát m3gyo ne haragudj meg, de azt leszámítva, hogy egyből esőbe kezdesz és meghalsz az okés de a többi szituációban nagyon bénának bizonyultál. Az előző verzióban én sose hűtöttem a karit és sose halt meg miatta... de ha nem űber taktikál gear volt rajta akkor nem melegedett ki olyan gyorsan... Mostani verzió kezd igazán túlélős lenni. Nekem nagyon bejön. Végre már nem a call of dutyról szól... Kétszer meggondolod h miket viszel és lehet h 2 AK tár helyett inkább egy lábast raksz be, mert ugyebár abba kaját készítesz a tár meg nem ehető... Az új verzióba egyszer sem haltam éhen és nem használtam az alma bugoltatást. Kérded, hogy hogy? Rengeteg csirke van még... Puszta kézzel el lehet kapni. Gázpalack meg gázégő rózsa rá a fedő és már lehet sütni... Nincs ilyen... raksz tüzet vágsz botot rá a csirkemell és sülhet... nincs gyufa? Fának a kérgét lehántod botot adsz hozzá kész a túlélős tűzrakási módszer. Csirkecsontból faragsz horgot, bot kötél horog keresel gilisztát azt mehet a peca... kötelet is lehet készíteni... vagy vetőmag is van dögivel. Almát és tököt is meg lehet sütni
én ezt most tudtam csak meg nagyon jópofa és sokrétű. Jah kavicsból lehet kést is csinálni... A zombik meg nem nagy ellenfelek 3-4 fejütés és fekszik. És lehet h van nálla kaja!!! Farkasok.. úhhh dúrvák. Nem kell elszállni magunktól egy apokaliptikus helyzetben h az ember akkor is a táplálék lánc csúcsa... Bizony egy farkastámadást nem sokan élnek túl. De hála istennek kijátszható a rendszer ha nem vagány az ember... A zombikra is rámennek a farkasok és egy óvatlan pillanatban a fedezékünkből ki lehet slisszanni h ne kövessenek. Jah zombi számok... kéremszépen nem rambózni kell és észnélkűl lövöldözni... osonni és észrevéten maradni. Mintha a walking dead-et másolná a játék és abból is számtalan szitu volt hogy lőttek észnélkül és egyre több több több zombi vette őket körül és ilyenkor búcsúzott a sorozat egy színészüktől. Most merőben megváltozott a játék tematikája, eddig kényelmes volt. Aki meg killeket szerezni jött fel annak nyílván nem tetszik mert most túlélős és nem kényelmes. Ez azoknak is szól akiket a kommenteddel elijesztettél, hogy mennyire fos most a játék... Közel s távol nem volt még ilyen jó állapotban a játék mint most. Persze nehezen döcög és szerintem sem lesz kész soha... Jelen pillanatban aki túlélős TÚLÉLŐS zombis játékot akar venni az nem fog most csalódni. Csak kell egy akár jútúbos előképzettség mert most igazán kihívás túlélni...
-
K1nG HuNp
őstag
Tipp: az almafa bug már a modos idők óta létezik. Minden újraszületés után szedek egy inventorynyi almát. A trükk annyi, hogy úgy állsz be az almafa két ága közé, hogy ha lenyomva tartod a w-t akkor egyhelyben futsz, ezután spameled a gombot hogy keresse az almát és látni fogod a chatben, hogy jönnek az almák folyamatosan.
-
m3gyo
csendes tag
Ja azt elfelejtettem megemlíteni még, hogy az eredeti dayz egy mod az arma 2-höz. Egy ember fejlesztette, meg pár segítője ingyen szabad idejében. Ott volt mindenféle jármű, még repülő járművek is, voltak zombik, volt bázis építés, voltak még fegyveres ai-k is. Volt perzisztencia. Itt ezeket rahedli pénzzel, sok fejlesztővel, nem tudták prezentálni hosszú évek alatt sem. Erről ennyit.....
-
DokiBaxxi
őstag
"Másrészt legális win7-et nem lehet újratelepíteni legális win10-el csak frissíteni. "
Bullshit.De egyébként igazad van, inkább a DayZ-vel van a gond nem az oprendszerrel. CCleaner-rel tisztítsd meg a gépet, miután újraraktad a DayZ-t (esetleg előtte is) aztán majd elválik, hogy jó lesz-e.
-
törölt tag
1. Töröld a dokumentumokból a dayz mappát.
He ez nem jó.
Töröld le, szed le újra. Lehetőleg minden dayz mappát és fájlt törölj.
Mit csináltál, hogy ezt produkálja? Valami program telepítés után jelentkezett? Vagy akármi után. Valamit történt az tuti.
u.i.: Nekem is win10-em van. Minden jó.
-
m3gyo
csendes tag
Közben mégis találtam egy lehetséges megoldást újra kell rakni a directx-et ami az lábbi könyvtárban van:
\Steam\steamapps\common\DayZ\_CommonRedist
Na ezt még kipróbálom. Mert mióta egész élvezhetővé vált az fps-em megint érdekelni kezdett a játék, de hang nélkül az öngyilkosság, és élvezhetetlen
-
DokiBaxxi
őstag
Experimentalt próbáltad? Na AZ vicc. Ugyanúgy állandóan fagyosszent a karakter, de az a durva, hogy lerakott Cherno mellé, mire beértem már dying of starvation volt (pirosan volt éhes). Tehát az átlagos állapotból a karakter úgy fél óra alatt annyira éhes lett, hogy már majdnem éhen halt. Érted nem? Én sem.
-
z0l1ka
aktív tag
hát nagyon nehezen akar ez a patch megjönni
már 3 hete várom én is ,nem is játszottam addig és erre még lehetséges ma sem kapunk frissítést
mindegy már kivárom ezt a kis időt ,illetve remélem kis idő lesz és nem napok esetleg hetek ...Jah amúgy most nézem steamen a dayz fórum az izzik rendesen
szinte másodpercenként nyitnak egy topicot
na közben megérkezett a patch
végre tölti
-
z0l1ka
aktív tag
uhhh de jó lenne
na már nagyon várom
rég nem játszottam de most már mennék kukázgatni ,keresgélni ezt azt
de most szokott az lenni ,hogy kiírják hogy csúszik egy hetet mert hiba hibahátán van ,na akkor
dinostaRR Erről beszélek˙??•?*MaxX*? ah akkor te sem találtál smersh mellényt ,hát ezt nagyon ritkán adhatja
-
RockHaRD
addikt
a Wasteland-nél nincs jobb
a BR is nagyon nagy amúgy, az Altis Life-ra még nem volt időm, de majd meglesem...
Hallottam valami olyasmit is, hogy Whole Lotta Altis. Sokan azt írták, hogy az a legjobb Single mission, de azt is olvastam, hogy most már multi, de nem találom sehol.
-
wjbhbdux
veterán
exp frissült tegnap, ha nincs gond akkor nemsokára élesítik.
-
DokiBaxxi
őstag
Oké, mivan????
Miért ne lenne loot restart után? Azért indulnak újra olyan gyakran a szerverek, mert restart után mindenhol van loot. Pont, hogy azt akarják megoldani, hogy ne kelljen állandóan resizni a szerókat, hogy respawnoljon a loot anélkül is. Egyébként meg ez működik, tapasztalat, láttuk.
Másik: Eddig is minden eltűnt restartkor, ami el volt dobva, ez után is el fog. Csak akkor nem tűnik el, ha berakod a sátradba.
-
Gilthanas
aktív tag
Ebben egyetértek. Azért ez nem egy 10 filléres szoftver, hanem egy óriási potenciált magába rejlő dollármilliós projekt. Egy kicsit lehetne következetesebben fejleszteni. Amúgy szerintem csak páran dolgoznak ezeken a fejlesztéseken és a nagy erőforrást az új motor beintegrálása viszi el... Oda kell bizony a manpower
-
Gilthanas
aktív tag
Amúgy az experimentalkodásból nem derült ki a 0.47 nél, hogy az ütés gombbal baj van?
Mivel a "W"n kívűl az ütésgomb a második legfontosabb gomb, érdemes lett volna addig nem kiadni amíg azt nem javítják.... Nyilván nem most derül ki azért van experimental..
Amúgy mentségükre legyen szólva... nem tudom mennyire vagy benne, de egy szoftverfejlesztés az brutálisan körülményes és nehéz... még egy egyszerűbb mobilalkalmazással is el tudnak szarakodni hosszú hónapokat..
-
DokiBaxxi
őstag
Köszi, most, hogy mondod, elkezdtem gyanakodni, ilyen config fájlokban átírt dolgokra, mert én ott semmit sem piszkáltam, és lehet, hogy másnak, nektek azért magasabb az FPS, mert ott átírtatok valamit. Meg esetleg ilyen indítási beállítások stb., amit NEM a játékon belül kell állítani, ilyesmi nekem semmi nincs.
-
törölt tag
Kéne valami megkülönböztetés játékos és játékos között. Pl., ha sok másik játékost ölsz nem tudod felvenni a kevlár sisakot, nem lehetne m4-e. Mert ugye az amcsi cuccok mindig a jó oldalhoz vannak páróstva. A "gonosz" játékosoknak ak-val meg gáz vagy bohóc maszkal kellen menniük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged