Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
Ezt az oldalt nézd meg a tabon.
Nekem akkor tünt fel, mikor youtubot néztem, mert nem volt kockás a kép, ami máskor az volt, ekkor néztem rá a felbontásra. -
Grandytata
csendes tag
Sajnos nálam sem jó a HDMI. Rákötöm a Dell U2711-re, 5-6 másodpercig jó, majd elmegy a kép 1 másodpercre, aztán visszajön... és ezt ismételgeti.
Már vettem egy másik HDMI kábelt is, de ugyanaz a hiba.Tettem még egy próbát és rákötöttem a Samsung 245B-re (24 ", 1900x1200) egy HDMI-DVI átalakítóval, na, azon még a kép sem jön be. Reménykedem, hogy az olcsó (1500 Ft) átalakító hibája, de valahogy nem volt kedvem Hamát venni 8000-ért.
-
Grandytata
csendes tag
Sziasztok!
Boldog Új Évet!
Én "csak" áfát fizettem (13 ezer) a futárnak, tehát vámot nem raktak rá.
A geekbuying-ról rendeltem és a DHL hozta el. Mikor még Hong-Kongban van a cucc, de már meg vannak a DHL papírok, előreküldik a célország DHL kirendeltségére a papírok beszkennelt változatát. Ezt megkapja email-ben a megrendelő is. Tőlem bekérte a DHL a PayPal fizetési bizonylatot is.
Ha meg van a DHL kód, érdemes értesítést kérni a mozgásról DHL honlapján. Vám után én még a DHL-t is felhívtam, pár óra pontossággal meg tudták mondani, mikor csönget majd a futár.Üdv,
-
vlevi
nagyúr
Tehátakkor? Mégiscsak merülget készenlétben az 1.05 ugyanúgy, mint a 2.xx-es firmek?
Azért bosszantó egy kicsit a dolog, mert az idő 80-90%-ban üresjáratban megy a tábla. És ilyenkor marha jó lenne, ha nem fogyasztana. Csak az a napi össezesen 1-2 órányi netezés, hírolvasás az, amikor valóban használatban van, reggel, este. -
vlevi
nagyúr
Nem, ez nem olyan, mint a viber. Amikor visszater alvasbol, akkor latszik, hogy nincs wifi, es akkor csatlakozik.
De valami van, mert ugyanez a greader fenn van a telefonomon, es a telefon lazan kibir 4-5 napot keszenletben, negyedekkor akksival, es termeszetesen folymatos telefonkapcsolattal. Raadasul a telefonomon van valami okossag, mert idonkent azert megiscsak bekapcsolja a wifit, es kapok emaileket. Ennek ellenere nagysagrenddel takarekosabb. Tovabbra is tartom azt az allaspontomat, hogy valami nem szazas a rockchip, vagy a cube altal megbabralt androidban, mert egy gyari allapotu, rootolatlan, csak alap alkalmazasok (gmail, naptar, bongeszo,....) volt fennt, es ugy is fogyasztott alvas kozben. Ha erre meg egy nagyon keveset ratesz valamelyik applikacio, akkor mar konnyen felmegy 1% fogyasztas fole orankent.
Azonban, most, hogy az eredeti kinait tettem fel, es rootoltam, toroltem rola a kinai vackokat, cwm-t telepitettem ra, igy sokkalta jobb, mint az arctablet fele 2.06-os.
Gondolkodom rajta, hogy csinalok egy wipe data-t, es arrol mentek egy cwm backupot, es kozzeteszem, ha erdekel valakit.A másik tuning, amit a napokban elkövettem, az ennek a szövet toknak a beszerzése volt : [link] A kék egész jó színű, elég sötét. Két előnye van ennek a toknak. Az egyik, hogy ha ebben van a tablet, akkor csak miliméterekkel lesz nagyobb, és sehol nem takar bele a kijelzőbe. A másik pedig, hogy eltakarja a fényes csúszós hátlapot. Kis hátránya viszont, hogy az USB kábel csatlakozóba egy kicsit beleér, ezért kicsit ferdén kell beledugni az USB-t.
-
vlevi
nagyúr
Határeset. Átlagos dolgokra elmegy, de pl. egy flipper azért lehetne folyamatosabb is. Nem szaggat láthatóan, csak olyan érzésem van, mintha már azért bírkózna a felbontással.
Ellenben szöveget olvasni marhajó ez a felbontás és pixelsűrűség.Fennt van egy ideje a 2.06-os firmware, és úgytűnik a kezdeti szaggatás féleségek is megszűntek, lehet, hogy csak valami cachelés (dalvik?) kellett neki. De azt azért észrevettem, hogy elég gyakran fordul elő, hogy ha leteszem a tabot, és bealszik, utána, amikor előveszem, megnyomom a kapcsolót, akkor rögtön az asztal jön be, és nem a záróképernyő. Pedig elmegy "aludni", mert a fogyasztásban nem veszem észre, hogy valami nagyon zabálná az akksit, de mégsem zárolódik a képernyő. Viszont kb az esetek felében, kétharmadában rendesen lezárja.
Elvileg semmi csodaszoftver nincs telepítve, csak a tényleg átlagosak. Boat browser, greader, és hasonlók.Szerintem az is U30GT1 lesz, a Cube oldalán legalábbis rk3188-ként, 1280x800 felbontással írják.
Az oldalukon is van fenn szeptemberi fw : [link]
Vagy, az Arctableten érdemes nézelődni [link] -
kazmerr
aktív tag
ok, de ha már így vizsgáljuk akkor hirtelen hűlés miatti páralecsaódás tönkre is teheti...
Én nem raknám a hütőbe, simán hagynám 20 fok körül hogy lehüljön. Ha szobahőmérsékleten nem megy, akkor úgyis megette az egészet a fene, és mehet vissza. Viszont ha visszaküldi a tulajdonos, kicsit pörköljön oda, hogy ez így nagyon nem oké, hogy oda-vissza utazik a ő pénzén a garanciális ügyintézés ami kibukott 1-2 nap után... -
futizoli
tag
Köszönöm, várom majd, mire gondoltál a villogással kapcsolatban,akár privátban is.
Az újrahúzást holnap megpróbálom, bár még nem csináltam, remélem az itt leírtak alapján menni fog...
Még az is kérdés mire cseréljem a mostani fw-t.
Most ez van rajta: V1.05 (apr. 10)
A fényerő fele alatt nincs gáz, felette vibrál. Tehát minimumon és valamivel felette oké minden.
Sajnos töltőn, és anélkül is villog, de csak mikor kedve tartja, nem folyamatosan.
Azért az is érdekes, hogy pont a megjelenítés menüpont nem él... -
kazmerr
aktív tag
Akkor kicsit kiegészítem a bevilágításos tapasztalataimat.
Tegnap este kíváncsiságból megnéztem hogy az enyém mennyire gáz. Amíg nem full fekete a képernyő, addig absz nem zavaró. Főleg ha mozog a képernyőn a tartalom, vagy világosabb. De nálam is ugyanúgy jelen van a bal felső és a jobb alsó sarokban a bevilágítás mint az emberek nagyrészénél. Rendes használat mellett eddig absz nem volt észrevehető. Igaz én lehúzom a fényerőt amikor olvasok rajta a twilight appal. -
kazmerr
aktív tag
Közben megtaláltam a CIFS problémára azt a beszélgetést, ami talán segít:
http://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u30gt2/cube-u30gt2-android-4-2-2-custom-root-firmware-version-2-01-20130526/page-7/
lap tetejétől olvasd el, a lényeg hogy az admin user több mint 1 hete írta hogy megpróbálja lefordítani a modult az RK3188 által használt kernel alatt és beletolja az ArcTools-ba. Szerintem regisztrálj és dobj rá egy üzenetet, a fórum alapján segítőkésznek tűnik. -
kazmerr
aktív tag
-
Tim72
tag
(#73) geloczigeri : alapján újra megnéztem.
A fényérzékelő szenzor tényleg működik, (lámpával próbálva direktbe, (szemből) bele kell világítani és legalább 3 állapotot sikerült előállítanom
. Ablak mellett nem kellett a közvetlen belevilágítás.
Van valahol egy jó kis app amivel lehet kalibrálni, hogy milyen érzékelt fényhez mennyi legyen a háttérvilágítás. Majd megpróbálom kikeresni.Megjegyzés: a 71 hsz-ben említett bőrtok letakarja a szenzort. Pont ott van a kis mágnes ami a tok zárását segíti. (remélem nem voltam olyan léber, hogy tokban próbáltam eredetileg a szenzort.)
-
geloczigeri
tag
Szép beszámoló!
A fényérzékelő szenzorra először én is azt hittem hogy halott, de debugolás után rájöttem, hogy szinte csak két állapota van: a kijelzőt akkor veszi világosabbra, ha egy halogénlámpával telibevilágítom a szenzort. Egyéb esetben leveszi a fényerőt. Szóval a fényerő-állítást manuálisan csinálom, mivel ez használhatatlan. Talán a szenzort ki lehet forrasztani és kicserélni egy jobbal, de a paramétereit nem tudom, így nem vágnék bele. Meg az SMD alkatrészekhez nincs is felszerelésem :/
A 4.1-es Android tabletes felülete nekem is sokkal szimpatikusabb volt, kár, hogy a 4.2-ben elb*szták azzal, hogy ráeröltették a mobilos felületet a tabletre is. Hüyle b*rmok de komolyan, hozzá se kellett volna nyúlniuk, úgy volt jó ahogy volt. Persze itt azzal jönnek, hogy ne legyen különbség tablet és mobil között, hogy könnyebben át tudj váltani egyik eszközről a másikra. De könyörgöm, nem vagyok szellemi fogyatékos, még ha a Google azt is mondja az emberek többségére. Kár volt feláldozni az ergonómiát emiatt.
A külső merevlemezt megpróbálhatnád úgy, hogy csinálsz egy kb 200GB-os partíciót az elején (legyen primary, és csak ez legyen rajta, de méretezd 200GB-ra), és formázd le FAT32-vel. Elvileg látnia kéne. Cube állítólag azt mondja, hogy max 1TB-os partíciókat tud kezelni a cucc, ezt nem tudom alátámasztani semmivel, de első körben higyjük el, és ha megy 200GB-al, akkor próbáld meg többel.
Nekem NTFS fs-el formázott pendrive-ot is látott gond nélkül, szóval az NTFS-nek szerintem merevlemezzel is kéne mennie. Külső tápod az van gondolom, sajnos nem tudom, hogy a tablet képes-e leadni 500mA-t az USB portján (szerintem nem).
Még annyi, hogy amikor én próbáltam 1TB-os merevlemezzel (NTFS), akkor érzékelte hogy rádugtam valamit, és el is kezdte pörgetni a lemezt (mint ha keresést futtatott volna rajta, folyamatosan seek-elt), de sose ért a végére a folyamat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Kompakt Gamer Erőmű: Lenovo Legion Y700 Tablet +3db tok.
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- Samsung s10 ultra tab 256 wifi+cellular
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest