- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Azt veszem észre ebben a kitkat romban (oma féle), hogy olyan, mintha az általános gyors működés kedvéért feláldoztak volna valamennyit a képernyőn megjelenő dolgokból. Értem ezalatt azt, hogy összességében jobban hasznalhatonak tűnik a gép, de néha nem olyan gördülékeny a megjelenites. Igaz, korabban meg olyan volt, hogy hosszu ideig, fel percig semmi, meg az ANR ablak sem jelent meg, aztan amikor befekjezte pl. a play frissitest, akkor megint mukodott tokeletesen.
Hozzateszem gyorsan, hogy egyaltalan nem eroltetem a gepet, bongeszes, hirolvasas,ilyesmikre hasznalom. Nem jaccok rajta. Annyit tudok, hogy Antutuban 18 ezer koruli pontot kap, eszerint nem gyorsabb, mint korabban. Pedig erzetre igenis sokkal jobb. De pl. a gyari bongeszo kicisit furcsan rajzol. Elobb kiteszi az oldalt, aztan fel, egy masodpercen belul kinagyitva hozzaigazitja a kepernyohoz. Korabban rogton igazitva jelent meg. -
geloczigeri
tag
Szia!
Ezt tettem fel és használom már egy ideje:
http://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u30gt2/rom-cube-u30gt2-android-4-4-2-kitkat-custom-root-firmware-20140219/Verzió: kasty-cube_u30gt2-442-20140219-rooted7_mu.zip
Amiket írtál lentebb az engem is zavar. Nem értem, miért erőszakolják az emberekre a felső kis csíkot, szerintem is helypazarlás. De megbékéltem vele, mert ahogy írtam, 3X gyorsabb a táblagépem. De lehet, hogy ez a gyorsulás csak az én esetemben tapasztalható, nem tudom.
A kurzor nekem meg se jelenik, csak a kék nyíl a szöveg alatt. Oké, ezt még elviselem, gondolom a hardveres gyorsítás miatt hullik szét.
Ebben a verzióban jó a gyári bill. is, de amúgy én a Thumb Keyboard-ot használom, nagyon testreszabható.
-
vlevi
nagyúr
Szóval, hogy mi is a gondom a telefon UI-val?
Az, hogy ez a kijelző nagy hozzá, nem érem el két kézzel minden sarkát a kijelzőnek, csak, ha fogást váltok a gépen.
Teszemazt, két kézzel fogom alul, és olvasok. Akkor az értesítősávot, ahol az emileket jelzi, nem érem el, csak, ha megfogom felül a tabot. De az értesítők törléséhez a == ikont még így sem, mert nem az ujjaimnak az messze van. Át kell fogni felül középre a tabot, hogy odaérjek. A másik beállítás panel pedig a jobb felső sarokban van, azzal ugyanez a helyzet.Telefonon ezzel semmi gondom nincs, mert 4.5"-os méretben, hüvelykujjal elérek bárhová a kijelzőn. 10"-on viszont már nem.
-
geloczigeri
tag
Hála a 4.4-es firmware-nek, mégse válok meg a géptől!
Nálatok mi a helyzet az írási/olvasási sebssséggel?
Nekem kb a 3x-osára gyorsult a belső tárhely írái sebessége, hihetetlen. 4.2-es firmware-ig 5-6MB/s volt most meg 15MB/s (fájl másolása a készülékre).
Gondolom a Rockchip rendes driver-t írt hozzá végre! -
-
vlevi
nagyúr
Na, mostvanszarság
Vissza akartam tenni a 2.04-et, de firmware áttöltése legvégén beledöglik
Nagy randa piros csík, és ennyi. Próbáltam másik firmet, másik flashtoolt, de semmi.
Sőt, még egy freaktabos, 1.05-ös fw-t is megpróbáltam felrakni, ami nem rkbatchtool, hanem rkandroidtoolal megy, (menne), és nem egyfileos telepítője van, de az is ugyanúgy beledöglik
ÁÁÁÁÁ. -
vlevi
nagyúr
Hát, fennvan. Wifi megy, tobbet nem tudok mondani, mert meg semmilyen alkalmazast sem raktam vissza. Az majd holnap delutan jon. Kicsit ujabb a gyari launcher, de ez ugyis cserelve lesz novara.
Gyari bongeszo megy.
De szerintem meg mindig nem vegeztek tokeletes munkat a cubeos fiuk (vagy a rockchipesek, nemtudom) mert pl. a bongeszo scrollozasnal tizedmasodpercnyi kesessel indul csak el, es mintha az egesznek lenne egy hangyanyi kesese. -
Tim72
tag
Akku merülés:
Elkezdtem egy tesztet:
U30GT2_V2.06-20131029.zip Eredeti kínai, restore, majd update is (bár szerintem ennek nincs jelentősége)
Nyelv magyarra átállítva, semmi egyéb beállítás
24h - HW kikapcsolva (power gomb sokáig nyomva tartva)
24h - sima kikapcsolt
24h - suspend
Wifi kapcsolat és gmail account beállít , majd fentiek megismétlése.Hasonlót kezdek wayteq 79qci-vel is, de csak az első felére lesz időm..
-
-
vlevi
nagyúr
Most pedig az következik, hogy nem telepítek rá semmi pluszt, és holnap reggel megnézem, mennyit merült az akksi.
Egyébként első ránézésre mintha jobbnak tűnne az arctools félénél. Valahogy pl. a play update közben is tudok kattintgatni. Nem tudom, lehet, csak bebeszélem magamnak, vagy tényleg így van, nemtudom.Amúgy erre a dologra mostanság összehasonlítási alapnak a telefonomat szoktam említeni. Lenovo S750, MTK6589 proci, 4x1.2Ghz, 1GRam, és Android 4.2.1 Sokkal-de-sokkal finomabban működik. Igaz, a felbontás csak a negyede, 960x540, de ehhez semmi köze pl. annak, hogy a telefonomon még egyszer sem akadt meg azért semmi, mert valami frissítés volt. Ma délben is leveleztem rajta, olvastam a híreket, és közben dobálta az értesítéseket, mert frissített vagy 5 alkalmazást. A cube ilyenkor teljességgel használhatatlan, olyan, mintha hiába lenne 4 magos, mert csak egyetlen szálon csinálna mindent. Persze, lehet, hogy nem a proci miatt akad meg minden, hanem lehet ez pl. a flash memória lassúsága is, de hát mégiscsak egy szintén kínai (Lenovo) telefon az, amivel összehasonlítottam, és az sokkal jobban muzsikál.
Vajon más Rockchipes táblák is így működnek (pl. Wayteq qci, vagy a Pipo táblák)?, Vagy ott normálisabb ROM, vagy valami más van alattuk, és nincs vele ilyen gond? -
vlevi
nagyúr
Hú, ez hosszú volt, de sikerült
Az istennek se akart felmenni a driver, kínomban telepítettem innen [link] Moborobo versie 2.1 szoftvert. Ez felrakott egy normálisan működő ADB drivert. De akkor meg TPSarky nem akart menni, ADB out of date hibával. Szereztem hozzá frissebb ADB-t, bemásoltam a könyvtárba, na, így már sikerült, rootolva van.
Most felrakom az arctools-t, azzal a CWM-et, csinálok egy backupot, és utána jön a kínai gyomlálás -
vlevi
nagyúr
-
futizoli
tag
Igen, ezeket a wayteq, Alcor retinás csodákat figyelemmel kísértem, de egy percig sem győztek meg.
Állandó újraindulások, fagyások wifi problémák, stb. olvashatók ezekről a gépekről...
A Cube-al semmi ilyen probléma nincs, teszi a dolgát...
Valamelyik nap fogtam egy ilyen 'retinás wayteq-et,csak a gombjait megérintve nyugtáztam magamban, jól választottam... pedig a Cube előtt esélyes volt. -
geloczigeri
tag
Köszi az infót!
Igen, a CWM már fel van telepítve nekem, jól használható. Szóval mostantól már csak olyan ROM-ot akarok flash-elni, ami update.zip formátumban jelenik meg a CWM-hez.
Cyanogenmod-ot akadályozza az, hogy a Rockhip még nem tette publikussá a kernel forrását. Erre még várni kell egy ideig
Igazából most elég jól használható a tablet. Nem érzem szükségesnek az 1.8Ghz-re húzását sem - de azért felhúztam addig -
geloczigeri
tag
Szia!
Pont tegnap tettem fel én is ezt a darthjabba féle verziót, a legutolsót. Amúgy nagyon jó ez a CWM-es verzió, egyszerűbb volt felrakni, mint gondoltam, és még az appok is megmaradtak!
Már 22 és fél órája megy a tablet. Tegnap délután próbáltam lemeríteni, de aztán más dolgom akadt, szóval azóta csak úgy van, készenlétben.
A "Mobile network signal" ahol sárgába váltott, ott töröltem ki a telefonos appokat, előtte meg a GTA Vice City-vel próbáltam meríteni a gépet. Na de este viszont hozzá se nyúltam a géphez. Ez a grafikon jobb fele, a kisebb rücsök után. Az elmúlt 10 órában mégis merül nekem is.A processzor "elméletileg" nem kéne, hogy zabálja az áramot, mivel offline van ilyenkor, és ezt bizonyítja az alábbi grafikon is a System Tuner-ből. Szóval itt szerintem tisztán hardveres dologról van szó, például a memóriáról.
A memóriának a készenléti állapottól függetlenül nem szabad kikapcsolnia, frissítenie kell magát ugyanúgy, mint ha be lenne kapcsolva a gép. Igaz, ilyenkor alacsonyabb frekvenciára kéne, hogy váltsanak, ami alacsonyabb feszültséggel, alacsonyabb fogyasztással tartható. Na hogy ez itt így van-e, sehogy sem tudom leellenőrizni.
Azért tippelek a RAM-ra, mert annak mindenképp pörögnie kell készenléti állapotban is. A másik dolog, hogy nekem a WiFi annak ellenére bekapcsolva marad, hogy elvileg kikapcsolja. Tisztán látszik, hogy mikor felébresztem a tabot, akkor csatlakozik újra. De akkor a Battery grafikonon miért jelzi úgy, hogy be van kapcsolva?
Szóval vagy a WiFI áramkörei maradnak úgy, vagy a memória zabál ennyit. -
geloczigeri
tag
Szia!
Például nekem itt fordult elő, ahol észrevettem:
Firefox böngészőben, amikor legörgetsz az oldalon, ilyenkor elrejti a címsort. Amikor felgörgetsz visszajön, és bal oldalt a vissza gomb nekem ugyanúgy villódzik. Ez a jelenség az új Rockship SDK óta áll fennt, szerintem az új kernel vagy driverek miatt van. Pl. 1.05-ös fw-ben nem fordult elő ilyen, de azért az szaggatott is rendesen.
Nem nagy probléma szerintem, videonál meg játékoknál semmi baja. Mint ha a szoftveres rendereléshez lenne köze -
vlevi
nagyúr
Hát, nekem megy vissza a 0727-i fw. Azthiszem, az első dolog, hogy a tablet_ui átállítást nem bírja. Ha ezt átállítom, akkor restart után nem indul.
Azonkívül, szerintem a kép, mintha szaggatna. Legalábbis a beállításokban való mászkálás nekem nem tűnik olyan folyamatosnak, de lehet, hogy ezt csak bebeszélem magamnak. Addíg nem jutottam el, hogy egy Antutut telepítsek rá, és mostmár nem is fogok... -
geloczigeri
tag
Én egész jó eredményeket értem el, pedig csak a telefonos appokat töröltem.
Itt van két screenshot:0727-es rom van nálam is már egy ideje, simán kibír a gép egy egész napot, sőt, volt hogy két napig is elment (elfelejtettem töltőre tenni este). Néhány dolog, köztük az is amit a WiFi-vel kapcsolatban írtál:
A WiFi-t tényleg úgy tűnteti fel, hogy állandóan be van kapcsolva, de az üzemidőből ezzel szemben az látszik, hogy a WiFi valójában kikapcsol. A 0810-es rom-al sokkal meredekebb görbét kaptam azonos idő mellett (képek a battery menüpontról), a [screen off] intervallumban, de összességében az egész gép gyorsabban merült. Régebben írtad, hogy a Multi-Window miatt merülhet jobban. -
geloczigeri
tag
Nem tudom. Ha a rossz akksi azért rossz, mert zárlatos, akkor az melegedne egészen addig, amíg a másikat le nem meríti. Szóval elsőre azt mondanám, az a rossz amelyik melegszik. A jó akksi meg azért melegedhet amit írtál. Szóval mindkét akksi melegedhet, ha az egyikkel baj van. Ezért kéne tutira menni azzal a módszerrel amit írtam.
Amúgy abtablet teteje az melyik oldal? Az ahol a csatlakozók vannak, vagy ahol a kamera van?
Nekem csak a csatlakozók felöli oldalon szokott melegedni, egészen pontosan két hely van, ami melegíti a gépet, és érezzük: a processzor, és a dc-dc konverter. Utóbbi jobban melegszik, ha töltés közben használjuk is a gépet. Az akksik meg egyáltalán nem melegszenek nekem. Vagyis jobb oldalt pl tök hideg a gép. -
geloczigeri
tag
Igen, elég drága bele az akksi. Nem tudom hol lehet még kapni, eBay-en egyáltalán nem találtam.
De van egy trükk, ami ha bejön, működőképes marad a géped.
Tehát a gép úgy néz ki belül, hogy van két akksi, ami egyenként 7.4V-os, 3600mAh-es. Ez a két akksi párhuzamosan van bekötve, és így a kettő együtt: 7.4V (feszültség nem változik), és 7200mAh (kapacitás a duplájára nő).
Na itt a lényeg a párhuzamos kapcsolás, ami miatt teljesülnek a fent leírtak, és ezért megtehetjük azt, hogy az egyik akksit kiszeded. A feszültség marad 7.4V, tehát üzemképes marad a gép, mivel a feszültség nem változik, de a kapacitás a felére fog csökkenni, tehát egy nap helyett csak fél napot fogja bírni a gép. Na de ez még mindig jobb, mint a semmi!Szóval én szétkapnám a gépet, és meg kell állapítani, hogy melyik akksi a rossz. Ezt úgy csinálnám, hogy egyesével tesztelném őket.
1. Kikötöd mind a két akksit az alaplapról (forrasztópáka kelleni fog).
2. A két akksit válaszd külön, tehát ne legynek összekötve egymással.Fogd meg az egyik akksit, és tedd el a fiókba.
Fogd meg a másikat, és kösd vissza az alaplapra. Itt megjegyzem, hogy lehet, hogy az alaplapba csak egy vezetékpár megy (két eres vezeték, fekete, piros), és ez Y szerűen ágazik el a két akksihoz. Ebben az esetben nem kell az alaplaphoz nyúlni, simán kettévágod az elágazódásnál, és így nem kockáztatod, hogy elfolyik az ón az alaplapon, na meg így talán egyszerűbb. Azért írom így, meg még nem szedtem szét a tabletnek ezt a részét, csak sejtem hogy mi van a fémváz alatt.Na szóval a lényeg, hogy egy akksi be van kötve. Rádugod a gépet a töltőre, feltöltöd teljesen, aztán megnézed mennyi idő után merül le. Ugyanezt megismétled a másik akksival is, aztán amelyikkel többet bírta a gép, bennt hagyod.
Így az egyik akksi megmenthető. Feltételes módban írom, mert van rá esély, hogy a rossz akkumulátor már tönkretette a jó akkumulátort is, hiszen a jó akksi mindig próbálta feltölteni a rosszat, akaratlanul. Ez meg azért van, mert a rossz akksi feszültsége mindig alacsonyabb lesz egy idő után, ami miatt az áram a jó akksiból kénytelen lesz arra felé áramlani, és minél nagyobb a feszültségkülönbség, annál nagyobb lesz az áramerősség is, és pont ez az, ami kinyírja a jó cellákat is kegyetlenül. De nagy rá az esély, hogy még időben megelőzzük ezt!
Előbb utóbb úgyis szét kell szedned a tabletet, megér egy próbát
Szerk:
futizoli linkjén van egy [kép] az akksiról.Na ennek alapján már le tudom írni mit kell tenned pontosan.
Az alaplapba csak egy érpár megy!!
És a két akksi rövid kábellel van összekötve, szóval a javaslatom ez:A jobb oldali akksinak próbálj meg minél több kábelt hagyni, és majd forrassz hozzá egy toldást, hogy elérjen az alaplaphoz (feltéve, hogy ez a jó akksi).
-
geloczigeri
tag
A pici emelkedés előtt jól le volt terhelve a tablet. Az akksit jól leterheled, leesik a feszültség, utána ha megszünteted a terhelést, akkor egy kis idő után picit magasabb lesz a feszültség a benne lezajlódó folyamatok miatt (pontos kémiai magyarázatot nem tudok adni ...
).
Remélem megjavul a géped. Én közben egy pixelhibát vettem észre, meg a kijelző hajlamos "beégni". Pl sokáig nézek egy weboldalt, aztán megnyomom a Home-ot, és a hátteremen tisztán látszanak a körvanali a weboldalnak, meg a böngésző sávjainak (panelek). Olcsó LCD panel basszus... -
geloczigeri
tag
Az a baj, hogy ha az egyik akkumulátor meghibásodik, az magával rántja a másikat is. Párhuzamosan van megkötve a két akksi, ha jól emlékszem. Így ha az egyik meghibásodik, azon egy idő után mindig kisebb lesz a feszültség, és így a jó akkumulátor elkezdi tölteni, olykor jó na áramerősséggel, és ez a folyamat meg a jó akksit gyilkolja meg. Szóval dupla vagy semmi...
Honnan rendeltek akksit? Just in case... -
geloczigeri
tag
Köszi az infót, ezt jó tudni!
Közben a task váltásra kitaláltam egy működő workaround-ot a 20130810-es firmware-hez, nálam működik:
1. Nyomd meg a Home gombot, bejön az "asztal"
2. Nyomd meg a Recent Apps gombot, bejön a recent apps menü
3. Kiválasztod az appot, rányomsz
4. Működik!Csak akkor vált a jó task-ra, ha előtte megnyomod a Home gombot is...
-
M.Moe
csendes tag
Ahogy olvasom, a systemUI.apk és a framework-res.apk cseréje is szükséges. Az egyszerűség kedvéért az u39gt romjából kinyert system.img fájlt kicseréltem az u30gt2 romjában találhatóra, majd így újraraktam a rendszert. Egy igen hosszú első bootolást követően felállt a rendszer, benne az új launcherrel.
Az u39gt romjából hiányzik néhány funkció (pl:HD/Normál felbontás közti váltás, multi window), így ezek ezzel a hibrid rommal nem elérhetőek. Az egyetlen komoly hiba az volt, hogy az automatikus képernyőforgatás nem működött. Mindig olyan pozícióban maradt a launcher, amilyenben az előtte futó alkalmazás volt.
Egyébként tényleg szép a launcher, de meglehetősen lagos, így már nem érdekel a dolog. -
M.Moe
csendes tag
Nincs trükk, bár a gyári FW-be elsőnek beletört a bicskája, de másodjára kinyitotta. Az általad linkelt FW-ből sikerült kiszednem a launchert, de nem igazán akar működni. Itt a kiszedett system.img, próbálkozz vele.(csak néhány napig marad elérhető a link)
-
M.Moe
csendes tag
Az update.img nyitható az innen letöltött "RK3066/2918 Image Unpack/Repack Tool" nevű programmal. Az így hozzáférhetővé vált system.img-be pedig ezzel a programmal tudsz belenézni.
A system/app könyvtárban nem volt semmiféle launcher app, így gondolom ez valahova mélyebbre van elásva. Szólj ha ráleltél, szerintem néhányunkat érdekel ez a launcher.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- Kompakt Gamer Erőmű: Lenovo Legion Y700 Tablet +3db tok.
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest