- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Lenne egy újabb talány. Hátha valaki tudja a megoldást.
[link]
A média query-ket gyakoroltam és volt egy példa arra, hogy ha 800px alá megy a felbontás, akkor lejön a navigáció és egy checkboxos megoldással rákattintva újra elő jön. Csak valamiért nem jön elő. Vélhetően a Css-ben az utolsó részben nem jelöli ki az li tegeket. -
gabor128
aktív tag
üdv,
Akkor megpróbálom röviden leírni.
Van a Html fájlban a <header> és azon belül egy <nav> és egy <main>. Css-ben beraktam egy képet a <header>-be, meg lett neki magasság adva és frankón látszott a kép, meg a navigáció, alatta meg a szöveg. Utána elkezdtem próbálkozni a <nav> pozícióival és a szöveg rácsúszott a képre és kitakarja. Hiába próbáltam visszaállítani az eredetire, vagy kikommentezni az egész <nav>-ot, vagy bármi egyebet, nem működik egyik sem.
A <header> és <main> is block típusú. A <header>-nél a böngésző kód elemző része túlcsordulást ír, de nem tudom mi okozza. -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Újra itt vagyok! Haladok az anyaggal. Viszont most részben elakadtam egy témában.
Van itt olyan profi ember, akitől megkérdezhetném privátba, hogy mi lehet a gond a kóddal?
(nem akarok a nyakára járni senkinek. Volt már pár megoldandó eset, de ezen a mostanin hiába gondolkoztam egy órát is, nem jövök rá.) Még nem találtam Mentort a környezetemben. -
gabor128
aktív tag
Kösz mindkettőtöknek a választ!
Nyilván nem lesz azonnali bevétel. Ezt nem is így képzeltem. A tanfolyam is kb fél év lenne és utána még fel kéne építeni az üzletet. Ezért volna fontos látnom, hogy van-e piac erre, mert nagyon sok időt kellene beletennem és ha a végén kiderül nincs rá igény, akkor felesleges. Azt se szeretném ha rossz irányba indulnák. Nyilván a tanfolyamon azt tunkolják hogy van igény erre, de hát ők is gondolom a tanfolyam árából élnek.Amiért mégis érdekel ez a téma az az hogy másodállásban és kötetlen időben végezhető és otthonról. Nem sok más munkát ismerek amire du. 4 után lenne igény és kb helyben. Mert szivesen elmennék boltba is dolgozni, csak a műszakbeosztás nem passzol a főálláshoz.
Programozásban nem vagyok spíler. Anno foglalkoztam valamennyit ezzel suliba. Meg most elkezdtem youtube-on megnézni az ingyenes html programozást és gyakorolni. Utána CSS.
Ha mást nem, akkor összetákolok magamnak egy weboldalt és kiváltom a vállalkozóit és megpróbálok árulni valamit az oldalon. Egyelőre jobb ötletem nincs.
Azzal tisztában vagyok hogy a komoly programozók azok főállásban és csak azzal foglalkoznak. Meg ők nem fél év alatt tanulják meg, hanem évek. -
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Egy fura kérdésem lenne:
Másodállásban meg lehet élni webdesign (wordpress+css) munkából?
Az van hogy keresgélek másodállást és van ilyen tanfolyam, csak nem tudom beiratkozzak-e. Ők azt mondják van igény weboldalak készítésére, de egy programozó kolégám azt mondta hogy ilyen, ezekkel elkészíthető egyszerű weboldalakra nincs igény.
Szóval nem tudom belevágjak-e. A tanfolyam se olcsó. Nagy tapasztalatom nincs. Anno C-ben suliban tanultam programozni. Van valakinek tapasztalata? Érdemes belevágni vagy inkább PHP?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Autós topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F16
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged