- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1310 üzenetére
Optimális esetben már alapból úgy építed fel az oldal HTML kódját, hogy ne okozzon gondot az esetleges mobil CSS hozzá adása. Amúgy nem olyan elvetemülten nehéz szerintem, csak pepecselős meló. Nézz utána a media queryknek.
Ezzel a módszerrel több felbontásnak megfelelő CSS-t is tudsz készíteni.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1310 üzenetére
"Esetleg előfordulhat hogy a HTML kód is bekavar?"
Naná. Optimális eset alatt azt értem, hogy a HTML a modern szabványoknak megfelelő, letisztult, olvasmányos ésszerűen felépített kód, nem pedig egy toldott-foldott, valami 8 éves editorral összekattintgatott táblázatos layout, tele inline formázással. -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1308 üzenetére
Szerintem egyelőre ne fogj hozzá. Egyébként optimális esetben jóformán csak a CSS-t kell átírni, tehát nem nagy meló.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1301 üzenetére
Majd amikor észreveszed, hogy az oldalad minimum 20%-ban (és egyre növekvő százalékban) mobilról néznék, majd gyorsan érdekelni fog.
Sőt akkor az olcsó tabletekről még nem is beszéltünk az 1024X600-as felbontásukkal. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1301 üzenetére
"ha majd
szugsegemlesz ra"
Nem adom fel, addig foglak javítgatni, amíg legalább ezt az egy szót meg nem tanulod. Legalább nemcsak webfejlesztéssel próbálkozol, hanem egy kicsit a magyar nyelv tanulgatásával is, rádfér.
Tehát: szükség. Vágod? Szükség. SZÜKSÉG!!!!444NÉGYNÉGY!! K-val! KÁVAL!Na, mindjárt jön a "nincs jobb dolgod"-duma...
Amúgy hogy ON is legyek, ez az "Engem nem igazan erdekel a reszponziv webdizajn [...] Ugyanis szerintem sokkal jobb az egyszeru desktop nezet" nem túl profi hozzáállás.
Nem tudom, neked mekkora tégla lehet a telefonod, de azért sok oldalt kényelmetlen nézni a teljes nézetben egy átlagos okostelón (ilyen 4" az már egész átlagosnak számít), pl. a PH-t is rázoomolva kell nézni a desktop-nézetben, és ide-oda scrollozgatni az oldalon. -
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1294 üzenetére
A PH-s megoldást ne vegyétek alapul, mert ez a tipikus rossz példa
Eleve nem redirectelünk mobilokat m.xxxxxxx prefixű domainre, és még hosszasan lehetne sorolni a PH-s megvalósítás bénaságait.A CSS media query-ket tanulmányozzátok, ha mobilos, reszponzív megjelenítést szeretnétek csinálni.
-
adam_
senior tag
válasz
honda 1993 #1296 üzenetére
Igen.
-
adam_
senior tag
válasz
honda 1993 #1294 üzenetére
Én is még csak most ismerkedem ezzel a "vonallal", de igen, általában a "desktop-nézet", az alap nézetet takarja, és ehhez jönnek a különböző módosult css tulajdonságok, amelyektől lesz olyan amilyen az oldal kinézete más eszközökön (tablet,mobil...).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1291 üzenetére
Ikszdé!
Látom megtetszett. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1287 üzenetére
Meg is mondom, hogy miért nem tudod elrejteni. Ahhoz, hogy valaki meg tudja nyitni a honlapod le kell tölteni-e annak a tartalmát. Erre való a HTTP. Ha te elrejted a CSS kódod, akkor azt a HTML állományod nem látja, ezért az formázatlanul jelenik meg.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1283 üzenetére
Nem tudod elrejteni a CSS kódodat, azaz bárki szabadon lemásolhatja. Azért ettől én a helyedben nem tartanék.
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #1287 üzenetére
A web az egy nyílt platform, ami felkerül a netre az másolható. És mindenki aki olyan úton jár, hogz valamiért védeni akarja a szellemi tulajdonát a neten az rossz úton jár, egyrészt, mert minifikálhatsz, obfuszkálhatsz, mégis, ha valaki nagyon, de nagyon le akarja másolni, az le is fogja, és le is tudja.
-
törölt tag
válasz
honda 1993 #1285 üzenetére
Jó, akkor máshogy kérdezem.
Mi olyat tudsz te CSS-ben összehozni, amit el kellene rejteni?
Vagy esetleg valami más miatt szeretnéd? -
törölt tag
válasz
honda 1993 #1283 üzenetére
Miért akarod elrejteni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1276 üzenetére
Ikszdé!
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1274 üzenetére
Tessék. Több szintű lenyíló-kinyíló menü. Sima CSS. 3mp volt rákeresni.
-
Kar07
tag
válasz
honda 1993 #1276 üzenetére
A display: none / display: block megoldás lehet a problémára.
A példádban így valahogy, vagy egy netről szedett tutorialt karcsúsítva így. Nem állítom hogy mindkettő hibátlan, lehet még pofozgatni.Illetve tagolhatnád a html és css kódot, hogy átláthatóbb legyen még néhány sor is.
-
törölt tag
válasz
honda 1993 #1274 üzenetére
Nekem is egy nagyon alap kérdésem lenne.
Ha ide betudod pakolni a kódot, akkor JSFiddle-re miért nem? De most komolyan kérdezem. Sokszor felmerült már, de sosem válaszolsz, csak elintézed egy "XD"-vel, vagy hogy telefonról vagy stb."A neten levo tutorialok kozul pedig egyik sem hasonlit az en menumhoz"
Hát ez egészen biztos. De az is, hogy ha megtanulnád hogy hogyan kell csinálni egy lenyíló menüt, akkor később akármilyet tudnál csinálni. Azt meg nem is értem hogy "csak az a baj, hogy ez csak most jutott eszembe, es nem ugy terveztem a menut hogy lenyilo legyen". És?
Akkor kiegészíted a kódodat.
Más: Ezeket az gyönyörű border/színösszeállításokat remélem csak szemléltetés céljából használod. Kb 7 éve nem láttam hasonlót sehol.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1270 üzenetére
Akkor itt az ideje elkezdeni a javascriptet is.
Bár gallery helyett valami egyszerűbbel kellene ....
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1270 üzenetére
PHP-ban is tudsz írni egyet.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1268 üzenetére
Ha keresel egy jQuerys galleryt, akkor nagy valószínűséggel le fogják írni, hogy hogyan használhatod az oldaladon. Próbáld meg legalább...
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1266 üzenetére
Ezt javascripttel szokták megoldani. Számtalan jQuery-ben megírt image galleryt találni a neten, nézz szét.
Ha nagyon vállalkozó kedvű vagy akkor akár fabrikálhatsz is magadnak egyet.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1264 üzenetére
"Az a baj hogy az ingyenes képek között nagyon kicsi a választék, ráadásul nincsenek is köztük jók."
Micsoda véletlen.Nyilván nem fogják ingyen odaadni, amiért pénzt lehet kérni.
A "google: free stock photo" alatt azt értem, hogy beírod googlebe, hogy free stock photo, és a találatok böngészve próbálsz ingyen jogtiszta képeket szerezni. Sok oldal ad lehetőséget arra, hogy pár napos trial regisztrációval limitált mennyiségű képet ingyen letölts.
Egyébként most GraphicStock-on 83%-os akció van, az éves előfizetés 600$.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1262 üzenetére
Ez ha jól látom csak egy gyűjtő oldal, mint mondjuk az árukereső, és képenként meg van határozva milyen license vonatkozik rá. Már a képre. Ennek megfelelően lehet felhasználni. Ez egy elég jó vadászterület, de szintén oda kell figyelni melyik képet, hogyan lehet felhasználni. A legjobb megoldás a fizetős oldalak használata. Ki kell fizettetni az ügyféllel. Mivel gondolom te még nem ügyfélnek készíted az oldalt, így javaslom valamelyik "google: free stock photo" oldal használatát.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1251 üzenetére
+1
(#1251) honda 1993
Másik kérdés, ha már itt tartunk:
Hogy lesz ez működésre bírva? -
törölt tag
válasz
honda 1993 #1255 üzenetére
Ha már megoldottad, akkor fölösleges.
-
törölt tag
válasz
-
-
martonx
veterán
válasz
"en azt gondoltam hogy a form_login { } koddal lehet elkezdeni,de sajnos nem csinal semmit"
Komolyan hihetetlen vagy. Az elmúlt 4 hónap alatt annyi tudást nem sikerült felszedned, hogy mik azok a css selectorok, vagy hogy egyáltalán mi is a css működésének az alapja, de érzésre a HTML elemek miértjeivel sem vagy pindurit sem tisztában? Akár egy nyomorult jsfiddle példát sem vagy képes kiizzadni magadból, pedig hányszor-de-hányszor elmondtuk már ezt neked. Abszolút fejlődésképtelen vagy
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1240 üzenetére
Valahol később felül definiálod.
Vagy valahol előrébb eleve egy erősebb css selector határozza meg a színt. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1235 üzenetére
Teljesen érthető, hogy nem akarsz erre költeni, tök felesleges is, hiszen tudja a NetBeans is ugyanezeket ingyen. Pont erről beszéltünk a másik topicban:
http://prohardver.hu/tema/javascript_topic/hsz_4306-4307.html
A lényeg: nem nagyon jöttem még rá, hogy miért érné meg ennyit fizetni, amikor pluginekkel kiegészítve az ingyenes NetBeans is tudja ezeket, ráadásul mind a PHPStorm, mind a WebStorm Javában íródott, így a JVM-es "lassúság" is hozzáadódik a használat közben ugyanúgy, mint a NetBeans-hez (vagy Eclipse-hez).Szóval szerintem adj egy próbát az ingyenes NetBeans-nek, én használtam már PHP-zásra, JavaScriptezésre, CSS-re, HTML-re, Javázásra, C++-fejlesztésre, XML-szerkesztésre, shell, illetve bash-script írására, batch-fájl készítésére, JSON-fájl nézegetésére, és még sorolhatnám, ezekhez mind volt syntax highlight (a kapcsolódó, szükséges pluginek pár kattintással letölthetők, hogy legyen adott nyelvekhez támogatás), illetve persze verziókezelőkhöz is van támogatás (pluginek formájában; Git, SVN, stb.).
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1225 üzenetére
Én a Visual Studio-ra esküszök. Az express verzió ingyenes.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1235 üzenetére
Én csak válaszoltam a kérdésedre, hogy mit használunk.
Nem mondtam, hogy kötelező ezt használni, sőt idézem magam:
"Amíg az ember tanul, (...) addig lehet elég egy notepad++..."Én viszont ebből élek, nekem ez a program az árának a többszörösét megspórolja időben, meg idegben egy év alatt, mint amennyibe kerül.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1233 üzenetére
Eddig agyon dicsértem a szoftvert, szerinted akkor?
Természetesen nem sokallom az árát. Kb 55.000 Ft nettó egy ilyen programért nulla, a renew pedig 30-35 ezer. Most megnéztem van personal license is, 90€-ért. -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1231 üzenetére
Persze hogy fizetős.
Bár szerintem az ára nevetséges, ahhoz képest, hogy az ember mit kap cserébe. -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1225 üzenetére
Mi a csapattal a PhpStorm-ra esküszünk. Én még nem találkoztam olyannal (webalkalmazás területen - html, css, js, php, sql), amire ez ne lenne jó. A folyamatos frissítésekkel szinte teljesen naprakész. Amíg az ember tanul, meg néhány tíz fájllal dolgozik addig lehet elég egy notepad++, vagy egy Dreamwaver, de nagyobb projektekhez elengedhetetlen egy ehhez hasonló szoftver használata.
Java-hoz meg az Idea.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1223 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, mert én nem használtam, de azt hiszem plugin-ekkel okosítható egy bizonyos fokig. Figyelembe véve viszont azt, hogy egy tök alap elírásért nem visít igen "ennyire rosz".
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1221 üzenetére
Mindenképp javaslom, hogy kezdj el ismerkedni más programokkal.
Meghálálja magát az a néhány nap amire megszokod az újat.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1219 üzenetére
Amúgy ha nem titok milyen "fejlesztő környezetet" használsz? Azért tettem idézőjelbe, mert egy ilyenért: a:link: kiabálnia kellene a programnak.
-
törölt tag
válasz
honda 1993 #1215 üzenetére
Gondolom nem érted amit írt. Kiemelem a lényeget. (Még jobban)
"Miért raksz kettőspontot a :link pseudo-class UTÁN (ezt írtad: a:link: )?"Te viszont ebben a hsz-edben ezt írtad: "a link: {text-decoration: none; }"
Látod már hol a hiba?
-
törölt tag
válasz
honda 1993 #1213 üzenetére
(#1211) Sk8erPeter
Az egyes pontot olvasd el. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1208 üzenetére
1. Miért raksz kettőspontot a :link pseudo-class UTÁN (ezt írtad: a:link:)?
2. Miért nyomsz hatmillió Entert a hozzászólásaidba, hogy jól széjjel legyen terpeszkedve?
3. Miért nem linkelsz nekünk egy demót (jsFiddle.net), ahol szemlélteted a nem működő kódodat, hogy SOKKAL gyorsabban végezzünk a probléma-megoldással?
Valahogy így, ezt akarod elérni: http://jsfiddle.net/cd7ckmro/ -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1208 üzenetére
Azert lehet rossz mert valszeg valahol felüldefiniálod a kódban. F12 oszt megvan a hiba azonnal. Az overline meg magaert beszel.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1206 üzenetére
a:hover { text-decoration: underline; }
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1193 üzenetére
"csak azert nem kuldtem jsfiddle peldat,mert az oldalnak mar kitalaltam a temajat ,es elegge egyedi illetve velemenyem szerint erdekes is .
es ha egyszer sikerul megcsinalnom akkor tenyleg egy jo kis oldal lesz,
nos, ezert nem szeretnem elkuldeni a kodot."
Egyrészt ha elküldesz egy csontvázat, ami a lényeget szemlélteti, akkor azzal önmagában senki semmit nem fog tudni kezdeni, nem beszélve arról, hogy valószínűleg a te példakódodnál vannak használhatóbbak is a neten, tutorialok, template-ek formájában, akár még generátorokkal is, stb.
Másrészt ha nem küldesz semmit, nem fogunk tudni segíteni, mert ez olyan, mintha valami ismerősöd neked annyit mondana, hogy elromlott a számítógépe, de nem mondaná meg, mi a baja - te meg nem tudnád magadtól kitalálni, ergo sokra nem mész vele.
Harmadrészt ha elkészül az oldalad, annak a kliensoldali forráskódját majd bárki megtekintheti.
De a legfontosabb az, hogy körök futkorászása helyett mindig sokkal gyorsabb problémamegoldást eredményez egy jsFiddle-re felrakott szemléltető kód. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1202 üzenetére
Nem probléma, pl. a Zen smink a fix szélességű layoutnál szintén bizonyos helyeken mínusz értékeket használ a margóknál, és így stimmel a layout nagyjából minden böngészőn (és ez a smink egy jól karbantartott, folyamatosan update-elt, agyonkommentezett, cross-browser megoldásokat tartalmazó darab, SASS/SCSS-támogatással, nem kóklerek fejlesztik).
Nincs ilyen szabály, hogy ne lehetne mínusz értékeket használni, attól függ, mit követel meg adott elemeknél a layout. -
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1200 üzenetére
Simán lehet minuszt használni. Hozzátéve, hogy ha már minuszos margókra van szükség pl. akkor az inkább csak elfed valami egyéb css problémát. Normálisan felépített oldal css-ében valóban nem kellene, hogy előforduljon minusz érték.
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #1194 üzenetére
Szerintem senki nem fogja lenyulni abbol kiindulva, hogy ilyen alapveto hibakat vetesz
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1194 üzenetére
Értjük, de félre ne érts:
1. Te a struktúrával nem boldogulsz, a tartalom irreleváns. Magyarul: azt nem teszed fel. Attól függetlenül a lényeget látjuk tök mindegy mit írsz bele.
2. Nem hiszem, hogy olyan technikai vívmány lenne benne, amit az itt fórumozók nagy részének újdonság lenne, abból kiindulva, hogy sokszor milyen dolgokon akadsz meg. -
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1187 üzenetére
"koszi,de ez nem valasz"
jsfiddle példa nélkül mégis mit vársz? Nyilván elrontottál valami nagyon alapvetőt, de ezt nem mondhatjuk, mert ez sem válasz. Meg különben is te jobban tudod.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1190 üzenetére
De nem értem miért csinálsz ilyet.
Miért teszel egy konténert kívül azon amibe az egész oldalad teszed? Persze, hogy nem (feltétlenül) lesz úgy jó. Ismét belinkelném ugyan azt amit az előbb, továbbra is érvényes.
-
DNReNTi
őstag
válasz
"egyebkent pedig errol meg nem talaltam sehol sem semmi fele leirast. marmint arrol hogy hogyan lehet megcsinalni hogy minden felbontason jol mukodjon"
Tényleg nem? Pedig épp neked írtam.
[1145] -
Jim-Y
veterán
válasz
Your welcome http://www.adamkaplan.me/grid/
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1185 üzenetére
Kérlek, ha már a könyv és a webes tutorialok nem segítenek, akkor íratkozz be egy html tanfolyamra.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1183 üzenetére
a px-et töröld ki, 0 után helytelen a px használata.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1181 üzenetére
Csak tippelem, hogy azzal akarod középre igazítani. Ha igazam van akkor ennyit hozzáteszek:
margin: 0 auto; -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1179 üzenetére
Szokásos kérés: jsfiddle?
Másik meg: ez miazisten: margin-left: 462px;? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1176 üzenetére
Mert mostanság egyáltalán nem érkezett értelmes kérdés...
-
kemkriszt98
tag
válasz
honda 1993 #1170 üzenetére
jsFiddle, pls
Most már értem milyen volt a többieknek mikor én adtam jsFiddle-t
-
kemkriszt98
tag
válasz
honda 1993 #1167 üzenetére
A <div id="kulso_container"> van két részre osztva... az eggyik a menu a masik a content id-jű div... egyébként ha a html-ben megtartottad a "külső_containert" id-t akkor css-ben is használd azt a "page" helyett... ja és a "float" kicsi betű de most látom, hogy én írtam nagyal... (telefon átka
)
-
kemkriszt98
tag
válasz
honda 1993 #1165 üzenetére
A te css-edhez hozzá kell adni azt amit irtam... A te esetedben (ha jól értettem) a külső_containert id-vel ellátott div helyét a page id-jű container veszi át
-
kemkriszt98
tag
válasz
honda 1993 #1163 üzenetére
<div id="kulso_container">
<div id="menu">
</div><div id="content">
</div>
</div>Css:
#menu{
height:100%;
width:50%;
}#content {
height:100%;
width : 50 %;
Float:right;
}Bocs, hogy csak így tudom de telóról vagyok
-
kemkriszt98
tag
válasz
honda 1993 #1161 üzenetére
A containerbe raksz még 2 containert... magasságuk 100% szélességük pedig ahogy jól esik... (pl. 50-50%)
-
kemkriszt98
tag
válasz
honda 1993 #1158 üzenetére
A css3 a css újabb (jelenleg legújabb verziója). Újdonságokat tartalmaz (pl. 3d-s átalakítás) ezekről az újításokról google-ben biztos találsz egy listát... Ugyan így a HTML 5 a html jelenlegi legújabb változata ami új tag-eket vezet be...
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1150 üzenetére
Pedig eccerű, például így:
CSS:
#page {
width: 980px;
margin: 0 auto;
}HTML:
<div id="page">
Ebbe a konténerbe jöhet minden, fix 980 széles.
</div>Ennyi.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1144 üzenetére
Nem a képarány hanem a felbontás miatt csúszik szét az oldal a kisebb monitoron.
Négy fajta design "minta" van:
Fix: önmagáért beszél, fix méretek minden kijelzőn (ezt javaslom számodra)
Fluid: százalékosan számított méretek, amely bizonyos mértékig alkalmazkodni képes a felbontáskülönbségekhez, nem valami elterjedt, épp azért mert csak bizonyos felbontások között működik használhatóan. Túl kicsi vagy túl nagy felbontáson az egész okafogyott.
Adaptív: itt jönnek képbe a media query-k, tetszőleges számú fix design között vált automatikusan meghatározott felbontás breakpoint-okon. Ezzel már lehet 4K-tól a telefonig mindenre megfelelő layout-ot készíteni.
Reszponzív: Az adaptív és a fluid kombinációja, bizonyos breakpointokon, az oldal layoutja megváltozik, de minden felbontáshoz maximálisan alkalmazkodik. Sokan keverik az adaptív design-nal, de nem teljesen ugyan az a kettő.Visszatérve a fixre. Tegyed bele az egész odalt egy fix szélességű konténerbe, és akkor nem fog szétborulni, max ha nem fér el, görgetni kell, nem valami elegáns, de szerencsére ma már elég kevés 800x600-as monitor van. Korábban a 960-980px szélességgel dolgoztunk, mert az még vertikális görgetősávval is elment az 1024-es kijelzőkön.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1140 üzenetére
azt igazábol tudnám hogy hogyan lehet csak a kód eleje kellene amivel megadom a css-ben hogy a containerben lévő képet akarom formázni
Segítek: ezt szaknyelven selector-nak hívják.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1140 üzenetére
Két lehetőség van:
- vagy az egész konténert középre rendezed
- vagy csak a képet"azt igazábol tudnám hogy hogyan lehet csak a kód eleje kellene amivel megadom a css-ben hogy a containerben lévő képet akarom formázni"
A ".osztály elem { }" selectorral tudod adott konténer bizonyos elemét kiválasztani.
A példámban ez:
.container_2 img { }Kiemelném: nem bántani akarlak, de megint magadat cáfolod meg, többször kikérted magadnak, hogy az alapokkal tisztában vagy. Nos ettől már nem is tudnék alapabbat elképzelni. Mindenképp nézd át a selector-ok használatát.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1136 üzenetére
"Érdemes legközelebb is olvasgatnod, ugyanis előfordulhatnak még hasonlóan okos megnyílvánulások a részemről."
Jaja, már észrevettem, hogy mindenki hülye/idióta/abnormális, meg minden tutorial/könyv/e-book/... egy szar, amikor valamit nem értesz. -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1136 üzenetére
Szvsz semmi félreértelmezhető nincs benne:
"No need for the HTML tag, it's already in the output."
Magyarról magyarra: Nincs szükség a HTML tag-re, alapból tartalmazza a kimenet.A kódot használd egészséggel
Ettől egyszerűbb má' nem lesz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1116 üzenetére
"hmmm na megneztem ezt a jsfiddle
oldalt de ez nem normalis.
ilyeneket ir a html kodomra hogy nem kell a html es a head tag.
ez egyszeruen idiota.miaz hogy nem kell ?
es a css kodra pedig nem dobott ki semmi fele hiba uzenetet"
Hát ez óriási, ez a hónap idézete.Köszönöm, hogy mindezt ebben a formában leírtad, nagyon jót röhögtem.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1132 üzenetére
No itten van egy faék egyszerűségű pure css menü, kétszintű lenyílós: fiddle.
Picit másabb mint amivel eddig példálóztam, most kottáztam be, talán egyszerűbb, de ez is egy formázott lista, nincs benne felesleges sallang (kivéve a színek). Ez alapján már mindenképpen meg kell értsd mi hogyan működik, és miért úgy. Kikommentezni már nem maradt erőm, a "varázslat" a display és a position tulajdonságok megfelelő használatában, meg a ">" selectorban rejlik, a többi meg alap. -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1129 üzenetére
Egy könyvbe nem lehet mindent leírni, általában típuspéldákat tanítanak és gyakoroltatnak, ezeket az életben sosem fogod pont úgy használni, mint ahogy le van írva, csak arra jó, hogy elsajátíts egy-egy technikát. Menüvel valószínű, azért nem foglalkozik, mert nincs ilyen hogy "css menü". (Tegyük hozzá: HTML5-ben már van nav tag, ami konkrétan nevezhető menü elemnek.) A css menü, egy ügyesen megformázott lista, benne linkekkel. Ha pedig a könyv foglalkozik linkekkel, listákkal, valamint ezek megformázásnak lehetőségeivel, akkor végül is foglalkozik a menüvel.
Remélem sikerült érthetőnek lennem. A könyv helyett sokkal hasznosabb olvasmány a net, tele van jobbnál jobb leírásokkal, kódokkal, trükökkel, ráadásul naprakész, persze az esetek nagy részében nem azt találod meg ami neked épp pont abban a formában kell, de megtalálod benne a kulcsot a megoldáshoz.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1129 üzenetére
Figyi, igaziból a menü is egy táblázat nem?
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1120 üzenetére
Azzal semmi baj nincs, hogy valaki kezdő, a baj inkább az, hogy a a css tulajdonságok nagy részét még nem is ismered, de te már pure css menüt akarsz készíteni, meg pseudo selectorokat használni, miközben meg vagy akadva azon, a beírt tartalom miért az oldal tetejére kerül. Ez amúgy hiszed vagy nem, annak köszönhető, hogy valszeg rossz helyre írod be: nekem jó helyen van. E mellé társul egy arrogáns stílus, meg a folyamatos ellentmondás, hogy ne szóljunk le mert kezdő vagy (emiatt senki nem szól le itt), de te nem hibázol, hanem a kód meg a tutorialok rosszak.
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #1124 üzenetére
Az előbb még kikérted magadnak, hogy te nem hibázol, most meg magadra veszed ha leírom, hogy hibáztál, ki érti ezt
A kérdésedre válaszolva: nézd meg ezt, http://jsfiddle.net/Ljg32Led/2/ Itt nem csúszik szét, ennyiből rá fogsz jönni, hogy a te verziódban miért csúszik el..
"miert ugrik fel minden": ezt huszadszorra sem értem, nálam semmi sem "ugrik fel".
-
honda 1993
senior tag
válasz
honda 1993 #1124 üzenetére
szoval ez volna a problemam. amikor ramutatok valamelyik menupontra akkor szetcsuszik egy kicsit
http://jsfiddle.net/Ljg32Led/1/
vagyis ez csak az egyik problem,mert nem tudok rajonni hogy miert ugrik fel minden
-
Jim-Y
veterán
válasz
"es kozel sem vagyok annyira idiota hogy ne tudjam helyesen leirni a kodokat,vagy ne vennem eszre hogy ha "hianyzik egy pontosvesszo"
Háttő, amit linkeltél jsfiddle példát abban rögtön egy csomó hiba volt
Hiányzott 3 záró div tag, és a záró anchor tagek is rossz helyen voltak. Javítás után nem tudom, hogy miben kéne látnom a problémát
-
törölt tag
válasz
Szerintem hagyni kéne azt a könyvet, ahogy már írták is és inkább az MDN-en keresgélni.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Én megpróbáltam még egyszer, bár a múltkori után megfogadtam nem teszem. Nem is tudom mit vártam. Most is ugyan ott tartunk ahol legutóbb:
"de ez nem normalis"
Megint minden szar."ez egyszeruen idiota.miaz hogy nem kell ?"
Ki is írja neked: No need for the HTML tag, it's already in the output.
Hát ezért."a css kodra pedig nem dobott ki semmi fele hiba uzenetet"
Attól mert a kód nem hibás még csinálhat hülyeséget. Pl:
h1 { font-size: 0; }
Ez a kód jó, de hülyeség.De ha már sikerült a fiddle-re bepakolni a kódot, mi lenne ha megosztanád, hogy esetleg érdemi segítséghez juss?
Egyébként egyre inkább az jön le, hogy neked gőzöd nincs arról mit csinálsz, csak kapkodsz, ollózol össze mindent amit találsz, aztán fel vagy háborodva ha nem jó, persze egy pontosvessző hibát nem vennél észre. Azt tudom mondani amit a többiek is mondtak: előbb az alapokkal kellene megismerkedni, aztán jöhetnek a lvl2-es dolgok.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Mert úgy működik az oldal, hogy nem kell bemásolnod az egész html kódod, csak a body tagek közötti részt, a többit majd ő megcsinálja.
Tehát egy ilyen html esetén:
<html>
<head>
...
</head>
<body>
<div>asd</div>
</body>
</html>csak annyit kell bemásolnod, hogy
<div>asd</div>
A többit ő megcsinálja helyetted.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1113 üzenetére
jsfiddle példa?
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #1110 üzenetére
Hát, a JS számomra izgibb mint pixelt tologatni, meg DOM elemket pakolgatni sorba ^^
de mondanom sem kell ez abszolút szubjektív, az emberek általában utálni szokták a js-t
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #1109 üzenetére
Én azt ajánlom neked, hogy menj végig ezeken a tutorialokon: https://developer.mozilla.org/hu/learn/html Szépen sorban a kezdőtől a haladóig. Majd ha megvan, akkor olvass kicsit a HTML5-ről, és majd csak utána próbálj összehozni valami menü szerűt css-el (ha akarsz, bár én tuti nem ezzel foglalkoznék, hanem az izgibb dolgokkal, ezt pedig csak kimásolnám valahonnan).
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #1106 üzenetére
Nem jól másoltad ki,
Rámentem az oldalra, legörgettem az aljára a demó részhez, rákattintottam, ami feljött oldal ott CTRL+U (view source). Kimásoltam a <body> </body> közötti részt, illetve megnyitottam a style.css fájl éss abból is mindent kimásoltam. Itt az eredmény:
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1103 üzenetére
ne a szövegszerkesztőben írd meg, hanem jsfiddle-ben. És ha ott nem megy, akkor küldd a linket. Nincs varázsgömbünk, nem láthatjuk, hogy nálad miért nem megy valami, ami mindenkinél igen.
-
G.F.
aktív tag
válasz
honda 1993 #1101 üzenetére
Hogy illesztetted be a css-t, a html-be?
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #1101 üzenetére
De értsd már meg, hogy itt senki nem akar szivatni, sőt segíteni próbálnak neked, de te semmit nem osztasz meg a kódodból így segíteni sem tudunk. Se egy jsFiddle példa, se egy kódrészlet, se egy könyvtár struktúra, se semmi. Csak annyi, hogy
"nem megy, szar a kód".
De másnak megy, tehát nálad a hiba, de bővebb információ nélkül nem tudunk segíteni. Bár ezzel a hozzáállással amit itt most mutatsz szerintem lassan eljutnak az emberek oda, hogy nem is akarnak segíteni...
De oké, akkor segítek, kihagytál a style.css-ben a 25. sorban egy "}" jelet. Illetve rossz mappában van a css kódod, és rossz rá a hivatkozás.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1096 üzenetére
"Ha nem működik akkor nem működik."
"Kipróbáltam úgy is hogy nem is írogatom, hanem mindent bemásolok És úgy sem jó. És ha bemásolva sem működik akkor pedig nincs más lehetőség mint hogy a kóddal van a baj."Oké ne haragudj, hogy segíteni akartam. Elnézés igérem többé nem fordul elő.
Annyit még hozzátennék: a line25 példát egy az egyben másolva pontosan azt kapom amit kell. Nem tudom hol rontottam el. Maximum 5 perc volt, de csak mert átírtam a menüket nehogy meg legyek gyanúsítva hogy az eredetit befotosoppoltam.Részemről lezárva.
Tehát összegzem: mindenki hülye, a kód szar, te vagy a király. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1098 üzenetére
Most úgy tűnik a reakcióidból, hogy azt hiszed, azzal van a baj, hogy kezdő vagy, nem azzal van a baj, hanem a kérdéseiddel és az általad szolgáltatott információkkal. Gondolj bele, hogy külsősként mi mit látunk bele abba, amivel próbálkozol, ha nem mondod el. Amúgy ha már kérdezel, akkor ne hőbörögj lépten-nyomon.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1096 üzenetére
Most komolyan, olvasd el, amiket írtál:
"Úgy ahogy kezdem megérteni a css és a html működését.
[...]
de valamiert az osszes kod rosz.
mindegyket megneztem,es sehol nem hibaztam.
olyan mintha a css nem is letezne."
martonx kolléga előttem már említette, hogy némi ellentmondást lehet felfedezni itt aközött, hogy már kezded érteni a dolgot, de "valamiért az összes kód rossz".
Meg itt egyszerűen nem tudunk miben segíteni, mivel nem tettél fel értelmes, célzott kérdést, kitalálni meg nem tudjuk, hogy mit rontasz el.
Ha "olyan, mintha a CSS nem is létezne", akkor valószínűleg rossz fájlnevet adtál meg. Vagy ki tudja, mit rontottál el. -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1094 üzenetére
Igen, tuti rosszak. Azert mukodnek a demo oldalakon.
jsfiddle-re tegyed fel azt a kodot had lassuk hol hibaztak a posztok iroi.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1090 üzenetére
"Olyan oldalt nem találok sehol ami kifejezetten a css menüvel foglalkozik"
Tényleg?
A teljesség igénye nélkül néhány:
line25
And/Or
purecss
+1Ezek kifejezetten css menü posztok, részletes html és css kódokkal, magyarázattal, lépésről lépésre. Ezen felül nem tudom mi várható el egy css menükröl szóló bejegyzésben.
A keresés 2mp volt, ebben benne van a böngésző elindítása is.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1090 üzenetére
Figyi, ez olyan mintha írni/olvasni akarnál megtanulni, de te egyből a szépirodalommal akarod kezdeni, átugrva a betűk, nyelvtani szabályok, olvasókönyvek lépést.
Vélhetően semmit nem tudsz a css-ről, de rögtön menüt akarsz csinálni.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1088 üzenetére
Az első két mondatod szöges ellentétben áll egymással.
Az egész internet egy nagy tutorial.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged