Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Köszi a tippet!
Skywatcher 200P Dobsonról van szó.
Oppenheimer amit linkelt sok helyen acéllemezekkel mutogatják, nem lehet, hogy az is jár hozzá? Bár az egyszerű tartós megoldások híve vagyok, nem hiszem hogy megveszem, harmadáron meg is tudnám csinálkni kb.
Elsőre bakelit lemez + teflont kipróbálom a horizontális tengelyen.
Képed nincs a 2 csapágy + teflon kombóról mert így nehéz elképzelni.
Függőleges sem vészes, csak kicsit jobbra számítottam.Mióta megvettem nem volt normális ég a fejem felett.
Tárolni hogy érdemes a dobsont?
Nem vetemedik el egy idő után a zsámoly, pogácsa ha a zsámolyban tárolom?
Tubus külön max állványon tarthatom, mert a főtükör mögött a kollimációs csavarok a burkolat síkja alá kinyúlnak.
Igazából attól tartok, hogy a tubus cipelésnél megsérül mert nincs rajt fogantyú, de állvánnyal meg nem emelném a magassági rögzítőkaroknál fogva, mert nem arra van kitalálva.
Van tárolásra, cipelésre praktitkátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arch Linux
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- Robotporszívók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest