- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
popey37
addikt
válasz
t72killer #5605 üzenetére
annak a rácsnak pont nem kellene párásodnia, ugyanis müködés közben folyamatosan légáramban van, tehát nincs párásodás. az valami mástol rozsdállik. lehetséges hogy szar a crom bevonat rajta, mivel a csavarok sehol sem korrodálnak.
a kamera abban a részében semmi elektronika nincs, ott csak a peltier elem hütöbordája van: felül szivja a levegöt, oldalt meg kifujja -
5150head
senior tag
válasz
t72killer #5603 üzenetére
Simán lehet ám, hogy csak szar a felületkezelése a rácsnak.
Nem tudom milyen anyagból csinálják ezeket a kamerákat, de lehet hogy csak a rácsot kezdte ki a lecsapódó pára. Ilyen simán van amúgy.
Egy ilyen rács filléres kategória, ha ment a cserebere akkor miért pont azt hagyná ki az ember?
Ettől függetlenül az is lehet amit Te írsz. -
popey37
addikt
válasz
t72killer #5596 üzenetére
OSB lapnak hivják, van belöle jofajta is ami vizállo. és nem annyira olcso mint gondolnád.táblás áru, hiába csak egy darabka kell, meg kell venni az egész táblát.
az a hajos fajta rétegelt lemez is csak akkor vizállo, ha rendesen impregnálva, és utána több rétegben lakkozva van. -
popey37
addikt
válasz
t72killer #5500 üzenetére
ott már nem csak a mechanika a lényeg, hanem a tüpontos polusraállás és a pontos vezetés, ha e kettü bármelyike hiányzik, komás vagy csikhuzos lesz a foto.
az 1 perces exporol meg csak annyit, hogy teszteltuk már párszor és mindig a hosszabb expo nyert, a rovid expoban nincs annyi adat, ami azt jelenti, hogy sokkal kevesebb részletet tudsz elövarázsolni a feldolgozáskor. adott ido alatt sokkal kevesebb hosszu expo és mégis szebb a végeredmény./pl: 10-12 db 3-5 perces orion foto jol feldolgozva kb. 5x annyi részlet a kész képen.
a vezetés részebe meg ne is menjunk bele, mert ahhoz nagyon sok pénz kell. -
popey37
addikt
válasz
t72killer #5484 üzenetére
ez nem fedi a valóságot, teheted akár hűtőbe is észlelés előtt a kitakarás miatt lesz lágyabb a képe mint a lencsésnek. volt 127/1500-as mc-m, tudom miről beszélek.
a másik nagy gond az MC-nél az F13,8 fokusz 90mm optikánál, a 90/900 csak F10, szerintem legalább 1,5x akkora látomezeje van mint az MC-nek élesebb képpel.
a lencsés további előnye: hamarabb kihül, fokuszáláskor nincs tükörbillegés.
az MC előnye a kompakt rövid tubus, más nem nagyon.
a szóban forgó tubus segédtükre 32% kitakarás, 30mm, az nagyon sok egy 90mm-es optikánál. -
5150head
senior tag
válasz
t72killer #5462 üzenetére
Szerintem akik komolyabban foglalkoznak ezzel, azok nem barkácsolnak, hanem profi cuccokat használnak.
Esetleg az asztrofotós vagy valamelyik fizikai/tudományos topikban még rá lehet kérdezni.
Ha csak egyszeri mérés kell én lehet h beméretném valakivel, valszeg még az olcsóbb is lenne.
A csillagászok általában sávokat szoktak kiszűrni a látott fényből.
Találtam a BTC-nél egy ilyet, nem tudom, hogy ez megfelelne-e arra amire neked kell: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BMW topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest