Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #20655 üzenetére
Ebből a kommentből úgy látom, hogy elsődlegesen mentálisan kellene megerősödni ehhez a dologhoz. Lehet, hogy vannak, akik ezen az alpári hangnemen vérig sértődnének, én csak végigröhögtem.
Nekem csak azt mutatja, hogy sikerült a másik veséjébe látni, érzékeny pontjára pillantani. Hogy Mr. Robotot idézzek: "I see you now."
Természetesen mindenki a saját kockázattűrő képességéhez mérten alakítja a pozícióit (jó esetben), és lehet, hogy pont ezért sokan megeszik tőled ebben a szituációban is ezt az önámítást... de jó memóriával, a pozíciód ismeretével (mert hát leírtad a fórumon), valamint az idei ármozgás pontos ismeretével sajnos a másodperc törtrésze alatt felmerül a hozzám hasonló emberekben a kérdés, amin érdemes mindenkinek elgondolkodnia (neked is), hogy...
Milyen pozíció az, ami 2024. március 11-én $4k feletti ETH-nél még komfortos, de 7-8 hónapnyi down/chop után 2024. november 4-5-én $2400-os ETH-nél hirtelen már nem komfortos, ezért "kockázatot kell csökkenteni". Mert javítson ki bárki, ha tévednék, de nekem személy szerint mocskosul úgy tűnik, hogy inkább arról van szó, hogy ezzel a 7-8 hónapnyi "nehéz" periódussal sikeresen elbizonytalanítottak, kimozdítottak a pozíciódból, így idő előtt, véletlenül pont egy volatilitást sejtető esemény (választás) előtt kicsit meggondolatlanul eladtál, pontosan azon okokból, amit az előző hsz-ben leírtam.Lehet ezen felháborodni, durcizni mint a kislányok, mélységesen elítélni, hogy valaki a nyilvánosan hangoztatott "valódi trade-edet" megvizsgálja, együttérezni veled és ugyanezt gondolni róla, mint amit leírtál, meg lehet belőle esetleg... tanulni.
De azt tippelném, hogy ez is csak egy "senkit nem érdeklő motivációs beszédnek" lesz elkönyvelve.
Más: 100k BTC, jöhet a hírtenger.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Hiányozni fogsz, Bro.
-
llacee
őstag
válasz
Szinte szórul szóra ezt gondoltam, mikor elolvastam a hozzászólást, egyetértek.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Szerintem ne tüdőzd le ennyire a dolgot. Egyetértek, hogy az embernek simán lehet száz másik fontosabb szempontja is, mint a várható hozam, amikor átrendezi a pozícióit.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20397 üzenetére
Nem sajnálod az ETH-t? Mondtam most kell venni (BTC-ből). 0.04-et viszi utána rakéta.
-
KMT
addikt
válasz
Oppenheimer #20438 üzenetére
Inkább a novemberi álmaidról beszélj. Kizárólag a témában persze.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #20344 üzenetére
Felhívnám mindenki figyelmét hogy ezeket a mozgásokat melyeket átélünk, októberben megálmodtam.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20404 üzenetére
Jaja, szoktam írni.
Az utóbbi 8 hónapot, az ATH esést, egész szépen sikerült lehozni.
Ez egyébként jó gyakorlás volt, hogy ne ragaszkodjak nagyon a kojintokhoz. Bár nincs is, mert ETF van, de mindegy is.
Valószínűleg a kilépő is sávosan lesz.
Agyrák666 pontosan, greater fool theory. Mit csináljunk, ez van, ezzel lehet pénzt csinálni.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20397 üzenetére
Pár napot várhattál volna még az eladással. Ejj...
Lehet pont a tiédet vettem meg, 0.037, 0.036 meg 0.035-ön ment bele 1-1 adag, jelenleg 80/20 BTC + ETH.
Innentől nincs ugri-bugri, kőkemény hodli van. Kell egy jó exit stratégia, a ciklus, idő, risk, globál helyzet, fibo, stb alapján. 100k-nál már szép profit lesz, addig biztosan mozi.
Előző ciklusban fibo 4-ig ment el.
Most ennyit nem várok, de egy 8-10x ROI benne lehet, 2.618 fibo, 155k.
Meglássuk.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20382 üzenetére
-
kenwood
veterán
válasz
Oppenheimer #20387 üzenetére
Igen, es azt a hatterhatalmat ugy hivjak, hogy kongresszus
Ha meg is nyerne Harris, akkor is eros republikanus iranyitas ala kerulne az orszag.
-
nort_on
senior tag
válasz
Ejj, buy signal...
Most 80% BTC a portfólió, de egy 15-25% ETH-t tervezek bele év végéig. Aztán nem piszka, most már hodl. Márciusi ATH óta csináltam egy +25%-ot BTC swingek-ből.
-
válasz
a bear market végére mindenki btc maxi lesz, pont mielőtt kezdődik az altseason
persze lehet most majd máshogy lesz, ez a lehetőség mindig adott -
fireman123
őstag
válasz
Oppenheimer #20380 üzenetére
......mert az MSCI World ETF-től többet vársz? ...nekem is van belőle kétféle is, de nyár eleje óta az etf-ek sem muzsikálnak valami fényesen
...én tartom az eth-t is tovább, nix ugri-bugri
-
válasz
Oppenheimer #20352 üzenetére
eth t nagyon mondja coinbureo is meg benjami c is hogy kitörhet
meglátjuk igazuk lesz-e, ma eddig elég sokat erősödött -
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20340 üzenetére
Q4-ben lesz meg az alja, 0.03-0.04 között, 0.036 elég jó eséllyel 60% BTC.D mellett.
-
proof88
addikt
válasz
Oppenheimer #20339 üzenetére
Rengeteg a short, most szépen kiszedik őket, aztán megyünk le.
Még van 1 óra wall street zárásig. -
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20339 üzenetére
Nemtom, de ki is szórtam.
-
proof88
addikt
válasz
Oppenheimer #20327 üzenetére
BTC $57k lesz október közepéig, uptober pedig 22-én lesz. De egyelőre csak $70k-ig fog felugrani a BTC. A $100k-hoz viszont nem fog kelleni 2 év, az 1 éven belül meglesz.
-
nort_on
senior tag
válasz
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Nem lesz itt gond.
100k sima liba 1-2 even belul -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Oppenheimer #20314 üzenetére
Honkongnak speciális státusza van Kínán belül is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Oppenheimer #20312 üzenetére
vpn, starlink? kell még kérdés?
-
csaba951
veterán
válasz
Oppenheimer #20306 üzenetére
Szerintem most itt a mese vége, elértünk egy lokális csúcsot. Pár napos (1-14) távon inkább esésre lehet számítani, mint további emelkedésre.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20306 üzenetére
Ennyi, mondtam ne add el.
Egyébként dead cat bounce, lefordul ez még.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20296 üzenetére
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20293 üzenetére
Azt, hogy az elmúlt 2 év ETH hodli nem volt túl jó ötlet.
3800+ így van, lassan fordul az ETH/BTC és érdemes lehet átsúlyozni egy kicsit ETH-ba.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20291 üzenetére
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20289 üzenetére
ETH/BTC bottom valahol itt lesz, 0.036 körül, szal inkább mostanában kellene majd venni ETH-t. Mármint BTC-ből.
Első rate cut short term mindig up. Utána meg nem.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20287 üzenetére
Én ma dobtam mindent. Ez persze nem jelent semmit. 3 hét alatt 6%, fagyipénz 2.
-
Árpi001
senior tag
válasz
Oppenheimer #20262 üzenetére
Zsír.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20257 üzenetére
Jaja, 56, aztán utána 52 a kövi megálló. Ha abba az irányba megyünk.
-
Frozen
addikt
válasz
Oppenheimer #20253 üzenetére
Nem is olyan távoli jövőbe igérték,hogy a világ leggyorsabb gépével elég rövid időn belül bármilyen walletet ki lehet majd nyitni. Nagy biztonságba lesz utána mindenki már nem is tudom 2030 körüli dátum rémlik.....Igazodik a tempo ,de ezen mit sem változtat az ,hogy a hardwerek is öregszenek és a végtelenségig nem fogják bírni. Ha pedig nem lesz benne nagy pénz akkor a tulaj elfog gondolkozni,hogy érdemes e neki egy újabb hatalmas mennyiségű tökét vagy profitot beleforgatni.
#20249szabi325
Én ezeket az utána olvasom ,megtanulom ilyen olyan tanfolyamon stb halandzsáknak nem hiszek mivel ezek le akarnak vasalni pénzel és csak valamit elmakognak amiből ugy tünik értenek hozzá. (Gondolj abba bele ha valóban értene hozzá akkor tényleg rá volna kényszerűlve arra a minimális bevételre? Ha magadnak megválaszolod bőven elég) kb ahogy korábban fogalmaztak itt a kollégák kaszino jelegű a dolog.
Azt viszont megnézheted,hogy minél jobban szétosztod a portfoliod annál nagyobb az esélyed beletalálni a közepébe. Hiszen ha mindegyikből veszel egy kicsit akkor bármelyik is fog jol bemozdulni neked a portfoliodba ott lesz az a crypto. Viszont ha belenyomod pl a 3 érmébe a pénzed pl btc -eth meg még valami akkor közel sem bíztos hogy ha megindul bármelyik alt ,hogy neked a 3. a tulajdonodba lesz így lemaradsz.A btc és eth kb alig fogsz nyerni valamit,hiszen ha duplájára is emelkedik az árfolyam pl 50 euroból max lesz 100 mire megveszed és eladod lesz az eredeti 50 euroból kb 97 eurod.... De ehez ugye a btc nek jelenleg több mitn 110 ezer eurot kellene érnie. (Nagy befektetési töke és nagy rizikoval minimális haszonért. Ha belegondol valaki hogy kb 1 btc esetén 50-60 ezer eurot rizikoztat pár tíz vagy pár száz euro nyereségért hát ez mindeki saját dolga bár saját véleményem elég butának kell hozzá lenni, ettől sokkal bíztonságosabb pl 1 kilo arany.....) -
tomazin
veterán
válasz
Oppenheimer #20240 üzenetére
Az eth copy az a bsc, fantom, avalanche es meg ki tudja mennyi (direkt nem polygont, arbitrum, optimism, base-t irtam, mert azok layer 2-k).
Ezek mind evm-et hasznalnak, solidityben vannak a contractok. Solanan ebbol semmi nem igaz. Es ez csak a felszin. Kb annyiban hasonlit ra amit leirtal, de az eth copytol olyan messze van, mint mako jeruzsalemtol. -
tomazin
veterán
válasz
Oppenheimer #20228 üzenetére
A solana mitol eth copy? Mert en semmirol nem tudok amiben hasonlitana ra.
-
spkkill
tag
válasz
Oppenheimer #20231 üzenetére
Én arra fogadok, hogy sokkal több embert fog érdekelni, mert sokkal populárisabb és elfogadottabb a crypto mint valaha bármikor. A probléma jelenleg a gazdaságban van. Nincsenek eszetlen hitelezések (csok-ot leszámítva) és pénznyomtatás.
-
Frozen
addikt
válasz
Oppenheimer #20234 üzenetére
Felesleges felhozni a kaszinot és a szerencsejátékot és a többit a krypto ugyan az nyersz vagy vesztel ennyi. Ha nem tesznek bele pénzt az árfolyama elaposodik és elértéktelenedik. Csak addig van benne üzlet amíg öntik bele a pénzt ami előbb vagy utobb elfog fogyni hiszen véges igaz lehet nyomtatni ,de az mit sem ér mert a háttérben más hatások is felépnek ellene. Így az árfolyam egy idő után megfog ragadni egy szinten és utána már csak kifele fogják venni a pénzt persze nem a hétköznapi emberek hanem azok a cégek akik beleraktak k. sok pénzt és több tíz/száz ezer darabal gurigáznak...
Az etf nem egy kryptó hanem egy alternatív befektetési forma tözsdei papír amivel a bankok és egyéb brokerek szépen rátudták tenni a kezüket a dolgokra. Igaz több pénz áramlik be ,mert pl sokan jobban bíznak ezekben a dolgokban mint magában a kryptóban csak ezzel megint az a gond,hogy maga a politikai/banki és egyébb függöségtől így nem mentesülnek az emberek......
Amit portfoliot minél jobban elosztod annál nagyobb az esélye hogy kaszálsz vele. Mert ha a top 20 ból ha csak 1 érme is megy egy 50-100 ast már azal az egyel többet kereset vele a befektető mint amenyit a másik 19 en bukot (hozzáteszem itt sem garancia az hogy a 19 mind veszteséges lesz, ezekről ha bent vagy pár csoportba akkor biztos találkoztál olyanal aki 3000 euroból csinált 15 ezret 3 nap alatt és nem tradelt semmit csak vette és eladta....... )
A btc én személy szerint meszíre elkerülöm nincs is belőle semmim. Egyik haveromal szoktunk venni ő is vesz, én is mindig megbeszéljük mi az amit érdemes volna. És még mindig azt mondom minél jobban szétosztod a portfoliot annál többet kaszálsz.
A btc és eth akkor lehet jó ha tradelgetsz vagy botozol és van bent egy 10-20 ezer eurod vagy több ,persze amíg a bot egyszer be nem döglik és le nem nulláza a kontot. (lehet olvasgatni ezekről szép sztorykat a redditen 2-3 btc ből ,hogy lett 8 és hogy lett 0 utána) Szóval mindenki ugy csinálja ahogy szeretné én annyit tudok ,hogy nekem az egész adómentes mivel bőven 1 éven felül vagyok már velük. És ilyen árfolyamon semmit nem veszek és nem is tradelgetek rizikozgatok pár % ért mert ahogy fogalmaztál fent kb azzal egyenlő....(Na meg még a nyereség 30% is kb mehetne adóra.... majd ha annyi eszem lesz.
..)
-
Frozen
addikt
válasz
Még el sem kezdödött a bikapiac..... De már temeted az összes altot.
Btc és eth ajánlasz amivel kb kis befektetés eseten kb semmit nem lehet keresni mert mikor eladod és lejön a hálozati díj kb még kevesebb pénze lesz mint mikor kezdte.......
Aki kicsivel akar beszállni a legnagyobb 10-20 coinból vegyen mindegyikből egy 50-200 euro körül attól függ mennyi a beszálója. A 10 vagy a 20 daraból az egyikel tuti párszorozni fogja a portfoliot. A btc és eth esetében ez kizárt. -
kenwood
veterán
válasz
Szerintem meg arrol van szo, hogy most nincs bullrun, csak a felezes, ETF utan elszallt a BTC. Ev elejen volt egy kisebb alt laz, de azota a BTC dominancia teljes mertekben bear marketet mutat.
-
BaLee
addikt
válasz
Oppenheimer #20221 üzenetére
Jó akkor valószínűleg rosszul fogalmaztam. A kriptoval foglalkozó oldalak és influencerek 90%-a várta a pump-ot augusztus elején ennek köszönhetően likvidáltak töménytelen mennyiségű long pozíciót.
ETH-t is minden második oldal 6-8k-ra várta mikor bejelentették az ETF-eket. Erről szólt az év eleje kb. május tájékán. Nem keresek most példákat csak szimplán emlékszem.
Én nem ezen alapján a források alapján tájékozódom pont amiatt amit korábban írtam.
Nekem 3830-nál sikerült kiszállnom ETH-ból június elején. BTC-ből 72 körül akartam (hogy majd lejjebb újraveszem) az nem ment el addig, valahol 71k körül volt a vége így az maradt. Alapvetően amúgy nem kereskedek, hanem HODL. -
Qtyii
aktív tag
válasz
Oppenheimer #20191 üzenetére
nem érdemes kiszórni akkor már legyen a 72-75e usd
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20191 üzenetére
Túl nagy? Ne viccelj! Olyan nincs. Optimális van, 100% BTC.
Nálam ennek a körnek a TP olyan 63-65-68 körül lesz. Meglátjuk. Nem szabad mohónak lenni. Ez a lényeg.
-
kenwood
veterán
válasz
Oppenheimer #20187 üzenetére
Nekem banki utalassal egyszer volt gondom ( Forintot akart kuldeni a Raiffeisen egy Thai banknak) .
Kriptoval, revoval 8-9X.
Direkt szopatnak minket. -
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20178 üzenetére
Szépet pattant, de ki tudja hol a vége még ennek. Mondjuk fos tőzsdével (hagyományos) nem igazán lehet választást nyerni.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20174 üzenetére
VBTC behalt, szal BTCE-t meg BITCEUR-t vettem. 50.5k-t sikerült megcsípni, okosan be is b@sztam a maradékot.
-
Addel
senior tag
válasz
Oppenheimer #20170 üzenetére
Revolut is összefosta magát, Transfers down.
-
nort_on
senior tag
válasz
XETRA sem indult még, lol. 6% spread van.
-
Peetey91
senior tag
válasz
Ugyanez nálam is, tolnám be a rávalót de összeszarja magát a rendszer.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20161 üzenetére
Fele bent van, várom, hogy hétfő reggel nyisson a tőzsde és tolom be a többit is.
Ez a jelenlegi módosított terv. Zöldek zsákolva, szürkék kimaradtak, 6 order beadva.
A súlyos sávozás miatt kb 5-6% mínusz lehet most. Meglátjuk mi lesz, de remélem nem húzzák vissza nagyon reggelig...
Elég jó volt ez az elmúlt kb 5 hónap, viszonylag sikerült megfogni a local top/bottom zónákat, ATH óta az esésben egy 3 személyes decathlon-os sátor össze is jött a profitból...
De a lényeg, hogy állampapírt, SPX, NDX-et magasan vertem minden időtávon.
-
Addel
senior tag
válasz
Oppenheimer #20161 üzenetére
Én is vártam, 58-nál dobtam csak rá az elsőt, ha megy lejjebb, megy még egy adag.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20144 üzenetére
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Oppenheimer #20141 üzenetére
Biztos van, de én a Gox oldalán közzétett tájékoztatásból tudom. [link]
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Oppenheimer #20139 üzenetére
Már lassan be is fejeződnek. Több mint 17000 hitelező már ki lett fizetve.
-
válasz
Oppenheimer #20130 üzenetére
számolgattad már mennyi beáramló friss pénz kellene hogy tényleg valaha 150k legyen?
sztem kell ahhoz még jó pár év pénznyomtatás és inflácio, de ne legyen igazam -
Frozen
addikt
válasz
Oppenheimer #20130 üzenetére
Ez így van majd az számít jobban hogy 60 körül vettél vagy 20 nál toltald az all int. és 60 nál már 3x ba vagy 150 nél meg 6,5x be és nem csak 2,2x szorzoban
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20127 üzenetére
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20088 üzenetére
Money printer, ezt most elég jól megfogtuk.
-
Frozen
addikt
válasz
Oppenheimer #20120 üzenetére
Írtam,hogy úgy van nem értem mi a probléma...................Én a napokban egyébként 64 ezer körüli értékről olvastam egy német oldalon ,de nem találom szóval nem is vitázok ezért írtam biztos ugy van.
-
Frozen
addikt
válasz
Oppenheimer #20116 üzenetére
Biztos ugy van
-
válasz
Oppenheimer #20109 üzenetére
a piac szerint jó eséllyel Trump lesz az elnök, ennek tovább nőtt a valoszinusege ezzel a merénylettel
A nashville-i bitcoin konferencián beszédet is fog mondani trump
ez így összességében pozitív hír -
Frozen
addikt
válasz
Oppenheimer #20109 üzenetére
Nehezen fogytak ki a btc ből ha jól tudom kb 8 ezer db adtak el a közel 70 ezer darabból amit birtokolnak.Ha beöntenék az egészet az egyszere az árfolyam nagyon meredeken beszakadna és lehet ki sem lábalna már utána belőle hiszen más nagyhalak is eladnák utána akkor aztán gyorsan a földbe állhat az egész.De ez ilyen benne a pakliba
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Oppenheimer #20106 üzenetére
A piac a jövőt árazza, és egy új elnök tud javítiani a szabályozási környezeten, vagy éppenséggel korlátozni. Az, hogy jelenleg mi a helyzet, az nem garancia arra, hogy egy következő ciklusban ez nem változik jobb/rosszabb irányba.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Oppenheimer #20104 üzenetére
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Oppenheimer #20099 üzenetére
Voltak hirek arrol, hogy a Trump merenylet hatott az arfolyamra hirtelen. Gondolom Usenka alatg Usat ertett.
Kestem.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Oppenheimer #20099 üzenetére
Trumplit meglottek
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Oppenheimer #20089 üzenetére
A cash kifizetések nagy része már megtörtént az első negyedévben, és ha jól tévedek ~42k BTC már be lett tolva az egyik kripto tőzsdére. Mivel Okt 31 a bírósági deadline a korai kifizetésekre, ezért nem gondolnám, hogy olyan kevés tartalék időt hagyna magának a trustee.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #20081 üzenetére
Azt olvastam az első Mt. Gox kifizetések október 1-én lesznek. Ezek szerint még az ősz húzós lesz.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20086 üzenetére
De, ezek lettek zsákolva az elmúlt héten.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20083 üzenetére
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #20081 üzenetére
Én all-in, moon or die.
-
Frozen
addikt
válasz
Oppenheimer #20075 üzenetére
Én ezeket ki is szoktam hagyni inkább egy nagybevásárlás a medvepiacon 20-25k körül és nem érdekel ha esik az árfolyam 70 ről 40 re vagy 30 ra mert akkor is pluszos vagyok. Foglalkozni nem kell vele amit nyitnék poziciot 50-60 körül teljesen értelmetlen lenne hiszen 100 ezernél is csak dupla lenne. Inkább akkor már félreteszem és teszek még hozzá és a legközelebbi 20-30k körüli medvédnél bevásárlok megint
. Ne meg ugye az hogy ennél az opcionál kevés esály van a hosszu távon való beragadásra is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Oppenheimer #20073 üzenetére
Mármint a vásárlással vársz?
-
kenwood
veterán
válasz
Oppenheimer #20063 üzenetére
BTC-nel ez DCA. Altnal meg kb. uj portfolio, mert a regi elporladt
-
Franklin
addikt
válasz
Oppenheimer #20063 üzenetére
Fogadd meg Frozen tanácsát: "az alján kell venni és a tetején eladni!"
-
kenwood
veterán
válasz
Oppenheimer #19971 üzenetére
Pont ez a bajom. A piac honapok ota biztos volt benne, hogy elutasitjak. Aztan igy hirtelen a semmibol megindult az arfolyam,es 1-2 nappal kesobb nagy meglepetesre megis elfogadtak. . Ennek nagyon eros bennfentes kereskedes szaga van szerintem.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19956 üzenetére
Passz, most nincs semmim, a múltkori sávozósat már eladtam. Megálmodom még mi legyen. Szerintem a nyáron lesz még jó belépő. Vagy majd 100k-n visszaveszem.
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz
Oppenheimer #19952 üzenetére
Valószínűleg nem marad más lehetőségem, mivel nincs másféle crypto kártyám, így kénytelen leszek HUF-ból rendezni a tartozást. A kriptót amit erre szántam meg majd leshoppingolom.
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #19930 üzenetére
Rendben. Soha ne változzatok.
"valódi trade-ek" - lol -
törölt tag
válasz
Oppenheimer #19928 üzenetére
"Belenyúltam". Igen, így megy ez. A "csak szerencséd volt" érv.
Úgy ugye nem lehet belenyúlni, ha az ember nem próbálkozik. Előző ciklusban is csak "belenyúltam" "néhány" altba. Sőt, véletlenül jókor estem rá a sell gombra is. Ez nem arról szól, hogy én mekkora faszagyerek vagyok, hanem arról, hogy itt is, máshol is olvasom ezeket az "önmegsemmisítő", lehetőségeket totálisan kizáró gondolatokat, amit aztán az követ, hogy "jó lenne a 100x majd", aztán amikor valaki leírja, hogyan lehetséges ez egyáltalán, akkor hülyeséget beszél, meg ömleng. Smh.
Bankroll-management, trendfelismerés, kockázatvállalás, shiny new things, információgyűjtés, meggyőződés, végrehajtás.Nem ömlengés volt az sem. Nézem Cowent, és még mindig ott tart, hogy BTC dominancia, altok szarok, ő is a "nem lehet kiválasztani a jó altot, mert az szerencse" nézőpont képviselője. Aztán látom, hogy új ATH-on vagyok, miközben totálisan szembemegyek ezzel és tengernyi hibám van, sőt, vannak még kifejezetten gyengén teljesítő altok is közte, ahol esélyes, hogy hibáztam.
Ettől függetlenül még mindig azok közé tartozik, akire érdemes figyelni, de erős nála is a bias, amitől nem tud szabadulni.
Nem tudom miért nem kérdezi meg tőle senki, hogy ugyan elemezzen már egy BNBBTC, RNDRBTC vagy SOLBTC grafot. Ezek még csak nem is legalja shitcoinok meg memecoinok, amik még ezekhez képest is 10-szeresen outperformolták a BTC-t.De megállok, ha unalmas olvasni. Érdekesebb az, hogyan átlagol be valaki BTC-be 1%-onként a portfóliójából. Abban van a nagy pénz.
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #19926 üzenetére
Csak nyugodtan, engem nem zavar. Még szórakoztat is, ha esetleg valaki hitetlenkedik.
Ráadásul már mondtad, hogy a kockázattűrő képességed megáll a BTC-nél, ETH-nél, tehát annál, amire már a többség rábólintott (már még Fink bácsi is), altcoinokkal nem foglalkozol, memecoinokkal még annyira sem. Szóval meghallgatom, bólintok egyet mosolyogva, aztán folytatom az irdatlan nagy returnökkel, amik ott vannak, amit a többség egyelőre hülyeségnek tart, amiről nem is hallott, illetve amibe nem mernek befektetni. Ettől lesz még szórakoztatóbb később.Ez törvényszerű, eddig is így volt, így is lesz mindig. A BTC és ETH is ilyen volt évekkel ezelőtt.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19875 üzenetére
Napi 5%-ot nem hagyok benne, főleg nem hétvégén. Majd olcsóbban visszaveszem... Híres utolsó mondatok.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19857 üzenetére
Volt, dobtam is. Easy money.
Jó kis órabér.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19854 üzenetére
Short-term egy 65-66k pattanás az simán benne van. Persze a globáltól is függ. Aztán vagy fel, vagy le.
De nagy TF-en ez még teljesen jó mozgás/korrekció, egészséges is egy ekkora run után. Max annak nem túl vidám, aki megint ATH körül vett portfóliós cikk hatására...
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19851 üzenetére
Annyit minek?
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19848 üzenetére
Nagyon remélem, 25% in.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19845 üzenetére
Na látod, ettől féltem, hogy zárva lesz ez a ?#@x tőzsde. Már többször jártam így, hogy leszúrásokról lemaradtam, de ez ilyen, az adómentességnek ára van...
Azért kicsit megállt bennem az ütő a tegnap esti/éjszakai pump közben. De lehet még mázlink is lesz, mert azért valamennyire visszaesett és közben az euró is erősödött majdnem 1%-ot.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Oppenheimer #19838 üzenetére
Te a köcs, izé védőszentje vagy, vagy miért te válaszolsz?
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19827 üzenetére
Kár, hogy holnap szünnap, 34 óra múlva nyit a tőzsde... De utálom ezt...
Kövi teszt a bull market support band, 55-56k. Ha az fogja, akkor jó, ha nem, akkor 42-44k (worst case).
Nálam a terv változatlan, most sávosan all-in, aztán jön a nyár, minden app töröl, aztán valamikor a (remélhetőleg nem túl távoli jövőben) 100k sell. Pénzgyár.
-
kenwood
veterán
válasz
Oppenheimer #19811 üzenetére
... es a piros arany is eheto. Az mar 2-0
-
válasz
Oppenheimer #19811 üzenetére
En mar ettem arannyal bevont profiterolt, eleg fasza volt. Aranyfustos pezsgot meg csak a melyszegenysegben elok nem ittak meg
-
BeZol
őstag
válasz
Oppenheimer #19757 üzenetére
Nálam így néz ki a crypto-befektetéses rész Erste Investment-nél TBSZ-en (ha most nyitnék, akkor Interactive Brokers-nél nyitnék TBSZ-t):
21Shares Polkadot ETP: [link] (jelenleg 3,6 EUR az árfolyam)
4,7 EUR-nál 20k EUR
3,3 EUR-nál 10k EUR21Shares Stellar Lumens ETP: [link] (jelenleg 5,2 EUR)
6,11 EUR-nál 20k EUR20k EUR nincs bekötve, de per pillanat vételi megbízásra raktam Polkadot ETP-nél
10k EUR 3-nál
10k EUR 2,7-nélHa előző all time high-ot elérik ezek a coinok (2025-ös évre várok ilyet), akkor kb. 4-5x-et hoznak a pozik, ergo a bekötött 50k EUR 200-250k-t érhetne, kérdés mit hoz a jövő
Nekem kb. 1mrd Ft kéne, hogy nyugiban kiszedjek 500m Ft-ot amiből mehet fullos ház építése és társai, a másik felét pedig tovább kell forgatni, de ha be is jön jövőre a várakozás és lesz 80-100m Ft a befektetett összegekből, az még mindig nagyon távol van az 1mrd Ft-tól, de ha teszem azt újabb 4 évvel később újra olyen crypto-hype lenne mint eddig voltak, akkor ciklus teteje után 1 évvel kb. mehet all-in, mert esélyesen mélypont közelében leszünk akkor, és onnan meg lehet a 10x
Szóval ez az 5éves terv nálam a crypto-vonalon.
További befektetett összeg Vonovia-ban van kb. 24es átlagárral (sajnos volt utána 16nál is, most 25,5 környéke), ez pedig egy ingatlanos cég (500+ezer lakóingatlant kezelnek, éves osztalékot is fizetnek), és ha újra lennének alacsony kamatok, továbbá a szokásos 10évente duplázó (7-8 év van hátra még) ingatlanárak megvalósulnának, akkor 120+ EUR-ra "kéne" mennie a papírnak, de ha közben továbbterjeszkednek mint a 2010-es években, akkor 240 EUR környéke is meglehet.
Hát meglátjuk, hogy az elképzelésekből melyik jön össze, majd érdemes lesz x év múlva visszaolvasni, mert 5-10 év múlva "teoretikusan" meglehet az a kívánt 1mrd Ft
TBSZ pedig ezért is kell, ki szeretne 1mrd-os nyereségből 150m Ft-ot befizetni adónak
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #19753 üzenetére
"Ketté kell választani a kereskedést és a befektetést. Kereskedés az az én szememben kaszinó. Lehet hogy voltak rövid távon jó hozamaid"
Rövid táv? A CHZ-nél 7 hónapig tartottam. Ez a tőzsdén kb. 10 évnek felel meg. Most akkor ez rövid táv vagy hosszú táv?
A ciklus elején/közepén venni (aminek a nagy része bear market volt) és gyakorlatilag a bull (a CHZ viszonylatában) utolsó napján eladni. Ez az ideális. Pl. VET-nél is megcsináltam kisebb összeggel, ETH-nél meg kb. 2 nappal a májusi top előtt szálltam ki.
Már írtam, én sem daytrade-elek (a SOL shitcoin kaszinózás időről időre megint más kérdés ), swing trade-ek is nagyon ritkán.
A memecoin, amiben lassan közel 100x környékén járok decembertől (ezzel nem is számoltam a bear market alatt, vagy akár még novemberben, hogy ilyen lehet, csak aktívan figyelem/keresem a lehetőségeket), most is rombol éppen, és egyre nyilvánvalóbb, hogy egy új top narratíva top coinja (bármilyen nevetséges is legyen ez
), annál eladtam egyszer a local topot decemberben, és a dump után visszavettem a teljes összeggel többet. Ment vagy 3 teljes ciklust és szvsz közel sincs vége. Ez rövid táv vagy hosszú táv?
Nem lehet a hagyományos tőzsdei szemlélettel tekinteni a kriptóra szerintem. Teljesen más a rövid táv és a hosszú táv itt. A BTC/ETH már persze közelebb jár hozzá, épp ezért egyre kevésbé érdekel. Állítom, hogy itt több tapasztalatot szerez az ember, ha aktívan figyeli coinok százait és a lehetőségeket és aktívan befektet/kiszáll ciklusról ciklusra pár év alatt, mint egyesek évtizedek alatt korábban."Altcoinokat nem tartok, szerintem túl kockázatos hogy érdemi összeget tegyek rájuk, kicsiben meg nincs értelme szórakozni velük."
Napi szinten foglalkozok vele órákat, így ebben a mondatban semmivel nem tudok egyetérteni, de nem vagyunk egyformák. -
dobolan
senior tag
válasz
Oppenheimer #19753 üzenetére
"Altcoinokat nem tartok, szerintem túl kockázatos hogy érdemi összeget tegyek rájuk, kicsiben meg nincs értelme szórakozni velük."
Kb. 1e dollárból 6,7nél áll az alt portfolióm, úgy, hogy 2,3at már kihúztam belőle 1 pár héttel ezelőtt. Idei befektetés, szal nem 2022ben szórtam bele. Szerintem megéri, csak kell bele némi időt fektetni. -
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19754 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #19748 üzenetére
Nem érint a topic-ban visszatérő nyugdíj/visszavonulás fétis. Egyrészt nem vagyok öregember, másrészt életemben nem dolgoztam még másnak/cégnél, így nincs mit utálnom, amiből menekülni akarok.
Nem volt nagy pozíció, de a végére már - nekem személy szerint - kicsi sem. Ebben a ciklusban már nagyobbak.
Amúgy azt sem értem, ha valaki keres a befektetéseivel/kereskedéssel, akkor miért akarná ezt egyáltalán abbahagyni. Mindig az az érzésem ezzel kapcsolatban, hogy legtöbben a "lottónyereményre" áhítoznak, hogy ne kelljen utána semmit csinálni, én másképp gondolkozom erről. A sok olvasás/tanulás/információgyűjtés hatására felhalmozott tudást és tőkét csak úgy eldobod/nem használod utána? Miért tenne bárki ilyet?
egyedülülő: Nem vállalnám a felelősséget senkinek a befektetéseiért. Ha mém/AI/gaming/ van benne, és többnyire új coinok (persze van a régiek között is több is potenciállal), élő, lélegző narratívával, akkor valószínűleg jó. Lényegesebb, hogy jókor add el. -
Addel
senior tag
válasz
Oppenheimer #19736 üzenetére
Azért így lehet meglenne nem ?
A Fidelity elemzője 1 milliárd dollárt jósol a BTC árfolyamának
-
válasz
Oppenheimer #19731 üzenetére
Na jó, rendben, ma nem, de a jövőhéten egy pár milliárdot igazán befektethetnének az emberek.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Oppenheimer #19711 üzenetére
Egyébként ez a forgalomban tényleg látszódhatott is... nagyon alacsony mostanában az a mennyiség ami gazdát cserél.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19708 üzenetére
Abszolút megértem. Ez most nálam is short term swing, halving-ra egy pullback, aztán meglátjuk mi lesz belőle.
Nyáron én is várok egy kis lehűlést, akkor lehet lesznek jó belépők a 2025-ös bikára is.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #19658 üzenetére
Igen főnök, így lesz főnök, intézem főnök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest