- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pasztás topikban igen jó tapasztalatokat szoktak megosztani az ottani fórumozók, érdemes átolvasni a hozzászólásokat. A procihűtős topik ajánlójában is van két munkalap, ahová ajánlott pasztákat gyűjtöttem össze. Hazai és külföldi forrásból elérhető paszták.
-
blp85
senior tag
Nekem eddig az Arctic F14-es szériával volt gondom, visszagondolva volt [Arctic Freezer 64 Pro] és [Arctic Freezer 34 eSport duo] , azok hangjával nem volt gond és Arctic P12 PWM PST RGB, azokkal sem volt semmi gond. Most vettem egy pár hónapja Liquid Freezer 360-as AIO-t, azon P12 PWM PST A-RGB ventilátorok vannak, azok hangját sem hallom (igaz ezek a "szekér kerék" kialakítású ventilátorok), mint írtam is a ház gyári NZXT ventilátorainak van egy kis alapzaja, de az sem olyan, hogy hirtelen kellene cserélni, illetve van Thermalright ventilátor is, azzal sincs semmi gondom, vagy tényleg halk, vagy én vagyok süket.
-
A BQ az biztos halk.
Felejtsük már el ezeket az XY gyártó biztos halk, biztos jó, biztos erős tévhiteket.
A BQ-nak is vannak olcsó, középszintű és csúcsszintű megoldásai.A Pure Wings az olcsó megoldás, a Shadow Wings a középszintű, a Silent Wings meg csúcs szint, ami tényleg nagyon halk (is lehet).
A zajszint pedig mindenek előtt a fordulatszámtól és a kialakítástól függ, ahogy Rowon is írja, a nagy légnyomást generáló ventillátoroknál a szélzaj elkerülhetetlen.
A nagy fordulatszám pedig mindig nagyobb zajt jelent.
12 cm-es ventiknél 1000RPM felett már nem találsz valóban csendeset, ha egy ventire meg az van írva, hogy 2000, 2500 vagy 3000RPM, akkor biztos lehetsz benne, hogy teljes fordulatszámon brutál hangos lesz.Hàt màr az ac is szar?
Akkor marad a Noctua.
De arra van min. 6 èv gar.
Especiel az Artic Cooling Rowon által említett típusára is 6 év garancia van...
Szóval önmagában a garancia bár nem rossz, de nem minden.
Másfelől ismét: ami jó, az általában nem olcsó... -
-
A BQ az biztos halk.
Igen, de azok általában gyengék is. Erős ventilátornak, ha más nem, akkor legalább szélzaja van.
Szerk.: motorzaja ne legyen, mert szerintem az a legidegesítőbb. Most küldtem vissza a boltnak egy Arctic P14 PWM PST Value Pack csomagot. Szerintem félgázon se mentek a ventik és tisztán hallható volt az a búgó motorzaj. Nem bírtam ki, pedig ez már a Rev 4-es verzió volt, ami elvileg a legfrissebb, javított kiadás... Másik probléma, hogy betekersz a ventilátorba egy csavart és széttörik a sarka, annyira gagyi anyagból gyártják le. Hol csalódok az Arcticban, hol meglep. Mostanában inkább az előbbi történik.
-
Ezt csak jótanácsként írom. Úgy ne vegyél hűtőt, hogy egyből ventit kell rajta cserélni, mert az ráfizetés. Ha jó áron látsz olyan hűtőt, amin a venti is patent, akkor azt vedd meg.
Pár hete küldtem vissza a boltnak egy ID-Cooling Frozn A620 PRO SE hűtőt. Nagyon felpontozta minden hardverajánlós oldal, hogy milyen jó, meg minden... Hát nekem kopogott, zajos volt a venti, meg szerintem a hűtőbordából is kihallott valami rezonálás. Cseréltem rajta két itthoni Arctic ventire, azokkal már jobb volt a helyzet, de hát mondom ezt így felejtsük el. Vissza is küldtem.Nehogy már egy vadiúj hűtő beüzemelését azzal kezdjem, hogy ventit cserélek rajta... mert, ha a borda még annyira csúcsszuper is lenne (nem volt az), akkor még csak-csak.
-
blp85
senior tag
Az Arcticcal lehet gond, mert az 27 mm vastag (bár lehet szűkösen, de befér, esetleg az egyik oldali rezgéscsillapító gumi nélkül), a TR pedig csak 25 mm emlékeim szerint. Amúgy a gyári ventik szerintem jók, és kaphatók is külön, akár 3-as packban is, igaz Amazonon. Nekem lassan 1 éve meg házhűtő ventilátorként is, de szerintem a ház gyári NZXT ventijei hangosabbak.
-
blp85
senior tag
Normális esetben soha nem fog a ventilátor max. fordulaton menni (legfeljebb 3D Mark teszt alatt, de az is processzor függő). Nekem a sima Phantom Spirit-nél semmi hangja nem volt, a fordulat is 1000 RPM alatt volt, maxon soha nem ment.
A sima PS 120 és SE esetén ugyanazt a ventit használják TL-C12B V2, ezeknek maximum 1500 RPM a fordulata, eltérés a kettő között a teteje a simának lemez van a tetején, a másiknak pedig látható a réz cső forrasztása, illetve ez alacsonyabb is 3mm-el.Az EVO pedig TL-K12 FAN- használ.
Mivel ezek szabványos ventilátorok, ilyen fém füles rögzítéssel, így más gyártó ventilátorát is fel tudod rakni rá. Mondjuk 44mm magas RAM esetén már egy kicsit el kell tolni felfelé a ventilátort, mert rálóg.
Illetve, ha a ventilátort úgyis le akarod cserélni rajta, akkor gyakorlatilag azt vedd, amelyik olcsóbb, mert maga a borda ugyanaz (PS és PS EVO esetén, az SE az más)..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest