Keresés

Aktív témák

• wnix

senior tag

válasz stevve #73 üzenetére

Azért kiváncsi lennék, milyenek lennének a mai gépeink, ha pl Windows javarészt assemblerben lett volna megírva. ;]

[Szerkesztve]

• hoyuka

csendes tag

válasz stevve #63 üzenetére

Hali!

Egy alap CPU felismeres nem problema, van egy CPUID assembly utasitas, visszaad par parametert 4 regiszterben, ezeket kell tudni ertelmezni, ez szinte copy-paste a Linux kernelbol.

(Valaki mondta, hogy ez kezo mentalitas. Ez szerintem hulyeseg. Szamomra nem kihivas megkeresni es atnezni a pdf-eket, azt a nehany sor assembly betetet megirni, majd pedig switch-case es if-ekkel eldonteni, hogy mi van. 15 evvel ezelott en is ''elelveztem'' az ilyenektol, de most szimpla idopocsekolasnak tunik.

''Nos, ha valakinek annyira kell a felismertetés, fejtsen vissza egy ilyen progit assembly-be és talán megtalálja (egyszer majd )''

A gond az, hogy ha jol ertem egy csomo dolog chipset fuggo. Ha meg is csinalnam ezt, akkor is jonnenek ki az uj chipset-ek, mindegyiknel mas identifikacios eljarast kellene hasznalni, a kodot folyamatosan frissen tartani. Na ez az ami nekem nem elet celom es nem is tudnek belole jelentos profitot kihozni.

''De minek ez? Van egy rakás progi, ami megmondja kódolás nélkül is...''

Ja van. Pl. a az Internet Explorrelben is van Ok gomb, de ez nem azt jelenti, hogy soha senkinek nem lesz szuksege az Ok gombra egy masik szoftverben.
    Amit ''fejlesztek'' annak lenyeges resze lenne a CPU identifikacio, de nem a fo feature.

udv.

Aktív témák