- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Aktív témák
-
hoyuka
csendes tag
Hali!
Egy alap CPU felismeres nem problema, van egy CPUID assembly utasitas, visszaad par parametert 4 regiszterben, ezeket kell tudni ertelmezni, ez szinte copy-paste a Linux kernelbol.
(Valaki mondta, hogy ez kezo mentalitas. Ez szerintem hulyeseg. Szamomra nem kihivas megkeresni es atnezni a pdf-eket, azt a nehany sor assembly betetet megirni, majd pedig switch-case es if-ekkel eldonteni, hogy mi van. 15 evvel ezelott en is ''elelveztem'' az ilyenektol, de most szimpla idopocsekolasnak tunik.
''Nos, ha valakinek annyira kell a felismertetés, fejtsen vissza egy ilyen progit assembly-be és talán megtalálja (egyszer majd )''
A gond az, hogy ha jol ertem egy csomo dolog chipset fuggo. Ha meg is csinalnam ezt, akkor is jonnenek ki az uj chipset-ek, mindegyiknel mas identifikacios eljarast kellene hasznalni, a kodot folyamatosan frissen tartani. Na ez az ami nekem nem elet celom es nem is tudnek belole jelentos profitot kihozni.
''De minek ez? Van egy rakás progi, ami megmondja kódolás nélkül is...''
Ja van. Pl. a az Internet Explorrelben is van Ok gomb, de ez nem azt jelenti, hogy soha senkinek nem lesz szuksege az Ok gombra egy masik szoftverben.
Amit ''fejlesztek'' annak lenyeges resze lenne a CPU identifikacio, de nem a fo feature.
udv.
Aktív témák
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged