- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
darál0w #15817 üzenetére
Mért lenne magasabb az 1,26v@4000.MHz nél a hőfok nézd meg 4.fokkal volt hűvösebb mint a 4250.MHz nél (a pillanatnyi max értékek nem érdekesek amit CoreTemp regisztrál) Meg volt közben egy venti csere is akkor a hűtőn a 4000.MHz es tesztél még a gyári ventije volt a hűtőnek a 4250.MHz nél már egy bikább SWiF2 120P dolgozott aminek (azonos fordulaton) közel 1,5X akkora légszállítása van mint a gyári Xigmatek ventinek! ezér látod azt is hogy a 4250es tesztnél még alacsonyabb RPM.en dolgozik a venti
-
válasz
darál0w #15814 üzenetére
Nyugodj bele NEM HŰTÖTTEM semmi mással (még csak légkondi sincs a szobában) 28.fok volt akkor a szobában de nézd meg az előbb belinkelt tesztemet ebben is kételkedsz? most csináltam 2.órával ezelőtt! és ma se mondhatom hogy valami hűvös lenne bent a szobába! és ráadásul még sokkal kisebb hűtő is van most a procin mint 1.éve! (az igaz hogy a proci se az, de akkor is csak Q9550@4000.MHz)
Sokan azt hiszik minél nagyobb féltégla méretű (Mugen2 és hasonlók) hűtőt vesznek annál jobban fog hűteni
Mint pl: h.adam.92 kolléga 2 Tégla méretű Scythe Orochi hűtője ami egy kalap lósz@art se ér! De mondjuk valami gond biztosan van nála mert azért azokon a beállításokon nem szabadna annyira felmenni a hőfokoknak! sz.tem pont ott van a kutya elásva hogy aza b@szott nagy több mint 1 kilós hűtő annyira nehéz hogy lehúzza magát a prociról és nem érintkezik rendesen vele!
-
-
krammerka
őstag
válasz
darál0w #15574 üzenetére
sose megy feleslegesen,hiszen érted dolgozik..........
Azért van,hogy maximálisan kiszolgáljon,én legalábbis azért vettem,hogy ha már van,és tudja,akkor nehogymá
Most itt nem szarráfeszelésről beszélek,hanem egy kellemes alapfeszes tuninggal így a nyári melegekben,sztem jó........ -
-
h.adam.92
őstag
válasz
darál0w #15463 üzenetére
hát kösz
most visszábbvettem az mch-t meg az fsb-t 1.28-ra, a vcore-t pedig VID 1.3v-ra emletem. így bejött a windows, bár leeht h blend indításnál egyből resi lesz, majd mindjárt meglássuk...
am attól csak nem resizik a gép ha kicsivel több feszt adok a kelleténél, inkább azért ha kevés van vmiből nem? de ahogy fentebb írtam a laphoz tartozo feszeket visszább vettem.
-
krammerka
őstag
válasz
darál0w #15439 üzenetére
Jó reggelt!
Örültem,hogy megindult a 4mag,most meg kapcsoljam ki?
Most 3600MHz-n nagyon jó a gép,megnézem vmikor alulfeszelve is,meg a max oc basztatja még a fantáziám................
De hétvégén a táblázatban lévő opciokat végigtesztelem,csak jön a meleg megint,ami persze nem baj,csak teszt szempontjából nem a legkedvezőbb...........Nincs semmi olyan toplista,ahová fel tudnám tenni ezt az RC-t?
Sajnálom a WR listát,hogy már nem megy -
krammerka
őstag
válasz
darál0w #15419 üzenetére
Jó reggelt!
asszem talán pont pckownznak ad a lap 1.4V felett...holott a VIDje 1.25V.
Meg lett nézve,esetlegesen egy másik lapban is az a proci,hogy a Vid valóban annyi-e?
Én a g33-ba raktam át az E3200-at,ez volt szegénykémnek a negyedik "alálapja",és az a biosban azt írta,hogy a VID 1,075V!!!
De nem annyi volt,mert a másik 3 lappal 1,275V a normál vcore.
És ez a g33 is adott neki 1,3V-ot,de mégsem adott neki sokat,csak a megállapított vid-hez képest,ami persze nem volt jó érték.Ma megpróbálok még egy alapfeszes tesztet,de úgy néz ki itt valahol van a vége,amit lejjebb linkeltem...........
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #15399 üzenetére
Ha ha pluszba nem tok menni, így legalább jó eredményt tudok elérni a cuccal, nekem ez is jó.
Hát, ha Én normálon hagyom a CPU feszt, akkor 1,4V helyett közel 1,5V-t ad neki a lap..
Ha lefixálom 1,4V-re, akkor meg minden király....
Szal ahhoz képest, hogy a VID 1,4V, alap beállításon majdnem 1,5V-t kap.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #15371 üzenetére
Hm..De elvileg a HT-NB frekit érdemes szinkronban tartani...Nemde?
Tehát ha magasabb lesz az NB freki akkor a HT is. (tudom, hogy külön lehet állítani őket, de a szinkron miatt mondom). Ugye nálam az L3 nem számít mer nincs.
Tehát akkor ez a CPU-NB VDD Voltage vagy CPU-NB Voltage nálam nem játszik.
Hát nekem a proci most ugye 1,265V-t kap, és a vid meg 1,4V.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #15366 üzenetére
Nah épp ezé, kéne venni jobb ramot, csakhát ennyi pézé....
Lehet kikéne próbálni, hogy ilyen nagyobb RC-vel meghajtani, adni NB freq, meg a HT kicsit fentebb legyen mint 2ghz, aztán lehet még gyorsulnának a ramok is.. Csak ezekkel a feszekkel nem vagyok teljesen tisztában, hogy minek mennyit szabad adni.
-
krammerka
őstag
válasz
darál0w #15363 üzenetére
már csak az a kérdés menne-e a lap nagyobb rammal?
Jó lenne kölcsönbe vkitől,1800-as már volt itt,még amikor nem volt ramom,de azzal meg se nyekkent.......Ezt a 377-et fel lehet vmi oldlars rakni?
Olyanra gondolok,mint a WR lista,ami sajnos már nem megy
F5 béta a legujjabb amit látok biost,nem tudom érdemes-e feltenni........hackeeeee: akkor 300-ig jó vagy
-
h.adam.92
őstag
válasz
darál0w #15341 üzenetére
BIOS F11
tehát az értékek:
CPU VCORE: 1.3000V
Termination: 1.2V
PLL: 1.5V
Reference: 0.760VMHC CORE: 1.1V
Reference: 0.760V
MCH/DRAM Reference: 0.9VICH I/O: 1.5V
ICH CORE: 1.1VDRAM Voltage: 2V
DRAM Termination: 0.9VChannel A Reference: 0.9V
Channel B Reference: 0.9vLoad Line Calibration: Disabled
(G) MCH Frequency Katch: AUTO
C.I.A. 2: Disabled
CPU Host Clolck Control: Enabledígy megfelel minden? v vmit kapcsoljak be/ki?
-
krammerka
őstag
válasz
darál0w #15296 üzenetére
örülök hogy nekem "ekkora" a clockom,és hogy tetszik nektek
Mint mondtam,nem vágom az AMD-s vonalat,még össze kell barátkoznunk.Most jöttem meg horgászatból,na ott nem volt ekkora siker.........1db 1,5kg-os ponty...........
,nem baj,az is vmi....
Az rc lehet még menni fog,nem tudom,ezzel stabil volt,egyenlőre feszekhez nem nyúltam,keresem alapfeszen a legmagasabb stabil órajelet.A magas Vid miatt,az 1,35V-s opció már nem is érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Revolut
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Gamepad
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Magisk
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged