Hirdetés
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bassman
csendes tag
Ja, ha idonkent nem lennenek varatlan dolgok. Mar en is unom kicsit, de hat ez van.
Az angol verziot meg proofread-eltetem egy amerikai illetovel, ami csak jot jelent a jatek szempontjabol.
Sajnos ujabb csuszast kell jelentenem. -
Füleske
addikt
Ebben a hónapban meg kéne jelennie.

-
C64
őstag
A Comodore 64-en már 25 éve atomstabil a BASIC, hol itt nekem Windows...
-
Bassman
csendes tag
Srácok, ha valakinek volna kedve és ideje tesztelni az utolsónak szánt angol verziót, akkor küldjön egy mailt a cid k u k a c t-online.hu-ra
Koszi
-
Füleske
addikt
Júliusi up !
-
Füleske
addikt
Felfele.
-
Bithunter
tag
A remény hal meg utoljára, a lepényhal meg elsőre...
De vajon lesz valaha új Newcomer?
-
Füleske
addikt
Keresek :
- külső tv tunert , ami működik gép nélkül is , monitorra kötve
- C64/128 -at és tartozékait , esetleg egyéb retro dolgok is érdekelhetnek
Privátban kérném ha valakinek van valamije.Írd meg mid van és mennyit kérsz érte.
-
g4dg3t
senior tag
Commodore SX-64
Nezzetek ezt a gyonyoruseget!
Sosem lattam meg "portable" valtozatot...kicsit oszcilloszkop hatasa van annak a pici kepernyonek, de az a billentyuzet vmi csodalatos
-
zsolt1129
addikt
Nekem még megvan a C64-em,valahol eldugva
Arra gondoltam megkéne nézni,hogy működik-e. Szerintetek mennyit érhet most egy ilyen? -
coulthard
tag
Köszi szépen, tökéletesen működik

És bocsi a hülye kérdésért
-
Armahun
addikt
Hangold rá a tv-t.

-
coulthard
tag
Sziasztok!
Nekem sajnos kimaradt az életemből ez az impozáns retró gépezet, de most beszereztem egyet, csak nem tudom működésre bírni. Egy antennakábellel kötöttem rá a TV-re, bekapcsoltam, világított is, de a képernyőn nem történt semmi. Szükséges még valami kábel? Lehetséges, hogy rossz?
Köszi a választ!
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyenem, és a kérdésem az volna a tisztelt szakértő urakhoz, hogy mennyit lehet elkérni ezért?
Gondolom nem ér sokat, viszont ritkaság. Akinek meg épp ez kell, annak aranyat ér. Mit gondoltok?
-
Füleske
addikt
Novemberi up !
-
Bassman
csendes tag
Rendes c64 en mukodni latszik a jatek amugy.
-
Bithunter
tag
Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, mi az a hiba, amit a VICE okoz, és amit ennyire nehéz behatárolni és kiküszöbölni. A VICE alapgép emulációja szinte 100%-os, a háttértárak emulációjában voltak még kívánni valók, de a 2.0-ás verzió abban is sokat javult (már olyan programok is működnek, mint pl. a Wheels op. rendszer!). A hiba konkrétan a merevlemez kezeléshez kötődik?
Egyébként meg tényleg érdemes ennyire fókuszálni az emulátorokra? Azért mégis csak a valódi gép kellene hogy meghatározó legyen! Elvégre ez nem PC játék, hanem C64! A HDD kompatibilitás egy igen jó feature, de a mezítlábas felhasználók számára a floppys működés az elsőrendű szempont. Aztán meg egyre többeknek van REU-ja, annak a kihasználása - akár csak cache-ként - szintén nem lenne hülyeség. Ezek szerintem fontosabb dolgok, mint az emulátoros működés. Úgy gondolom, háttal ül a lovon az, aki elvárja, hogy egy program illeszkedjen az emulátorhoz, és nem az emulátor a programhoz! -
Bassman
csendes tag
válasz
Bithunter
üzenetére
Nekünk is szándékunkban áll, hogy egy leírást közöljünk a newcomer.hu-n, amint megjelenik a játék. Magyarul is, angolul is és természetesen a legújabb dolgok figyelembevételével.
Az új pénzkezelés sajnos mégsem lesz megcsinálva és az egyik teszternél széthullott a játék a 80 százalékánál. Ez nem jó hír, bár betudható a VICE-nak. Még a végén kiderül, hogy nincs egyetlen emulátor sem, amin biztonságosan futna a játék. Pedig a HD verzió nagyon pöpec.

-
Bithunter
tag
Megkeresett egy külföldi Newcomer rajongó, hogy milyen jó volna, ha valaki lefordítaná neki (és a többi külföldi Newcomernek) az oldalamon (http://www.bithunter.eu/newcomer.htm) olvasható cikkemet.
Sajnos nekem sem elegendő időm, sem elegendő nyelvtudásom nincs a feladathoz, de ha valaki érez magában kellő kitartást a dologhoz, kérem jelentkezzen nálam! A művet a fordító feltüntetésével kitenném az oldalamra, mindenki okulására. -
Füleske
addikt
Commodore netbook :
[link]Tömör véleményem : ezt így nem kellett volna . Via c7 100ezerért ? Vicc.
-
Bithunter
tag
Nem, ez nem kamu volt, amennyire tudom. Elég nagy visszhangot vert a dolog akkoriban. Néhány ismerősöm pályázott a csomagra, de ahogy hallottam az eladó elég tisztességtelen módon játszott a licitálókkal.
Amúgy végül 100.000 közelében ment el a cucc ha jól emlékszem.
(Ha véletlenül keverném valakivel az illetőt és a hirdetést, akkor elnézést kérek!) -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Egy ismerősöm hozna nekem egy Commodore 128as gépet. Azt mondja ez már egy újabb tipus belső meghajtóval és kivehető billentyűzettel. Tudna nekem valaki irni erről? hogy néz ez ki? mennyire ritka stb.

-
Bassman
csendes tag
Biztos vagyok benne, hogy csak a VICE-al fogtok jatszani, ugyanis csak a VICE tudja a hard disk emulaciot.

A HD-s newcomer egyetlen 6 megas Image file-t hasznal, amely enyhen szolva megkonnyiti a jatekot, hiszen nincs lemezcsere es gyors mint a villam. Gyorsabb betolteni egy falkeszletet, mint szetpakolni.
-
Bassman
csendes tag
Jo hir: a newcomer.hu kezd eledezni sracok.
Nem volt egyszeru eset.
A jatekon meg tovabbi valtoztatasokat eszkozoltunk, megpedig a penz letarolasanak modjat.
Mostantol csak Neilnel van a csapat osszes penze, vagyis megszunik az osszedobas/szetosztas rendszere. Ez viszont eleg jelentos valtoztatas, ami miatt meg kell egy "kicsit" tesztelni a jatekot. Mindenesetre jatszhatobb lesz tole.Ezt leszamitva egesz jol all a verzio.
Az a legnagyobb baj, hogy a programozonk csak ritkan er ra foglalkozni ezzel a feladattal. Na sebaj, egyszer csak kesz lesz.

-
Füleske
addikt
Júliusi up !
-
Füleske
addikt
Júniusi up !
-
Füleske
addikt
Májusi up !
-
Bassman
csendes tag
Sziasztok
A hiba tovabbra is adott. Nem talaljuk.

Lehet, hogy az emulator okozza, lehet, hogy a kod, vagy mindketto egyutt. Dolgozunk rajta.A newcomer.hu valoban eleg regota taccson van. Mar szoltunk ezerszer annak, aki rendbe tehetne, de egyelore nem tortent meg.
Szoval letezunk, es be szeretnenk fejezni a projectet.
-
Bithunter
tag
A lepényhal elsőre, a reményhal meg utoljára...
Egyébként nem jó jel, hogy a honlap is már huzamosabb ideje döglött. Mint ha kezdene érdektelenségbe süllyedni a project a fejlesztők részéről.
-
Füleske
addikt
Remény up !
-
Füleske
addikt
Hú , kész lesz még idén ?
-
fdani
csendes tag
Hello mindenkinek!
Van egy kis problémám. Régen c64-em volt és emlékszek egy jó kis játékszerkesztő programra, amit nem találok sehol.
A neve úgy rémlik hogy shut em up, vagy game editor volt. A benne lévő alapjátékban, egy cowboy-al lehetett indiánokat halomra lőni. Ha v.ki ismeri a progit plz mondja el honnan lehet leszedni! Meg kéne hozzá v.mi egyszerűen kezelhető c64 emulátor. Előre is köszi! 
-
Füleske
addikt
-
Bassman
csendes tag
Végül is az egyszerűsítés nem lesz benne.
Egyelőre 1 ismert bug van a játékban és az sem story jellegű, hanem falkirakással kapcsolatos. (az is újra lett írva ugyanis)
-
Bassman
csendes tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Sziasztok
A tesztelés folyik, találtunk néhány apróságot, amit ki kéne javítani. Összességében véve nem rossz a verzió. -
Freddy TNT
őstag
Up !

-
szalai56
senior tag
Jut eszembe: 25 éves a C64

-
szalai56
senior tag
Bassman tudsz mondani valamit? A newcomer.hu sem él.

-
Freddy TNT
őstag
válasz
szalai56
üzenetére
Szerintem inkább az a gáz, hogy az emulátorban feltolhatod a sebességet több 100%-al és így gyorsan tudsz pénzt gyűjteni.
Na már most a könnyen jött pénzen meg könnyen veszel bármit és így veszít a varázsából a dolog
Valahogy ki kéne iktatni vagy mi. persze a leg egyszerűbb, hogy nem használod, de ugye a kisértés
Mellesleg nem tudsz valamit a fejlesztőkröl ?
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
''''ezennel szeretnénk nyilvánosan is SOK BOLDOGSÁGOT ÉS EGÉSZ ÉLETRE SZÓLÓ SZERELMET kívánni a Newcomer és az Enhanced Newcomer kóderének, Lay Andrásnak, most szombaton megtartandó esküvője alkalmából!!! ''''
Mi is sok jót (vagy lábtörést kell ?
) Kívánunk ! 
Sajnos semmi időm A Newcomer-re
De ettől függetlenül várom a végleges verziót és csak remélem, hogy lesz időm végre átrágni magamat rajta 
[Szerkesztve] -
szalai56
senior tag
[link] Örömhír.

-
Fáraó
őstag
...nemrég vettem meg a plasma fegyvert 9500 lunáriuszért, de lemerült, és fogalmam sincs, hogy töltödik fel.
Hááát lehet, hogy késői már a válasz egy márciusi hsz-re, de mivel ez nekem is nagyon kedvenc játékom volt, emlékszem rá öreg(?) fejjel is. A viharban lehet feltölteni, sőt még arra is emlékszem, hogy vmelyik Power Plant közelében állandó vihar van, oda jártam tölteni a fegyvert. Csak a pajzsra va negy kicsit rossz hatással a vihar.
Szééép vektrorgrafikus játékok... Hmmm...
Leírása a CoV 29/30-ban volt, nagy kék címlapos szám -még erre is emlékszem
.
Eladó egy rakás 5.25-ös lemez, van közöttük egy felbontatlan 10-es csomag is. Ha kell vkinek privizzen már rám. -
Freddy TNT
őstag
Up !
Nagyon ellaposodott már a téma. Jó lenne ha valaki mondana valamit (aki közel áll a tűzhöz)

-
Füleske
addikt
Up !
Valami lehetne már !
-
szalai56
senior tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Mikor játszhatunk??
-
Andie
őstag
Szasztok!
Nemtom jobb helyre beirni a bajom, igy ide próbálkozok.
Unalmamba elövettem megint az emulátort, és persze hogy legkedvesebb játékommal kezdtem jáccani, a MoonFall-al. Tudjátok, ez az Elite- szerü, 3D-s (kinézetü
), drótvázas modelles ürhajós játék, ahol a Holdon kell kereskedni elöbb, majd megvásárolgatni a bázisokat.
Már elég jól haladok, nemrég vettem meg a plasma fegyvert 9500 lunáriuszért, de lemerült, és fogalmam sincs, hogy töltödik fel. A sima lézer az lassan, de visszatöltödik, de ez nem akar. Már 2 órája jáccok, és még mindig 0án van
Pedig nagyon hatékony lenne. Van valakinek valami emléke, hogy miként is töltödik ez vissza?
A másik kérdésem : térkép módban azt irja, hogy MODE : NORMAL
Úgy emléxem ,valahogy lehet más móduszra váltani (bár nemtom miket csinál akkor, mintha egy koordináta keresztet lehetne mozgatni, és kiirná a bázisok nevét?) - de nemtom melyik billentyüvel lehet módot váltani. Erret tipp?
Remélem valaki még jáccik ezzel, vagy jáccott nemrég...
-
Freddy TNT
őstag
Up !

-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Arra gondoltam megkéne nézni,hogy működik-e. Szerintetek mennyit érhet most egy ilyen?