Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 17 - alap
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Szia!
Én semmit. :-(
Nem írnál te is egy email-t az embernek? :-) -
Freddy TNT
őstag
Up !
Valaki tud valami hírt ? -
Freddy TNT
őstag
UP !
-
szalai56
senior tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Igen. gondolom ezt olvastad? A + dolgok már csak hab a tortán, amit emulátor alatt tudod használni. A baj ott kezdődik, hogy nem igazán lehet kapni. Mostanság floppy emu-k mennek.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
szalai56
üzenetére
Hi !
Elolvastam.... nem értem
Megveszem,gépbe bedugom,drivert felteszem,floppy meghajtót rádugom, lemezzel megetetem és lemásolom. Így kéne mennie nem ?:Ehhez képest olvasok itt két SID chip lehetőséget meg van rajta ké com port meg minden atya Isten. Most akkor mi van ? Hogy van ez ?
A C64 LAB kártya izgalmasabbnak tűnik mondjuk. Főleg ha DOS alatti fájlmegosztást tényleg eléri a commodore.
Na az lenne csak az igazi retro. Betöltöd lan-ról a "lemezképet" és tolod a játékot a C64-en

-
Freddy TNT
őstag
16 Mb memória C64-ben ? Videó ? Newcomer-nél láttunk ilyesmit. De Dallas intro-t C64-en azért durva dolog nézni
[link] (lap alja!) -
szalai56
senior tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Itten olvashatsz róla. Valamikor régen még akartam venni, de ma már van egyszerűbb megoldás.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
szalai56
üzenetére
Úgy tudtam fizikai korlátjai vannak amiért nem olvassa egyik a másikat. Elég egy ilyen kártya meg egy random 5,25-ös meghajtó és lehet is használni ? Egyáltalán mi az ördögöt csinál ez a kártya, hogy olvasásra ráveszi a PC meghajtót ? Vagy kell még valami speckó cucc ? (program, sör, stb)
-
Elims
veterán
Nincs Mit.
Te tudod,mi szóltunk.. :-)
Ez nem egy 7magos gyorsaságú/grafikájú gép. (az más kérdés,hogy aki régen használta egy pár évig annak más a c64 "hangulata")Azt nem tudom biztosra,hogy a számítógép floppy meghajtójával tudod-e írni,de azt tudom,hogy van direkt a számítógép és a c64-es floppy meghajtó közé kábel.
-
szalai56
senior tag
Egy kis kiegészítés: a C16 játékok nem mennek C64 alatt. (de minek is kéne? több ezer játék létezik hozzá)
-
Elims
veterán
Szia!
"Tervezek venni egy commodore 64-et..."
Szerintem ne tedd.Csatlakozom Szalaihoz,én sem bántásból írom.
Nyomkodd egy kicsit az emulátort és egy pár hét múlva vedd meg.
A cartridge-hez annyit hozzáfűznék,hogy voltak olyanok,amin játék volt,voltak olyanok,hogy "turbó kártyák",stb.
Nekem volt agy 2-3.
A c16-os játékokat nem próbáltam c64-en,de 90%-ra mondom,hogy menne rajta."...ennyi elég: gép, táp, joystick, magnó, floppy meghajtó és persze a játékok."
Így van,ennyi elég. (Meg persze a tv és a kábelek.)
Joystick és lemez szinte fillérekért van minden hirdetési oldalon.
Mégegyszer írom,szerintem előbb emulátorozz kicsit.
-
Freddy TNT
őstag
Húha, jó kérdések

-Cartridge-k a memória bővítéshez meg egyéb finomságokhoz lehetett használni tudtommal. Soha nem láttam élőben egyet sem.
-normál TV antenna bemenettel bármilyen TV-re beköthető. A felbontása azonban zavaró lehet egy 100 centi átmérővel rendelkező TV-n

-kazettából emlékeim szerint bármelyiket megeszi. Szerintem könnyű hozzá találni ma is. A használata kicsit nehézkes, de meg lehet szokni.
-a floppy nehezebb kérdés. Újonan szerintem nem találsz hacsak nem ebayről egy szekrény ürítés kapcsán.
-Nem ugyan azt a lemezt használták mint a PC ! A commodore lemez HD-SS vagy milyen típusú volt. Azonban speckó kábellel ráköthető régi Pentium 1-es gépek printer portjára. Így lehet lementeni a régi lemezeket például.(majd otthon megnézem, nekem van még jó pár eredeti) kb 166 kilobyte adat fért egy lemezre. Ezt 300 byte /sec sebességgel olvasta.
Ha sikerül szerezned lemezt akkor egyes típusokat könnyedén dupla oldalúvá varázsolhattad (egyszerűen ki kell lyukasztani a lemez átellenes oldalát is)Jó hír, hogy a régi szakik javítani tudják a floppy egységet. Fejszerelvény hiba aránylag gyakori volt az első típusoknál. kazettás egységben a számláló, a "befőttes gumi
) és a fogaskerekek kopása a jellemző.-C16 és 64 na meg 128 között tudtommal többnyire a memória volt az eltérés.
-jpoystick-et nem tudom hol szerzel működő képeset. Az már anno is eléggé fogyó kellék volt
Anélkül neki se kezdj mondjuk. Mondjuk nagyon egyszerű jószág. Lényegében a 4 égtáj 1-1 kapcsoló. +a tűzgomb. Szóval akár barkácsolni is lehet egyet. -
dkaro
őstag
Sziasztok!
Veteránok segítségét kérném.
Tervezek venni egy commodore 64-et a régi idők emlékére. Megmondom őszintén, hogy csak a játékokra emlékszem, mert annyira kicsi voltam ,hogy még írni se tudtam, így parancsokra nem emlékszem.
Ezeket mondjuk ki guglizom.
A kérdéseim:
-Mire voltak jók a cartridgek amiket a gép hátuljába kellett dugni?
-Rá fogom tudni kötni új tv-re? Van rajtuk RCA csatlakozó vagy csak antenna kábel? vagy vegyek monitort (előbb utóbb mondjuk tervezem, hogy teljes legyen a hangulat(-: )
-Tudom, hogy volt magnó és floppy is hozzá. Kazettákat majd veszek amit találok, de floppykra tudok másolni gépről játékokat,
úgy hogy fussanak a c64-en? Egyáltalán létezik usb-s 5,25" floppy? Vagy találnom kell egy régi pc-t amiben van?
-Mi a különbség a c64 és a 16 között? Futnak a 16-os játékok a c64-en?
-Kell még valami tartozék, hogy játszani tudjak? Vagy ennyi elég: gép, táp, joystick, magnó, floppy meghajtó és persze a játékok.
Tudom, hogy sokaknak ezek debil kérdések de most tört rám a nosztalgiázhatnék.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Freddy TNT
őstag
UP !

-
Elims
veterán
Nagyon korrekt manus!! Már megjött a válasz...
"Hello Thomas,
the project will take more time than originally
planned, but our first goal is to get the game as
stable and bug-free as possible.More status updates will be spread over our
Newsletter, Facebook, or Twitter (in English only) or
on the Newcomer's Facebook page in Hungarian: https://www.facebook.com/ultimate.newcomerBest regards,
Dave/Trixter"Le a kalappal előttük! :-)
Nincs elfelejtve!! ) -
Füleske
addikt
Winvice (magyar nyelvű emulátor , xplus4.exe - t futtasd) + plus 4 játékok
Nálam fut rendesen. -
G@ben
addikt
Nem találtam jobb topikot, így ide írok. Volt régen Commodore Plus/4-esem, amin volt egy játék, a Treasure Island. Ezt a játékot be lehet szerezni Windows-on futtatható verzióban? Nem igazán találom sehol, bár lehet, hogy rosszul kerestem.
-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Messze vagyunk. :-/
Nem adom el,mert "kaptam".Tévesen vette meg,ill. később tudta meg,hogy bizony az android "ilyen".. Ipad-ot akart,megkérdezte erről a véleményemet,azt mindtam nem lehet olyan nagyon rossz.Nem sokat tévedtem,de egy iphone-hoz szokott embernek ez egy..kisebb kategória. :-)
Megbánta a vételét,eladni meg nem szerette volna,mert kb.20e mínusszal szállna ki belőle. (Max.40-et adnának érte) Így rám maradt. (Nem mintha nekem nagyon kellene..)Sajnálom. Ha véletlenül összejönne,bármikor,írd meg légyszives.
Vmikor megvolt az az 576kbyte újságom,amiben megvolt a végigjátszás,csak azzal tudtam menni,magamtól nem sokáig jutottam volna el...
Nincs meg itt véletlenül vkinek?Fix vevő lennék rá. Ha jól emlékszem két számban volt meg,de nem biztos. -
Freddy TNT
őstag
-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Ha bármikor sikerülne és megírnád,nagyon megköszönném.
Esetleg ha Hatvan közelében laknál,írj rám egy üzenetet és elviszem neked egy pár hétre a tablet-et. Én úgysem használom. Kb.5órát ment összesen és nem is hiszem,hogy fog többet.Kivéve persze ha felraknád rá ezt a hatalmas játékot. Akkor biztos menne amikor csak időm engedné.. -
Freddy TNT
őstag
Hát, azt nem mondanám, hogy nem sikerült. Egy törött kijelzős tabletem van, tehát nem működik az érintőképernyője. Ezért USB-s patkánnyal használom.
Azonban leesett és kitört az USB csati és jelenleg használhatatlan. Sajnos nem volt még időm vissza forrasztani, egyáltalán szétszedni így csúszik a dolog.
De jó ötletet adtál. Ha sikerül összehozni akkor megírom ide nektek, hogy mivel hogyan sikerült a dolog.
Végül is buszon, vonaton remek szórakozás lenne, és asztali PC-n vagy laptopon folytatható otthon
-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Köszi!
Tényleg..akkor már usb-s billentyűzet kellene.
De nem hiszem,hogy fogok vele próbálkozni.Ha neked sem sikerült én bele sem fogok.. :-) -
Freddy TNT
őstag
Szerintem érdekes lenne elgondolkodni a kickstarterről a Commodore fejlesztőinek

-
Freddy TNT
őstag
Hello !
Tabletre vannak commodore emulátorok, azonban azt a típusú lemezképet amiben a newcomer van nem kezelte egyik sem. (illetve volt egy de az fizetős volt és a virágboltban sem találtam megoldást rá
)Szóval elvileg megy tableten csak megfelelő emulátor kérdése
u.i : USb-s billentyűzet erősen javallott hozzá
-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Köszi! :-) Megkésve,de nem felejtve segítettél. :-)
Tudom,a kertben van egy pont ahol csak megálltam és vártam,aztán léptem és jött a pénz aztán ugyanúgy.
Csak pc-re van ilyen megoldás? Nincs esetleg tabletre/iphone-ra/symbian-ra/ps2-ps3-ra/psp-re? (Több gépem van,de direkt nem írtam mondjuk ps1/dreamcast/gamecube/nds-t.Ezekre kizárt.)
Füleske: ha olvasod ezt,írj vmit légyszives. :-)
-
Freddy TNT
őstag
Füleske a tégla.
Ő tudna valami közelebbit...ja, látom kérdeztél jó régen csak én is ritkán járok ide:
Igen, az emulátorban ugyan olyan mint régen. leszámítva azt, hogy egyes emulátorokban lehet gyorsítani az időt, így lehet csalni a kerti dolgozásban (tudod dolgoztál aztán 5 perc pihenő)Minden más tekintetben ugyan az,csak gyorsabb a betöltés

-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Van vele vmi? Lehet tudni?
-
Freddy TNT
őstag
up !

-
Füleske
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Árok party - n lesz valami infó , ennyit tudok.
Talán lesz végső teszt verzió júliusban : [link] -
Freddy TNT
őstag
Up !
Valami hírt tudna mondani valaki ?
-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Az az emulátoros verzó ugyanolyan mint a c64es?? Ha igen,mindenben ugyanolyan?? Grafika,billentyűzetek,stb.?
Köszi!
-
Freddy TNT
őstag
Anno olvastam róla, hogy lehet másolni valahogy. De nekem nem jött össze. Azóta megkaptam itt a PH-n az emulátoros verzsönt. De nem iskerült végig vinni mert megdöglött a vincsi

Azóta meg nem álltam neki újra mert megvárom a véglegest inkább.
Fogalmam sincs mikor jelenik meg
-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Sajnálom.. Emlékszem,hogy volt vni védelme,de én letudtam másálni. Már bem emlékszem,hogy hogyan,de ment.
Pc-re mikor lesz meg a végleges?
-
Freddy TNT
őstag
up
-
Freddy TNT
őstag
Hello !
Azért nem csináltam róla másolatot mert nem tudtam. Volt egy másolás elleni védelme a lemezeknek és nem tudtam másolni. Mindet lehet csak pont az első lemezt nem.
Nem hinném, hogy értékkel bír ma már. Az én példányom azóta meg is ázott, ugyanis beázott a helyiség ahol tároltam.
Kiszárítottam meg minden de megsínylelte a dolgot. Inkább eszmei értéke van már csak ami miatt nem adnám el.
EGyébként megkaptam a fejlesztőktől a korai PC-s verziót szóval azzal folytattam a dolgot. Most meg várom a véglegest
-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Pont az egyes lemeznek van annyi?
Miért nem csináltál másolatot és azt nyomattad volna. :-(
Mennyiért adnád el? -csak érdeklődöm- -
Elims
veterán
Sziasztok!
Honnan lehet megvenni ezt a játékot?
-
Borat7
tag
Sziasztok!
Valakinek nincs eladó joytickja és magnója? Elő szeretném venni egy kis fuzzbombra archonra csak el vannak romolva a joystikjaim! Üdv!

-
Munemori
csendes tag
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=211999885515899&set=o.116170131767329&type=3&theater

-
Argh!
senior tag
De hol van már? Mikor lessz végre?

-
olymind1
senior tag
Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
nagyon helyes

-
Freddy TNT
őstag
válasz
Cheesecake
üzenetére
Nagyon süti. Várjuk a fejleményeket

-
Cheesecake
csendes tag
Új update a honlapról!!!!!
2011, október 25: Ideje nyilvánosságra hoznunk a hírt, hogy az Ultimate Newcomer az elmúlt egy év alatt extra bővítésen esett át. Ez a kibővített változat pedig most sikeresen nevezésre került a 2012-es IGF független játékfejlesztői versenyre. -
Freddy TNT
őstag
UP !

Project Status
July 23, 2011: One known bug left... -
Füleske
addikt
Árok Party Ultimate Newcomer előadás : [link]
-
GatyaAtya
csendes tag
Árok Party-n lesz Ultimate Newcomer bemutató.
Valószínű addig, vagy akkor meg fog jelenni.Még valami. Szintén ezen az eseményen ki lesz állítva Bithunter
(lásd kicsit feljebb: #704) hagytékának egy része. -
Cheesecake
csendes tag
Már csak három ismert bug van hátra...

-
Füleske
addikt
Mi lehet az a "Csak munka, semmi móka. Jack unatkozik."

-
Füleske
addikt
-
Füleske
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Azt írják lesz másik weboldal , mert a mostani megbízhatatlan.
És hogy már nincs sok hátra a megjelenésig.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Freddy TNT
őstag
Hello mindenki. Rég nem néztem be de azért várom én is

Lassan 1000 hozzászólással nem piskóta C64-es fórum lett ebből na.
A www.newcomer.hu lehalt vagy csak nálam nem jön be ? -
Bassman
csendes tag
Hát húzódik, húzódik, de tényleg sokat hegesztjük.
http://www.facebook.com/group.php?gid=116170131767329
-
szalai56
senior tag
-
Füleske
addikt
No , valami már készül : [link]

-
BaLee
addikt
Hűű itt van ilyen topic is?
Nosztalgiázok is egy kicsit. Anno előrendeltem ezt a csodálatos játékok, pontosabban szólva karácsonyi ajándéknak kértem szüleimtől. Hihetetlen, hogy pár egész oldalas hirdetéssel meg szép képpel hogy fel tudták kelteni az érdeklődésemet a játék iránt. Majd eljött a nap, megérkezett, csodálatos doboz, remek kis négyzet alakú kézikönyv. Nem is bírtam ki, játszani kezdtem vele karácsony előtt. Azt a pár órát is alig bírtam ki amíg elvették a dobozt, becsomagolták hogy majd este megkapom. Addig a kézikönyvet "mentettem" meg magamnak és azt lapoztam.
Se előtte, se utána nem tudott még lekötni egy játék ennyire.Persze fiatal koromnak is köszönhetően vártam hozzá a leírást, mert egyedül nem nagyon boldogultam benne. Délutánokat "dolgoztam" egy kis pénzért a játékban, rohangáltam mindenfelé. Többször "vertem el" a megkeresett pénzt a bordélyban, hogy lássam azt a gyönyörű rajzolt képet a csajról. A CoV-ban jelent meg egy leírás a játékról amit sikerült elkevernem, emlékszem rohantam a boltba venni még egyet (pedig nem sok zsebpénzem volt) majd később előkerült a másik újság is még le is lettem cseszve, hogy ennyire hülye vagyok, hogy 2x veszek meg egy újságot? Persze ezt a szülők nem érthették...
Aztán végigjátszottam. Felkerült a polcra, néha elővettem, majd egyszer elkérte egyik haverom, hogy az ő egyik haverja ki akarja próbálni. Én barom fogtam a dobozos verziót és kölcsönadtam. Teltek a hetek, majd hónapok, nagyon nem sürgettem mivel már végigjátszottam, annyira nem hiányzott, de aztán kezdtem kérdezgetni, hogy mikor kapom vissza, mert hiányzott a megszokott szép kék dobot a polcomról.
Jöttek az ígéretek, hogy majd visszaadja már majdnem végigjátszotta meg hasonlók aztán kezdett elfogyni a türelmem mire egyszer csak azt a választ kaptam, hogy nem tudja visszaadni "elvesztette"...
Tudtam már akkor, hogy ez kamu duma de nem tudtam mit csinálni, később kaptam 5db (ha jól emlékszem ennyi lemezes volt?) lemezt amin rajta volt a másolt verzió, hogy így tudta megszerezni...Majd már PC-n jó pár éve leveleztem pár sráccal, mivel készült egy kibővített kiadás amit ráadásul magyarítottak is és emulátorral volt játszható. Játszottam egy darabig de emulátoron keresztül PC-n már nem volt meg az a varázsa a dolognak, ráadásul rengeteg dologra emlékeztél amire anno magadtól jöttél rá és megvolt az újdonság varázsa.
Örülnék ha egyszer még találkozhatnék ezzel a névvel egy remake formájában...

-
Füleske
addikt
Hú , de jó lesz a tokja (is) : [link]

-
Füleske
addikt
Legalább már van egy coming soon felirat : [link]

-
adsr
csendes tag
Üdv!
Eladó x*1541-es kábelt keresek c64-pc összekötésére, floppy meghajtót helyettesíteni. Kérem aki tud, segítsen!
email: mari pont zsolt kukac freemail pont hu
Köszi!
-
Munemori
csendes tag
Nagy itt a csend, azért remélem lesz valami hamarosan.
-
Dyingsoul
veterán
Üdv srácok! nem tudom, hogy mennyire halott ez a topik, de gondoltam beírok egyet ide.

Az AMD-K6-os topikban is sok retro dologról vna szo, nemcska amd-kről nemcsak k6-okról, elképzelhető hogy az itteniek is átfáradtak oda? nincs valami gyűjtő retrohardver topik itt a ph-n?Mellesleg tegnap szétszedtem és teljesen kitakarítottam, a már több mint 10 éve nem használt commodore-omat, majd beüzemeltem, de szomorúan láttam, hogy az az egyvalami amire emlékeztem a C64-emmel kapcsolatban még mindig fenn áll: A hozzá való kb 6 joystickból mind törött volt! Ezért elhatároztam, hogy csinálok hozzá egy egyedi, strapabíró kontrollert! Hát el is készítettem, azt hiszem holnap csinálok róla egy logout blog bejegyzést is!

Szerk: ha valakinek kell még angol tudó ember, középfokú nyelvvizsgás tudásomat szolgálatotokba tudom állítani, ha nem kell túl sokat fordítani, mert én sem vagyok időmilliomos...
-
szalai56
senior tag
Figyelek.
-
Füleske
addikt
2010 up !
-
Füleske
addikt
Utolsó up az évben.
-
Füleske
addikt
Novemberi up !
-
Bithunter
tag
Eseménytelenül múlnak a hónapok...

-
Füleske
addikt
Októberi up !
-
Füleske
addikt
Szeptemberi up !
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Robotporszívók
- Anime filmek és sorozatok
- Fujifilm X
- Cyberpunk 2077
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független hibátlan 2026.04.07. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB gyári független megkímélt kiváló akku!
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- BONTATLAN! Samsung Q800F 5.1.2 ( HW-Q800F/EN 5.1.2) hangprojektor/soundbar/hangszóró
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Megveszem,gépbe bedugom,drivert felteszem,floppy meghajtót rádugom, lemezzel megetetem és lemásolom. Így kéne mennie nem ?:
Alig pár másodperc eltéréssel

Ő tudna valami közelebbit...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)