Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Szereztem a meglévő mellé egy olyan C64-et, amin van egy plusz nyomógomb a tetején, és hátul be van dugva egy "SUPER TURBO + DISK C-64" feliratú cartridge.Ilyen:
[kép]
Azon is van egy piros és egy zöld gomb.
Tudja valaki, hogy ez a 3 gomb mi célt szolgál?
Mennyit ér ez a cartridge?
Köszönöm! -
r3dsnake
nagyúr
Előtúrtam a szekrényből a régi C64-et. KU-14194HB (1982) alaplappal és sid 6581 4982 SID-del vajon mit érhet?
-
robohw
aktív tag
COMMODORE 64 Mini!!
A Nintendo példáján és sikerein felbuzdulva a Retro Games 2018-ban visszahozza a Commodore 64-et. Az év elején érkezik a C64 Mini, az év végén pedig a "normál" méretű C64.
-
bitmad
aktív tag
-
Elims
veterán
válasz
CsorbaZoli
üzenetére
Szia!
Ha szép és az újabb billentyűzetes (azon belül is a zöld lámpás) akkor 10e körül simán meghirdetheted.
Sokan felteszik 15-20e körül is csak a gépet,dobozában,de aztán rosszul esik nekik ha a kutya nem néz rá a hirdetésükre.
Egy a fontos,hirdetni vagy eladni akarsz.Ha hirdetni akkor menjen 15e+ körül,ha eladni és pikk-pakk akkor 8-10e körül. -
CsorbaZoli
csendes tag
Sziasztok, sikerült bolhapiacoznom egy dobozos Commodore 64-et valaki tudna segiteni beárazni?
-
bitmad
aktív tag
Itt megtalálod:
Dr. Bakó András: Alkalmazói softwarek (Help Plus, Simon's BASIC, Supergraphic 64)
___________________________________________________________________http://nemazoty.blogspot.hu/
Ezt az oldalt meg mostanában találtam, ahonnan le lehet tölteni a Commodore Újság, Commodore Világ (CoV), Spectrum Világ (SpV), Mikroszámítógép Magazin (MM), Computer Mánia (CM), Amiga RuleZ! összes számát PDF-ben! -
sky77
aktív tag
Sziasztok! Kis segítség kellene! Találok valahol Help Plus leírást? Teljesen elfelejtettem a használatát és nem emlékszem, hogy kell benne fordítani.

Google eddig nem hozott eredményt.
Köszi! -
robohw
aktív tag
Rengeteg digitalizált könyv, a rootlinken pedig ujságok, hardver leirások, lemezkép fájlok, satöbbi..
http://www.bombjack.org/commodore/books-generic.htm
-
DarkByte
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Oh wow, nem is tudtam hogy van Humble Bundle szerű cucc retró gépekre.
Köszi a tippet! -
kriszpontaz
veterán
válasz
DarkByte
üzenetére
Érdemes itt is körbenézni: Új játékok, C64/128 cartridge és d64 lemezképekkel, eredeti hardveren is játszhatók. Ha szeretnél fizetsz érte, ha nem, akkor is letölthető.
[link]Ezek nagy része benne van a legutóbbi Groupees Bundle-ban is:
Return Strikes Back 3 -
DarkByte
addikt
Egyébként meglepően sok érdekes és jól sikerülő megjelenésben modern új játék elérhető a platformra, itt érdemes görgetni lefelé: [link]
De amúgy érdemes a csdb-n is rákeresni a 2015 óta megjelent játékokra.
Nekem pl. most ez a kedvencem [Caren & The Tangled Tentacles] Azóta már megjelent és elérhető lemezképként. A Maniac Mansion-t is imádtam, ezzel is elleszek azt hiszem jó pár órát/napot.
-
cigam
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Aztaa... Köszi!
-
kriszpontaz
veterán
-
kriszpontaz
veterán
Van egy könyv ami nincs a magyar könyvek közt de nekem megvan
. Felajánlottam hogy scannelem, de még nem értem oda. A Retro Számítógép és Játék klub csoportban (FB) kérték tőlem, elvileg ott archiválják ezeket valakik ezen a weboldalon.Ez az oldal még érdekes:
http://c64.krissz.hu/ -
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Hú, ez szuper!
MaCS
-
kriszpontaz
veterán
-
cigam
titán
válasz
RexMaximus
üzenetére
Annyira nem, de most, hogy keresgéltem, és előjöttek a régi gépekről szóló oldalak, elkapott egy kis nosztalgia.
Tegnap este 1-ig játszottam a VICE-al, néztem a legújabb demókat
Pedig nekem anno ZX81 volt, és Enterprise.Juteszembe: Létezik olyan oldal, ahol leírják a kis trükkök hogyan működnek? Pl. hogyan működik egy mezei scroll, hogy hogyan tudnak a képernyő széleire is rajzolni(keret nélkül), stb...
-
cigam
titán
válasz
RexMaximus
üzenetére
Köszi!
-
cigam
titán
Hetek óta vadászom ezt a programot:

Nem ismerős nektek? A ládát kellett fel/le vinni és elkapni vele a futószalagról lepotyogó kaját.
-
Elims
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
És vajon az ùj Newcomer-ből lesz-e vmi? :-(
-
kriszpontaz
veterán
-
DarkByte
addikt
-
Füleske
addikt
válasz
Thejozsika
üzenetére
C64 - ből mint írták is rengeteget gyártottak. Persze vannak ritka sorozatok meg bontatlan darabok , de a tiéd egyik sem.
A joyról tegyél fel képet arról bárki megmondja hogy milyen típus. -
Thejozsika
csendes tag
válasz
RexMaximus
üzenetére
Van hozzá,csak sajnos nem tudom hogy az ő joya vagy egy másik konzolé

-
RexMaximus
senior tag
válasz
Thejozsika
üzenetére
Kb meg 10-15 evet pihenhet. Kb 15 eve lehetett par ezer forinter venni oket (akkor vasaroltam be
). Most 7-10k foleg ha doboza tipptopp. Gyári joyok megvannak? Vagy más joy hozzá? -
RexMaximus
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
12,x - 25 millio kozottire irjak a legyartott peldanyszamot. Rengeteg van az tuti, de utobbi idoben elkezdett felfele menni az aruk. Hiaba, elfogytak az Amigak
. Alap konfig 10k korul mozog. Nalam ez alapgep, floppy meghajto, joyok, adapterek, meg egy jo adag lemezzel ertendo. -
DarkByte
addikt
válasz
Thejozsika
üzenetére
Szerintem mivel egyébként óriási darabszámban kelt el annak idején, egy ideig még nem kell extrém áremelkedésre számítani. Természetesen a megkímélt, esztétikailag korrekt darabok többet érnek. De eBay-en lehet néha látni raktár mélyén eddig pihent, soha fel nem bontott darabokat is horror áron.

-
DarkByte
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Mindenképp szeretnék egy fizikai drive-ot. Itt leírtam hogy mit csinálok épp. [link] Ehhez lenne jó ha lenne kéznél egy fizikai drive is hogy könnyebb legyen debug-olni.
-
Elims
veterán
válasz
Thejozsika
üzenetére
Szia!
Csatlakozom Füleskéhez.10e-t simàn ér,viszont ha ennyiért akarod eladni akkor bizony hirdetned kell egy ideig. :-(
-
Füleske
addikt
válasz
Thejozsika
üzenetére
Kb.10ezer . Ha jól működik. Amúgy 88 - ban ugyanilyen c64 - et kaptam , a pakkban volt egy fapados commodore joy meg egy "super games" cartridge is.

-
E770
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
hogy nekem otthon mennyi régi 3M-es DS,DD lemezem van - meg sem tudom számolni
(bár a többségén PC tartalom van, azaz volt valamikor a 80-as években) -
kriszpontaz
veterán
válasz
DarkByte
üzenetére
Lemez helyett megoldható másképp is.
Igaz, nem olcsó, de nagyon korrekt cucc.Az a baj a lemezzel, hogy nehéz beszerezni és nem mondható olcsónak, valamint az idő vasfoga sorba tönkreteszi őket.
DD-s lemez kell a C64-hez. Próbálj csatlakozni a Facebookon a linkelt csoportokhoz, ott mindig van minden
. -
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
Köszi mindenki!

Az említett Facebook csoportokra feliratkoztam még tegnap este. Sok érdekes dolog van ott is
-
RexMaximus
senior tag
-
-
DarkByte
addikt
Hmm, tök jó hogy van ilyen topik is

Nekem is van egy C64-em, bár én hardveresen bütykölni vettem, amint lesz rendes helyem összerakni fix helyre, játszani is szeretnék rajta megint.Most gondolkodom egy cserén, most C64G-m van szalagos drive-al, és C64C-t szeretnék floppy-val. Talán ez hamarosan össze is jön. Viszont ami foglalkoztatni kezdett, hogy 5,25"-ös lemezt még is hol a manóban lehet venni?
Gondolom eBay a megoldás, de itthon esetleg nincs aki ilyesmivel foglalkozik? -
Füleske
addikt
Ez szerintem nagyon jó : [link]
Nézd/hallgasd meg a youtube - os videót .
-
szalai56
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ő nem lehetett, nem alpári stílusban írt.

-
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én is az időrégészre tippeltem volna, ha nem most vettem volna észre, hogy ilyen topik is van.

-
kriszpontaz
veterán
válasz
Egonyolc
üzenetére
Revenge On School (Suli), Police, Army (DOS)
Esetleg??? De ez DOS.
A letöltő linkek a videó leírásban.
-
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok,
C64-re volt régen egy magyar nyelvű szöveges kaland sorozat, elég allpári stílusban, az iskolai résszel játszottam, de mintha lett volna valalmi folytatás ahol lecsuktak és megszöktél.
Ha valakienk beugrik valalmi szoljon.
Köszi, E
-
GuruZone
őstag
BÚÉK! Ez feldobta a napom: Milo Fultz - Bubble Bobble
-
E770
aktív tag
válasz
RexMaximus
üzenetére
Köszi szépen!
-
RexMaximus
senior tag
Van amire a face is jo
:Magyar:
https://www.facebook.com/groups/retroszamitogep
https://www.facebook.com/groups/376232965743563/Nemzetkozi:
https://www.facebook.com/groups/CommodoreAmiga
https://www.facebook.com/groups/retrocomputersAz igazi retro hardcore arcoknak
:
https://www.facebook.com/Csokonai-Mikroklub-1472955952923592 -
E770
aktív tag
Köszi szépen!
Nagyon kedves gesztus, vedd kérlek úgy, hogy elfogadtam,
de úgy tudom, hogy vannak még perifériák, csak meg kell keresni őket, így addig nem élnék a felajánlásoddal.Most majd kezdhetek én is tanulni, mert csak a spektrumos poke-ok mentek anno, de már a basic trükkjei is kimentek ám a fejemből.
Tudom, hogy vannak találkozók, de online merre vannak a neten itthon a C64-esek?
Idősebb fiam is még csak most lesz 2 éves, kapkodnom még nem kell, de egyre ritkábbak a szép retro eszközök, mint pl. e legújabb szerzeményem (mint gyerekjáték)
-
Elims
veterán
Szia!
Gratulàlok a géphez!! :-)
"Már eddig is konkrét terveim voltak, hogy a gyerekeink úgy nőjenek fel, hogy lássanak, használjanak orsós magnót, mindenféle lemezt (LP, CD és floppy)
de most kiegészült mindez egy C64-gyel is."Ez de széép! :-) Én is gondoltam màr ilyenre,de azt hittem,hogy vmi "stikkes" ötlet.. :-)
Jò volt ezt olvasni!Ha kell,nekem van vhol hozzà egy magnòs lejàtszò (c64-es).Írj és megkeresem neked.Természetesen ingyen..
-
E770
aktív tag
Sziasztok!
Képzeljétek el tegnap véletlenül megemlítette a párom, hogy szüleinél a raktár szobában van egy C64, amit sosem használtak.
Megkereste, megtalálta, s így most nagy nagy örömmel Commodore-s is lettem - szinte 30 év után, mert anno ZX81-et hozott haza apám, s utána maradtam azon a vonalon.Hihetetlen, de tényleg nem volt használva, bár most még csak a trafója van meg, keresem a többi cuccot is hozzá, hátha van.
Már eddig is konkrét terveim voltak, hogy a gyerekeink úgy nőjenek fel, hogy lássanak, használjanak orsós magnót, mindenféle lemezt (LP, CD és floppy)
de most kiegészült mindez egy C64-gyel is.Mintha újra általános iskolás lennék, olyan örömmel látok neki a Commodore-os világhoz!
-
epy
csendes tag
Sziasztok! Van valaki aki S-Video -> VGA/HDMI konvertert használ? Ha igen, milyet, és mennyire vált be, mennyire használható?
-
szalai56
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nekem A1200-öm (is) van. Nézz fel az amigaspirit.hu-ra, ott hamarabb kapsz válasz. Nekem a minimig biztos nem kéne, csak eredeti vas, azon minden megy.
-
Elims
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Soha nem hallottam erről.Igaz,nem is volt amiga-m így kevésbé vonz a dolog.
Szalai: Mennyiért vetted?
-
kriszpontaz
veterán
Köszi mindkettőtöknek az infót. Későbbiekben szerintem rendelni fogok egyet, csak abban reménykedem hogy csökken az ára.
A Minimig-el kapcsolatosan van valakinek infója? Ha később Amiga beszerzésében gondolkodnék (régi vágyam), maradjak a sima A1200-nél vagy 600-nál, vagy inkább a könnyebb használhatóság és az új perifériák támogatása miatt a Minimig-et javasolnátok (ha még lehet egyáltalán kapni)? Nosztalgiázni kellene, csak hogy legyen egy ilyen is.

-
szalai56
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én még a régebbit vettem a sráctól és nem bántam meg. Ez a mostani jobban néz ki.
-
Elims
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Szia!
Köszi a linket!
Szerintem nagyon igényes darab!Viszont az àra is az.. :-(((
Ha ilyesmiben gondolkozol keress rà itt a hardverapròn,régebben volt vki aki ilyesmiket csinàlt otthon.Én majdnem vettem egyet,de 10e Ft. körüli összeget kért érte és inkàbb lemondtam. -
kriszpontaz
veterán
-
kriszpontaz
veterán
Sziasztok!
Lenne egy rövid kérdésem. Van valakinek tapasztalata az SDrive 1564 SD kártya illesztőről C64-hez?
Szemezek vele egy ideje, de kicsit drágállom, viszont korrektül összerakott igényes darabnak tűnik, nem úgy mint a sima SD2IEC.Ha valakinek van tapasztalata, megoszthatná.
2 videó a kütyüről: [link]
[link]Természetesen az új verzió már rendelkezik 2x16 karakteres kék LCD kijelzővel és DIP kapcsolóval.
Szekszárdon készül ha jól láttam. EBAY LINK
Valamint a több helyen is forgalmazzák garanciával. -
Elims
veterán
Sziasztok!
Sehol semmi az ùj Newcomer-ről? :-(
-
Faterkam
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Ennél a játéknál ez alap volt szerintem

-
BaLee
addikt
válasz
Faterkam
üzenetére
Ennél azt hiszem én is. Sőt, volt egy CoV szám amiben megjelent valami ismertető (vagy végigjátszás?) már nem tudom! Annak nagyon megörültem, mert még térképek is voltak benne a játékkal meg elakadtam. Még arra is emlékszem, hogy egyszer eltettem valahova az újságés és annyira beparáztam, hogy rohantam az újságoshoz venni még egy példányt belőle, nehogy leírás nélkül maradjak. Majd persze előkerült a másik és ahányszor előkerült ez a dupla példány mindig csak mosolyogtam.

Majd később talán az 576ban is volt valami végigjátszás szerű...
Azóta sem tudtam úgy lelkesedni így játékért, pedig azért voltak PC-n is nagy klasszikusok amivel rengeteget elszórakozott az ember. Tanán a jó öreg Jadded Alliance széria volt még ami így lekötött....
-
BaLee
addikt
válasz
Faterkam
üzenetére
Én is ezt a kiadást kaptam meg anno karácsonyra. De mivel karácsonyi ajándék volt így hivatalosan nem játszhattam vele előtte (azért kipróbáltam...) és emlékszem arra is, hogy a kezelési útmutatót olvasgattam 24-én és alig vártam hogy vége legyen a "hercehurcának" és menjek haza végre játszani!
Tellt múlt az idő, majd mikor már nem játszottam vele egyik haverom kölcsönkérte az eredeti kiadást én hülye meg odaadtam neki. Nem is neki kellett, hanem valami ismerősének.
Természetesen sosem láttam többet a dobozt, pedig még mindig itt díszelegne a polcon, mert ez egy olyan játék volt ami megérdemelné....

-
Elims
veterán
Màr azt hittem,hogy van vmi... :-(
-
Freddy TNT
őstag
up

-
Faterkam
addikt

Én a havernek vettem karácsonyra, (ott állt mellettem) a feleségem meg a haverommal vetetett nekem karácsonyra, (aki ott állt mellettem) érdekes volt. Én sokáig csak evvel játszottam a C64.-en, de nem jutottam a végére soha :/ Pedig már leírásom is volt hozzá. Igaz, addigra már gép nem nagyon volt, mert jött az 500, és utána az ezerkettes! Bizony nem most volt! Aztán az Amigás partyk

Ja a beígért képek, maga a játék kb. 20 nem volt kibontva!
-
-
Faterkam
addikt
Jé ennek a játéknak is van topikja? Vajon Layék tudják ezt? Én is őrzöm az első magyar kiadást. Valami Computer karácsonyon vagy hol kezdte árulni az 576. Nekünk még Lay mester mutatta be magát a játékot, ott élesben

Valamikor teszek fel róla képet

-
Elims
veterán
Azòta sincs semmi hír? :-(
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Senki nem tud semmit? :-(
-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
De email-t írtál?
Van 2 email címem,a múltkor az egyikről kérdeztem meg a dolgot,vmikor lehet,hogy megkérdezem a másikról. Csak a nevem nehogy elfelejtsem megváltoztatni... -
Freddy TNT
őstag
Semmit se tudok sajnos

-
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Ezt válaszolták???
Az oldalon írtak vmi újdonságot? -
Elims
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Szia!
contact@protovision-online.de
Ide kellene. :-) -
Elims
veterán
válasz
RexMaximus
üzenetére
Köszi a fotót!Megkerestem a hirdetést,már 3napja lejárt. :-(((((
Rákérdeztem az emberre,hátha kifogott egy felelőtlen licitálót..Freddy: írtál email-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszi a tippet!
. Felajánlottam hogy scannelem, de még nem értem oda.

Gondolom eBay a megoldás, de itthon esetleg nincs aki ilyesmivel foglalkozik?