Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
winhate
őstag
El kene jonnetek Arok party ra. Ott a helyetek.
-
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Bárcsak úgy menne, mint a bicajozás...
1 hónapom ment rá (persze, nem nettó, mert más dolgom is volt/van), hogy egyáltalán (80-as években is salátává olvasott könyvek beszerzése után) megértsem, hogy anno tizenévesen (most töltöm lassan az 50-t), mi a faxt is írtam Én...
De küzdök keményen, azért jönnek elő "emlékek" is, de nagyon elfelejtettem a C64 Assembly-t, így ~35 év távlatából... -
kriszpontaz
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem semmi hogy ennyi év után úgy megy mint a bicajozás
. Le a kalappal, én ezt sosem fogom megtanulni. -
Ja, amúgy haladok (vén marha)

# Motor- és fejvezérlés (kizárólag 1541-II-n) ->3 sec/40Track![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
# Real-Time GCR EnCode-DeCode [kép] -
-
-
copass
veterán
-
Ne is mondd...
Apám remek pedagógiai és műszaki érzékkel (miután már megvette a teljes szettet) először a magnót adta nekem a névnapomra, én meg fél évig rágram a kefét, hogy magát a gépet is meghozza a jézuska.

Egyébként lehet még használható floppimeghajtót kapni?
MaCS
-
válasz
yodamastah
üzenetére
A C64-hez ilyen szinten sajnos nem értettem soha, de emlékszem, hogy mivel a PAL-nál (és az NTSC-nél) egy frame egy félképet jelent, a képtartalom tehát 25-ször frissült egy másodperc alatt, elég komolyan kellett számolgatni a váltottsoros frissítés miatt -- ami nekem már sok volt.

MaCS
-
-
Yutani
nagyúr
Igen, azt láttam, csak az rajzolás közben nem segít sokat. Pixcennél például ha egy ötödik színnel akarsz rajzolni egy karakterbe, akkor átszínezi azt a színt az újra, amire rákattintottál, tehát rögtön látod. Persze ha éppen nem saját gépen vagyok telepített alkalmazással, akkor jó ez.
-
copass
veterán
mondok jobbat: böngészőben is tudsz már rajzolni.
mcdraw.xyz
-
Yutani
nagyúr
-
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
"azt tudtad hogy TASS-ból lehet exportálni szöveg fájlt?"
Szöveg hegyeket lehet exportálni a TASS-ból.
Viccet félretéve: Igen, tudtam, exportálásnak nevezik ezt a funkciót, anno akkor jött jól, pl. ha nem volt C64-es nyomtatód, így PC-n ki lehetett nyomtatni a kódot, most meg azért jó, mert így a régi TASM-ban írt kódokat egyszerűen át tudom emelni CBM Prg Studio-ba...

Apropó: nem tudsz valami Windows 11 x64 alatt futó D64 fájlkezelőt? (mert most DOSBox-ban futtatott Star Commander-el operálok...(D64-ből kellene fájlokat kimásolni PC merevlemezre)
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
azt tudtad hogy TASS-ból lehet exportálni szöveg fájlt? nemrég döbbentem rá hogy lehet ilyet, így már egyszerűbb a régi kódok átemelni!

"Left arrow + W in TASM writes text to .seq file (which I've never known!), view .seq file in D64 Editor, copy&paste to text editor. " -
Pont arra van időm...
Most is előhorgásztam egy -anno- általam készített kártyát, de nem tudom, hogy "ezmiez"... Bízok benne, hogy AR MK7, de hiába szedtem szét, nem írtam/marattam rá a NYÁK-ra, hogy mi is, csak úgy rémlik, hogy Action Replay-nél Hyundai chip-t használtam... De annyira ez most nem fontos, úgyis el kell mindenképp ugranom valamikor WillChi-hez gépért (zene miatt), majd rápattintom a kártyát, max. Final III...Beszereztem a már 30 éve is salátává vált könyveimet a netről, szerencsére találtam egy jó oldalt, ahol nagyon szépen vannak beszkennelve az oldalak, hála égnek oldscool a honlap, így egy webcopy-val, jpg-be lejött minden, amit meg PDF24-el egyberaktam (könyvjelzőkkel) egy darab PDF-be, elméleti anyag így kipipálva. CBM Prg Studio + Vice + AR MK4 image(MK4 felettiek nem jók számomra, mert saját menüjük van) és így már tudok haladni a régi kódok átírásával, értelmezésével és fejlesztésével, szóval most március végéig ezen vagyok(persze, ahogy időm engedi, de minden szabad időmet erre szánom)...
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
építs egy arcade joysticket, azt elpusztíthatatlan.
-
Hurrá! Mondjuk Videoton masinám sosem volt.
IK-val a Quick Shot joy-okat 2 hét alatt le lehetett amortizálni, emléxem direkt kimentünk Bécsbe és vettünk egy rakat ilyen kinézetű (mondom kinézetű) joy-okat. Abban nem volt mikrokapcsi, amikor körbeforgattad a stick-t, olyan hangja volt, mintha nápolyit ropogtatnál (recsegett-ropogott), de bírták a gyűrődést.

-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hamár IK+ portolták TVC-re magyarok [link]
-
válasz
KROK640
üzenetére
Én is bízom benne, hogy újra élni fog a topik. Teljesen mindegy (szvsz), hogy miről megy a diszkurzus, lehet az programozás, zene, játék, demó stb stb, csak ne hagyjuk "meghalni" a C64-t (retró időszak van) és ezáltal a topikot.
Mostanság (azon kívül, hogy 30 éves kódjaimat fejtem vissza, és próbálom megérteni, hogy mi a xart is írtam anno
) zenéket hallgatok a nagy kedvencektől (pl. Last Ninja 3, Iron Lord, Flimbo's Quest, Myth, Supremacy (ezzel próbálok játszani is, mert ku.va jó játék a maga nemében, jó lenne egy ilyen kategóriájú játék PC-re is) vagy épp Laser Squad-okkal (no comment)Ezen felül épp most Vice Emulator alatt az Interkarate II+ -al vagyok elfoglalva, mármint, hogy próbálom billentyűre áthelyezni tökéletesen a Joystick funkcióit, hogy szét tudjam baxni a másik 2 versenyző (PC-sen másik 2 BOT) agyát...

-
KROK640
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A magam (hozzátok képest amatőr szintjén) szintén örülnék.
-
A hiba (nem magyarázom, minden ott a képeken)
Jó: Source | Disassembly
Rossz: Source | Disassembly4 konstans van deklarálva, ebből a BUG a lényeg.
1. LDA BUG utasításnál a B]BUG értéke a C64_RAM_ADDR-re "mutat", így minden OK, ez kerül az akkuba
2. LDA BUG utasításnál a B]BUG értéke a 1541_C64_ADDR-re "mutat", így nem jó, nem az kerül az akkuba -
Nekem, az IRQ-Loadrr egyszerű... (mármint 30 éves távlatból)
Ha már újra összeállunk, akkor, amit csak lehet, megpróbálunk saját "kútfőből" megoldani...
Oszt' meglátjuk. Természetesen köszönöm a linket...
Nálam az egyetlen hátráltató tényező, az idő... Március végétől, semmi időm, úgy kb. Augusztusig.
És akkor vannak ilyenek, mint tegnap, hogy MindigTV szerelés(tetőre menni), meg 4 tablet, meg egyéb, ma meg haver szólt du. 1-kor, hogy kémény ledőlt, vitte a "fél" tetőt, most értem haza(ebben a hidegben fejlámpában csináltuk meg a tetőt, a tökünk is lefagyott a haverral), így nehéz C64-l (meg bármivel is) foglalkozni...Addig is (szvsz ez nem fejlesztőkörnyezet-függőnek kellene lennie...) majd írok súlyos hibát a CBM Prg Studió-ról... (ez a legújabb, nem értem miért, lehet Én vagyok a balfax...)
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
irq loader nem egyszerű. én most spindle [link] használom. nagyon jól összevan rakva. gyakorlatilag összerakod egy scripte hogy mikor mit akarsz tölteni, ő meg szépen letömöríti és a progiban csak meghívod a loadert és ő tölti. elég állat.
-
Anno nem véletlen foglalkoztam az 1541-el...(nem érdekelt a Demó, meg Játék meg egyéb fejlesztés. Amikor WillChi keresett meg, azóta érdekel(t))

PL. egy szektor (1541 és társai lemezein) igazából nem 256 byte (0. index - > következő Sáv | 1. index -> következő Szektor | 3. index + 0xFC -> adat), hanem 353 Byte...
Engem már elsőre is ez érdekelt (256 byte miért 353 byte)
Ebből lett a MAD Valid és társai, mert megtanultam mi az a szinkron, mi az a GAP, mi az GCR és a többi...Most átírom (először 1:1-be) a régi IRQ Loader-t, aztán megvizsgálom (sokat-sokat olvasva és újra tanulva), hogy hogyan tudnék gyorsítani rajta.
Annyit had mondjak, hogy amikor írtam az nem a mostani eljárásokat használta (szinkron és bit-enként az adat), hanem 2x4 bitként tolta (még vizsgálom, hogy mi a faxért írtam így, "magam sem tudom")
Majd ha túl leszek a kód elemzéseken, akkor lesz az innováció (már, ha lehet persze), amikor úgy próbálom az IRQ-Loader-t megírni, hogy nem szinkronizáláson múlik a bit-enkénti adatküldés, hanem ún. időzítésen. C64 nem vár szinkronra, hanem amikor meglódul az adatbit, akkor ki lesz időzítve ($EA -> NOP)), like WARP Turbók (csak ott le van tiltva minden megszakítás, képernyő is OFF stb stb)
Szóval tolom neki vaze...

UI: aztán persze egyik dologból jön a másik, pl. ha már lemez-kihasználtság (alap -> 40 szektor), akkor mi lenne, ha ötvözném az IRQ-Loader sebességét egy általam írt tömörítő algoritmussal (betöltéskor csomagolná ki a cuccot).
Mivel alapvégzettségem rendszerprogramozó-matematikus, ezért még meg vannak a régi "gyökök", lehet írok egy tömörítőt. Alapvetően 3 eset állhat fent:
1. tiszta C64 kód
2. tiszta adat (pl. gfx)
3. kód + adatEzt a 3 lehetőséget kellene lefedni a tömörítővel...
Szóval (még1x, bocsi), szárnyalnak a gondolatok, és ahogy időm engedi, rajta vagyok...

-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen azt vágom hogy $0400-ig tabu. legalábbis majdnem...
$2A7-$2FF 89 byte nem használt,
0334-$03FF 203 byte kazi buffer.
ez így majdnem 300 byte, az azért már rengeteg!
ha muszáj be lehet súvasztani néh kódot odais!
Kick Assemblert próbáld ki szerintem, nagyon sokat használják. még én is tudom használni!
-
Na azé' alakul, CBM Prg Studio fejleszőinek menni fog kb. 1 tucat "Critical Error" a Support-nak , had örüljenek... De, ha holnap is ráérek, akkor több
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rábaxtak, hogy ilyen régi Terminator szabadult rá a fejlesztőkörnyezetükre ("öreg vagyok, de még vagyok")
-
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ja hogy 1541-be írni. most már érteni vélem!

-
Az a gond a *=$0300-l, hogy az a C64 ezen memóriaterületére fordítja a kódot, az meg csúnya dolog lenne (ezt már az Álmoskönyv is megírta, hogy C64 $0300-as memóriacímére ne fordítsunk kódot, mert beáll, mint a gerely).

A RORG-nak (pl. DASM ismeri) pont az a lényege, hogy arra utasítja a compiler-t, hogy a blokkhatárt átlépő utasítások (JMP/JSR) úgy forduljanak be, mintha a RORG-nál megadott címen lenne a kód.
Ugye nekem a 1541-es RAM-jába kell másolnom a kódot, ez $0300-$07FF tartományban lehetséges, 5 bufferre osztva. Én most az 1. bufferbe (azaz $0300-tól kezdve) másolom a kódot, tehát a JMP utasításnak $0303 címre kellene mutatnia, de nem oda mutat...
C64 RAM disassembly | 1541 RAM disassembly
Ezzel a kis trükkel tudom orvosolni a dolgot (C64 RAM-jába $1300-as címtől kezdődik az 1541 RAM-jába másolandó kód, majd a 1541-es kódjában a JMP/JSR utasításoknál kivonok $1000 az adott címből), így már jó helyre mutat a JMP (C64 RAM-jában értelemszerűen nem, de ott nem is kell), de az 1541 RAM-jában, már helyére kerülnek a dolgok.
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
mit az a RORG? nem a kezdő cím?
*=$0300 innen fogja kezdeni az utána levő kódot.
kick assembler mondjuk jobb szerintem, de kinek mi. -
CBM Prg Studio-ra esett a választásom, most van kis időm C64-l foglalkozni, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
1541_RAM_CODE:
RORG = $0300
JMP 1541_RAM_CODE_START:
1541_RAM_CODE_START:
LDA #$01
LDX #$02
LDY #$03
RTSA RORG utasítást elfogadja (semmi hibát nem dob, tudom futtatni a fájlt), de semmit sem csinál... Ez valami bug? Van valami más beépített fordítási direktíva CBM Prg Studio-ban, ami pont azt csinálja, mint a RORG?
(ha nincs az sem baj, majd megoldom kézi hajtánnyal, csak érdekelne.) -
copass
veterán
válasz
winhate
üzenetére
ezzel nem tudsz mit kezdeni, máshol meg alig találsz valamit.
ha szerencséd van FB megcsíphetsz egy licit nélküli eladást.
jófogást lerabolják azonnal, vaterán szintén licit. fixárasok meg vicc kategória.
nagyrésze aki megveszi azok gyűjtők és mentők. megveszik a hibásat, megjavítják és működőként eladják. -
winhate
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Meglett a cable ?
Nekem mar nincs idom gepet takolni csak ha alszik a csalad. Akkor meg nem lehet zajongani

-
-
-
copass
veterán
válasz
kalidor55
üzenetére
LOAD"$",8 ha betölti a lemezlistát akkor a floppy jó és a gép is valószínüleg.
vakon is belehet pötyögni ha összedugod. nagy esély van rá hogy működik, de többet ér ha tesztelt.
FB retro számítógép csopiban felrakod hogy tudna-e valaki segíteni neked a tesztelésben.
de felrakhatod licittel ott is hogy teszteletlen, sok képpel és biztos jobb árat kapsz mint egy beárazós totyikban!
megveszik a hibásakat is donornak, mert sokan foglakoznak javítással is. -
WillChi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali,
Az utóbbi időben ki voltam ütve a fáradtságtól, most beugrottam kicsit ide.Igen, nálam van X1541, XE1541, és egy 1541EMU (3 csatlakozós kábel) is, amiket anno én gyártottam.
Ha szükséged van valamelyikre, odaadom szívesen.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na bammeg, minden oké (XP fent van, frissítve, eszközkezelőben ZÉRÓ ismeretlen eszköz...)
SPP üzemmód az integrált LPT-nek, tökéletesen megy, most meg mi van?
Nem találom a XA1541-es kábelt, menten megőrülök...

Holnap hívom WillChi-t, talán Nála van...
-
Tesztelném, hogy megy-e a 1541 II...
Gépet már összeraktam az istállóból (alaplapra integrál LPT, valami Athlon 2000+ CPU
), egy gondom volt, hogy USB-ről nem tud bootolni ill. nincs SATA port rajra.
Egyből riasztottam haverokat: IDE-s DVD olvasó ÉS/VAGY író kell...
Olvasó már meg is jött...
Holnap próba...
-
-
copass
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
köszi. van ház, 3dnyomtatást is tudok aránylag olcsón. de már nem csinálok többet...
-
winhate
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Win7 64bit (ram miatt + jopar proggy).
Volt regebben valami csoffadt talicskam amin xp volt es frankon ment a copy. Mondjuk nem volt egy sebesseg bajnok 😉 -
válasz
winhate
üzenetére
Tehát XP alatt műxik, W7 alatt meg nem... Hmm..
Ha x86-os W7-t telepítettél, akkor passz, de ha x64-est, akkor az felejtős, 32 bites W7-t dobj fel. Nem garantált a siker, de simán benne van a pakliban, hogy 32 bit alatt működni fog az LPT rendesen, egy próbát megérhet a dolog. Ha meg nem műxik, akkor még mindig választhatod az Amigás megoldást is , vagy amit copass javasolt. -
winhate
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Xp alatt muxik.
Sajna 1 xp s laptopom van az meg bedoglott.
Dosbol nincs kedvem masszirozni kb ruhellem a pc dost meg a winfost is 😉
Lehet inkabb beszerzek egyet amigahoz azt azzal megcsinalom sokkal nagyobb feeling. -
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
anno azt használtuk ami volt ugye!

seregben a pitralont itták a hülyébjei, narancslével... -
"olyan jelenség szokott előfordulni, hogy a fej beretkesedik idővel és hibát dob olvasáskor.
de az orvosolható és egy patikai 70% alkhol és fülpitusszal 1 perc alatt."
Mi nem xaroztunk anno, Pitralonnal toltuk, anyu tiszta idegbeteg volt mindig, miután megpucoltam a fejet, mert vagy 1 hétig bűzlött az egész lakás, nagyon erős illatú arcszesz volt.
Életem első borotválkozásakor próbáltam ki (többet nem), mert úgy deformálódott el az arcszerkezetem, mint a Kevinnek a Reszkessetek betörőkben... 
-
copass
veterán
ha kell tudok eladni neked egy usb-c ami a képen van.
megy mindenen és tök egyszerű a telepítése is.
olyan jelenség szokott előfordulni, hogy a fej beretkesedik idővel és hibát dob olvasáskor.
de az orvosolható és egy patikai 70% alkhol és fülpitusszal 1 perc alatt.
anno amikor swappeltem, nem volt lecsavarozva az 1541-II teteje. mert hetente pucolni kellett a fejet!
-
Abban egyetértünk, hogy igen nagy valószínűséggel LPT bővítővel nem megy a műsor, de akad(vagy inkább akadt régen) olyan LPT bővítő (ritka, mint a fehér holló kategória persze) amivel igen. Sok éve egy srácnak telepítettem lapost és ott nála volt ilyen bővítő, amivel ment szépen minden. Persze akkor már nem volt a képben a C64-ezés, ezért nem írtam fel a pontos típusát a bővítőnek...
Azért írtam, amit, mert ha "véletlen" nem jönne össze a dolog winhate topiktársnak (és bővítőt használ esetleg), akkor tudja, hogy szinte bizonyosan a bővítő okozza a hibát.
-
copass
veterán
-
Yutani
nagyúr
Hátha van valami használható is itt.
-
Yutani
nagyúr
Ebayen 12-14k körül van egy ilyen eszköz. Ahogy látom, az elektronika Kínból itt van 2500-3000 Ft-ból, kell egy DIN csatlakozó meg egy USB kábel, amik fillérek, meg mondjuk a házikó az eszköznek, ami még pénzbe kerül, de inkább a szoftveres rész, ami első olvasatra bonyolultnak tűnik. Szóval a 12-14k mennyire reális?
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
bővítős LPT nem működik, csak az alaplapi. pénzkidobás.
hidd el nekem a XUM 1541 a legjobb megoldás. ~ 1 perc egy oldal. -
válasz
winhate
üzenetére
Köszönöm, megsasolom!

Másik kérdésedre: nagyon régen 1x Én is kísérletet tettem, hogy LPT portra kötve használjam, de nem jött össze sehogy sem. Ugye már akkoriban is kikoptak, az alaplapra integrált LPT portok (azokon ment, Star Commander-el másoltuk a lemezeket D64-be), Én is vettem külön -akkor még PCI csatolós- LPT portot, de nem akarta az igazságot... Mostani masinákon meg csak PCIE portok vannak, majd ha lesz kedvem pár ezrest kidobni az ablakon, akkor lehet, hogy egy pl. ilyesmi kütyüvel megpróbálkozok (már ha megtalálom a kábelt hozzá...)

Az alaplapra integrált LPT prtok üzemmódját és átviteli sebességét (baud) a BIOS-ban lehetett állítani, nem megfelelő beállítás esetén a régi deszkákon sem működött az 1541-es. Az ilyen újabb "bővítőkártyákhoz" meg nem szoktak olyan szoftvert adni, amivel az üzemmódot meg a sebességét állítani lehet, max. a sebességét Windows-ban (PCI-os LPT-nél is minden sebességet állítgattam Windows alól, de nem segített) -
winhate
őstag
Par napja osszeraktam a c64 et.
Problema megoldashoz kernek segitseget.
1541 fdd kezelese win7 alatt xa1541 kabellel.
Sajnos a kedvenc gui s stuffom nem muxik. -
winhate
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerintem tudok segiteni.
Az egyik legjobb magyar pixelszelidito usert ajanlom figyelmedbe.
Leon -
copass
veterán
-
Yutani
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én is néztem már, hogy PC-n mivel lehetne FLI-t rajzolni. Project One-hoz én is eljutottam.
Mostanában Pixcenben "dolgozom", ott van korlátozás mentes formátum is, de az nem hiszem, hogy megfelelne az FLI-nek.
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Oké. (nem csodálom)

Amúgy van valami javaslatod valami PC-s IFLI/UFLI editorra? (pár hete keresgéltem, találtam is nagyon jót, de sajnos amikor menteni kellett volna, akkor .NETFramwork-höz kapcsolódó hibát dobott. Sajna a letöröltem, most meg persze nem jut eszembe a neve...)UI: közben jönnek elő az emlékek, csináltam Én ilyet is 2002/2003-as időkben (akkor jött ki a Delphi 7, abban írtam): c64ever10_10 | c64ever10_02

-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nem. az már túlzás nekem!

-
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
C64-en artstudio, drazpaint.
most már csak PC. aseprite, pixcen,stb. -
-
válasz
WillChi
üzenetére
Na Hali!
Akkor jól rémlett, hogy volt valami 3000+ plotscroll "kezdemény"...
Átnézegettem újra a ősrégi D64-keket, de nem találtam nyomát, max. az ezeréves floppy-kon lehet, de azt majd csak akkor tudom megnézni, ha lesz mire rákötni az 1541-est (ha még megy egyáltalán az is)
-
yodamastah
őstag
válasz
WillChi
üzenetére
Na szuper, akkor megvan az infó
respect 
Ha meglesz mindenképp megnézem!

Le a kalappal előttetek, hogy most is toljátok! Én 90 óta 1 sor kódot nem írtam c64re
Mostanában néha előveszem a gépet, és nézegetek rajta ezt-azt. A legnagyobb baj, hogy a releaseim majdnem kb. fele nincs meg. Most is vadászok még kettőt, ami talán megvan a régi haveroknak, de a haverokat is sem találom már 
-
WillChi
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Szia,
A Demozoo '93-on (Faces + Chromance party, Szolnok) szerettem volna kiadni egy trackmo-t, abban ment volna 3000+ dotscroll. És igen, 50 fps-sel. Sajna nem készült el időre, így kiadva sem lett. Időközben változott minden az életemben, így azóta is állt a fejlesztése.

A megvalósításban volt a titok. Sajna egyelőre a teljes kódot nem találtam meg, csak egy 2300+ dotos verziót.
Amennyiben minden összejön, a régi kódokból ill. némi újból szeretnék kiadni majd az idei Árok-on egy demót. Sajna, ahogy akkor, most sincs megfelelő grafikusunk, aki a logokat elkészítené. Ez azért eléggé hátráltatja a projekt megvalósulását. -
Ezt tudom, de Én arra gondoltam, hogy ha lekérdezed egy adott "rasztersor címét" ($D012 nem?!) , akkor az ugyanott van PAL és NTSC gépeken is nem?
Vagy esetleg tényleg úgy van, hogy pl. lebontom az "oldalfalat", és az pl. PAL esetén faxa, NTSC gép esetén meg nem?
Ezt csak azért kérdem, mert a régi kódjaim, mennek PAL és NTSC gépeken is, azaz lebontott kerettel ugyanaz.
UI: EZT MEGNÉZNÉTEK Thx!
UUI: Chimera Design
(annó Chopter voltam, és azé' inaktív, me' mindenkit elxartak soldiernek) 
-
yodamastah
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem volt fps állítás persze. Ha 1 raszter körbefutás alatt lefutott a kód, és közben frissült a kép, akkor az 50fps-es animációt jelentett. Ha 2 körbefutás kellett akkor 25 fps volt. A demo ütemezése egy raszter megszakításhoz volt időzítve. Így az animáció szép folyamatos (50fps) volt és nem akadozott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 B12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Ghost of Yotei / PS5 / 1x kijátszott
- ZBook Power 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P15 G1 i7-10875H / 32GB RAM / 512GB SSD / RTX 3000 / 15.6" FHD 12 hó garancia
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Le a kalappal, én ezt sosem fogom megtanulni.

Mostanában néha előveszem a gépet, és nézegetek rajta ezt-azt. A legnagyobb baj, hogy a releaseim majdnem kb. fele nincs meg. Most is vadászok még kettőt, ami talán megvan a régi haveroknak, de a haverokat is sem találom már