Új hozzászólás Aktív témák
-
Bithunter
tag
Eseménytelenül múlnak a hónapok...
www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
A remény hal meg utoljára, a lepényhal meg elsőre...
De vajon lesz valaha új Newcomer?www.bithunter.eu
-
-
Bithunter
tag
Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, mi az a hiba, amit a VICE okoz, és amit ennyire nehéz behatárolni és kiküszöbölni. A VICE alapgép emulációja szinte 100%-os, a háttértárak emulációjában voltak még kívánni valók, de a 2.0-ás verzió abban is sokat javult (már olyan programok is működnek, mint pl. a Wheels op. rendszer!). A hiba konkrétan a merevlemez kezeléshez kötődik?
Egyébként meg tényleg érdemes ennyire fókuszálni az emulátorokra? Azért mégis csak a valódi gép kellene hogy meghatározó legyen! Elvégre ez nem PC játék, hanem C64! A HDD kompatibilitás egy igen jó feature, de a mezítlábas felhasználók számára a floppys működés az elsőrendű szempont. Aztán meg egyre többeknek van REU-ja, annak a kihasználása - akár csak cache-ként - szintén nem lenne hülyeség. Ezek szerintem fontosabb dolgok, mint az emulátoros működés. Úgy gondolom, háttal ül a lovon az, aki elvárja, hogy egy program illeszkedjen az emulátorhoz, és nem az emulátor a programhoz!www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Megkeresett egy külföldi Newcomer rajongó, hogy milyen jó volna, ha valaki lefordítaná neki (és a többi külföldi Newcomernek) az oldalamon (http://www.bithunter.eu/newcomer.htm) olvasható cikkemet.
Sajnos nekem sem elegendő időm, sem elegendő nyelvtudásom nincs a feladathoz, de ha valaki érez magában kellő kitartást a dologhoz, kérem jelentkezzen nálam! A művet a fordító feltüntetésével kitenném az oldalamra, mindenki okulására.www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Nem, ez nem kamu volt, amennyire tudom. Elég nagy visszhangot vert a dolog akkoriban. Néhány ismerősöm pályázott a csomagra, de ahogy hallottam az eladó elég tisztességtelen módon játszott a licitálókkal.
Amúgy végül 100.000 közelében ment el a cucc ha jól emlékszem.
(Ha véletlenül keverném valakivel az illetőt és a hirdetést, akkor elnézést kérek!)www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
A lepényhal elsőre, a reményhal meg utoljára...
Egyébként nem jó jel, hogy a honlap is már huzamosabb ideje döglött. Mint ha kezdene érdektelenségbe süllyedni a project a fejlesztők részéről.www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Ha valaki szeretne kötetlenül beszélgetni, regisztráljon itt: [link]
www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Csak érdekesség képpen jegyzem meg, hogy néhány hete volt az eBayen eladó egy gyönyörű állapotú Newcomer Enhanced verzió (angol). Dobozzal, nyomtatott lemez tasakokkal, kézikönyvvel, ahogy kell.
Úgy €20-ig én is megvettem volna, de a végén valahol €40-50 között állt meg ha jól emlékszem. Szóval ez a program még most is, és még külföldön is komoly értéket képvisel!www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
válasz Freddy TNT #530 üzenetére
Egy kiegészítő panelt tervezek a 2764-es (vagy 2750-es) REU-hoz. A lényege annyi, hogy a gép bekapcsolása után a Wheels grafikus op.rendszerbe bootol automatikusan, miközben a plussz memória is rendelkezésre áll.
Az alap kapcsolás készen van és kaptam már jó tanácsokat is, úgyhogy talán lesz belőle valami...www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Nincs itt olyan valaki, aki jártas az elektronikában és vágja a C64 hardvert is? Egy projectet tervezek, de mielőtt nekiállnék NYÁK-ot maratni, azért szeretném átnézetni egy hozzáértővel. Én sajnos megálltam a fejlődésben a Kirchoff-törvényeknél...
www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
válasz Freddy TNT #445 üzenetére
Nem, ez sajnos nem így működött.
Speciálisan memóriabővítőhöz írt programokra volt szükség a használatához. Volt pl. ilyen másolóprogram, ami egymenetben átmásolta a lemezt, nem kellett háromszor cserélgetni. Volt még RAMdisk is. De a legfontosabb memóriabővítő platform kétségkívül a GEOS volt, az lemez gyorsítótárként vagy RAM diszk-ként is használhatta a bővítőt.www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Hálát adok a sorsnak, hogy megértem ezt a napot!
Az itt ''tolongó'' rajongók remélem vásárolhatnak egy-egy dedikált, sorszámozott példányt majd!www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Mitagadás, én is nagyon várom már az új Newcomert.
És nem azért, hogy feltörjem, hanem hogy megvegyem!www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
válasz Thulcandra #333 üzenetére
Az úgy 400, hogy 1400! Nézd csak meg a minimálárat!
www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
válasz Thulcandra #322 üzenetére
Külföldön, eBay-en bukkannak még föl olykor frissen fölfedezett elfekvő készletek. Akad joystick, fénypisztoly, játékok, mind original gyári csomagolásban. Csak hát egy ilyen kifogásához kell jó adag szerencse és nem kevés pénz...
www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
válasz PihentAgyMan #220 üzenetére
Úgy rémlik van egy program, amivel az emulátorokban használt kazettás fájlokat (.tap és hasonlók) vissza lehet írni hangkártyán keresztül kazettára. AudioTap a neve, de én még sosem próbáltam.
www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
-
Bithunter
tag
válasz SubBassman #206 üzenetére
Ja, értelek! Azt hittem konkrétan szeretnél segíteni valamelyiknek.
www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
válasz SubBassman #204 üzenetére
Jaja, sok helyen WhiteWolf néven futok. (Magyar C64 HQ, C64 City, HWSW Fórum, stb.)
Már 64-en is ez volt a logóm, és PC-s környezetben jobban értelmezhető, mint a Bithunter. Ide azért regisztráltam Bithunterként, mert a Newcomer törést ezen a néven szignáltam.
Melyik játékokra gondolsz?
[Szerkesztve]www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Szavazás, kommentár megvolt!
www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Helló minden Newcomer rajongónak!
Ezek szerint az én lapomról töltötted le az eredeti verziót. Bevallom CCS64 alatt nem teszteltem, de Vice-szal garantáltan működik!
Amikor a B lemezoldalt kéri, értelemszerűen ''be kell tenni'' a B oldalt az emulátorba, majd a szóközt kell lenyomni. A játék gond nélkül menni fog. Ugyanígy kell eljárni az összes lemezcserénél.
Remélem nem bánjátok, hogy tíz év elteltével közzétettem a feltört játékot. Már úgysem kapható eredeti formájában, így nem okozok anyagi kárt. Azonban nagyon sok rajongó játszana vele magyar nyelven, noha az eredeti játék emulátoron nem működik. Nekik szeretnék segíteni a feltöréssel.
Valóban a Newcomer minden idők egyik legjobb számítógépes játéka, minden elismerés a készítőknek!
A rendkívüli munka megbecsülése volt az oka annak is, hogy nem terjesztettem a törést, megmaradt számomra egy jó kis programozói erőpróbának!
Ami azt illeti a védelme is jól sikerült volt, adott egy kis fejtörést! Nem is igen találkozom más feltört változattal...www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
válasz DuncanGhola #97 üzenetére
Tiszteletben tartjuk a véleményed...
Az javaslom, nyiss egy Reunion topicot, mi pedig, akik rajongunk a Newcomer-ért, jól elleszünk itt továbbra is.www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
A scannelt kézikönyvben azt hiszem benne van az ékezetes karakterek előcsalogatása. Talán CTRL+betű, pl. CTRL+E=É, stb.
Az emulátorokban általában a CTRL az a TAB, a C= pedig a CTRL (VICE kiosztás).www.bithunter.eu
-
Bithunter
tag
Ja bizony, én már 1995. januárjában, cirka két hónappal a megjelenés után feltörtem a gamét.
De egyszerűen túl jó volt a játék, túl sok munka volt benne, nem akartam kibabrálni a fejlesztőkkel, ezért nem terjesztettem, csak néhány haver kapta meg akkoriban.
Egyébként az oldalamról le lehet tölteni ezt az emulátoron is futó magyar nyelvű törést, kézikönyvet, miegymást...
www.bithunter.fw.hu/newcomer.htm
(Ahogy azt már szalai56 kollega is írta.)
[Szerkesztve]www.bithunter.eu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest