Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

válasz copass #1740 üzenetére

Világos. Én anno egy házilag épített chroma fixes S-Video kábellel és egy Ali-s S-Video > VGA konverterrel kötöttem egy 5:4-es TFT monitorra a C64-et. Valószínűleg mert technikailag analógot konvertáltam analógra, nem tűnt fel késleltetés (mondjuk a doboz mintha tudott volna némi zajszűrést meg ilyenek, így igazából ez lehet nem volt igaz hogy nem ment át valamennyi digitális átalakításon).
    A képe minden esetre meglepett mennyire jó volt, a neten olvasottak alapján zajos elmosódott képre számítottam. Főleg egy régi szebb időket látott breadbin-től. (Itt van is egy videóm róla még régről, bár a próbanyákon összedobált Tapuino-t próbálja elsősorban bemutatni működés közben. [link])

Igen, láttam pl. a Retro Recipies-en a teljesen új hardverekből újraépített C64-et. [link] [link] Mondjuk össze se mertem adni ezeknek a dolgoknak az árát amit felhasznál. :) De inkább számomra az a kérdés, ezen a szinten van-e még értelme az eredeti formavilágban maradni.

Amúgy most ugyanebben a dilemmában vagyok pre-2000 era retro PC-vel is; van egy VIA thin kliensem ami egész jó alap lehetne a 3D gyorsítós korszak előtti Win98 és régebbi játékokhoz. De technikailag egy 86Box/PCem sokkal relevánsabb megoldás, nem beszélve arról hogy mennyivel könnyebb archiválni, adatot ki-bemozgatni róla.

Új hozzászólás Aktív témák