Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iOS alkalmazások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jani1972
újonc
Sziasztok keresnék olyan embert aki cns globe moto igo primo teljes eu szükségem lenne Tunézia Marokko közelkelet térképre nem hivatalos formában és persze nem ingyen .Ha tud vaalaki ilyent kérem jelezze felém.
köszönöm
János -
hoktar
csendes tag
Az esélytelenek nyugalmával, a CNS Globe HD öregsége miatt és a PNA-k kikopása végett nem sok válasz reményében kérek segítséget, de hátha...
Próbálom iGO-n belül láthatóvá tenni Bluetooth-ot és FM-Transmittert, de egyszerűen nem megy. Követtem gipsztrigis által javasolt User_Program_list.txt fájl létrhozását ([link] és [link]). Jegyzettömbel létrehoztam a txt fájlt, beillesztettem a sorokat, majd UTF-8 formátumban mentettem és bemásoltam mindkét javasolt helyre is.De navigáció indítását követően hiába keresem iGO-n belül a Bluetooth vagy FM-Ttansmitter kapcsolókat, beállításokat, semmit sem látok. Mit csinálok rosszul, vagy milyen beállítás / fájl hiányozhat még?
Nav. ver: 9.6.2.29584
sys.txt ide vonatkoztatható rész amit látok:[interface]
extra_settings=1 -
hoktar
csendes tag
Végigolvasva a bejegyzéseket észrevételem röviden: profi törzsgárda!
A fórumon olvasott számomra nagyon hasznos bejegyzések, melyek mások számárai is hasznosak lehetnek:
- Ingyenes WinCE képernyőkép készítő (ActiveSync kell): [link]
- Bluetooth funkciók és működés: [link] (DM43)
- Készülék nem kapcsol be: [link] (peti85)
- "Hangtorzítás hiba" korrigálása iGO-ban: [link] (gipsztigris)
- Kijelzővédő fólia méret: [link] (gipsztigris)
- Bluetooth, FM Transmitter stb. hivatkozások iGO-nak (Primo v1): [link] (gipsztigris)
- Bluetooth, FM Transmitter stb. hivatkozások iGO-nak (Primo v2): [link] (gipsztigris)Köszi mindenkinek így 13 év elteltével is!
-
hoktar
csendes tag
Hálásan köszönöm!
Közben vissza olvastam, mert időm engedte és összefoglalok, ha más is ezekre a kérdésekre keresné a válaszokat:
1 -2. Kérdés ROM és telepítés menete (megoldva), köszönöm Noxy!
3. kérdés WinCE felület indítási módjai [link] peti85 #72
4. kérdés Active Sync [link] DM43 #39
5. kérdés Skin (vagy háttércsere): [link] gipsztigris #67Bónusz kérdés (6): Van valakinek WinCE képernyőkép v. képernyővideó rögzítő teljes értékű programja?Pl. Pocket Controller Pro, vagy Vito Screen Capture stb.
Köszönöm!
-
Noxy
veterán
Szerencséd van, hogy meg találtam.
CNS globe pro firmware.
A CNS globe pro, meg a HD firmwarét is tartalmazza.
CNS globe, CNS globe pro és CNS globe HD készülékek firmware frissítésének menete --> (Olvasd el!!!.pdf)
A többi dologban sajnos nem tudok segíteni, mert már qr.. régen volt.
Jó bütykölést. -
hoktar
csendes tag
Sziasztok!
5 dologban szeretném kérni segítségetek
1. CNS Globe HD -hoz ROM-ot kérhetnék valakitől? Sokkal nyugodtabb lennék, ha megvolna.
2. A cns rom frissites.txt leírása (Telepítés!) ezen a készülékre is a leírtak szerint működik, vagy itt más a metódus?
3. (lehet, hogy volt róla szó és elsiklottam felette ne haragudjatok) Milyen módjai vannak a készüléken a WinCE felület indításának, elérésének? Emlékeim szerint, ha betallóztam explorer.exe -t SDMMC-ről, akkor elindította, de a menü felület kitakart.
4. USB csatlakozási módnál, ha kiválasztom a töltés ikont, akkor a Win 10 x64 ismeretlen eszközt ír ki, és nem tudja telepíteni az usb illesztőt (megjegyzés. WayteQ navit szépen látja ugyan ezen rendszer Actyve Sync alól. Van esetleg CNS Globe HD-nak külön eszközillesztője, vagy másfajta mobil eszköz központ verzió kell Windowsra, hogy lássa navit-t?
5. Van lehetőség másik bőr (skin) telepítésére eszközön? CNS Globe HD Menü-ben nagyon vékonyak a fekete betűk és a választható hátterek is sötétek, így nagyon nehezen olvasható a készülék még közelről is.
Szíves segítségetek előre is köszönöm!
Készülék info:
Készülék -> Beállítások -> Rendszeinfó:
Processor: SIRFAtlas-V
Platform: 00.5.02
RAM Size: 128 MB
Flash Size: 4 GB
App Version: 100615.1516.QC82.MLC
OS Version: N100715E100715O1009011917
(WinCE) Sysynfo v1.0:Processor architecture: Arm
Processor type: StrongArm
Operating system: Windows CE 6.0
Resolution: 800x480
Model Name: AT101A
Driver version: 262145
Bits Per Pixel: 16
Number of colors: 65536(WinCE) NDumpCE:
Processor info:
Core: ARM1136JF-S
Name: AT550
Vendor: SiRF
Total RAM: 103 MB, available RAM: 70 MB -
wihar123
aktív tag
válasz
wihar123 #1561 üzenetére
Közben még annyi eszembe jutott a frissítéssel kapcsolatosan, hogy szerintem két hibát is vétettél a csomag elindításakor:
1. a kártyára másolás után az UPD fájlt nem tetted írásvédetté
2. nem úgy indítottad a készüléket, ahogy itt felettünk (#1534) tukko1 által közzétett "Telepítés!" írja
Végezetül az ok az, hogy ment végig a frissítés, és ezért a "CE" tölti be.
Ha újra ráereszted a ROM-ot, a fentieket alapul véve, akkor jó lesz a végkifejlet. -
Fricu
tag
Két hír-info
A műhold jel megtalálása megoldódott:
Eddig a házban és kertben is vízszintes pozícióban próbáltam (letettem egy asztalra), de mikor kézben tartottam, tehát függőlegesen: secperc alatt megtalálta őket. Igaz, hogy a kocsiban is ez a pozíció, de erre nem gondoltam volna - hogy ennyire pozíció-érzékeny. Kocsiban is kipróbáltam, minden ok.De a sikeren felbuzdulva rátettem a ROM-ot is.
Ez sikerült (bár háromszor is végigcsinálta, mire le mertem állítani...), viszont valamit átírt, mert azóta a Windóz jelentkezik be. Ha itt betallózom a program exe-jét elindul rendben a Primo és fut.
A Primo kikapcsoláskor viszont kikapcsolja a gépet is, de az újraindul - és megint CE jelentkezik.
Jó lenne ha bekapcsolásnál a megszokott indító ablak jelentkezne.
Mit és hol kell visszaállítani?
Köszi -
Fricu
tag
Hali,
köszi a gyors választ.
Én nem értek hozzá - biztos neked van igazad.
Mindenesetre most 1 óra sem volt elég az udvaron, hogy GPS-jelet fogjon.
Hogy Truck-e vagy HD2 már nem tudom. A készüléken csak a TRUCK látható.
A sys txt-ben mindenesetre 800x480 felbontás van, és 7 "-os. Ebből már tudható?
A hátoldalán is lemállott már a papír matrica, a dobozát se találom (volt azóta pár költözés is...).
A rendszer-info ezt írja:
SIRFAtlas-V
Platform 00.5.02
App Version 120626.1516.QC82.MLC (B)
Os Version N111123E111123O1203291800 -
DM43
őstag
Helló!
Először is a ROM-nak és a holdakra vonatkozó információknak az égvilágon semmi köze egymáshoz, az előbbi a működésért felel, az utóbbit pedig letölti a gép.
Egy ROM frissítéssel persze semmit nem vesztesz.
Bár Truck-ról írsz, de azért erősítsd meg: sima Truck-ról van szó, vagy Truck HD2-ről? -
Fricu
tag
Szia őstag!
Én is utazásra készülök, szóval elővettem a régi navimat:
CNS-Truck.
Két baj is van.
A kijelzőn megjelent egy függőleges csík - pixel sor hiba. Ezt még kibírnám, bár kikapcsoláskor nem volt, de nyilván nincs mit tenni.
Nagyobb gond, hogy a Primo elindul, de nem talál GPS-jelet a kütyü.
Valaki azt tanácsolta, hogy ilyenkor a ROM-ot kellene frissíteni, mert a holdakra vonatkozó információ lett elavult.
A Concorde oldalán viszont nincs letöltési oldal, sem más infó.
Nagyon halódónak néz ki, túl sok info nincs, árukészlet is alig (ha van egyáltalán).
Tudsz segíteni?
Ha nem muszáj, nem utaznék fel Pestre csak ezért hozzájuk (250 km)... -
patker
csendes tag
Sziasztok!
Valaki aki még járja ezt a fórumot, nem tudna kisegiteni egy CNS Globe truck HD2 rommal? Előre is nagyon köszi!
-
nimba1
aktív tag
Szasztok!
Valaki nem tudja honnan tudnék letölteni a Globe Hd-hoz egy romot?
Régi linkek már nem működnek. -
Sty01
tag
Srácok egy kis segitséget kérnék. Van egy globe Via navim,kb 5 éve nem volt használva ,néha a gyerköcök játszottak vele. Gondoltam nyáron megyünk nyaralni és addig életet lehellek bele. Sajnos az akku nem a legjobb de töltöröl müködik,ill. müködne csak a megszokott menü helyett a Win Ce
tölt be alapból,hogyan tudnám beállitani hogy egyböl a megszokott menüvel induljon?
-
tomi3650
csendes tag
Sziasztok,
egy CNS Globe 7-et. Igo 8.xxxx. szeretnék futtatni rajta. Nagyon sok verziót letöltöttem és kipróbáltam, de vagy el sem indul, vagy pl nem talál gps jelet.
Tudna valaki segíteni ebbem? 800x480 a felbontása.
Köszönöm!
-
Levvy
újonc
Sziasztok!
Hozzám került egy CNS GLOBE TRITON névre keresztelt pna.
Bekapcsoláskor a CNS felirat megjelenik a képernyőn,..és nem csinál semmit sem utánna,még kikapcsolni sem lehet.
Segíthet nekem?Köszönöm a válaszodat.
Üdvözlettel. -
Misi-67gyurc
csendes tag
válasz
wihar123 #1544 üzenetére
Szia.
Először is bocsánat hogy így kiírtam mit is szeretnék...ez az én nem oda figyelésem eredménye.
Viszont megoldottam a kérdésemet mert működik rendesen....anélkül hogy nagyon belekellet volna bármivel is piszkálni.
Még egyszer hálásan köszönök mindenkinek aki segített ezt a kis remek készüléket megmenteni.
Üdvözlettel. -
wihar123
aktív tag
válasz
Misi-67gyurc #1543 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos ez kérdés, kérés részben warez ezért csak a szoftvercsere részre válaszolhatok.
A CNC ZEN egy jó kis szerkentyű a maga kis erőforrásával (Ram/Rom (MB): 64MB Nand Flash ROM / 64MB RAM), ezért fejlesztették és terjesztették iGO8-al. A másikra esetleg PM-ben, ha megkeresel. -
Misi-67gyurc
csendes tag
válasz
wihar123 #1542 üzenetére
Köszönöm szépen mind kettőtöknek a segítséget....sikeres volt a frissítés már tegnap este újra éledt a készülék.
Jelenleg Igo 8 van rajta nagyon régi térképekkel,az lenne a kérdésem..ha lecserélem egy fiatalabb Primo verzióra az is elindul ezen a készüléken,..vagy ha a térképeket cserélem le a jelenleg legfrissebbre azzal is működik..??
Köszönettel. -
DM43
őstag
válasz
Misi-67gyurc #1540 üzenetére
ROM-ozni kellene. Ment PM!
-
Misi-67gyurc
csendes tag
Köszöntök mindenkit.
Hozzám került egy CNS -ZEN névre keresztelt pna.
Bekapcsoláskor a CNS felirat megjelenik a képernyőn,..és nem csinál semmit sem utánna,még kikapcsolni sem lehet.
Lehet ezzel valamit kezdeni,vagy kuka.
Ha javítható akkor mi lenne a megoldás?
Köszönöm a válaszodat.
Üdvözlettel. -
laszlohu
addikt
Megjelent az alábbi cns készülék, viszont a honlapjukon sehol sem találom :
( ezek szerint annyira neo "új" )
Ezenkívül a cns globe sirocco ( azt hiszem av in - ben tér el a neo-tól)
-
tukko1
aktív tag
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, mi lehet az oka annak, hogy bár a zenék nagy részét lejátssza, néhány mp3 albumot meg nem tud. Már átírtam a nevét ékezet mentesre, mp3 tageket is egyszerűsítettem, konvertáltam, mégsem akarja, mi lehet az oka van ötlet?
-
wihar123
aktív tag
válasz
wihar123 #1531 üzenetére
Sziasztok!
Közben megtaláltam a megoldást CNS esetében:
- a WinCe felületről a PVeGPS ikont érintve lehet visszatérni a főmenübe.
- ha a kombinált érintéses módszerrel vagy Settings menüben nincs lehetőség a WinCe felület elérésére, akkor az SD-ről a shell.ini-t kell futtatni. -
-
DM43
őstag
válasz
stevehardver #1529 üzenetére
Én első körben megkérdezném a szervizt
-
stevehardver
csendes tag
Sziasztok szeretett cns globe hd-mnek betört a kijelzője valakinek tipje hol lehet venni?
-
Ati09
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy CNS Truck HD2 navigációt és valahogy olyan ügyesen elnyomkodtam, hogy az egyik bekapcsolásnál bejött a WinCE 6.0 felület, de nekem semmi dolgom ott.
Viszont a navigáció eredeti menüjébe már sehogy nem tudok visszatérni. Van esetleg valakinek ötlete, hogy miként tudok visszalépni a gyári menübe?
Előre is köszönöm a segítséget, ha valakinek van rá ötlete!
-
Shit Life
senior tag
???
-
Karika59
újonc
Sziasztok! Ma én is vettem egy CNS Globe Via GPS készüléket. Sejnos nem in dul el a navigáció pedig másolta már a belső memóriába is és külön sd kártyára is Igot több félét is de nem indul!
Azt írja nem talál irányítási útvonalat. Az lenne a kérdésem valakinek sikerült már telepíteni és elindítani? És ha igen Hogyan csinálta. Köszönöm a válaszokat. -
sipi55
újonc
Üdv!
nekem olyan gondom van, hogy Cns Truck HD-nál állandóan elveszti a gps jelet és folyamatosan újratervez. Tudna segíteni valaki? -
zeix
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem küldeni valaki egy sys.txt?
cns truck hd2-hőz, primo 9.6.5.306142Köszi!
-
fibernode
csendes tag
hello, igo8 telepitésben tudna vki segiteni steb-by-step? köszi :-)
-
kiki1986
újonc
Sziasztok.a gpsre katintva azt irja ki hogy nem találhato navigácios szoftver,állitsa be az elérés utját,na ezt hogyan lehet?
-
SPANNER
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy új CNS GLOBE VIA GPS-t térkép nélkül és már megvan hozzá az IGO PRIMO is kártyán de hiába teszem bele nem tudom átállítani az "exe" elérési útját a menüben ugyanis ahol lehetne ott nem ajánl fel semmilyen tovább gombot csak kiírja a jelenlegi utat és nem lehet módosítani rajta ezért ehhez kérnék tőletek egy kis segítséget hogy hol és hogyan tudnám ezt átírni vagy módosítani?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv
-
bajnokricsy
csendes tag
http://concorde.hu/hirek2.php?id=296
lehetséges, hogy ez lenne a megoldás? -
bajnokricsy
csendes tag
Sziasztok! Van egy CNS Globe Via-m idáig működött is, de ma amikor bekapcsolom, akkor indításkor kirakja a CNS logót, majd egy csík is lesz a logón. Próbáltam reset-elni, de ugyan ez a probléma. Szerintetek mi a hiba és mi a megoldás?
-
snowdog
veterán
Csak mert látom a concord oldalán hogy van térkép 17e-ért külön ami jó a HD-re.
Linket tudsz adni róla? Csak hogy egyről beszéljünk. Én látom az oldalukon a külön programot.
Soha nem árultak NNG (iGO 8, Primo) terméket PNA-hoz. Azt a CNS kivételével csak előretelepítetten lehetett megvásárolni. Most nem tudom hogy van, de korábban a CNS-hez utólag is lehetett Primo-t venni, de azt sem adták a kezedbe. A szervizükben telepítették fel a gépre.
Egyébként meg az a legegyszerűbb ha felhívod őket, és megkérdezed most lehet-e kapni Primo-t. Ha igen, akkor elfogják mondani mit kell tenned.
Cím: H-1115 Budapest, Kelenföldi út 2.
Telefon: +36 (1) 372 74 70
E-mail: info@concorde.hu -
trikko
tag
válasz
OldMike #1505 üzenetére
Szia.
Használtam Sygic szoftvert és nagyon nem jött be!
Nem tetszett az egész felépítése,müködése ezért tértem vissza Igo-ra.Gyakorlatilag akkor CNS Globe HD-ra külön nem lehet szoftvert venni csak azzal eggyüt?
Csak mert látom a concord oldalán hogy van térkép 17e-ért külön ami jó a HD-re.Most már teljesen el vagyok veszve!
-
OldMike
őstag
Szerintem a Sygic nevű programot külön is meg lehet vásárolni, a honlapjukon kell szétnézni. Ahhoz TeleAtlas (TomTom) térkép jár, ami régebben gyengébb volt, mint a magyar TopMap vagy a Nokiás Navteq, ma már nem biztos. A GoogleMap is azt használja.
Az IGo csak bizonyos gyártók gépeire portolva elérhető, azokkal együtt lehet megvenni.
-
trikko
tag
Üdv.
Értem.Illetve nem.
A helyzet hogy a concord oldalán néztem egy másikat a CNS Globe Smart PNA+CNS MAP8 EU szettet.
Külön a tartozékoknál a térképszoftvernél a CNS MAP8 EU térképszoftver kompatibilitásánál írja mind a CNS Globe HD-t mind a Globe Smartot.
Viszont a felbontás eltérő.
Akkor ez hogy van?Külön jelezni kell hogy nekem nagyobb felbontású gépem van?Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- HP Envy 17,3" FullHD,core i7,GTX850 4/8GB 128BIT VGA,8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Eladó Új Steam Deck 1TB, 3 év jótállásal
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest