- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
Ripper17 #14989 üzenetére
nem volt semmi meglepő 65 kérdés, multichoice rendszerben, illetve közölük 3-4 drag and drop
szerintem az official cert + a gyakorlatod elég kell legyen.A követelmény a "megszokott" 80%.
én szeretek vod anyagokból készülni amit lehet
CBTnuggets-nél van egy elég jó (persze önmagában baromi kevés)
Én végigmentem többek tanácsára egy CWNA sorozaton is illetve a régi wireless vizsgára készített INE-s videókon is.
Otthonra épített laborhoz volt eleve PoE-s switch-em, VM-es kontrollert használtam és 1242-es AP-t.
Na az egy komoly szívás volt, mire mindegyikből meglett az a verzió, ami hajlandó volt működni együtt.Annyit még hozzá tennék, hogy az R&S részében CCNP szint felett vagyok már egy ideje szóval azokra a részekre nem kellett külön készülni. Pl. nem kellett itt megértenem mi egy AAA szerver és miket csinál, mert ezeket már régebbről eleve kellett tudnom. Itt ki tudtam használni az átfedéseket. A wifi vonal viszont új volt.
Sokaknak nehéz a dolog fizikáját megérteni, dB-el számolni. Én ebből is "szerencsés" vagyok, mert eredetileg mérnök vagyok és nem itt találkoztam azekkel a dolgokkal először.
Egy ICND1 után közvetlenül sokkal többet kellhet készülni.Elvileg (és valóban) a station-ök dolgairől is kérdeznek, ezért Windows / MAC / Android wifis beállításokra is rákérdezhetnek. Én nem vagyok almás, de voltak kollegák akik almás dolgokat használnak és át tudtuk beszélni a témát.
Amit én utáltam, és nem is nagyon tudtam gyakorlati szinten felkészülni, az a WCS téma. Ma már korszerűtlen, de elvileg lehetne rá kérdés a vizsgán, hiszen még üzemelnek ilyen szoftverek és azokat üzemeltetni kell.
A CCNA az én meglátásom szerint értékben le fog süllyedni a mai CCENT értékére, talán egy kicsit magasabbra, de csak gondolj bele egy vizsgán kellene valakinek arról tanubizonyságod adnia, hogy, ha nem is mélyen, de ért a switching-hez, a routing-hoz, a wifihez...Eddig nem volt "reneszánsz ember" CCNA, csak valamihez értő: R&S, DC, WiFi
És ez szerintem logikus volt, mert mindegyik más világ. Sőt az oprendszerek is eltérőek.
Más az IOS CLI és más a WLC-t GUI-n matatni, még ha hasonlít is, de mégis más a cli is egy AP-n, WLC-n, mint egy switch-en, router-en....
A Junipernél van úgy, hogy az alapvizsga JNCIA témája gyakorlatilag csak a JunOS és némi routing, némi security, de ott el lehet mondani, hogy minden Juniper eszközön a JunOS az alap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Háztartási gépek
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged