Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• soma314

tag

válasz Ripper17 #14989 üzenetére

nem volt semmi meglepő 65 kérdés, multichoice rendszerben, illetve közölük 3-4 drag and drop
    szerintem az official cert + a gyakorlatod elég kell legyen.

A követelmény a "megszokott" 80%.

én szeretek vod anyagokból készülni amit lehet
    CBTnuggets-nél van egy elég jó (persze önmagában baromi kevés)
    Én végigmentem többek tanácsára egy CWNA sorozaton is illetve a régi wireless vizsgára készített INE-s videókon is.
    Otthonra épített laborhoz volt eleve PoE-s switch-em, VM-es kontrollert használtam és 1242-es AP-t.
    Na az egy komoly szívás volt, mire mindegyikből meglett az a verzió, ami hajlandó volt működni együtt.

Annyit még hozzá tennék, hogy az R&S részében CCNP szint felett vagyok már egy ideje szóval azokra a részekre nem kellett külön készülni. Pl. nem kellett itt megértenem mi egy AAA szerver és miket csinál, mert ezeket már régebbről eleve kellett tudnom. Itt ki tudtam használni az átfedéseket. A wifi vonal viszont új volt.
    Sokaknak nehéz a dolog fizikáját megérteni, dB-el számolni. Én ebből is "szerencsés" vagyok, mert eredetileg mérnök vagyok és nem itt találkoztam azekkel a dolgokkal először.
    Egy ICND1 után közvetlenül sokkal többet kellhet készülni.

Elvileg (és valóban) a station-ök dolgairől is kérdeznek, ezért Windows / MAC / Android wifis beállításokra is rákérdezhetnek. Én nem vagyok almás, de voltak kollegák akik almás dolgokat használnak és át tudtuk beszélni a témát.

Amit én utáltam, és nem is nagyon tudtam gyakorlati szinten felkészülni, az a WCS téma. Ma már korszerűtlen, de elvileg lehetne rá kérdés a vizsgán, hiszen még üzemelnek ilyen szoftverek és azokat üzemeltetni kell.

A CCNA az én meglátásom szerint értékben le fog süllyedni a mai CCENT értékére, talán egy kicsit magasabbra, de csak gondolj bele egy vizsgán kellene valakinek arról tanubizonyságod adnia, hogy, ha nem is mélyen, de ért a switching-hez, a routing-hoz, a wifihez...Eddig nem volt "reneszánsz ember" CCNA, csak valamihez értő: R&S, DC, WiFi
    És ez szerintem logikus volt, mert mindegyik más világ. Sőt az oprendszerek is eltérőek.
    Más az IOS CLI és más a WLC-t GUI-n matatni, még ha hasonlít is, de mégis más a cli is egy AP-n, WLC-n, mint egy switch-en, router-en....
    A Junipernél van úgy, hogy az alapvizsga JNCIA témája gyakorlatilag csak a JunOS és némi routing, némi security, de ott el lehet mondani, hogy minden Juniper eszközön a JunOS az alap.

Új hozzászólás Aktív témák