- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
vadger #10999 üzenetére
Ugyanilyenunk volt ASA es PaloAlto kozott, de ott meg a kapcsolat is rendszeresen bomlott, viszont nem lett torolva az ISAKMP SA, csak deletednek mutatva.
Kapcsolat nem mukodott, viszont mind2 oldalon novekedett az ipsecSA ban a szamlalo es az ACL match is.
Sosem tudjuk meg mi volt a baj, cisco zarta a ticketet, "me´ tessek asat hasznalni aztjolesz"
Adtatok 0natot a ket uj subnethez?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
vadger #10999 üzenetére
Az ACL-nek a két oldalon nem egyeznie kell, hanem tükörben kell lennie egymással. Ha nálad növekszik az encrypt, akkor az úgy néz ki, hogy a te oldalad oké, a túl oldali decrypt volna ilyenkor a lényeges, illetve ha ők küldenek visszafelé, akkor nekik egyáltalán nő az encrypt, neked meg a decrypt?
Ha NAT is van, akkor a NAT ACL-ben tiltani kell azokat az ACE-ket, amiket a crypto ACL-ben permittálsz.De jó lenne egy kimenet kisatírozva az IP-ket.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
vadger #10988 üzenetére
Nezegettem regebben is az AirConsole-t, eleg jokat irnak rola, es sokkal kenyelmesebb is lenne. Csak annyit meg nem konzolozok, hogy kiadjak erte ~25k-t jelenleg. De nagyon tuti kis cuccnak tunik.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
vadger #10457 üzenetére
En inkabb az ine rack rentaljara szavaznek, bar az dragabb ennel egy kicsit:
http://www.ine.com/rack-rental-tokens.htm
3 token/ora a ccnp lab koltsege100 dolcsiert kapsz 100 tokent.
Ez 33 orara eleg.
Ha 200 dolcsiert vasarolnal tokent, mar jobban jarsz szerintem ha beszerzel ebayrol sajat eszkozoket:
1 db 3560
2 db 3550Ezeken tudod tesztelni a switching reszet a dolognak.
Ha osszekotod a gepeddel meg a gns3-al egyutt egy rendes topologiat is kialakithatsz belole.En pl virtualis routerekkel es 2x3750 + 2x3560-al keszultem ccnp-re.
ami az olcso 3560 es 3550-nel problema, hoft csak 12.2-es ios-ig tudsz felmenni veluk, igy par ios 15 feature nem tamogatott, dehat ez van.
Egyebkent sokan hasznalnak l2iou-t is ami ccnp szintre szerintem boven eleg, sot
-
toyta3
csendes tag
-
FecoGee
Topikgazda
-
Methionyl
senior tag
-
crok
Topikgazda
válasz
vadger #10066 üzenetére
Pont az a baja hogy nem kapott IP-t és valamiért olyan (valszeg' gratuitous) ARP-ot küld amiben a saját IP-je a source és az épp 0.0.0.0 és beleteszi a saját MAC-jét valamint keresi hogy valakinek van-e ugyanilyen IP címe ezzel szűrné hogy van-e IP cím ütközés.. azért hívják "marsinak" mert "idegen" ugyanis ilyen ARP bejegyzés egyszerűen nem létezhet (mármint olyan ARP amiben az IP 0.0.0.0 és bármilyen MAC). Adj neki static IP-t vagy oldd meg hogy DHCP-n kapjon IP-t és akkor nem lesz ilyen (esetleg nagyon régi az AP-n az IOS és még van benne ilyen bug?).
-
Windex
tag
válasz
vadger #10057 üzenetére
Én megcsinálnám előbb a Security-t a helyedben és csak utána kezdenék neki a CCNP-nek. Mondjuk tűzfalazni nem ebből fogsz megtanulni, de a VPN-hez meg apróságokhoz jó alapot ad. Én csak a tanfolyamot toltam végig, a vizsga még várat magára amíg befejezem a CCNP WL-t, de munka során rengeteg minden ragadt rám. (checkpoint-tal is így kéne lennie, de azt még mindig fekete mágiának látom
)
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
vadger #10057 üzenetére
Szerintem a tapasztalat tobbet er mint a papir. Esetedben egyebkent mivel foleg security van, lehet, hogy abbol a vonalbol tobbet tudsz profitalni. Ha megcsinalod a ccna security-t es utana mesz a ccnp fele, akkor raadasul ujitassal sem kell veszodnod majd. Ez is egy szempont lehet.
-
kowika87
tag
Talán a válasz ott keresendő, hogy meglehetősen nagy a szakember hiány.
Az én tapasztalatim alapján ott van a gond, hogy a cégek elvárják, hogy magas szintű R&S, Sec, Collab, Wifi, DC szaki legyél ellenben képzést, pénzt, karrierutat nem kapsz. Sőt még legyél presales és sales is. Aztán ha nem tetszik el lehet innen menni. De ezek szigorúan az én tapasztalatim és tisztelet a kivételeknek. Én meguntam azt, hogy egy ilyen szakmában rágni kell a kefét azért, hogy egy normális "kompenzációs csomagot" kapj.Egyébként én is más országba költözök karrierem építése céljából pont a fent felsorolt okok miatt.
-
Cyber_Bird
senior tag
Esetleg a melohelyed fizeti a ccnp-t, de nincs meg ccna-d, mert nem volt eddig szukseged a certre,ugyanakkor mar ccnp szinten dolgozol. Ilyenkor hulyeseg lenne kihagyni az ingyen certet hiszen csak a ccna arat kell hozzatenni kesobb.
@FecoGee: igen, R&S-t kezdtem el nemregiben, de meg csak kb 40 oram van benne. INE videonezes + olvasas vegyesen egy kis laborozassal
ugy terveztem, hogy max 2 ev mulva mar szeretnek egy sikeres laborvizsgat.
-
-
denko
senior tag
nyilván többször kell átrágni magam, mindenkinek más hogyan vág az esze, és másmilyen módszerrel számol. Mivel nem voltam biztos ebben, inkább megkérdeztem.
Mivel nekem senki nem tantitotta, sem suliban nem ezt tanultam, és ezt hobbinak tanulom, muszály valami szakmai véleményt kérdeznem, különben nincs más aki segitene, elmagyarázna ha elakadnék.
-
A_ScHuLcZ
addikt
-
denko
senior tag
köszönöm.
Igen ez lesz!
és ccna hoz ezt nem kell tudni, vagy elég az első rész?
http://www.ciscopress.com/store/ccna-routing-and-switching-icnd2-200-101-official-cert-9780133367713
Illetve nem 2015 változott a meg a vizsga ha jol tudom.
Ezek lefedik akkor is?
"Published Mar 26, 2013"
-
zsolti.22
senior tag
Szia!
Inkább elmélet van, kb. 80%. Egyetlen kérdésre emlékszem, amiben konkrétan mutattak egy kimenetet és miért dob hibát rá az IOS; volt egy-két parancs is.
Volt d€f€nz in d€pth kérdés is, de csak egy.Most újul meg a vizsga dec 1-től, szóval nem igazán érdemes már ezt a régebbi fajtát tanulni, hacsak nem érsz rá éjjel-nappal ezzel foglalkozni.
-
FecoGee
Topikgazda
Szivesen
.
Amelyik erdekel. Ha penzugyileg es hosszabbitast tekintve nezed, akkor elobb a CCDA, aztan a CCNP, mivel a CCNP minden vizsgajaval hosszabbitod a CCNA/CCDA papirokat. Ha a CCNP-t csinalod meg elobb, akkor a CCDA csak a CCNA-dat ujitja meg, a CCNP-t nem. De azt tanuld, amelyik erdekel. En amugy igy utolag orulok, hogy elobb mentem a CCIE fele, aztan a CCDP-re, mert mely technikai ismeretekkel sokkal konnyebb a design. Hogyan tervezel, ha nem erted, hogy mukodik... -
FecoGee
Topikgazda
Nem egeszen igy van. Magasabb szintu es egyenszintu vizsgaval ujithataz. Tehat pl. CCNP SWITCH ujitja a CCNA-t (magasabb szintu). De a CCNA Security is ujitja a CCNA RS-t (mivel azonos szintu), de nem ujit CCNP-t (mert az magasabb szintu). CCIE Written ujitja a CCNA es CCNP minositeseket. Tehat nem kell ujbol menned CCNA-ra, ha mar CCNP vagy (be is sz.rnek ha CCIE ujitgatas mellett mehetnek ICND1-re pl.
). CCNP eseteben az elso sikeres vizsga utan (pl. SWITCH ahogy irtad) szamitott 3 even belul le kell tenned a masik kettot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest