- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Második bétánál jár a One UI 8
- Magisk
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
toyta3 #10362 üzenetére
Szerintem a cisco csak let keres ezekkel a vizsgakkal. Igazabol meg kell felelned egy altaluk tamasztott kovetelmenynek es akkor kapsz egy papirt, amivel tobbet keresel.
Ok is tudjak, hogy 1, ettol nem leszel profi, de legalabb tudod, hogy kb mirol szol a dolog, 2, hogy az emberek dumpolnak is. De egy vizsga 200 dollar, kell a le.A tanulas nem art, ha szereted es csinalod is, elobb utobb profi leszel. En most keszulok a CCNP Secura, pontosabban az elso vizsgara. Most keszitem fel az ISE szervert es tudom, ha minent megtanultam es lenyomtam a vizsgat is, akkor sem leszek ISE profi, ahhoz tobb ev gyakorlat kell. Egy laborban az ember tobbet dolgozik az ISE vel, mint a normalis munka kornyezetben.
-
tusi_
addikt
válasz
toyta3 #10358 üzenetére
Kb. ilyesmi, de azert vannak erdekssegek. Lehetoleg ne a vizsgan lassal eloszor CCCP-t
Aztan ugy, ahogy van el is felejtheted, senki nem hasznalja mar szerintem.
s2s Vpn-t barki felhuz, ha kell meg cisco oldalrol is kimasolhatod a konfigot es csak atirod a peereket, acl-ket...
De amikor valami nem megy es az ugyfel liheg a fuledbe, hogy mi van mar, mi van mar, na az erdekes. A Tshoot az igazi tudomany, oda viszont tapasztalat kell -
zsolti.22
senior tag
válasz
toyta3 #10358 üzenetére
az hogy fel tudsz configolni egy site-to-site IPsec VPN-t CLI-ből az senkit nem érdekel
Pedig azt hittem, hogy ezzel bárkit le tudok nyűgözniJa, az ASDM-est elqrtam, de én a munkám során nem használok semmilyen Cisco-made GUI-s akármit (nincs rá lóvé), úgyhogy nézd el nekem
De ez is végülis béna, mert csak 1 eszközt tudsz menedzselni vele, ha jól tudom; ezt oldja meg (többek között) a CSM, ha jól tanultam (mert látni még sose láttam).
Igazából gyúrni a CCP-re nem hiszem, hogy kell, mert beszédes gombok vannak, így egy NTP beállítást valószínűleg nem a Security menüpont alatt fogsz keresni és ahogy írták is, csak azok a gombok működnek, amik kellenek a feladatok végrehajtásához. Szóval aggodalomra semmi ok. -
tusi_
addikt
válasz
toyta3 #10352 üzenetére
Ez tokletesen igy van, tamogatom a tanulast es a tapsztalat szerzest. Mindosszesen arra kartam felhivni a figyelmet, hogy ha valaki verprofi, akkor is eltud hasalni nemelyik kerdesen. A vizsgan megjegyeztem egy kerdest es feltettem az itteni CCIE Secus kolleganak. Google segitsegevel kideritette, hogy a kerdes ugy ahogy van baromsag, illetve tobb jo valasz is van ra.
-
tusi_
addikt
válasz
toyta3 #10350 üzenetére
"Ha érted a technológiákat, protokollok működését és tudod implementálni is nem lehet nagy gond
"
Hat en letettem a CCNA Secut es tanultam is ra sokat , meg napi szinten foglalkozom is vele, de bele tudtak kerdezni olyanba, hogy csak nyeltem. A baj ott kezdodik, amikor a kerdest sem erted. Meg nativ angolosoknak is problema az ertelmezes neha.
-
Gesztiboy
tag
válasz
toyta3 #10162 üzenetére
A legfrissebb ASA image 9.5.2-nél jár, amit meg lehet GNS3-ban is hajtani.
A 7.5.1-es ASDM szintúgy működik. Én is a CCNA Security-re készülök, viszont a könyv alapján a CCP-től továbbra sem szabadulunk
Amúgy a 8.4(2)-höz 7.1.4-es ASDM-et használok, ez még pont jó neki
Egy észrevétel. Ha ASAv-znél, akkor licensz hiányában 100K forgalmat ereszt át magán az ASA, de laborozáshoz szerintem elég -
zsolti.22
senior tag
válasz
toyta3 #10162 üzenetére
1.) nem kapsz új papírt a megújított vizsgákról, csak az eleve új vizsgádról küldik a certet, de szerintem fölösleges 15$-ért újat kéretni.
2.) IOS-ból már mindenhol 15.x kellene, a 12.4 már nem aktuális. ASA-ból meg szerintem a 9-es (ASDM verzió meg mindig 2-vel kevesebb, mint az ASA verziója).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűnyíró topik
- PlayStation 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- iPad topik
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest