- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Gesztiboy #8802 üzenetére
Ezt a bénát figyeljétek!
Délután 2 óta
szopokbíbelődök ezzel a TACACS.NET-tel. Eleinte a modern.ie oldalról szedtem le előre telepített XP-t, hogy majd VBOX-ra telepítve a TACACS.NET-et működni fog az egész. Ezt lepróbáltam GNS3 1.3.4-gyel, meg a 0.8.7-tel, de nem lett jó. Mindig annyi látszott csak a wsharkban, hogy a router küldi a csomagot, amire a vbox, vagyis a tacacs szerver azonnal egy tcp rst-t küld. Ugyanez volt akkor is, ha nem is futott a szolgáltatás. Tűzfalat kilőttem, pingek mentek, minden ment, csak a tacacs nem.
(Annyit még megfigyeltem, hogy ha gui-ból akartam indítani a szolgáltatást, akkor nem indult el, ha parancssorból, akkor meg igenWTF)
Hmm, gondoltam hátha az előre telepített XP volt a baj, így telepítettem én magamnak egy XP-t. Akárhogy próbáltam, nem ment azzal sem.
Legutolsóként azt próbáltam, hogy a saját laptopomra telepítettem a TACACS.NET-et és onnan MS loopback interfészt használva biztos jó lesz majd. Ezt már nagyon régen csináltam, ezért youtube-on keresgéltem és megtaláltam Keith ezen videóját, ahol pont ezeket állítja be. Eleinte GNS3 1.3.4.-ben próbáltam (mer' az a legújabb), de már ott elbukott a mutatvány, hogy a Cloudhoz nem tudtam sehogyan sem hozzákapcsolódni. Utána indítottam a GNS3 0.8.7-et. Ott egyből kiírta, amikor a Cloudot akartam konfigolni, hogy admin módban tessékleszszíves próbálni. Elindítottam úgy. Engedte a konfigolást és azt is, hogy hozzákössek egy virtuális switchet, arra meg a routert. MS loopbacket bekonfiguráltam, routert szintén, ping nem megy...Ok, szoftveres tűzfal icmp engedélyezése után ment. Próbáltam azután, nem lett jó megint. Go back to tűzfal, TCP 49 engedélyezése megtörtént. Megint nem csinált semmit az istenverte. Akkor pattant be az ötlet, hogy 5 hálókártya van a laptop szerint, nem biztos, hogy a default 127.0.0.1 szerver ip beállítás jó neki. Beállítottam azt is neki. Authentications.xml-nél alapból ki van kommentelve a default login, kivettem, próbáltam rámenteni, azt írja a notepad++, hogy "A mentés sikertelen, másik folyamat használja", vagy valami ilyesmi. Megnézem, milyen folyamat használja...tacplus.exe, kilőttem. Menteni akarok megint, ugyanaz a hibaüzenet... hmm, csak nem admin mód kell ennek is? DE! Rámentettem. GNS3 0.8.7. indít, cloud bekonfigol, tacacs konfig belőve, mehet a teszt: nem sikerült. Net stop tacacs.net, net start tacacs.net, újratesztel, működik.........
Amúgy megnéztem most a GNS3 1.3.4-gyel is, ha admin módban indítottam el, akkor a cloudhoz engedte hozzákötni a virtuális switchet. Utána admin mód nélkül is engedte, azelőtt meg nem
Kérem vissza a sz@ros 5$-om!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Netfone
- Mozgásban a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged