- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
BluRay
csendes tag
válasz
jerry311 #12970 üzenetére
Szerintem megoldható. Megosztok valamilyen fájlt torrenten keresztül, amit egy haverom letölt tőlem úgy hogy egyikőnk internete sincs mással terhelve. Sokszor csináltam már ilyesmit, neki 25/5-ös nete van, nekem 30/3, az átvitel mégis 10-15 kbyte/s között mozgott. Titkosítás be illetve kikapcsolása nem változtat a dolgon, uTP igen, annyiban hogy hullámzó sebességgel érem el az átlag 15 kbyte/s-et. (néha felmegy 200-ra is akár, de aztán hosszu ideig lemegy 0.1 kbyte/s-re, aztán ujra fel.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #12936 üzenetére
Eddig minden évben volt sávszélemelés, már hozzászoktam na
Szerintem idén is kell lennie valami *pozitív* változásnak a csomagokban, attól függetlenül hogy a konkurencia most annyira nem hasít.
Nekem amúgy mostanában nem szakad a net, csak nagyon ritkán, talán 1-2x hetente ha megy a torrent. Pedig megy mindig, de totál feleslegesen, µ 2.1 alpha vagy béta nem tudom, a privát trackerekre szinte semmit nem tölt vissza, csak a webes keresősekre, de azzal full sávszéllel, ha engedem. Leszedni érdekes mód le tudok bármit, csak a 'visszával' van a gond.
Amúgy ha megszakad a net, telefon még van, de ettől függetlenül kell a restart modem mert nem jön vissza a net.
Éjjel viszont de digital tv, se telefon, se net nem volt, gép, modem restart után sem, szóval valamit csinálhattak.
-
pereces
tag
válasz
jerry311 #12819 üzenetére
Nekem is DIR 655 routerem van és LOG alapján "Lost lease on IP Address" elég sűrűn előfordul, nem fagy le a router csak egyszerűen eldobja ( ? ) véletlenszerűen a kapcsolatot. Végül is nem gond ez mert azonnal újra kapcsolódik, inkább érdekes.
Tieddel is előfordul ilyen ? -
pereces
tag
válasz
jerry311 #12825 üzenetére
ha jól tudom csak ezekkel a routerekkel volt probléma:
DI-524 hardware version C1, firmware version 3.23
DIR-628 hardware version B2, firmware versions 1.20NA and 1.22NA
DIR-655 hardware version A1, firmware version 1.30EAilyen típusokat meg nem igazán árulnak európában
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #12482 üzenetére
Havernál is szintén fiber 15 van epx2203-mal, és nála is szokott ugyanígy szakadni a net torrentnél, meg ugye ez az msn hívásos jelenség is, szóval nem egyedi az eset.
Ma pl nem szakadt meg a net a torrent miatt, de egész nap 86MB adatforgalom volt... ://
Nah mindegy, ha felhívom őket max az msn-es sztorit tudom mondani, a torrenteset nem hogy egész nap megy a gép mert még a végén azt gondolják hogy warezolok..
Egyébként a két említett webstar típuson kívül kinek milyen másféle modeme van itt upc nethez?
-
Dexar007
veterán
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #12466 üzenetére
Tegnap is játszottunk egy kicsit haverommal délután. Most nekem nem, hanem neki szakadt a net, pedig csak a játék ment és az msn hanghívás.
Arra gondoltam hogy talán már régi lehet a Webstar EPX2203.
Kerek négy éve vagyok előfizető, azóta ez a modem van. Esetleg lehet hogy tényleg a modem már kiöregedett és nem bírja a strapát?Tűzfalban megnéztem, az msn hanghívás kb úgy max. 6-10KB adatforgalmat generál le illetve felfelé is egyszerre.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #12466 üzenetére
Nincs router, egyetlen gép van a netre kötve, tehát közvetlenül kapcsolódom a modemmel a netre.
Másrészt, az előző gépemen is ez volt, most új gépem van, és ugyanaz a helyzet mint korábban. Win7-tel is, meg XP-vel is.
Mindkét esetben alaplapi LAN.
És tényleg csak torrent illetve msn hanghíváskor szokott szakadni, random időközönként. -
vargalex
félisten
válasz
jerry311 #12444 üzenetére
Hi!
Az elméleti max. 100Mbps. Gyakorlatilag DHCP kapcsolat esetén 90Mbps-t tud, PPPoE esetén ennél valamennyivel kevesebbet. Tehát FiberPower 120 esetén is 90Mbps körül alakul. Persze én ezt saját hálón mértem (WAN porttal csatlakoztam helyi hálóra, és PC az egyik LAN portra), mert csak FiberPower 15-öm van. De ez így mindegy is.
-
Prego
senior tag
válasz
jerry311 #12441 üzenetére
Azt gondolom, de mintha legutóbb akkor bírta volna ki két hétig összeomlás nélkül (akkor asszem 1394en volt, majd tornászgattam felfelé az értéket fokozatosan), amikor az MTU-t állítgattam. Amúgy a Linksys fórumán is ezt tanácsolták sokaknak akik hasonló problémával küzdöttek.
-
-
Lackooo84
nagyúr
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
jerry311 #11948 üzenetére
Ma elintézem. Még nincs befizetve.
99%-ig biztos voltam benne, hogy ez így nem jó.
Az a gáz, hogy előre kell fizetni, így 10.9.-én áttettek fiber60-ra, de már előtte be lett fizetve 9.26-10.25-ig a Gold.
Most kellett volna egy bonyolultabb számlát kapnom, amin rajta van az előző 10.9-10.25-ig Fiber60, ebből levonva az előző 10.9-10.25-ig a Gold, és a következő hónapi (10.26-11.25) Fiber60. Mivel a Gold drágább volt, ezért 7ezer néhány száz Ft-ot kellett volna számlázniuk a 9800 helyett. -
woodpaul
őstag
válasz
jerry311 #10854 üzenetére
Hello Jerry!
Szeretném a véleményedet kérni (nem igazán technikai jellegű a kérdés).
Szóval, lakást veszek, lassan be is költözök. Kiderült, a jelenlegi tulajnak valami nagyon bika Gold csomagja van, nettel, telefonnal, tévével, HBO-val. 14 ezret fizet havonta. No meg hűségszerződés köti 2009 dec. 31-ig.Nos, nekem nem kell ennyi minden, csak Chello Bronze vagy Silver, meg a legolcsóbb telefon. Nem akarok havonta 14 ezret fizetni olyan szolgáltatásokért, amiket nem veszek igénybe. Fel lehet mondani a régi szerződést, meglévő hűségnyilatkozattal, lakcím változásra hivatkozva? Egyáltalán, a szerződés a lakcímre vagy a vevőre vonatkozik?
Előre is hálásan köszönöm segítségedet, és bocsánat, ha OFF voltam!
Üdv,
w,ui.
Még valami: miért vagyok köteles Music Go-t is igénybe venni a chellohoz? -
laikuscsaj
csendes tag
-
laikuscsaj
csendes tag
válasz
jerry311 #10837 üzenetére
Szia, Neked is köszi a gyorsaságot, meg a segítőkészséget!
Nem tudom, hogy a UPC adje-e a cuccost, gondolom hogy igen, mert az mondja a honlap, hogy : "Biztosítjuk a szükséges eszközöket, és gondoskodunk azok beüzemeléséről!"
Azért nem akarok wifi routerbe invesztálni, mert lehet, hogy költözés lesz, az új helyen meg ki tudja mi lesz...szóval érted. Gondolom ez arról szól, hogy havi 550 Ft-ért bérelhetem, használhatom a UPC-től a wifi routert, aztán meg jól visszaadom, ha már nem kell...
Köszi még egyszer,
Egyébként a sávszélességtől mi függ? Meg a le/feltöltsétől? (csak mert ezt sem értem...) -
pd
tag
válasz
jerry311 #10811 üzenetére
Hát ebben van valami. Csak az a baj, hogy ha azt nézem, akkor van egy garantált sávszélesség, amit viszont ha törik, ha szakad, bír a hálózat, mert azt mindig biztosítaniuk kell. És ha azzal a sebességgel számolok, akkor sem szebb a kép. Mert ha az emberek 80%-a még azt sem használja ki, akkor a maradék 20%-tól milyen jogon várják el, hogy még az ő garantált sávszélességüket se használhassák ki, ha akarják, akár napi 24 órában. Vagyis akkor minek van akkora kapacitás, ha egyszer senki nem használhatja?
Szerintem például egy nagyon korrekt dolog volna, ha a garantált sávszélességgel elérhető max. le- és feltöltés összege lenne a forgalmi korlát, és ezt rendesen fel is tüntetnék a reklámokban, ajánlatokban. Nem *-gal és apróbetűben, hanem pl. 15/2 Mbit csomag, napi 24 órában hozzáférhető, szélessávú csomag havi 2.700 GB adatforgalomig. Ezt meghaladó forgalom esetén a sávszélesség a tizedére csökken a hónap végéig.
Jerry, ezt nehogy személyeskedésnek vedd, csak te szóltál valamit a témához, hát erre válaszolva írom én is.
-
pd
tag
válasz
jerry311 #10808 üzenetére
Azt én megértem, hogy ez van a szerződésben, de azt azért valaki elmagyarázhatná, hogy miért minősül EXTRÉM (!) haszálatnak az, ha mondjuk valaki megvesz egy 24 órában hozzáférhető 120/10-es csomagot, és a sávszélesség 0,73%-ánál többet használ egy hónapban.
Hasonlóképp: itt a tévéelőfizetés, de ha egy hónapban 6 órát nézed, akkor lekorlátozzuk, mert az EXTRÉM!
Akkor ne (már nem korlátlan, azt direkte megnéztem) 24 órán át hozzáférhetőnek hívják a kapcsolatot, hanem írják mellé ezt is.
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
jerry311 #10803 üzenetére
Fakk, lejárt a szerkesztés ideje...
Szerintem, a 14-16k HUF hűséggel lemegy 10-re vagy max 1-2 kHUF-fal lesz drágább, mint a gold.
Fiber Power 60 csomag 11.200 Ft+áfa/hó, azaz 14.000,- Ft
Fiber Power 120 csomag 12.800 Ft+áfa/hó, azaz 16.000,- Ft3.3.7 Fiber Power 60 szolgáltatási csomag
Hozzáférés típusa: Kábeltelevíziós hálózati hozzáférés
Biztosított kábelmodem: 1db
Maximálisan igényelhető 6 postafiók + 6x5 db „alias”
Maximálisan igényelhető 100 MB tárterülettel
E-mail: 5 MB-os maximális levélméret
Web tárhely: 100 MB
Maximális le- / feltöltési sebesség: 61440/6144 kbit/sec
Garantált le- / és felöltési sebesség (a 229/2008 Kormányrendelet szerint):
20480/3072 kbit/sec
Maximális számítógépek száma: 3 db3.3.8 Fiber Power 120 szolgáltatási csomag
Hozzáférés típusa: Kábeltelevíziós hálózati hozzáférés
Biztosított kábelmodem: 1db
Maximálisan igényelhető 6 postafiók + 6x5 db „alias”
Maximálisan igényelhető 200 MB tárterülettel
E-mail: 5 MB-os maximális levélméret
Web tárhely: 200 MB
Maximális le- / feltöltési sebesség: 122880/10240 kbit/sec
Garantált le- / és felöltési sebesség (a 229/2008 Kormányrendelet szerint):
30720/4096 kbit/sec
Maximális számítógépek száma: 3 dbA Fiber Power 60 és Fiber Power 120 szolgáltatások az alábbi településeken érhetőek el:
Budapest, (I, II, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X., XI, XII, XIII, XIV, XVII., XX,, XXI. Ker), Budaörs, Miskolc, Alsóvadász, Aszaló, Felsőzsolca, Onga, Pereces, Szikszó, Debrecen, Ebes, Pécs, Bogád, Hosszúhetény, Komló, Nagykozár, Romonya, Nyíregyháza, Nagykálló, Szolnok, Veszprém, Gyulafirátót, Hajmáskér, Kádárta, Nemesvámos, Öskű, Szentkirályszabadja, Székesfehérvár, Fehérvárcsurgó, Guttamási, Iszkaszentgyörgy, Isztimér, Kincsesbánya, Sárszentmihály, Úrhida, Nagykanizsa -
pd
tag
válasz
jerry311 #10793 üzenetére
Köszönöm, én is így emlékeztem, csak akkor nem értem, miért kevesebb, mint amit én mértem. Na mindegy.
Meg is találtam. ÁSZF 2. sz melléklet. "Az internet felé vagy felől irányuló forgalomnak számít minden forgalom, amely a kábel modem ethernet és/vagy USB portján keresztül halad át."
-
ildi_
tag
válasz
jerry311 #10727 üzenetére
És mondjam el nekik is ugyanezt? És ha nem adnak semmit, akkor mondjam azt, hogy felbontom a szerződést? Ami azért gáz lenne, mert tényleg nem akarok más szolgáltatót, mert nagyon jó nekem ez a 4/1-es net. A T-seknél nem kapnék ilyen feltöltést. Szóval még fenyegetni sem nagyon akarom őket, mert a végén én húzom a rövidebbet. :-)
Társasházban vagyok, de nem panel. 16 lakásos és a környéken inkább családi házak vannak. Épp ezért nem is nagyon akar errefelé terjeszkedni a digikábel. Pedig megoldódna a problémám.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest