- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #21459 üzenetére
Ez lemaradt
Nálad is júniusi fw van a modemen? -
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #21450 üzenetére
Igen nem akartam technokolt ezé mondtam le a wifit!A cisco azé stabilabb!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #21450 üzenetére
ha netán megpróbálnák elvenni tőlem a Ciscot, levágnám a kezüket.
-
Brasco86
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #21440 üzenetére
THX Mindkettőtöknek!
Úgy néz ki sikerült, és így nem is kell beírni semmit, rögtön működik...., megoldott a firmware, nem kellett a custom DNS.Két észrevétel hirtelen. Így mintha nem vinné a 60, csak 30 Mbit-et...
Wifinél mit kell kiválasztani? Notebookból meg telefonról akarom használni, jelenleg Access pointon van... Nem a wireless ethernet bridge kell?
-
zzeN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21429 üzenetére
Szóval ha jó a net, minden bejön akkor totál felesleges beállítani?
-
zzeN
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21426 üzenetére
Nincs hátránya, de mi az előnye?
-
laszak
tag
válasz
Intruder2k5 #21389 üzenetére
Igen, bizonyos szolgáltatásoknál sajnos kizáró ok a dinamikus tartományból kapott IP. (még ha az nem is változik...).
Köszönöm a választ Mindenkinek!
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #21313 üzenetére
mint tudjuk attól hogy valami külföldi szerverekről fut nem biztos hogy azonos hálózaton érhető el az ncore-al vagy egyéb oldalakkal. tényleg haladhatnának mert pont a hosszú hétvégén hal le a rendszer elég gáz sajnos
-
Grawens
senior tag
válasz
Intruder2k5 #21208 üzenetére
Tróger ez a szolgáltató
Anno mikor kivezették a 120-astól alacsonyabb csomagokat pl. 60-ból 50 lett stb. a 60-asokat áttették a 120-as csombia és így tovább. Most ismét eljátszották bár nem ekkora mértékben, de a 120-asok megint megszopták a harcifa*zt. -
wallace
tag
válasz
Intruder2k5 #21208 üzenetére
öööö, business fiber-ben a 30-as volt a legkisebb csomag idén májusban, most pedig az 50-es a legkisebb
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21175 üzenetére
nekem általában 80.99.abc.de Ip címet oszt ki, az utolsó 5 szám elég dinamikusan változik.
garantált tartomány esetén csak az utolsó 2 szám lenne változó? -
VÁMpír
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21175 üzenetére
Ez a kitétel nem vonatkozik a Fiber Power 30-asra, csak a 60-asra:
"amelyek nem feltétlenül egy IP cím tartományon belül vannak"ezek szerint a 30asok mindenképpen egy címtartományban vannak?
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21168 üzenetére
köszi. nézem most a upc honlapját, de nem találom, melyik csomagtól érhető ez el.
http://www.upc.hu/kabel-internet/fiber-power-60/ - és itt a feltételekt nézem.egyébként itt arról megy a vita, h lehet-e switch-csel különböző IP címed kapni UPC-nél, és az lett a vége, h nem, igaz 2011-es a beszélgetés:
http://pcforum.hu/tudastar/89951/Router+IP.html -
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #21160 üzenetére
Igen, úgy értettem modem újraindítás után az első három gépnek lesz net, a negyediknek már nem lesz net újra kell indítani.
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21163 üzenetére
ez nekem is így műküdött, A helyről vittem B-ből, egyből vitte. De amikor visszavittem A-ba, akkor meg nem ment. Pedig áramtalnítottam és vártam. (router egyik ehlyen sincs)
Esetleg ilyenkor ipconfig /release-t megpróbálni? -
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21158 üzenetére
" Amikor mi idekerültünk..."
Még réges régen amikor Budapesten voltam júpíszis és nem tudtam mi a stájsz szívtam ezzel, akkorról maradt meg bennem. -
VÁMpír
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21160 üzenetére
ha van egy laptopom, amit különböző helyeken használok, de mindkettő UPC-s net, akkor mi a teendő?
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21158 üzenetére
Ezek szerint lemaradtam egy körrel...
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21155 üzenetére
Új PC - új MAC cím, nem kell azt beregisztrálni? Vagy már más idők járnak?
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #21149 üzenetére
ja kb mobilnet feeling
,
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #21147 üzenetére
a pisanetet hagyjuk.... egy nagy rakat szemét lett..... egyik napról a másikra kitalálták hogy a 40 megás net megszűnik, meg 50giga lett a forgalomkorlát (igaz nekem nincs bekapcsolva),a honlapon persze ez nincs jelezve sehol, csak nincs kiírva hogy korlátlan...... de nem szenvedek velük tovább most 16 mega a net és jön jó esetben 11-12 vel!Inkább beruházok kicsit de legyen egy normális netem ennyi....
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #21145 üzenetére
Hát van hozzá leírás, csak boldogulok vele
D
A nagyobb dió az átjátszás lesz, 300m kell átlőjem ilyen eszközt veszek hozzá 2 db-ot: [link] elvileg olyan 200 mega körül tud, de a biztonság kedvéért csak a 120 as netet rendelem meg, azt úgy is 240 megás 3 hónapig addig lehet tesztelni -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21136 üzenetére
Az már a módosított MAC cím volt, közben megoldottam máshogy, azért köszi!
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21133 üzenetére
Ne az utolsót, abból előbb lesz MAC ütközés, mintha valahol a 2-6 tartományban egyet.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21131 üzenetére
-
zalman90
őstag
válasz
Intruder2k5 #21128 üzenetére
köszönöm mindenkinek a segítséget
-
zalman90
őstag
válasz
Intruder2k5 #21126 üzenetére
jól mondod , 2400ft a csere , csak aza kérdéses hogy van e valami + díja a routernek
-
válasz
Intruder2k5 #21122 üzenetére
Köszönöm a választ
-
válasz
Intruder2k5 #21120 üzenetére
Az EPC3212 jó modemnek számít?
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21097 üzenetére
A kettőtök gondolata mondjuk nem zárja ki egymást: lehetne kódolatlan az (alap) szolgáltatás+az első box ingyen, a második/sokadik doboz pedig fizetős. Így akinek van lapos TV-je az nyerne, de akinek nincs az sem járna rosszabbul.
No mate3553 kolléga beelőzött.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21097 üzenetére
Egy szóval se mondtam, hogy ingyenes a digitális csomag
Van egy havidíj, amin belül annyi tv-re kötöd amennyire csak akarod. Ha nincs stb-d, akkor 1-et 0Ft-ért ad a szolgáltató, a többi meg pl. 500 Huf
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21095 üzenetére
Miért kellene új tv-t venni?
Mediaboxnak hívják a találmányt ami megoldja a problémát
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21092 üzenetére
"Nem mondom, hogy nincs igazad de...!"
Szándékosan nem reagáltam a hírre, így nehéz belekötni az egyetlen tőlem származó sorba
Mind a kettőtökkel egyetértek, legalábbis amit leírtatok. UPC, Digi semmivel se jobb.
Azt be kell látnia mindenkinek, hogy analógtól már meg kellene szabadulni. Ennek egyik lépése lehetne, ha végre digital bronze kódolatlan lenne, vagyis akármennyi készüléken lehessen nézni ha már előfizetsz.
Jó lenne ha végre elfelejtenék ezt a minden tv-re külön fizetni dolgot. Ez nagy kiesés lenne UPC-nek, ezért lehetne azt csinálni, hogy aki 3 éve már ott van, annak nem kell külön fizetni, vagy valami hasonló. Ezzel is érdekelté tenni a régi ügyfélt, hogy ne váltson.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21080 üzenetére
Meglestem én is. Nem csak Lengyelországban tesztelnek
De számomra fontosabb, hogy év vége, jövő év elején tovább bővítik a Horizon szolgáltatást. Remélem hozzánk is elér végre
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21077 üzenetére
Hát remélem nálunk nagyon-nagyon sokáig nem vezetik be.
Elmúlt 4 évben soha, semmi gondom nem volt a nettel. Mióta bevezették a 240-es netet, azóta kész katasztrófa.
Vagy ez azt jelenti, hogy DOCSIS 3.1-re térnek át?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21055 üzenetére
Tudod, egészen eddig a mondatodig azt hittem, hogy ez egy korrekt hozzászólás lesz a részedről, de a végére előbújt ez a tipikus
szolgáltatóielőfizetői hozzáállás, hogy mindenelőfizetőszolgáltató hülye, csak mi értünk hozzá!Lehet valódi szakembereket is alkalmazni ügyfélszolgálaton, csak akkor a havidíj is úgy változik, hogy kitermelje az ő fizetésüket. Amíg olcsó net kell, addig megmarad a több szintű ügyfélszolgálati hierarchia és az évek során kialakított kérdezz-felelek jellegű folyamat. Ha a végére nincs megoldás, akkor jöhet a második szint vagy mehet a szerelő. 1.0 ügyfélszolgálatosnak egyetlen dolga van, az elé rakott "forgatókönyv" alapján dolgozni. Ha nem úgy csinálja, ahogy le van írva, akkor jól lepontozzák és hó végén nem kapja meg a +30% mozgóbért, amit azért találtak ki, hogy ne szarjon bele a ventilátorba, hanem dolgozzon. Lehet úgy érzed mintha, de egyáltalán nem érdekli a problémád, az a dolga, hogy érezd a törődést. Egy jó kurva is mosolyogva tolja le a bugyiját, de csak mert fizetsz neki.
Ez miért jó? Mert 100 ügyfélszolgából 80-90 lehet 1.0-ás (szolgáltatástól függően), a maradék 10-20-ból 14-16 2.0 és aztán van 4-6 3.0-ás, aki már akkor is megjavítja távolról a neted, megette a kutya modemet.És még annyit ehhez a hozzányúlás témához, hogy az én ingatlanomról, az én saját pénzemen megvett koaxomról, és ahhoz tartozó osztókról, csatikról, stb...
A te ingatlanod, a te pénzed, a te koaxod, a te osztód, a te csatlakozód, stb a te felelősséged. Ha mindezt a szolgáltató készíti el, akkor az övé. -
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #21059 üzenetére
De jó lehetett
Nekünk először Astra volt, sok érdekes csatorna volt kódolatlan.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #21057 üzenetére
Igen kb ilyeneket gondolnak meg ennél szebbeket is...
Fontos az önképzés
Tizenvalahány éve is tudtam (szerintem egy iskolásgyerek is megmondja hogy az a be) hogy in-be kell kötni a bejövőt, amikor még analóg műholdas/földi jelet osztottam el sárga osztóval pedig annál tökmindegy hova köti az ember a bejövőt. Igen, én is így gondolom. -
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #21055 üzenetére
Igen, sajnos több szolgáltatónál is előfordulnak ügyfélszolgálati problémák, pl bejelentem hogy nincs adás az egyik helyen, erre megkérdezi hogy tévén néztem, mondom neki egyik tévén sincs, ha nettel van gond az az első hogy az én gépemben van a hiba. Előző hsz-t hoz annyit még hogy ha mégis rosszul köt be valaki valamit akkor sincs nagy gond visszaköti eredetibe, ettől független előfordult párszor (nem saját beüzemelés) hogy nem az in be volt bekötve a bejövő kábel.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21048 üzenetére
Ezt 3925-ön is be lehet állítani?
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21044 üzenetére
70%?
Van az 90% is
A többi csillapító hallatén bevesz egy aspirint.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #21044 üzenetére
Igazad van, kihagytam az általad leírtakat,sokaknál a padláson van az osztó, van ahol 10x10-es dobozba van nem tudja hol van stb, tehát nem olyan egyszerű dolog, de annak a pár embernek lehet jól jönne ha kapna egy értesítést hogy nézzen rá, de akiknek fontosak az értékek úgyis ránéznek.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #21032 üzenetére
Ugyan ezt írtam volna.
mate3553: Az elgondolásod jó, nem lenne rossz ha automatikusan jönne egy mail, Tisztelt Ügyfelünk! Magas adási szint miatt szakadhat az internetkapcsolata ezért ha van önnél csillapító távolítsa el, tap osztó esetén győződjön meg, hogy out kimenetben van-e a kábelmodem. -
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #21030 üzenetére
Saját routerem van.
Nemrég kapott az egyik ismerősöm Cisco dualband-es wifi-s cuccot.
Mivel én nem leszek itthon, csak a nejem, azért kérdem, hogy mit fogadjon el, ha cserélik?Amúgy ez a visszirányú SNR érdekes, mert pár éve a motorola modemek még tudták mutatni. Vagy már akkor is hazudtak.
Azért azt sem tartom kizártnak, hogy hálózati bajok miatt túlhevül a táp a modemmel együtt, és ez vágja le.
Viszont akkor oldják meg.ui: Nekem sokáig az b@szta a csőröm, mikor a 1221-et hívtam, hogy hibát akartam bejelenteni, internetre...
kiválasztottam a menükből, majd az automata elkezdte mondani, hogy figyelmébe ajánljuk online hibaelhárítási útmutatónkat...
Hát könyörgöm, jól van az összerakva, aki nethiba bejelentéskor ilyet berak?
És mégis mivel nézzem meg? Mosógéppel? -
Met
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20985 üzenetére
upc.hu-t pingeltem
-
válasz
Intruder2k5 #20979 üzenetére
Szinte hibátlanul eltaláltam
-
Csorbi
addikt
válasz
Intruder2k5 #20975 üzenetére
Egyem a hálózati mérnökeiket...
No, még egy ilyen, aztán rájuk csörgök, hogy mi a manó van. Nem mondhatják, hogy nem vagyok toleráns/kitartó/birka. -
Csorbi
addikt
válasz
Intruder2k5 #20973 üzenetére
Az elmúlt 2 évben gyakorlatilag mindig atomstabilan megvolt a minimum 80/8, tehát nem is értem ezt a jelenséget...van náluk valami karbantartás, meghibásodás, vagy neadjisten az én modemem kezdi megadni magát? No de mindig csak este 8 körül?
-
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #20969 üzenetére
Mivel pont nincs ilyen itthon, ezért gondoltam a cserére.
Amúgy vicc, hogy ma még nem csinálta. Ha elkezdi megint, akkor alaposan a körmére nézek.
-
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #20965 üzenetére
Az a bibi, hogy most reggel óta jó, az este meg itt szenvedtem vele. Vagyis most nem csinálja.
-
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #20963 üzenetére
Időnként marha meleg, és hiába kapcsolom ki-be a modemet, nem kapcsol be, csak ha kihuzom és újra bedugom a tápot, és csak a konnektorbol. Hiába huzom ki csak a modembol.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20956 üzenetére
Vác mellett, Sződligeten sincs gond a nettel
De mikor Pesten vagyok ott elég zavaros. Vagy a router haldoklik, vagy a szolgáltató, de leég valószínű, hogy a router amit adtak, mert olyat szokott csinálni, hogy 3 gépből 2-n nem akar semmit se behozni, míg a 3. vígan netezik.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #20956 üzenetére
Vác környéke?
én is, szintén hibátlan a júpiszi.
-
albiosz
őstag
válasz
Intruder2k5 #20927 üzenetére
Köszi szépen! Én sem találtam rejtett költséget, próbáltam tüzetesen átnyálazni.
Annyi kérdés merül még fel, hogyha onlány rendelem, akkor kb. hány napon belül jönnek ki az urak bekötni? Választhatok én időpontot? Normál munkaidőn túl/hétvégén működnek? Invi mintha szombaton jött volna, de ott volt egy kis protekció és vidéken volt...
-
zsambek
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20920 üzenetére
Szia,
A klienset félreértettem egy picit
, akkor csak írjam át a router MAC címét, és onnantól egy modem + router restart és rendben is vagyok?
Köszi szépen,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20917 üzenetére
Szia,
Utóbbiban tudsz segítséget nyújtani, hogy hogyan is kellene csinálni, vagy már volt téma a fórumon?
Köszönöm szépen,
zsambek` -
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20904 üzenetére
megintcsak az van, hogy ha a router megkapja a DNS szervereket (DHCP option 6) akkor itt vége is a dolognak. Kész, ennyi. Ezt (vagy saját maga belső IP-jét) kellene továbbadnia a klienseknek. Ha megkapja, de nem adja tovább (és DNS relay-t sem csinál a saját belső IP-jén) akkor az nem a DNS/DHCP szerver hibája. Ha továbbadja, de nem hajlandó névfeloldani, akkor a router vagy a DNS a ludas.
Mondjuk ha minden mással megy, csak Asus routerrel nem, akkor lehet nem (nagy) DNS szerverben hiba.
Hmmm...
Kéne egy packet capture a router külső oldaláról, megnézni mit beszélget a DNS szerverrel.
Nem idevágó, de a múltkor órákon át lefoglalt egy Cisco ASA és a DHCPv6 relay, aztán másik DHCPv6 szerverrel teljesen jól működött. Hozzáteszem mindkét DHCPv6 szerver ingyenes open source cucc volt, tippelem az egyik fejlesztő máshogy értelmezte az RFC-t. -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20896 üzenetére
WL-500G, nem egy mai darab.
Erre létezik DDWRT is?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20890 üzenetére
Üdv!
Igen, WL-520GC. Pár perce már DD-WRT, és egyrészt wow, másrészt megoldódott a probléma. Nem a kimenő hívásirány volt (illetve lett volna : ) a problémám, hanem az ügyféllel erősen előítéletes ügyfélszolgálattal való kommunikáció "élménye". Nem szeretem bizonygatni, hogy márpedig nem vagyok hülye.
khorvat: DD-WRT még csak fél órája van a routeremen, de nagyon jónak tűnik, első benyomásaim alapján melegen ajánlom! "1 elismert központi hiba" Erről tudnál bővebben?
Jim74: Nekem is az említett Fairlane szólás pattog az agyamban ha felmerül a téma, elég érdekes szitu. Az viszont fura, vagyis inkább tán aggályos, hogy (nyilván nem tuti, de látszólag) csak ezzel a routerrel van probléma. Lehet, hogy az asus szoftvere kényes valamire amire nem kéne. Én mondjuk személy szerint a upc-t okolom, de ez már egyéni preferencia kérdése.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20892 üzenetére
Miért olvastam én elsőre, hogy ártalmatlanítani kell a modemet???
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Intruder2k5 #20892 üzenetére
-
Lacccca87
addikt
válasz
Intruder2k5 #20884 üzenetére
Köszi az infot.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20877 üzenetére
A vicc az, hogy kb. 5 mbitet nyerek UTP-n, mert ugye a router FE portokkal rendelkezik csak. (persze ettől többel kéne jönnie) De szerintem oly mindegy, hogy 120 vagy 80-90 mbit-tel szed le az ember, baromi gyors mindkettő. A feltöltési sebesség ,az ami miatt veszik a gyorsabb/nagyobb csomagokat, nem a letöltés miatt. (Szerintem)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20875 üzenetére
Nekem 300-at tud az N-es router, szintén N-es klienssel mégis csak 80-at bír tolni úgy, hogy semmi interferencia és semmi árnyékolás nincs a kliens és az adó között/környéken.
-
válasz
Intruder2k5 #20872 üzenetére
Konkrétan írta, hogy 2 db-t akar használni egyszerre.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Intruder2k5 #20863 üzenetére
Ezen is gondolkodtam, de ezidaig 6. eve minden gond nelkul uzemel rajta.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Intruder2k5 #20861 üzenetére
Ez igaz. A kozos, h bosszant a dolog, es kart okoztak kvazi nekem, es meg ok szajalnak, h minden OK, meg kozvetlenben van net. A heten a vegere jarok, ha nem alakul, szolgaltatovaltas!!!
-
gombcomp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20856 üzenetére
Köszönöm a választ!
Van ugyanebből a routerből még egy a fiamnál,együtt vettük a kettőt.
Nála még a firmware sincs frissítve,és ugyanez a probléma.
Elmennek a francba! Személyem szerint inkább a gyári fw híve vagyok,
de ez csak az én bajom.
Apropó van egy eladó: RT-N15 routerem -
gombcomp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20854 üzenetére
Szia!
RT-N15 volt eddig csak néha néha kellett újraindítani a rendszert.
Most RT-N56U lett helyette,igaz ez sokkal többet tud,
de így még eladni sem merem a "régit". -
Uthenger
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20850 üzenetére
szerintem meg simán várjon 1-2 hónapot, addig itt naponta jelezze hogy milyen lassú, és utána meg a 1221-et hívja fel, és kiküldenek 1 technikust 1-2 nap múlva, vagy jól elmondják hogy ügyfél oldali hiba stb...
-
zolikaDB
veterán
válasz
Intruder2k5 #20843 üzenetére
Amikor cseret kertunk, azt mondtak, nem indokolt, mert ok a kozpontbol nem latjak hibasnak. Na, akkor ideje balhezni!!!
-
ZaXXoN
tag
válasz
Intruder2k5 #20823 üzenetére
Azt mondod? Egyet nem tudok még, hogy vajon a lakáson belül a falban a koax jó-e. Lehet, hogy azt mondják, hogy szerintük jó az elosztóban még a sávszélesség, biztos rossz a lakásban a kábel. Vajon tudnak erősíteni a jelen az elosztóban, vagy rajtam áll, hogy falat bontsak?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20815 üzenetére
Csak modem.
VDSL2 modem. 1 db DSL port, 2 ethernet, amibol az egyik le van tiltva (es hulyek kedveert le is van ragasztva matricaval, hogy "Disabled"). Bridge modban mukodik.
Es ennyi.
A szolgaltato altal ingyen osztott router 4-es LAN portja a WAN, tehat mar csak 3 port marad rajta, ami gond mert 4 eszkozom lenne vezeteken. WiFi-je csak G-s. -
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20798 üzenetére
25MB/S-el jön kábelen wifin pedig 5,6. és nézd meg itt ennél kábelen megvan a 25mb/s
-
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20796 üzenetére
óó mértem az upc speedtestel és a speedtest.net-el illetve a speedtest.datanet.hu.n is. Ennyire leterhelt lenne a rendszer? Nyíregyházán élek a belvárosban. Egyébként akkor sólok az upc-nek hogy kössenek csak 60megabiteset ha ez is csak annyira képes.. Van akinél működik egyáltalán egy torrent letöltésnél a tényleges 240 megabit?
amúgy az létezik akkor hogy a laptopban a wifi vevő csak ennyire képes? akkor érdemes lenne bele venni egy 300m/s-eset?
-
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20794 üzenetére
Samsung NP370R5E jelenleg windows 8 van rajta. most vettem a héten a laptopot 170ezerért
-
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20792 üzenetére
most kábellel van összekötve, ha wifin kötöm össze akkot garantáltan a max 50megabit a speedtesten, kábelesen viszont 80-120között mutatja. Gondolom a laptopban a wifi vevő nem képes nagyobb sebességet venni
-
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20790 üzenetére
OK, akkor most UTP kábelen mértél a Technicolor-al?
Ezt hogy érted?
ar n16-ot asus oldalán néztem az van irva hogy 300mbs
-
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20788 üzenetére
nem nem. most csak maga a sima upc wifi. amikor bekötöm az asus-t akkor is ugyan ennyi a sávszélesség. Most például csak 60megabit jön a 240 helyett.... ha rádugom az asust azzal is ugyan ennyi.
-
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20786 üzenetére
akkor mivel magyarázható a 140mega? miért nem 250et mutat?
és a letöltések is csak 6 megával jönnek. a feltöltés az ott van hogy 20megabit/s de a letöltés meg 240 helyett a speedteszten hol 140et mutat hol 80at. a valós letöltésem meg torrenteknél 6 mega...
-
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20784 üzenetére
na ott megtaláltam.
ezt irja:
2013-10-10 23:08:50: [Info] Map Reject - Downstream Traffic Flow Not Mapped to BPI+ SAID ...
2013-10-10 23:08:49: [Info] SA Map State Machine Started;CM-MAC=44:32:c8:1b:62:8f;CMTS-MA...
2013-10-10 23:00:38: [Info] WiFi Interface [wl0] set to Channel 1 (Side-Band Channel/A)...
2013-10-10 22:46:32: [Minor] SW upgrade Failed after download - Incompatible SW file
2013-10-10 22:46:32: [Info] SW dload: Invalid image signature!
2013-10-10 22:46:29: [Info] SW Download INIT - Via Config file fiberpower240_v4.cfg
2013-10-10 22:46:26: [Info] Authorized;CM-MAC=44:32:c8:1b:62:8f;CMTS-MAC=00:01:5c:31:20:8...
2013-10-10 22:46:21: [Info] TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=44:32:c8:1b:62:8f;CMTS-MAC=0...
2013-10-10 22:46:20: [Minor] Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.9;CM-MAC=44:32:...
2013-10-10 22:46:20: [Minor] Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.8;CM-MAC=44:32:...
--- -- --:--:--: [Warn] DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC...
--- -- --:--:--: [Info] Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv4
--- -- --:--:--: [Major] No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=44:32:c8:1b...
--- -- --:--:--: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q...
--- -- --:--:--: [Info] WiFi Interface [wl0] set to Channel 11 (Side-Band Channel/A...
--- -- --:--:--: [Major] SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... -
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20782 üzenetére
Szoftververzió STD6.01.12
Illetve Kimenő titkosítást állítsd eröltetve-re, hátha gyorsabb lesz. Hol tudom ezt megtenni?
egyébként érdekes hogy a feltöltés eléri a 18mb-t is
-
dAnky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20780 üzenetére
azt hogy kell?
-
vhunor
őstag
válasz
Intruder2k5 #20746 üzenetére
Ránézek este, ha hazaértem, bár remélem, hogy addigra rendberakják.
-
válasz
Intruder2k5 #20746 üzenetére
Néhány hete regisztráltam SamKnows elnevezésű önkéntes felmérésre, tegnap érkezett eszközük ami egy TP-Link WDR3600-as router (OpenWRT alapú fw fut rajta). Ma üzemeltem be, kíváncsi vagyok, hogy nálam milyen eredmények fognak születni.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #20720 üzenetére
Igen, ettől függetlenül sajnos alacsony nála az SNR.
Sunsetjoy: Társasból vagy családiból írsz? -
válasz
Intruder2k5 #20707 üzenetére
Modemen a jelszint a normális értékeken belül van. Megnéztem még a múlt héten, mikor kezdődött. Router is oké, mert egész hétvégén jó volt továbbá előtte, időben az emeléshez lehet kapcsolni (ugye sok lenne a véletlen). Arról viszont nem tudok nyilatkozni, hogy másak milyen - de kerestem sokat utána, másik fórumon volt hasonló probléma.
mobal,
-
válasz
Intruder2k5 #20701 üzenetére
Pontosan. Remélem csak valami átmeneti üzemzavar miatt terhelt a cucc...
-
válasz
Intruder2k5 #20699 üzenetére
-
Sabre
őstag
válasz
Intruder2k5 #20660 üzenetére
Felhívom őket, a múltkor legalább az automata a 1221-en bemondta hogy központi hiba van, de ha ez most a "szolgáltatás része" akkor a seggem kitörölhetem rendelkezésre állás ami van a lakossági ÁSZF-ben, nekik szabad kezet nyújt hogy nem kell olyan sokat szolgáltatni azért...
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #20658 üzenetére
Telekomnál is ez volt amikor 80Megabitet megemelte 120-ra emelték, a Technikolor modemeken lehet látni hogy ugyan azokat ds frekiket használja, túl vannak terhelve a ds frekik, kellene még pluszfrekiket betenni, feltöltés sem végteles, erősítőket kellene cserélni. Trió csomag miatt sokan váltottak, mivel így jobban megéri.
-
Sabre
őstag
válasz
Intruder2k5 #20658 üzenetére
Kapjam be hogy vasárnap délután szeretnék kicsit játszani meg netezni, dughatom be megint a mobilstickem a notiba - k*rva jó, köszönjük a 240 mbitet, amit hozzáteszek semmi értelme adni mert a mostani 120/10 is farokméret növelő ami van nekem, legalábbis ha működne egyáltalán...
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5 #20647 üzenetére
Nálam így van beállítva mióta megkaptam és műxik rendesen.Még modem vagy pc restart sem kellett mert egyből nyitottnak is mutatta.
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5 #20645 üzenetére
Nálam is műxik rendesen a port továbbítás, csak én még az UPnP-t is bekapcsoltam.A torrent megy megy mint az atom. Open port check is nyitottnak írja,és a tori oldalakon is aktív vagyok.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #20634 üzenetére
akinek van pénze 60megás netet rendelni
annak illik összegyűjteni rendes routerre is ehhez -
Vesa
veterán
válasz
Intruder2k5 #20632 üzenetére
Köszönöm, így már értem. Sajnos a hálózatos cuccokhoz nem értek, nincs mit tenni. Csak azt néztem, hogy 10/100-as. Akkor beruházok egy újabb, jobb routerbe.
Köszönöm a segítséget! -
Vesa
veterán
válasz
Intruder2k5 #20630 üzenetére
Linksys befsx41...
-
Vesa
veterán
válasz
Intruder2k5 #20628 üzenetére
Az miért lehet, hogy 10/100-as routeren keresztül a download speed mindössze 8Mbit/s? Ez a 10-es értéknek felel meg, pedig a PC-n a network connection azt írja, hogy 100Mbit/sec-el kapcsolódik. Ha kiszedem a routert, akkor megy lefelé a maximális 60Mbittel. Olyan, mintha a router csak 10Mbittel menne...Nem értem.
-
válasz
Intruder2k5 #20621 üzenetére
Azt viszont el tudom képzelni. Bár látszik, ebbe még van bőven - arról nem tudok nyilatkozni mennyi lenne a plafon.
Remélem hamar megoldódik globálisan a probléma. Ezt leszámítva szerencsére nem emlékszem semmi komolyabb dologra.
mobal,
-
válasz
Intruder2k5 #20618 üzenetére
A sebességgel nincs gond, mert mikor van akkor megvan. Továbbá a jelszintek is ok. De ez a packet loss, na ez az ami 1000%, hogy nem nálam van.
mobal,
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Diablo IV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest