Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
Aktív témák
-
YAKEN
aktív tag
Nekem 120/10es netem van és körülbelül 2 hete lassult be. Letöltés a negyedére a feltöltés a tizedére!!! csökkent.
Kezdek nagyon agresszívvá válni. -
fanofmanu
tag
Talán most kezd nálam magához térni
-
kungzi
veterán
nekem nem is volt vele gond
-
fanofmanu
tag
Nálam még mindíg nem jó. Ma hajnalban felment olyan 300-400kb/s (ez sem az igazi) de most megint 50-100 kb/s között ugrál a torrent letöltés
. Más tapasztalat?
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Gubek-Einste #14393 üzenetére
Valóban megy minden rendesen. Ám ha ezt időben lekommunikálja a szolgáltató, még ennyi "háborgás" sincs..
-
Másik fórumról:
A tegnapi napon, késő estére sikerült maradéktalanul megszüntetni a karbantartás során keletkezett üzemzavart, így már minden budapesti kerületben megfelelő sebességgel érhető el minden internetes szolgáltatás. Köszönjük a türelmet!
-
krixkrax
tag
válasz
olinka #14384 üzenetére
A mobiltelefonoknál ugyanez van: Aki csak hívást fogad és sose telefonál azon csak bukik a szolgáltató, mert a fogadott hívásokért ugyanúgy el kell számolni a másik szolgáltatóval és ezt nem terhelheti rá az ügyfélre.
Ez nem stimmel. Ha hivjak, akkor a masik szolgaltato fizet, hiszen o hasznalja a hivott halozatat. Van olyan szolgaltato, aki noveli a kartyas egyenleged ha mas halozatbol hivnak.
-
olinka
csendes tag
A hálózatüzemeltetésnek is megvan a maga költsége és gondolom rengeteget kell fizetni havonta a magyar és nemzetközi kapcsolatokért is a szolgáltatóknak.
A pár ezer forintos havidíj úgy van kikalkulálva, hogy átlagban letöltenek KEVÉS GB-ot az előfizetők.A felhasználók között van a nagyi, aki csak freemailt olvas. Fizet, de nem használja ki a lehetséges maximum hálózatkapacitást -> Értékes ügyfél, mert nem használja ki a maximumot. -> Többet fizet, mint amennyit használ. (Ha ő betelefonál az ügyfélszolgálatra és azt mondja, hogy kevesebbet akar fizetni, akkor biztosan nem foga azt mondani az ügyintéző, hogy menjen máshová, mert rajta óriásit kaszálnak)
És benne van a hardcore letöltő, akinek egész nap maxon megy a torrent. -> Ezen az ügyfelen bukik a szolgáltató, mert a hálózati kapacitás nagy részét ő foglalja le, de ő is csak ugyanannyit fizet mint a nagyi. -> Nem értékes ügyfél -> Többe kerül, mint amennyit havonta befizet. (Ha ő betelefonál, akkor nem fogják marasztalni)
Csak azért vannak még eltűrve a torrentesek, mert sok "nagyi" van, aki kifizeti a torrentezők által generált többlet költségeket.
Előre nem tudja megmondni a netszolgáltató, hogy ki lesz nagyi és ki lesz torrentező, pedig ha tehetné csak nagyikkal szerződne.Sok a torrentező ügyfél -> A hálózat lelassul, venni kell új eszközt, nagyobb kapcsolatra kell váltani BIX-el, meg a nemzetközi kapcsolatot is nagyobbra kell cserélni. A szolgáltató elgondolkodik:
Miért kellene azt a sok eszközt és kapcsolatot megvenni pár száz millióért?Inkább korlátozzuk a torrentet! Ezzel eléri, hogy azok a torrentező ügyfelek, akikre egyébként is ráfizet elmennek másik szolgáltatóhoz.
Triplán jól jár:
- nem kell hálózatot bővíteni
- több profit, mert nincsenek a hardcore letöltők és több marad meg a nagyik pénzéből
- a torrentező a versenytárs szolgáltatót szivatja tovább.Szóval szerintem nem fog sírni a UPC, ha a sok 100 GB dolgot letöltők elmennek máshová, sőt kifejezetten örül neki.
A mobiltelefonoknál ugyanez van: Aki csak hívást fogad és sose telefonál azon csak bukik a szolgáltató, mert a fogadott hívásokért ugyanúgy el kell számolni a másik szolgáltatóval és ezt nem terhelheti rá az ügyfélre.
-
raxim
csendes tag
válasz
Spancho #14382 üzenetére
Na elértem a max körüli értéket, de nagyon-nagyon lassan, és a sebesség egyáltalán nem stabil, ugrál 0-3,6MB/sec között, persze nem minden másodpercben, csak amikor megunja magát. Fixen az 500KB/sec-et sem mindig viszi, de torrentenként változó.
Valahol az 1MB/sec a fix.
Nekem az az érzésem, hogy nem csak a P2P forgalommal lehetett a baj, csak a másikat kevésbé veszi észre az ember, mivel még egy youtube videonál is csak 1Mb/sec stabil sebesség kell, mégha ugrál is az sem baj.
A tapasztalatok alapján a háló koránt sem stabil, és a kapcsolódások lassuságát nézve valszeg a ping sincs rendben, vagy legalábbis nem olyan, mint régen volt.
-
HofiZoli
senior tag
Egy másik fórumban, UPC Online felhasználó írta:
Kedves Fórumozók!Semmilyen különleges, forgalomkorlátozást eredményező, szándékos intézkedést nem alkalmaztunk, csupán egy központi hálózati komponens karbantartása során váratlanul átmeneti üzemzavar keletkezett és emiatt többen is lassulást tapasztalhattak bizonyos adatforgalmakban, jellemzően a budapesti kerületekből. A hiba elhárításán már dolgozunk és várhatóan rövid időn belül sikerül megoldanunk. A kellemetlenségekért elnézést kérünk.
-
Mr.Skynet
senior tag
Szép estét!
Csütörtökön mentem haza BP 8ker.-ből vidékre, gondoltam mire Vasárnap este jövök vissza minden rendben lesz, hát mégis anyázás lett...
Egy kis mese, hogy értsétek miért útálom a UPC-t:
- 1 évembe került mire legálba bekötöttek ezek a f.sszopók mert előtte annyira f.szok voltak, hogy 2 kezem kell hozzá, hogy megszámoljam hányszor mentem hozzájuk fényképekkel (kábelről, szekrényről stb.), papírokkal, végén már közös képviselővel, hogy igen is be lehet engem kötni és az előző albérlőnek is UPC netje volt, vittem 2 számlát is bizonyítéknak. Komolyan mondom ha legutoljára nem egy kedves, szép, fiatal, aranyos csaj lett volna az ügyintéző engem a biztonságis kísért volna ki! Szóval a csajszi volt olyan kedves, hogy felém fordította a monitorját és megmutatta, hogy ő elhiszi amit mondok, de a rendszerük szerint nincs nálam UPC-re lehetőség csak műholdas cuccra és nem tud kiállítani nekem szerződést és mutogatta a monitoron a dolgokatInnentől jött a dolog illegál része, szekrény kinyit, koax felcsavar, "okos" modem stb...(PH szabályzat) de nov.30-tól ez a dolog sem megy már ugye, hála a BPI-nek, bár ~50 olvasóból most legalább 1 biztos bólogat...(részvétem kolléga)
- viszont nem hiszitek el, online internet bekötés igénylése és 2 nap múlva jött a szerelő bekötni szerződéssel együtt!!! Csórikám mondta, hogy még csak pár napja dolgozik a szakmában sorry, hogy bénázik stb. ez helyettem is vagy 3x elolovasott minden papírt szóval mire elment megivott 1 kávét, 2 pohár kólát és befalta a fél doboz rágcsálni valómat. De hát ugye kedves egészségére, ha ezen múlt volna a bekötésem én egy csomagtartónyi kekszel vártam volna...Szóval mi nekünk ez a kis P2P korlát hajrá Magyarország
15Mbit csomag mellett mondjuk kibírom, hogy csak 2Mbit van lefelé... egyébként nemtom észrevettétek-e, hogy feltöltés az megy a torrentben, csóró kis catv.***.catv.broadband.hu gépnevek úgy töltögetnek rólunk mint ha mi sem történt volna, nézegettem IP alapján nem BP-en vannak...
Ez ugye eddig is bosszantó volt, de ezzel, hogy a torrentet cseszegetik 2 dolgot fognak elérni, egyik amit sokan írtak már itt, hogy aki teheti az megy más szolgáltatóhoz, a másik, hogy ugye torrent UDP-s a warez ftp meg ugye TCP, mint láthattuk TCP-t nem korlátozza a UPC,. Tehát szvsz aki upc-hez van kötve, de "nincs pénze legál úton járni" azokból nagy warez fan lesz a jövőben, ha ezt most a UPC komolyan gondolta.
Aki nem ismeri annak biztos okoz 1-2 mosolygós percet, hogy ne csak mérgelődjünk itt... -
MaTT
aktív tag
[romtelecom is ugyanúgy lehalt pénteken]
lehet valami a bixnél szart be, upc meg bekapcsolta a p2p szűrést, nehogy baj túlterhelődjön a háló...
-
Spancho
senior tag
És egy hülye kérdés még igy alvás elött
Itt nincs valami UPC-s emberke aki irogatna ?
Régebben amikor (pillanatnyi elmezavaromban) T-s voltam akkor a T-s fórumban láttam direkt olyan embert aki segitett meg mondta a dolgokat.(gondolom valami T-s dolgozó)
(de lehet hogy hülyeséget beszélek) -
kungzi
veterán
szerintem valami gubanc van a hálózatukkal, ha néztétek a bixet tegnap akkor volt egy kiesés, nem tudjuk mi okból, lehet hogy eszköz csere vagy hiba, nem tudjuk. szerintem ezért alkalmazza a p2p korlátot, hogy ne legyen addig leterhelt a hálózat. mondjuk nálam nincs sebesség korlátozás, most is fullon jön BD50, 14,7MB/s
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Spancho #14370 üzenetére
pontosan tudja mindegyik, mi a p2p. és a korlátozást is ismerik.
de itt lép be a politikából már jól megszokott átfogalmazás. (csak azt felejti el mindegyik, hogy a lószrt hiába hívják citromnak, attól még pont olyan büdös...)
tehát nem korlátozásnak hívják, hanem p2p menedzselésnek.
-
opps
csendes tag
Sziasztok!
Érdekesség, lehet, hogy semmi értelme.
Amióta megy ez a UPC lassulás, nézegetem az élő kapcsolatokat, és azt láttam, hogy egyes országbeli peerektől jön az anyag rendesen, máshonnan meg (szinte) semmi.
Jön: Románoktól (több torrentnél onnan jön egyedül), Finnektől, Lengyelektől.
Számíthat ez? -
Spancho
senior tag
válasz
szab.tam #14369 üzenetére
Gondolhatod hogy nem úgy fogok bemmeni hogy hékás most került fel a ... ra a dead space 2 ami 18gb és le akarom tölteni de igy 1 hét mire lejön
Csak szolidan megkérdezem hogy a lassulás hiba e vagy korlátozták a p2p-t a sima mezei upc dolgozó is csak ember ha jófejet fogok ki biztos elmondja ha korlátozás van,ha valami öregasszonyt aki még pötyögni se tud a gépen az meg azt se tudja mi az a p2p
És amúgy is csak 30mbitem van a 60 helyett szóval már csak azért is megéri nekem azt az 5 perc várakozást (szerencsére van időm bemenni egész nap)...
Ja és nem rég hosszabbítottam kb 2 hónapja +1 évet ,6hónap félárért (mindenre)
(annyira azért nem zavar a torrent most per pill,de reménykedek hogy nem lesz örökéletű ez a dolog)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Spancho #14368 üzenetére
tudod mi lesz, ha hétfőn beugrasz hozzájuk? - jól be leszel menve....
kb.max ennyi...
semmi olyat nem csinálnak, amivel szerződést szegnek.
speedtes-ten mért sebesség megvan. az meg hogy valahol a peerek közti kapcsolódásban, tetten érhetetlenül csinálnak egy szűk keresztmetszetet, de nem zárják el, mehetünk vele hágába...a másik az, hogy a upc-nek, (és mindegyik szolgáltatónak), a nagy p2p adatforgalmat generáló ügyfél ráfizetéses.
a buli az nekik az, ha az átlaguserek egy közelepes, erős közelepes sávszélt fizető, de havi max 5-10 gigát töltögetőkből kerülnek ki. és a legtöbb az ilyen. (divix, mp3, főőődimalacz)
aki meg havi több 100 gigát, (esetleg pár terát), tölötget, az meg hőzönghet, és mehet is. nem lesz nagy érvágás nekik, sőt fel is lélegezne a hálózat.
őket az érdekli, hgyo bármely ügyfél, bármelyik pillanatban speedtest-tel rámérve megkapja garantált, de inkább a max sávszélt.
ha ennek az az ára, hgoy minket korlátoz, akkor az olcsóbb neki, mint hálózatot fejleszteni, vagy nagyobb forgalomcsomagot vásárolni a "nagykertől"....pár hete már tapasztaltam néha esténként speedtestes- lassulásokat a garantál sávszél alá. valszeg ezt többen jelezték feléjük, ők is rámértek, és most ezért korlátozák ap2p-t, hogy az ászf-ben garantált sávszélt biztosítani tudják.
ha meg ez nekünk nem tetszik, lehet lépnünk. vagy trükközni mindenféle klienssel, portváltásal, stb...
aki meg most szerződött hűségre, na az szívás...
ennyi....
-
Spancho
senior tag
14.ben is halott 2-3 napja max 100-200al töltök 60as nettel ami pár napja csak 20-30 között mozog speedtest + a upc sebességgel is tesztelve.
Hétfőn lehet hogy beugrok és megkérdezem hogy mi is van -
Grawens
senior tag
am... a router nem rendelkezik Web GUI felülettel, így elég macerás mindent leírni, de a lényeg és egyben előny a hardveres titkosítás. be kell vallani a pc.n futó torrent kliensekben nudli a titkosításokra vonatkozó beállítások lehetősége és ugye így könnyű ezeket a szolgáltatónak korlátoznia
-
HofiZoli
senior tag
Lehet nézni úgy is. meg úgy is, hogy sem a youtube tartalmak, sem az online videó, film nézés nem megy. Ez azért már felháborító. Anno nem keveset tettem érte, hogy a upc bekábelezze a házunkat. (164 lakás) Mivel a digi már a szomszéd házat bekábelezte nincs messze. Szorgalmazni fogom-fogjuk, hogy nálunk is tegye ezt. Onnantól pedig a upc tudja, hogy maccsa sincs..
-
válasz
Gyuri98 #14362 üzenetére
lehet nézni a másik oldalról is; legalább fellélegezhetnek a nem torrentező előfizetők...
a torrent szempontjából korábban/jelenleg jó szolgáltató(ko)n meg egyre csak nő a teher, mert minden húzós torrentes oda megy, és az nem szép jövőt vetít előre adott szolgáltatónak...
valamilyen szinten minden szolgáltatónál van/lesz korlátozás/priorizálás!Grawens; legalább a letöltési tartalmat kitakarhattad volna...
-
Gyuri98
csendes tag
Már most sokan írják, hogy amint lehet mennek át más szolgáltatóhoz. Ez aztán az üzleti stratégia.
-
Grawens
senior tag
Az UPC szokás szerint megnyalhatja, amit vakarni szoktam!
KÉP!
egy gondosan beállított Cisco 2800 mögött így néz ki a p2p, amúgy enélkül 10-50KB/s -
aTom_DJ
tag
Tatabánya Detto. Deluge klienssel valamit javul, de nem megy maxon azzal sem. Ahogy elkezdte a hülyéskedést a héten, már mentünk is megkötni a Digi-t. Sajnos még jan. 31-ig várni kell rá, addig kihúzzuk valahogy ezzel a trágyalével. Grat UPC
-
Bdanyy
addikt
Fura módon éjjel tökéletes a sebesség. Ilyenkor meg skypeon egy fotót 20 perc átküldeni
-
Gyuri98
csendes tag
Zuglóban is halott a p2p 50-100 Kb/s
Bár tegnap este 22:30 körül felment 2 Mb/s re estére reggel vissza
-
piqla
őstag
akinek a lakhelyen nem elerheto a Digi, annak milyen alternativaja marad a seedszerver berlesen kivul? T-net milyen? Azt is korlatozzak?
-
halig12
tag
válasz
fendre #14350 üzenetére
Természetesen lemondás előtt én is beköttetem a Digit.
Egyébként mit gondol a UPC, mire lehet használni 30-60-120Mbit-et, mire fogjuk használni??? Gyorsabban letöltődő földimalacra, vagy mi som-ra??? Arra elég 512kbit..
Egy ideje már gondolkozom a váltáson (lustaságból nem váltottam még), de most feltették az i-re a pontot. -
Floyd80
addikt
válasz
fendre #14350 üzenetére
Sziasztok,
Fiber 60-as csomag, 8. kerület, a sebesség teszt szerint minden érték a maximumon, cserébe a p2p korlátozva napok óta, utorrent max. 500 k-val engedi vagy annyival se. Deluge-ot tudom ajánlani, az se tökéletes, de legalább 3 Mbit-tel jönnek dolgok.
Nekem fél évem van a hűségből...
-
Thalion
csendes tag
Remélem elgondolkodnak majd miután az adott területekről mindenki le fogja mondani a UPC szolgáltatását, persze csak aki teheti és nincs hűségnyilatkozata. Nem egyeduralkodók a piacon és ha ezt így folytatják erős versenyhártányban lesznek a többiekkel szemben legalábbis az internetet nézve. Én is szívesen áttérnék Digire csak nekik nem olyan kiterjedt a hálózatuk, a mi utcánkban sajnos nem elérhető.
-
fendre
tag
válasz
halig12 #14349 üzenetére
Én is a Fehérvári úton lakom és 120-as FiberPower-rel 1-3kB/s(!) a sebességem 2 napja. Ez enyhén felháborító. Nekem sincs hűségem, úgyhogy holnap megkérdezem, hogy mi az előfizetés lemondásának a módja, mert van még pár szolgáltató, aki lehet hogy szívesen venné, ha 12k-t fizetnék neki havonta internet+tv -re... Először persze beköttetem a másik szolgáltató netjét, és csak utána mondom le ténylegesen
-
halig12
tag
válasz
Tutivesztes #14345 üzenetére
Sziasztok!
XI. kerület Fehérvári úton is halott...
Egy dolgot ért el a "kedves" UPC, hogy holnap (mivel már nincs hűségnyilatkozatom) befáradok egy irodájukba (mert az e-mailre lemondáskor asznak válaszolni) és lemondom "a szamárnak a nagy fülébe" az előfizetésemet..
A Digi kábele itt van az ajtómban, 1 éves hűséggel 3000 Ft fél évig akármilyen tv-t és netet választok, a fél év letelte után, pedig a választott tv-nek és netnek a listaára, ÉS még így is spórolni fogok a UPC-hez képest 4100 Ft-ot, hasonló TV csomaggal és gyorsabb!!! nettel!
Remélem aki csak tudja ezt teszi és elmehet a UPC a francba!
-
jerry311
nagyúr
válasz
forrest85 #14346 üzenetére
Hát nem.
SNMP-t nem használnak konfigra. Bootoláskor letölti a neki szánt konfig fájlt a modem és kész. A teljes adatforgalmat átküldik a Sandvine traffic shaping eszközein, ami nagyon szépen megoldja a feladatot.SNMP-hez meg kellene a write community is, anélkül nem ér semmit az egész, ha egyáltalán lehet SNMP-n konfigolni.
-
raxim
csendes tag
válasz
forrest85 #14346 üzenetére
Hát mérési adatok vannak, elég gyorsan kitalálható, hogy reagál a dolgokra,
én úgy vettem észre az uTP, ami kezdetben segített, most nagyon nem.
Hiányzik belőle egy beállítástípus, így hiába állítgatom.A titkosítás nekem egyébként be sem volt kapcsolva utp-vel.
Néhány torrenttel elértem egyfajta sebességet, tehát van olyan peer és kliens, amelyikkel stabilan megy a dolog, legtöbb amerikai, a románok meghaltak, és ez itt a probléma.
A UPC-nek nincs kapcsolata romániában, vagy esetleg franciaországban?
Ugyanis, más országokban, még az északiakat is nézve kevés a jó peer,
elvétve egy kettő.Azureus-szal kihoztam egy gyors állítgatással egy tűrhető sebességet (1,2-1,3MB/sec), de nem a maxot, bár úgyis mindegy, 1-2 hónap múlva már csak 15Mb/sec.(1,7-1,8MB/sec valós max.)
Az Azureusról anno ezért is tértem át. (mivel nála valahol ez volt a max.)
1, Az alap be/kimenő portot szorozzd be egy párral, limite van a portkiosztásnak azért.
2, Van más porttípus is, mint a TCP, ha egy kicsivel lejjebb nézel a hasábon. (alapból nincs beállítva)
3, gyakran váltogasd a portot (mondjuk félnaponta), illetve a default proxy használat sem baj, ha van.Ja egyébként minő véletlen épp egy torrent klienst írok (nem hagyományos értelemben, de használható lesz valszeg hagyományos értelemben is), de nem tudom mikor lesz kész, bár maga a torrent csak egy fileformátum, lecserélhető, ráadásul a szerkezete is lehetne jobb, kisebb stb.
Ezt valszeg, ha ilyen probléma van, gyorsabban lehet majd a hálózathoz igazítani, nálam okosabb emberek segítségével, és akkor a UPC-t is megfőzzük vacsorára.
Más kérdés, ha nem lenne, annyi torrent a neten fenn feleslegesen, tehát hatékonyabbá lehetne tenni a letöltést csak pár letöltéssel egy kiemelt torrentre, a sok fajtából, valszeg a UPC-sek is kevésbbé éreznék meg a hálóforgalmat, és a csomagok árai végül elfogynának.
Sztem a torrentek 90%-a szemét, néhány ellenőrzött site-tól eltekintve (ahol, minden filmből legalább 5 torrent van), én akkor sem látok jó néhány peta vagy terabyte-nyi letöltendő videót (amit érdemes letölteni), mégha nagyítóval nézem, akkor sem.
Szóval van mit javítani hatékonyságban még.
-
forrest85
senior tag
Elvileg QoS a csomagkorlátozás. Nem lehetne SNMP-vel belenézni esetleg a modembe és feloldani a korlátozást? Ezen a protokolon keresztül machinálják a modemeket is.
-
Tutivesztes
tag
Sziasztok.
p2p teljesen halott, 2. kerület, immáron második napja. Előtte viszont maximum le-és feltöltési sebességem volt (120/10). Néhány külföldi oldal videóit sem lehet megnyitni, feladtam. Speedtesten a maximumot mutatja. Nem élet ez így
-
midnightstar
tag
Itt a fölfelé megy teljesen jól 10 mbit megvan mindig, viszont lefelé általában csak fél. De speedtest.upc.hu az 120-at mér lefelé is
-
kungzi
veterán
azért csodálkozok, mert én,akit olvastam mind pesti vagy dunántúli, itt debrecenben nálam semmi korlátozás, csak a ping nőtt meg 1 napra, de azóta az is rendben van
-
voorhees
csendes tag
Ugyanilyen problémámat a Transmission oldotta meg OSX alatt. uTorrent-el döcögött a le/feltöltés, ezzel pedig sebes paripaként vágtat már vagy egy órája. Port forwarding beállítva, ugyanarra a portra, mint a uTorrentben.
Aki teheti, próbálja ki (van több verziója is, nem csak osx-re).
-
TeeJay
félisten
válasz
morpheus133 #14336 üzenetére
UPC-nek BIX-en kettő darab 50gigabites kapcsolata van, és amikor az egyik lehalt a másik átvette az összes forgalmat azért van a grafikonon majdnem kétszeres növekedés.
remélem tényleg csak valami hálózati hiba lehet mert ilyen korlátozást bevezetni hogy egész nap reménytelen a P2P forgalom az már gáz, ja és eközben bárhonnan töltök http-n minden jön 30megabittel mint a kisangyal...
azt vettem észre hogy uTorrent-be az UTP-s kapcsolatok nem akarnak nagyon menni, olyan mintha csak TCP protokollon menne értelmes sebesség, lehet emiatt van a halál -
szab.tam
nagyúr
válasz
morpheus133 #14336 üzenetére
ok. de itt már többen leírtuk, hogy csak a p2p megy eszement lassúsággal. ugyanazon időszakban a speedtest fullon megy le, fel...
-
morpheus133
tag
-
TeeJay
félisten
lehet hogy megjavult nálam, most már felcsúszott 1,5MB-ra is (megabájt) bár még nem stabil mert nagyon össze vissza még a sebesség...
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
mondom: kifagy. a program. innentől kezdve e titkosítás tök 8... - és már nem tudom, mire raktam a titkosítást, mert töröltem.
de a v0.3.2.2 működik. ott a menüben vannak furcsaságok, a státuszok sem jelennek mind, a magyar nyelvet sem találom, de működik. a tikosítást találomra both/prfer rc4 + forced-re tettem...
-
macy49
tag
válasz
TeeJay #14322 üzenetére
Uraim!
Én (szerencsére) teljesen járatlan vagyok abban a világban, amiről itt Értekeztek, de volna egy (lehet, hogy ostoba) felvetésem: nem lehet, hogy az uTorrent használata valahol másutt, UPC körein kívül van korlátozva? Sokat olvasni arról, hogy így meg úgy perlik őket.
Üdv -
MaTT
aktív tag
hát ha ez nem ideiglenes akkor nagyon ideges leszek...
pont ma kötötték be a 15mbites fiberpowert. délután még semmi para nem volt. de most estére leállt a p2p forgalom. elöször csak azt hittem rosszul állítottam be a routert vagy valami. de látom nem egyedi a problémám. vááá! ráadásul még egy két hete a szomszéd open wifi-n ki is tudtuk próbálni, hogy milyen a netvígan töltögettünk, aztán persze wpa került a hálóra és rendeltünk sajátot. erre meg ez...
proxy-n keresztül viszont lehet használni. igaz nem a leggyorsabb, de a jelenlegi max 10k-nál jobb.
http://aliveproxy.com/socks5-list/
csak be kell másolni az ip-t meg a port-ot utorrent beállítások>kapcsolat füléhez. és kipipálni, hogy peer to peerhez használjon proxyt.edit: ha valaki talál közelebbi proxyt, az ossza meg légyszi
-
TeeJay
félisten
tegnap óta itt is halott a P2P forgalom
1-2KB/sec a max amit ki tudtam belőle préselni és nem segít a modem reset sem hogy más DS/US sávra álljon fel, titkosítás sem segít uTorrent-ben szóval ez most nem igen tetszik...
remélem tényleg csak valami központi hiba mert itt lakom 2utcára a UPC Kinizsi utcai bázisához és lekopogom itt még nem nagyon volt soha korlátozás, mindig ment maxon le és fel minden P2P forgalom...
ami most van az viszont szégyen, még a betárcsázós net is gyorsabb
természetesen tesztoldalakon itt is megvan a 30/3megabit... -
szab.tam
nagyúr
válasz
whatever #14319 üzenetére
bizony. szerdáról csütörtökre virradó éjjel bütyköltek megint valamit. volt is 1-2 óra kimaradás. és onnantól vannak az érdekességek.
sokakaknak megemelték a reklám miatt a sávszélt, be is dőltetek. de hát egyszerűbb p2p korlátozás, (manegelés persze...), mint hálózatot fejleszteni. időnként mindig ez van.
és ilyenkor az újak miatt mi is szívunk... (persze együtt.)ilyenkor el kell kezdeni trükközni: portot kell váltani, más klienssel kell nyomni, új ip-t kérni, gyakori restart, teljes áramtalanítás, stb.
néha csak felesleges hókuszpókusz, néha használ. de az legalább megnyugtat, hogy nem nálam dőlt be valami.
persze, speedtest full sebességet mutat.
ez van....
szerk:
természetesen a p2p management hadászati főosztályon ezeket a topicokat is olvassák ám. és ezeket a postokat olvasva habosra recskázzák a plafont, mivel jól végezték a munkájukat, hiszen itt rinyálunk.
inkább áradozni kéne, hogy begyorsult a p2p, mert akkor talán kirúgnák őket... -
whatever
aktív tag
hát visszatért a torrent korlátozás, méghozzá szinte teljesen leállítva a letöltést, kár hogy még sokáig van hűség, ilyenkor jó lenne lefelé módosítgatni.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Gonosztorpe #14300 üzenetére
Tudod, amíg a upc "szakembere" tőlem kérdezi meg a jelszinteket, addig te ne gyere nekem ilyen szöveggel.. és ha nem lenne hozzá köze a júzernek akkor tiltva lenne az elérés. Leülhetsz
-
jerry311
nagyúr
Más gond lesz itt...
Valami megborult ma. -
Novo
csendes tag
Hali!
Nálam torrent <100Kbyte le 6000 peerrel( remélem csak egy rossz nap:d ) de downloadmanagerrel mérve
.
A méréshez hozzászólva nekem a UPC-s mérős cuccokkal(http://upcmeres.upc.hu/ http://speedtest.upc.hu ) soha nem volt még meg 90+Mbit, a garantált is csak néha
.
-
-
Thalion
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a problémával állok szemben, hogy az eddigi FP 15-ös netemet, tegnap megemelték 30-asra csakhogy azóta nem működik teljes sávszélen a p2p letöltés (max eddig 450kb/s). Tudom, hogy a UPC korlátozza de a utorrentben be van állítva a titkosítás és eddig a 15 Mbitel teljesen jól ment minden. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm! -
piqla
őstag
válasz
Gonosztorpe #14309 üzenetére
69.7 Mbps / 3.6 Mbps
-
Noxy
veterán
halokartya, ethernet...
Milyen?
10/100 Mbps vagy 10/100/1000 Mbps<--- gigabitesez sem 60/akarmennyi:
A speedtest oldalán a settingnél (baloldalt fent) be lehet állítani, hogy miben mérjen.
Ezután nem kell azt írnod, hogy 60/akarmennyi Mbps
Amúgy meg a UPC hivatalos seb..mérő oldala itt található. -
piqla
őstag
válasz
Gonosztorpe #14304 üzenetére
41 es 6 mbit.
Csak azt nem ertem, hogy ha eddig minden faszentos volt, akkor egyik naprol a masikra miert doglott meg...
Ha torrent-korlatozas lenne, akkor gondolom eddig is erintett volna a dolog. Legalabbis gondolom en.Eddig a legseedeltebb anyagok masodperceken belul kiporgettek 7,5-re a letoltest, most meg 1-2 perc utan is maximum 800 kbit.
Es semmit nem allitottam el... -
Gonosztorpe
csendes tag
ha nincs feltelepitve a seb.opt program lehet probléma: innen tudod letolteni:
http://ugyfelkozpont.upc.hu/UPC%20Fiber%20Power%20Optimizer%20installation.exea sebességet meg speedtest.upc.hu oldalon mérj
mivel az UPC csak saját hálózatán belül vállal garanciát bármire is.
-
piqla
őstag
válasz
Gonosztorpe #14302 üzenetére
Szia!
Koszi a gyors reakciot.
Ize, elegge laikus vagyok az egesz temahoz.
XP van, router nincsen, a modem az, amit hoztak (fekete
), halokartya, ethernet...
De ha most ketszeresere emeltek a dolgokat, es hardver miatt nem porog ki, akkor nem ugy kellene tortennie, hogy kiporog, amennyit bir, legfeljebb nem tovabb?
Itt egy speedtest eredmeny, mondjuk ez sem 60/akarmennyi: -
piqla
őstag
Sziasztok!
Eddig minden szep es jo volt UPS Fiber 60-as nettel, torrent porgott fel s ala, maximumon.
Tegnap viszont felhivtak, es +1000 forintert duplaztam a savszelesseget.
Nem tudom, hogy van-e osszefugges, de azota baromi szar a sebesseg: 140 le, 30 kbit/sec feltoltesnel mar a seggemet verhetem.
Lehet osszefugges?
A legnagyobb magyar torrentoldalrol szedem a cuccokat, direkt jo seeder/leecher aranyu filmeket, hogy lassam, kiporog-e. De nem.Valami otlet?
Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest