Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Én nem mondom, hogy _kell_, de ajánlott.

Legalábbis nálam ez oldotta meg a problémát. A Cisco PIX-501 az kb. 60 Mbps-t tud LAN-WAN közt NAT-olva, SPI-vel, protokoll inspection-nel. Mégis csak 40 Mbps körül jött az FP120. D-Link DIR-655 már GigE és kb. 250 Mbps-t tud, jön is rajta rendesen a bit.De, mint már írtam, itt a chellos fórumban is volt ember, akinek 100-as kártyával is ment rendesen: 80-90 Mbps.
-
Speederer
senior tag
A letöltéssel én sem vagyok kibékülve, nem igazán találok olyan helyet, ahonnan 1 dolog 2MB/s-nél gyorsabban jönne. Igaz ez torrentre és más jellegű letöltésre is. Bár ha elindítok egy 2. vagy 3. letöltést, akkor akár az is jön 2MB/s-el, szóval a sávszél vhogy mégis csak megvan.
Felfele nincs nagy baj, tudja tartósan a 10Mbit-et, bár torrentnél szomorúan látom, hogy a 20 aktív torrent közül 15-nél csak max 5KB/s-el csorog felfele a cucc.
Más is tapasztalt ilyet, vagy csak engem tisztelnek meg ezzel? -
psyho777
tag
válasz
Szaaaa
üzenetére
Én utorrentet használok... nekem is jön a szávszél.. simán töltök 30 Mbit/s el ha bírják seedelni

... felfele se korlátoznak.
Akinél bajok vannak az nézze át a torrent kliense beállitásait..(szerintem)

DJackson: Mien neted van? mert 2.5Mbájt/s = 20Mbit/s
de itt egy oldal ahol váltogathattok!!

-
DJackson
tag
a 100-as wan port lehet az oka, hogy csak 2.5 megabájt/s tudok letölteni?
-
kbencee
aktív tag
Nekem pár napja akkora f*s, hogy nem hiszem el. Kb. 10 percenként szakad, a telefonos ügyfélszolgálat meg csak a vállát vonogatja. Párszor még hívom őket, aztán átmegyek az Erkelbe személyesen is reklamálni.
-
jerry311
nagyúr
Az összes olyan csomaghoz, amiben már az új GigE portos modem van, ajánlott GigE portos PC-t vagy routert csatlakoztatni.
Nekem 100-as kártyával* nem nagyon adott többet 40-nél, GigE-n meg hozta a 120 közeli teljesítményt. Persze erre is van ellenpélda itt a fórumon, van akinél 100-as kártyával is tűrhetően működik (100Mbps közelében).* 3Com kártyák, 2 gép közt mindig megvolt a 100Mbps közeli sebesség.
-
edk-
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
255: bekapcsol minden jövőbeli, későbbi verziókban bevezetett opciót.
-
edk-
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
10 -> 15 nem segít, 15 -> 10 gyorsít, egy ideig legalábbis.
-
WonderCSabo
félisten
-
Psytróger
tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Elméletileg tesztelték a dolgot, és erre a megállapításra jutottak - egyébként nekem is fura, ezért gondoltam hogy megkérdezem itt. Alapvetően inkább a megbízhatatlanság miatt vagyok bizonytalan - csak ezen az uccsó 1 oldalon sokan panaszkodnak, illetve az ilyen korlátozások is elrettentenek... Ezek miatt se aggódjak?

-
Spancer RE
aktív tag
válasz
Psytróger
üzenetére
Kérdezd már meg a hozzáértő ismerősöd, hogy pontosan miért is lenne lassabb? Kíváncsi lennék a válaszra!

Piszkálódást félre téve, ha eddig megvoltál elégedve a nettel, akkor csomag váltás után is ugyan úgy elégedett leszel, már csak azért is mert ~6x gyorsabb lesz. A routered is bírni fogja a tempót, szóval én azt mondom, hogy nyugodtan válthatsz.

-
Psytróger
tag
Sziasztok!
Chello internetszolgáltatással kapcsolatban lenne szükségem segítségre. Eddig Chello Silver (10/2 Mbit/s) csomagom volt, azonban hívtak az UPC-től, hogy most kedvező feltételekkel válthatnék a Fiber Power 60 csomagra (max. 60/6 Mbit/s, garantált 20/3 Mbit/s), persze ehhez hűségszerződést kellene kötnöm. Egy ismerősöm szerint ez az új csomag még lassabb internetelérést eredményezne, mint a régi. Ebben kicsit kételkedek, de Ő jobban ért nálam ehhez.
A kérdésem konkrétan az lenne, hogy van-e annyira megbízható, "szakadásmentes", mint az eddig használt opció. A net egy TP-Link TL-WR642G típusú routerrel lenne szétosztva, kábelen az asztali gépem, wifivel pedig a család két további laptopja felé... Előre is köszönöm!
P. -
DJackson
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ha mindet összeadod 15 jön ki. Ha 10re állítod akkor az a 8+2 vel jön ki. Ha csak tcp-t akarsz akkor meg értelemszerüen 5-re kell venni.
-
törölt tag
Hó végén lejár a hűségem náluk, anno 25% tömbházas kedvezményt kaptam, ilyen még van náluk?
-
DJackson
tag
üdv emberek! mióta a trans.dispositiont 10-re állítottam az életem megszépült
köszönöm nektek
FP60 -
Beri
addikt
50/5 azért messze van a 60Mbit full duplextől, plusz nem számít sokat, hogy 2 vagy 4 (biztosan nincs több LAN portja) eszköz használja a routeren át, mert OK, hogy a teljes teoretikus 100Mbit nem lesz 100 full duplex minden egyes LAN porton, de az az 50/5 sem lesz minden porton annyi. Ha az elsőn valaki teker 20Mbittel, a többieknek már csak a maradékot tudod osztani, arra pedig bőven elég egy 100as ethernet.
120as fiberhez pedig evidens, hogy gigabites router kell, még ha a teoretikus 100-at nézzük akkor is 120>100, de erről nem volt szó az előbbiekben. -
Krike
aktív tag
Meg ne haragudjál, de ez sokmindentől függ, pl. egy 60 gig-es sávszél központi oldalára mit rak a szolgáltató. Ezenkívül okozok en pár tűzfalszabályt, hogy normális router ne vigye át a sávszélt, értem án itt a cisco 1812-est pl. nem a szappantarto linksyst, tplinket, stb. 60 mbit full duplexet megnézem mikor kergetsz át fastetherneten 5-6 különálló pc-vel a router megett. Nem bántani akarlak, én csak tapasznyalatbol beszélek. A 120-asat meg mással esélyed sincsen kihasználni. Hidd el, én lassan 11 éve a témában dolgozom.
-
doddencs
senior tag
Hali
Nem tudja vki, h. a UPC szerelői milyen idősávban jönnek ki? Arra gondolok, h. ugye 8 és 12 meg 4 után... Csak nem tudom pontosan hogy van, és holnap jönne vmikor.

üdv.
-
Beri
addikt
30Mbit fölött nem kell azonnal gigabit. 80Mbitet úgy tolsz át a 100as porton, ahogy akarsz, csak egy olyan router kell, ami bírja procival. Neki nem is a kábeles sebességgel van gondja, hanem a wifivel, amit csak n-es eszközökkel tud följebb tolni.
Ezt a "30tól gigabit kell" dolgot nem tudom hol olvastad, de gyorsan felejtsd el és kérlek szólj mindenki másnak is, akiknek tolmácsoltad, hogy valótlant állítottál. Köszönöm. -
Mawyx
őstag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Na, van egy ph-s errefelé

Tegnap si ez volt, egész nap xar volt és este megjavult, de ma megint rossz volt. Ez is azért jó, hogy másnál is van, rákerestem neten, de nem adott ki hírt, hogy gond lenne, így meg nem lehettem bitzos benne, hogy nem-e én rontottam el vmit, pedig csak egyik percben még ment, aztán meg nem... -
Krike
aktív tag
válasz
Hunnenkoenig
üzenetére
A te sávszélességednél csak akkor fog routerrel normálisan működni, ha a router WAN portja gigabit ethernet. Lehet, hogy a mostani nem az, viszont a gép, amivel használod, már azzal rendelkezik. A UPC bevallása szerint 30Mbit/sec felett erősen ajánlott a GbitETH.
-
Szaaaa
csendes tag
válasz
Hunnenkoenig
üzenetére
Az alábbi linken a routerek WAN-LAN port közti átviteli sebességét (MBit/s) nézheted meg. A tiéd melyik?
-
Beri
addikt
válasz
Hunnenkoenig
üzenetére
54-es g wifin ha átcsavarsz 20-25 megát, az már bőven jó. Nagyobb sebességhez n-es wifi kell.
-
Hunnenkoenig
csendes tag
Nekem ausztriaban van chello fieberpower es meg vagyok elegedve.
50/5Mbit halozat es ha nem TPLINK wifi routeren keresztül hasznalom, akkor fullos. Ha routeren keresztül, akkor 25/5Mbit-re lemegy, nem ertem miert, pediga router 54Mbites.
Torrent nincs korlatozva, mert fiebert nem tudnak korlatozni allitolag. En gyakran 5-8MB/s-el szedek le filmeket.
Szoval szerintem zsir, akkor is ha a UPC egy szutyok ceg.
-
Szaaaa
csendes tag
Üdv!
Valószínű itt is az a helyzet, mint egykori munkaadómnál, az internetszolgáltatót nem nevezném meg. Történ ugyanis, hogy egy egység folyamatosan leállt, majd egy idő után újraindult. Mi ugye nem tudtuk miért, de kicserélni sem lett volna egyszerű, mert az újabb bonyodalmakhoz vezetett volna. Így meg kellett várnunk amíg az eszköz gyártója (Francia) otthonában laborkörnyezetben letesztelte és a bugot kijavította és a FW-t elküldte. Valahogy így lehet itt is. Szellentésük sincs, hogy mi okozza a gondot, csak várják a csodát.
-
Krike
aktív tag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Azért elég vicces, hogy lassan 2 nap óta képtelenek megoldani a problémát. Biztos szabin vannak a renccermérnökeik
Azért ilyen hibát max. fél nap alatt illenék elhárítani, mégis több pénzt zsebelnek be, mint a digi. Amellett, hogy mostanában a digitális tv is sz...szik.
Ja, és mikor bejelentem, akkor nem tudnak semmiről, és elkezdik magyarázni a semmit, amit meghallgatok szépen, majd közlöm hogy internet szolgáltatónál dolgozom, műszaki vonalon, és akkor már beismerik, nem én vagyok a hüle. -
Krike
aktív tag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Leginkább olybá tűnik, hogy az UPC - Magenta közti peer haldoklik, Datanet, és külföld felé viszonylag tiszta. Gondolom, megin ellazáskodott valamely rendszermérnök egy cisco bugot valamely oldalon.
Megnéztem, lehet hogy a T valamelyik szerverparkjával lehet esetleg para.
-
tomcsi23
veterán
Hali!
Másnál is problémás a szolgáltatás? Néhány oldal nem igazán/lassan jön be.

-
GML
őstag
esetleg érdekelne a router? vagy csak szimplán kíváncsi vagy? A héten lesz egy kis szabadidőm és újrahúzom a routert. azután küldök egy képet, ha megteszi. most a lenti sebességem van, tudom, hogy nem sok, de legalább van valami.. 1 hónap múlva lesz fp120, ha a csellónál jól kezelik a a telepítési hely adatbázisát, hogy mit hova lehet.

-
GML
őstag
Sikerült valamit hazavágnom a routeren, (próbáltam valahogy életrekelteni a web 'n walk-ot, hogy legyen netem) és semmi sem megy. olyan szinten, hogy az én W7-es laptopomon nem látszik a samba, illetve a többi gép, deaz én gépem látható és a többi is látja egymást..
szóval majd valamikor újrateszem előtte ADSL volt ott meg 5-600k.
De szerintem addig meg az lesz, hogy a wl500 elé bekerül egy gigabites switch, ezek után meg, ha kell valami "gyorsan" akkor direkt, különben meg wifi, de az sajna valamiért "csak" 18 Mbps :S a lanon illetve WAN on meg 60-80 Mbps.
-
Beri
addikt
Szerintem értelmesebb megoldás építeni egy alacsony fogyasztású kisgépet routernek, meg seedszervernek, aztán emelhet a júpíszí sávszélességet bátran, nem kell majd azon agyalnod, hogy kevés a wan to lan throughput

Egyébként mekkora sebességeket sikerült elérni a wl-500-ra telepített torrentklienssel?
Csabee: 1043ND-m van, ahogy kali írta.
-
czombacs
tag
Sziasztok!
Új problémát észleltem a UPC-nél! Amint elindítom a torrentkliensben valamelyik torrentet bont az internetkapcsolat
Ekkora csak modem áramtalanítás segít, viszont ha elindítok megint egy torrentet, akkor megint meghal az internet egyből (amennyiben nem indítok el, akkor megy rendesen)Eddig minden jól ment, még ma délelőtt is! Valaki találkozott már hasonló problémával?

-
GML
őstag
Tomato fw van rajta most, nagyon tutti
sokkal jobb, mint a gyári, s amkor még adsl volt sokkal gyorsabban szinkronizált. nem kellett annyit várni rá.
működik rendesen a dyndns, nem kell szerencsétlenkedni vele
igaz megszenvedtem vele... most egy 100G-s vinyó van rajta, meg egy nyomtató.
de hamarosan jön mellé még 1-2 vinyó....(kezeli az USBhubot)
szóval tuti
de mivel lassú a WAN oldala a FP 120-hoz ezért kell(ene) cserélnem. és a kérdés, hogy HTPC, valami zotec mini-itx-szel, vagy valami jobb/drágább router. torrenthez minden féle képen érdemesebb a HTPC. (a torrentnek kell a CPU. és nem mindegy, hogy 240 MHz, vagy 2 mag 1,6 GHz)
-
Csabee.
nagyúr
Ez már lassan warez témába megy át

-
emre33
addikt
Lehet, de nem emiatt
15 jobb mint a 10. UPC esetén meg pláne•1 – allows uTorrent to attempt outgoing TCP connections
•2 – allows uTorrent to attempt outgoing uTP connections
•4 – allows uTorrent to accept incoming TCP connections
•8 – allows uTorrent to accept incoming uTP connectionsSzerkesztés: Lehet igazad van, mert ezzel erölteted az uTP kapcsolatot, de ha csak olyan seeder van, akinek a kliense nem támogatja az uTP, akkor az életbe nem fog lejönni a cucc.
-
edk-
őstag
válasz
emre33
üzenetére
Nincs korlát beállítva; a kliens a legújabb 2.0 RC2.
Korábban 15-ös dispositionnel volt ilyen vagy még rosszabb és 10-re állítva megjavult. Erre egy lehetséges magyarázat, hogy az UPC dobozkája látta, hogy a TCP kapcsolatok milyen porton mennek és anak a portnak a forgalmát UDP esetén is lassította.
Most portot is változtattam, talán javult a dolog.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
emre33
üzenetére
Örülök hogy a Force pártján vagy de ez nem Star Wars..Azért jobb az Enabled a Forcenál, mert aki erőlteti a titkosítást, az nem tud kapcsolódni olyanhoz aki pl nem használ titkosítást, vagy nem "Forced"... De le volt már írva ebben a topikban 1x, vagy a bittorrentesben, de most nem találom.
Másrészt az élet más területén se megy ha erőlteted a dolgokat : P
-
tomcsi23
veterán
Úgy néz ki, megjavult a forgalom-mérő. Persze, a tavalyi évet már cseszhetik.

-
GML
őstag
Tud valaki olyan routert ajálnlani, ami bírja a FP120-at és felmegyrá a tomato fw? vagy valami hasonló van rajta?
-
edk-
őstag
A torrent-korlátozás nálam most elviselhetetlen.
Szerveren és itthon egyszerre töltök 3 torrentet. A szerveren több száz k-val jönnek, itthon mind 10 alatt :-(((
Beállításaim: titkosítás forced, titkosítatlant nem engedek be, bt.transp_disposition 10
Sajnos a tízdolláros szerverszolgáltató két hét múlva lehúzza a redőnyt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
DJackson
üzenetére
Az már régen volt, az előző évtized derekán

Amikor ilyen 60GB volt a forgalmi limit, akkor volt ez, meg még amikor 150 lett és ezután lett korlátlan a net. Akkorra még érvényes volt a hálózaton belüli korlátlanság, volt is emiatt Chello-s hub a DC-s hálókon, de most már ez nagyjából szertefoszlott...
Kinél hogy mér, én idén már töltöttem egy jó 20 gigát, mégis 0-n van a mérő. De elvileg mindent számol

-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Régen volt a chellonál a korlátlan netnél is 150GB-os havi limit ami után leveleztek hogy ne töltsetek .. érdeklődni szeretnék hogy most is megvan ez a limit? vagy változott? vagy törölték?
-
czombacs
tag
Nekem most két helyen lett bekötve 15, illetve 30Mbit. Előző Nyíregyházán, második Budapesten. Mindkét helyen megy maximumon stabilan a letöltés, uTorrent 2.0 mellett. Néha ugyan belassul valamiért, de ekkor egy port váltással meg lehet oldani a gondot. A stabil letöltés alatt értsd azt, hogy este 19.00 és másnap 14.00 között 250GB adatforgalom, amiből 240 letöltés volt, ami átszámítva jó 28,73 Mbit átlagosan

-
Chieftec
őstag
Csaoo
Adatforgalmat hogyan tudom megnezni ha szerzodesen nincs kitoltve a felh nev jelszo meg az email cim se??? Meg egyaltalan miert hagytak uresen??
-
czombacs
tag
Visszalapozol kicsit és láthatod a FP120-as eredményeket. Pl: ITT
Három havi átlag 300GB-ot nem haladhatja meg, forgalom.upc.hu-n láthatod hol jársz, de nem mér pontosan.
Szerk: Többen is azt mondják, hogy havi TB-okat szednek le és egyáltalán nem korlátozták még őket, szóval az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem veszik komolyan

-
GML
őstag
Üdv! Először is BUÉK mindenkinek.
másodjára pedig olyan kérdés van, hogy valószínűleg sajnos csellista leszek. és a kérdésem az, hogy van valami buktatója a fiber 120-nak? pingje, letöltések korlátozása, stabilitás. ilyenekre gondoltam így első körben illetve a 120/10 az mennyire 120/10? nekem a a mostani 25/5 kábel az jelenleg ennyi:
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Samsung Galaxy S26 Ultra - White - 512GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - 3 Év Jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i5-4590,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Eladó egy soundcore boom 2 se
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Local.: Budaörs.