- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
- Apple Watch
Hirdetés
-
Mobilarena
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
nah...1 bizta...eddig eljutottam...
hang előlapi csatin van....kép és hang tehát okés.Most a nagy HP hálós nyomtatóm(CLJ 4650) is elvileg okés(báár már nem akartam tesztet nyomni vele).
Észrevétel.....
A többkijelzős mód továbbra sem működik csak a klón van engedélyezve(a legnagyobb gondom talán ez még.Az előlapi hang nem akkora gond,tökmindegy hova dugom be ..mármint a PC-n)
A canonnal (MG5250)még nemtommm mit kezdek,az bizta,hogy a 12.04-en azt is el tudtam indítani.Node ez már az elkövetkezendő napok baja lesz
igaz mást nem is néztem még meg -
szeva000
addikt
terminálból okés is a telepítés...
most néztem...csak az a kérdés,hogy mit érdemes és kellene feltolni igazán.
Vagy egy régebbi verzióval jobban járnék igazából?
Most néztem a filmeket,azok sem mennek még csak a hang...bár ez tuti csak valami kodek baj.....de már attól félek,ha valamit felrakok elmegy az is
Legalább a telepítés nem gond már...Az SSD-t ma már kiiktattam csak a HDD-n játszadozom addig míg nem találok egy normális megoldást
...szegény ssd-t már sajnáltam
-
ViZion
félisten
A régi. Nem írt ilyesmit. Friss install, első dolgom a frissítés. Frissítés kezelője azt írta, h előbb azt kell frissíteni, mondtam OK. De a sáv nem kúszott arrébb... Sebaj.
Amúgy is KDEFedora bevált, de már nemigen találok hegeszteni valót rajta...
Szerk: nem mondtam le róla, csak most más gondom van...
-
ViZion
félisten
Főnök, én felraktam, de nem frissíti magát. Azt írta, h először az apt-ot, vagy mi is a csomagkezelő? Frissítené, hagytam. De semmi. Net van, de nem frissít. Utána restart és próbáltam a csomagkezelőből a frissítéseket, de mindnél várakozik volt...
NEM a Chakra hibája, sztem KDE és én taszítjuk egymást. Még KDE rendszerem nem volt olyan, h hibátlan lett volna akár csak 1 napig is... -
törölt tag
köszi!
majd ránézek szerintem. most a kubuntu megmakacsolta magát, és nem hajlandó frissíteni, hiába próbálom erőltetni, annyit dobál vissza, hogy nincs frissebb verzió :-/ hogy a fenébe ne lenne, hát tudom, hogy vanamúgy a half rolling az olyan, mint a szögletes kerék...?
-
törölt tag
avidemuxban volt ilyen ipod meg psp reset a videóknál, azért használtam, de manapság már tableten bármit lejátszok, oda nem is szoktam konvertálni, csak akkor, ha mondjuk valami elvetemült fájlformátumban jutok hozzá dolgokhoz, vagy esetleg feliratot akarok rátenni (mobilon még nem annyira jó az srt támogatás).
egyébként Chakra alatt csak KDE-s dolgok elérhetőek alapból, és a gtk+-os programokhoz kellenek ezek a bundle csomagok, vagy hogy van ez? nem egészen sikerült első olvasásra átérezni a bundle rendszer lényegét... vagy ezek csak ilyen telepítő csomagok, mint mondjuk a deb meg rpm?
-
törölt tag
még régebben avidemux-ot hazsnáltam, de annál sokszor előfordult, hogy a konvertált anyagnak nem volt jó a hangja, vagy valami egyéb hasonló gond. illetve sok olyan beállítás van, amiben el lehet veszni, ha nem ért a videókódoláshoz az ember. a handbrake nekem azért jön be, mert egyszerű, és könnyen lehet vele feliratot tenni videókra, meg audio gain-t beállítani.
megnézem majd az ffmpeg-et is, bár kicsit lusta vagyok parancssorból használniritkán kell, elfelejtem mindig a kapcsolókat...
-
Brutforsz
senior tag
Szerintem talán az lenne a legegyszerűbb, ha letöltenéd az archos csomagot (vagy a chakrás leírásban szereplő linket követve a nyelvi fájlt), kibontanád, és a nyelvi csomagot jelentő egyetlen állományt (langpack-hu@firefox.mozilla.org.xpi, ami egyébként valójában egy zip-fájl, de ez most nem érdekes), bemásolnád a usr/lib/firefox/extensions könyvtárba.
A Firefox újraindítását követően - ha nem lenne még magyar - a Kiegészítőkezelő > Nyelvek oldalon tudsz váltani.A hivatalos megoldást is megkerestem, de azt minden felhasználónál külön el kell játszani.
-
-
Sikerült eltávolítani a kérdéses fájlt! Azonban a frissítések elakadnak bizonyos függőségek ütközései miatt. Célszerűbb a konzolos telepítést választani,mert itt lehetőség adódik a telepítéskor fellépő problémák megoldására.Így már sikerült telepíteni a frissítéseket!
Gondoltam leírom ezt,hátha betéved valaki.
A segítséget pedig köszönöm!
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest