- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
domiromm
tag
Hello!
Van egy celeron 478 as proceszorom 1.7ghz.
Ennek ki lehet valahogyan nyitni a szorzóját mert az alaplap azt írja a szorzó mellé hogy lock. -
mario11
tag
válasz
Sk8erPeter #207 üzenetére
Szia
Cerkákkal lehet viszonylag bátran játszani,mert ha nem bírja újra indul,vagy meg áll.
Ilyenkor biosba alap állítás általában és menni szoktak.Bár az alaplap is sokat számít. -
jankoci85
csendes tag
sziasztok van egy P4VMM2 533 FSB alaplapom 686 AMI BIOS CD26 3123 VIA VT 8235 el van benne egy intel celeron 2000-es northwood cpu. Feljebb szeretném huzni a proci sebességét de a bios-ban nem tudok semmit se állítani a procinál mi lehet a probléma??? segítségetekket várom előre is köszi
-
Zaja2
senior tag
Üdv!
Megoszlanak-e a vélemények a CoD 4 terén ezzel a processzorral?
Mik szólnak mellette - és mik ellene?
-
dilajoska1
őstag
látom már nem nagyon írnak be ide de hátha valaki add választ nekem.adott egy asrock p4v88+ alaplap, northwood celeron 2 ghz proci, 3x256 mb ddr-400 + 1x512 mb ddr-400 ram.sikerült a procit felhúznom 2.6 ghz-ig de valamiért az usb bemenetek nem működtek normálisan mert ha pl egy pendrive-ra akartam másolni valami nagyobb fájlt akkor mindig megszakadt a kapcsolat és nem másolta rá.vissza vettem 2.4 ghz-re így már működik.szerintetek mit kéne állítanom hogy ne jelentkezzen ez a hiba és azért legalább 2.6 ghz-ig lehessen húzni a procit. szerintetek az az 1.57 v nem sok egy kicsit a cpu-nak?
-
Louro
őstag
Oh bár megint lennének olyan cerkák, mint amilyenek a tualatin magosak voltak
De szerettem, hogy az akkori (első) P4-es procikat probaaláztam teljesítményben
-
Adiking
tag
Sziasztok
Adott egy Intel Celeron 2,5Ghz Northwood, most 2,75Ghz-n fut (110x25, max.1,522V), így idle 26°C, prime95-el terhelve max 51°C. Szerintetek a 3Ghz-t vinné 60°C alatt? -
peti_s
addikt
Sztem 166-os FSB-vel még mennie kell.
Ennél kisebbel, 133-nál nagyobbal nyugodtan próbálkozhatsz, gépet e miatt nem kell újrarakni, semmi sem fog változni.
Viszont ha túl nagy értéket állítasz be, előfordulhat hogy nem indul a gép, és ki kell venned az alaplapi elemet. Ajánlom a tuning kezdőknek szájbarágósan topicot.
Jah, és természetesen XP legyen rajta.
-
mbencem
tag
hY!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy poros konfigom: ASUS P4P800S-X
Intel Celeron 2.26Ghz
1Gb DDR-400 RAM
X1650pro AGP DDR-3 256MbEzt a processzort meddig szabad húzni?Ugyanis ha jól tudom valami cpu frequency-t vagy ilyesmit kell állítani.Nálam ez alapból 133-n áll.100-400tól engedélyezett.És áramot adjak neki vagy valami?
A másik a VGA-t mivel és meddig lehetne húzni?És ha mindezekkel megvagyok előtte vagy utánna rakjam ujra a windowst?
Jah és melyik op.rendszert?
Win7; Vista SP1/2; XP Sp1/2/3
Leginkább játékra kellen de azért ne omoljon össze egy msn beszélgetés közben sem.Előre is köszönöm a segítségetek.PLS ne töröljétek a topicot hiszen ez minden egyben!^.^
-
peti_s
addikt
válasz
norbee2244 #220 üzenetére
A 266-t sem próbáltad ki?
-
-
peti_s
addikt
válasz
norbee2244 #215 üzenetére
Próbáld ki 333-as FSB-vel. Arról talán vissza tud osztani a lapod, feltéve ha bírja.
Szerk.: A 266 talán még jobb ötlet.
-
Asszem kifogtam 1 jóképességű kis Celeron 420-at, eddig 2700MHz-nél járok alapfeszen, Orthost fél óra után lelőttem stabil
Csak a memóimat féltem így is az 533-as Infineonok, 900MHz-en járnak
asszem ezeknek hamarabb végük lesz, mint a procinak, ha a végére értem majd jövök képekkel, ja és a legjobb Resident Evil 5 1280*1024-ben akadás mentesen hasít
-
Badman 4ever
őstag
válasz
norbee2244 #215 üzenetére
Lehet, hogy túl nagy a PCI/PCIE órajele, ha nincs fixálva, mert azok az "FSB"-hez mérten arányosan emelkednek és az eszközök egy idő után nem bírják a magas órajelet.
-
norbee2244
senior tag
Üdv
Esetleg erre valaki ? ide is kapcsolódik..
Gabor1092: lehet a lapod nem támogatja az fsb állítgatást
-
Gabor1092
tag
válasz
Badman 4ever #213 üzenetére
Belementem a BIOS-nak abba a menüpontjába, de nekem vmiért nem lehet rajta állítani.
Ez nem tudom miért lehet próbáltam mindenhogy de nem sikerült. -
Badman 4ever
őstag
válasz
Gabor1092 #212 üzenetére
Hát a SetFSB nem ismeri a lapkakészleted, szóval az felejtős. A BIOS-ban egy Advanced Chipset Features nevű menüt kellene találnod, ahol FSB vagy Front Side Bus nevű menüpontot kell állítani.
Jah és ha valakinek válaszolsz, akkor a hsz-nál a válasz gombot kell megnyomni.
Csak azért mondom, mert látom, hogy újonc vagy. -
Gabor1092
tag
Hali!
A BIOS-ban nem találtam meg hgy hol lehet rajta állítani, föltettem azt a setFSB-t de chipset error-t ír és nem tudom hogy mit kell kiválasztani benne.Ha kell hozzá egy Kobian P4X266a NDSUX nevezetű alaplapom van.
Előre is köszi és én mondtam h hülye vagyok ezekhez
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Gabor1092 #210 üzenetére
Hello!
Első körben próbáld meg a proci FSB-jét feltolni amíg lehet és ha nem bírja a tuningot egy idő után, akkor adj neki feszültséget. Ezt a BIOS-ból teheted meg vagy vannak rá programok, mint a SetFSB (csak ennél feszültséget nem tudsz állítani). Figyelj még arra, hogy ne melegedjen túl a rendszer, ha túl magas a hőmérséklet akkor vagy erősebb hűtő kell vagy nem tuningolod annyira a masinát. -
Gabor1092
tag
Hali!
Nekem van egy Intel Celeron 2 GHz-es processzorom 1792 MB RAM-mal és azt szeretném kérdezni,hogy meddig érdemes felhúzni és ezt hogyan kell megcsinálni?
Előre is köszi
-
Batta
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy egy 2,4GHZ-s celeron mennyire lehet állítani a hütés 3,06GHZ celeronról van? Asrock P4I45E alaplap 2x512mb 400mz ram ati radeon 9600xt 256mb VGA és a ramokat 200mhz-nek ismeri fel és a proci 40-45fok között mozog.Gyári bios. Egyszer 2,8GHZ-re állítottam de nem volt hang akkor 55-62 fokos volt.CPU FSB 100MHZ-n van ez nem tudom mit jelent.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #206 üzenetére
Kiderült, hogy 800 MHz-es procit járattam 533 MHz-en, jóval alacsonyabban az alapjáratnál
Na sebaj, legalább ez a része megoldódott, még ha nem is válaszolt itt senki.
A "Tuning kezdőknek, szájbarágósan" topicnak és az ott tevékenykedőknek hála legalább erre is rájöttem. Most alapjáratra állítottam, most következik a tuning. Remélhetőleg bírni fogja. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hello!
Mi a véleményetek, lehet egyáltalán húzni egy csotrogány
Intel Celeron II-es procit, ami most alapjáraton 533 MHz-zel "pörög"?
Itt láthatóak a CPU-Z eredményei a prociról.Megköszönném a segítséget!
-
mycso
veterán
válasz
Dzsiforsz #202 üzenetére
Hali, a procid nagyon gyenge ha meg is tudnád húzni akkor is elég "lassú" maradna.
A lapod sem a nagy tuningtudásáról híres...A 3 különböző ram szintén nem sok esélyt ad a tuningnak..
El is érkeztünk a VGA-hoz.
Ami szintén már nem egy mai darab, bár a 6600-os széria elég jól húzható mind memó mind gpu téren. (akár majdnem 6600gt szint <-- bár már ez sem egy sebességbajnok).A prostreet (legalábbis a demot látva) nem egy űber grafikájú játék, viszont fogja a gépet rendesen...
Szerintem ezzel a géppel alapon és tuningolva sincsen sok esély "normális" szaggatásmentes játékra.
-
Dzsiforsz
tag
Szasztok!
Segitséget kérnék, hogy hogyan és meddig lehet biztonságosan tuningolni a procimat, és hogy az mennyi teljesitmény növekedést hoz. Annyi kéne hogy NFS Pro Street ne szagasson 800,x600 on minden OFF beállitással, januárba új gépet veszek, ugyhgy csak egy kis ideig szeretném még használni ezt. Hátha még vmit ki lehet belőle hozni
Na hogy miböl is áll: Az adatokat CPU-Z böl néztem.
Abit SA7 (sis-645)
Celeron 2.2 Ghz 100x22
a memóriák: azthiszem max DDR 333Mhzet támogat, leirásbol ugy láttam:
Ezek vannak benne:
256 MB PC2700 (166Mhz)
266 MB PC3200 (200MHz)
512 MB PC3200 (200Mhz)
ésa videokari egy Inno 6600 (256mb)
Akkor várom a tippeket hgyo mit állitsak biszba meghogy a PC2700es memót dobjam-e ki? A lényeg hogy legyen gyorsabb a gép! Egy kicsit! -
rolko
őstag
válasz
Rabbitf_24 #198 üzenetére
Nem vagyok jós
de 60-70 fok lesz terhelve
-
rolko
őstag
válasz
Rabbitf_24 #196 üzenetére
emelkedhet 400Mhz fölé, de attól fögg hogy Te mennyire osztottad vissza a memókat, 60-70 fok talán
-
rolko
őstag
válasz
Rabbitf_24 #192 üzenetére
Igen fixedelni kell, húzásnál figyelembe kell venni a RAM, FSB, CPU feszültséget is, a memória időzítéseket, de azokhoz még ne nyúlj hozzá először ki kell tapasztalni alapfeszen meddig megy, pl. az FSB-t addig emeled amíg 3500Mhz nem lesz, feszt ne adj neki, amikor beléptél a windowsba akkor elindítasz egy 3DMarkot pl 2003, ha sikeresen lement akkor lehet nagyobb FSB-vel próbálkozni és ezt újra meg újra eljátszani, ha a Mark alatt újraindul akkor adj neki egy kicsi feszt és nyomd újra a tesztet
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fireball7400 #193 üzenetére
Ha tolom fel az fsb-t, akkor arra is figyelnem kell, hogy mivel a ramjaim
400asak, ezen nem nagyon kellene túlfutnom, habár most osztóval 370MHzen mennek.
Mit kell figyelembe venni, ha nekiállok húzni, esetleg tudnál rövid instrukciót adni,
hogy hogyan csináljam?
köszi -
fireball7400
tag
válasz
Rabbitf_24 #192 üzenetére
Igen egy bizonyos mérvű fsb emelés után a feszültséget is emelni kell,bár ezzel csak óvatosan.Azt látni fogod hogy mikor kell emelni a feszt a gép instabilitása folytán.Nálam 3.0ghz-es intel volt húzva 3.3-ra feszemelés nélkül stabilan.
-
Nagyi WRX
csendes tag
Hi!
Ugyan olyat még nem húztam de nekem egy D36-os megy 3420ghz-n a gyári 2.55 helyett egy antituningos asrock alaplapban
fesz emelés nélkül mert a lap nemtámogatja és fél éve ennyivel lép.
Van rajta egy zalman 8000 és kb 50-55 C között mozog ha játszok.
Szerintem egy 50mhz fsb emelést elbír abba a lapba. -
Rabbitf_24
addikt
Hello
Gondolom megkérdem a profiktól
Van egy Intel Celeron D350 3.2GHz @ 3.3GHz procim.
Alaplapom Abit IS7 E2, lefrissebb biossal.
Hogy tudnám húzni ezt a procit, és meddig?
A szorzót nem jeleníti meg a bios.
köszi, lehet hogy nem mindent fogalmaztam helyesen,
de procit még nem húztam....
jah, van rajt egy Zalman 7000B Cu LED hűtés.
40°C alapban, terhelve 53°Cig megy. -
perempe
veterán
Van egy via apollo pro chipsetes procomp bvc3a lapom. A celeron 9x66 helyett járatható-e 6x100-on? van-e 5letetek a tuningra?
-
törölt tag
Ezek a 2x fok sztem se tűnik reálisnak (pl 35-45 az már igen reális...)
''A biosban valós állapotban megy a proci (idle és terhelt között van valahol), viszont ha terhelve tényleg 70 fok lenne az már sok.''
Egyébként az a 70 fok lehetetlen sztem mert, mindig ennyit ír ki (ha terhelem, ha nem...)
ekkor dőlne a meleg (kb. 35-45 fok köre tippelem)
BIOSnak se hiszek akárhány hány MHz-n megy mindig 35-37 fok
?Ezek szerint teljesen bedöglöttek az alaplapi ''hőmérők''?
Egyébként ha tényleg 70 fok lenne akkor a lap automatikusan leállna sztem... -
-
törölt tag
válasz
greatchaos #184 üzenetére
Szia! A proci alapfeszen viszi a 3200-at ''atom'' stabilan (bármilyen jellegű hibát nem produkál) és a hőmérséklet az más: Everest szerint ha 2400MHz ha 3200MHz akkor is 70°C Bios szerint: ha 2400 ha 3200 akkor is 35°C de én megnéztem a bordázat legalját és 2400-nál éppen hogy langyos volt 3200-nál 2-4 °C fokkal lehet melegebb utána úgyis megvizsgáltam, hogy: betettem a bordázat legaljára egy kis fémlapot utána 2-3 óra izzasztás után kivettem és lemértem 20-25 °C 2400-on 3200-on: 23-30 °C
-
törölt tag
Hali!
Nekem is NW Celeronom (D1-es) van (2400MHz alapból)
Azt szeretném kérdezni hogy egy CoolerMaster Hyper48-as sztem erős hűtővel meddig bírja a 3200-at (Mert bírja azt tudom, de nem tudom meddig)? Alaplap: Asrock p4i65gv és 256 PQI PC3200 DDR SDRAM
Üdv -
-
Toekie
tag
válasz
Mz/ts250@300 #173 üzenetére
Hello!
A játék neve Live For Speed. Ez csak 130mega, de a procit nagyon eszi -
Mz/ts250@300
tag
Hali
Hát attol függ mivel játszol.
Mert a mai játékokhoz elég kevés ez a konfig,de a leggyengébb hardvered a proci ,hiába huzod az egekbe ,az L2 memoriád akor is csak 128kb marad.
Nekem is volt egy cel 2.2 esem alkalmatlan volt játékra,cseréltem egy CelD 2,66 ez érezhetöen jobb proci volt 3d alkalmazásokban de még mindig nem az igazi.
Szerintem vegyék bele egy 2,6 vagy 2,8 Pentium prockott 800fsb-set(Persze ha támogatja a chipset) -
Toekie
tag
Köszi, hogy szóltál
JA és ami még kimaradt. A húzás után nem változott semmi, maradt a szaggatás
Nem értem miért csinálja ezt. Segítsetek légyszi -
Toekie
tag
Sziasztok, még új vagyok itt, nem találtam ''problémák'' topikot, de mivel Celeronom van, és problémám is, írok ide
Gépem adatai:
- Asus P4S-X alaplap, SiS645 chipset
- ATI Radeon 9600Xt 128mb (Omega driver)
- 512mb RAM
- Intel Celeron 2.4Ghz
Na szóval... 2.4 Intel Celeronom van, és játék közben nagyon alacsony az FPSem, nagyon szaggat, és recseg a hang. A proci fel lett húzva 2.8-ig, de nem változott semmi.
Az FSB-m így 115 lett, és WinRaR benchmark eredménye 118 kbyte/sec lett. Tudom, hogy ezek nagyon gyenge eredmények, és szeretném megtudni mi lehet ennek az oka.
Húzás előtt az FSB 110 volt, a WinRar bench 98 kbyte/sec.
Chipset, alaplap, videokari driver friss. Vírus/spyware nincs.
Csináltam egy riportot Everestről, amit itt találtok meg, minden adattal.
[link]
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
JetiRulez #167 üzenetére
Jah értem, magyarán átrakja 133-ra az fsb-t.
Hát elméletileg ezt még bírnia kellene.
De megpróbálhatod a ''CPU external frequency'' -t emelni 5-10MHz-el aztán tesztelni, hogy stabil-e.
Esetleg ha már nem indul vagy instabil, akkor a ''vcore'' menün emelhetsz feszt a procinak, de csak nagyon keveset (+1 egységet) és folyamatosan figyeld a proci hőfokát.
Ja és nem lehet agp/pci frekit fixálni, így nem fogsz sokáig jutni a tuninggal, talán olyan 133FSB még elképzelhető.
Ja és még1, milyen ramjaid vannak????
333-400...??? -
mycso
veterán
válasz
JetiRulez #165 üzenetére
Leírnád pontosan ennek a menünek a nevét????
Nem a ''Performance mode''-ra gondolsz, mert más procituning lehetőség nemigen van a biosodban.
Felrobbanni egyébként nem fog a géped, ha feljebb állítod a procit --> max nem indul el, de ezért is kell lépésben emelni, nem egyből egy nagyobb értékre. -
JetiRulez
őstag
Helló!
Az én gépembe egy 2300MHz-es proci van és találtam a biosban olyat, hogy (nem tom má hogy van angolul) ''proci teljesítmény: itt lehet választani 2 érték közt (2300MHz és 3066MHz)''. Na szóval az a kérdésem, hogy ezt lehet-e piszkálni (nem szeretném felrobbantani a gépet)?
Kösz. -
bszl
csendes tag
Hellosztok
tuningolni akarom a gépemet(persze úgy,hogy ne menjen gallyra)
Konfig: Intel 915GEVLX alaplap
Kingmax 512MB DDR2 RAM
His X1300 256MB PCI Express
Intel Celeron 3.066GhzLG775/533/256/Tray
Foxconn GTLA-776 ATX 350W
Seagate 80GB SATA, 8M, 7200rpm
Pioneer DVR-111D 16x DVD-RW
+1 Floppy meghajtó
+1 Intel P4-S478 CPU venti
Csak azért írtam le a gép minden hardverét mert akkor így tudunk/tudnánk számolni egyszerűen. -
Kapros
csendes tag
Jól van srácok, már megoldottam a problémámat. Vissza kellett vennem a memória frekijéből, h húzhassam, most a 2,4-es 3,4-en megy stabilan! Tovább nem ment, mert nagyon melegedett és a gyári hűtés nem szerette.
-
Kapros
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy 2,4 es cerkám van Northwood, de eddig csak 2,8-ig tudtam húzni, ami nem nagy eredmény. Mondjuk nem a procival van gond, mert a gyári hűtővel és plusz fesszel terhelve 50fok a plafon. Azt viszont nem értem, h miért fagyok 2,8 fölött. Az alaplapom: ASUS P8S800D. Help plíz, határ a csillagos ég!
-
szlosi
tag
Megcsináltam amit mondtál, és 3.4 ig engedi de ezen teljessen jól műkszik egész nap ment ma!
A hőfok is csak 2 fokot emelkedett
Köszi! -
Swaen
csendes tag
Helló!
[link]
Itt lehet állítani, ez viszont egy p4p800 biosa, x nélkül, nem tudom mennyire hasonlít a tiédhez...Az viszont biztos, hogy valamilyen hasonló szövegkörnyezetben kell keresni(''AGP/PCI frequency” vagy ''AGP Ratio”), és be kell állítani ''Fixed''-re vagy ''66/33''-ra, éredemes átnézni az alaplap kézikönyvét...
-
Real O.G.
csendes tag
Cső!
Figyu lenne egy olyan kérdésem, hogy van-e olyan Intel Celeron processzor, ami
Socket 754-es???
Írjatok ide:
hiphopbandee@citromail.hu
Köszönettel: Real O.G. -
szlosi
tag
Tényleg és nem lessz baja a procinak ha 3.4 en megy? nem nagyon értek ezekhez sajna
A hütés az jó mert egy zalman s700 vagy mi van rajta. 37 fokon tartja és 45 ig megy csak fel hajtva....
-
szlosi
tag
Azt hól csináljam a biosban?
-
szlosi
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy 2.66os cerkámat 3.0 fölé húzom akkor elmegy a hang.
Ez mitől lehet pedig 3.4 re is engedi a biosban.... -
bosco89
tag
na szoval igértem eredményeket az uj cuccomrol![link]
abit ag8-v guru proci 2500 s775 64 bit gyári hütövel tessék! -
-=Lord Tom=-
senior tag
Ja, hogy ezért a celeron tuning topicban kérdezted
Nem tudja senki, mert van egy általános ameddig a legtöbb meny, aztán vannak kiemelkedő darabok, amik jól mennek, meg teljesen antituningok, is, meg azt se tudjuk, mien lapod van, de szvsz nem nagyon megy 1100-1200mhz-nél többet, mert a Coppermine magokat csak 1GHz ig adták ki, mint RECSKA kolléga említette az előbb...
[Szerkesztve] -
raci
csendes tag
amúgy ilyen proci van az alaplapban:
CPU típusa Intel Celeron, 1000 MHz (10 x 100)
CPU alias Celeron III, Coppermine Lite, Coppermine-128
CPU stepping cD0
Utasításkészlet x86, MMX, SSE
Eredeti órajel 1000 MHz
L1 kód gyorsítótár 16 KB
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 128 KB (On-Die, ATC, Full-Speed)
CPU gyártó
Cégnév Intel Corporation
sztetek ezt mennyire lehet ''tuningolni''? -
raci
csendes tag
köszi szépen a válaszokat
amúgy azért írtam iylen furcsán mert siettem nagyon
mégegyszer köszi
-
bosco89
tag
uj cuccom abit ag8 alaplap és ebbe jön a 2500 64bites 775 procikám celeron!kiváncsi vagyok mire lesz képes!ha minden igaz ma már eredményekkel is szolgálhatok!!!
-
AMD The Best
tag
nem semmi, széjjel lehet húzni a cerkákat
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Szia!
1. A mondatszerkesztés vhogy nem az igazi...
2. A Smiley-k sem nyerőek, főleg ebben a sorrendben
3. Ezt miért a Celeron Tuning topicban kérdezed meg?
4. Attól függ milyen alaplapba...
5. a Legerősebb pentium 3masok a Tualatin maggal gyártottak, asszem 1,4GHz volt a legerősebb (vagy 1,2GHz) Az biztos, hogy Tualatin Celeronokból volt 1,3GHz-s is -
Swaen
csendes tag
Hello!
Az enyém alapfeszen 3,6-on még stabil, 3,8-nál már kell neki egy kis plussz fesz, lehet meglenne a 4Ghz is de ha több feszt adok neki veszettül melegszik...
Persze minden processzor és alaplap egyedi, van ami feszemelés nélkül simán megy 4Ghz-en, van ami megáll 3,2Ghz-nél és nem megy tovább, szerencsére ez ritka... Szóval próba cseresznye
-
raci
csendes tag
szerintetek egy p3-as alaplapba mekkora a legnagyobb proci amit még elbír?
-
szlosi
tag
Ja tényleg és milyen progival lehet ezt csinálni? Nem húztam még semmit procit sem vgat sem
Most gondoltam elkezdem -
szlosi
tag
Sziasztok!
Egy celeron D 330 2.66GHZ procim van ezeket mennyire lehet húzni?
Egy nagy Zalman ALCU venti van rajt most átlagosan 36-45C ig megy a hőfok... -
bosco89
tag
énis levettem a gyári hütőmet és felraktam egy szar rézhütő és ezzel megy 4000mhz felé a 2,4 cel d![link]
-
karantÉN
aktív tag
áttörést értem el itthon
abit be7 es lappal a 2 es celeronomat 3.2 re tudtam kiszedni kb .
új lap : abit is7-e új eredmény 3508 ( 75% ) mhz !!!
ahogy nézem ez a legjobb celeron non-d léghűtéses tuning .
samsung memo-t használtam .
3600 mhz-n is bejön a cuccos a windowsig de csak az egeret látom és egy fekete képernyőt :\ de az egár mozog
a proci 70° ment .
itt a kép : [link]
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
#27070592 #127 üzenetére
Attól, hogy a biosod 3.2GHz-ig támoatja a procikat még felhúzhatod a benne lévő procit 4GHz-re is.
Ez csak annyit jelent, hogy ez a max legnagyobb órajelű proci, amit beletehetsz.
Azok a beállított tuninglehetőségek elég ratyik.
Inkább manuálisan tuningolj!!!!
PL. a ramod időzítésein simán szigoríthatnál.
Az, hogy az everest mit ír, /max 3600MHz/ nem kell figyelembe venni.
Nekem is van hasonló lapom /asus p4p800-e dx/ és ugyanilyen procim --> nálam 3.6GHz-et ment eddig max a gyári hűtőjével. -
törölt tag
Hello a tune-mastereknek.
ASUS P4P800 SE lapom van, rajta 2.6-os celeron, 512 mb ddr400 ram. Biost nemrég frissítettem az alaplapon, így már 3.2-ghz-esnél nagyobb procit is lehet rajta hajtani (vagy kisebbet felhúzni), eddig itt volt a korlát. A rendszer alapjáraton a következő :proci 26x100 mhz, ram 133(266) mhz. Ha belépek biosban az advanced oldalon az AI overlock tuner menübe, és 30%-kal (max-ra) húzom a rendszert, akkor Everest szerint proci 3380 mhz(26x130), ram 173(346) mhz lesz, 3-3-3-8 ram beállításokkal, így nagyon stabil a gép (jó hűtéssel).
A kérdésem a következő: van-e értelme manuálisan tovább húzni a gépet, vagy annyival többet már úgysem hozok ki belőle, hogy megérné kockáztatni? Everest szerint a proci max 3600 mhz-et bír. Eddigi hsz-ek alapján úgy látom, a legtöbben manuálisan bütykölik a rendszerüket, de Asus lapokon van egy ilyen ''egy-enteres-EZ- tune'' menü is. -
mycso
veterán
Na rakok már én is képet: [link]
-
bosco89
tag
válasz
Silencer83 #123 üzenetére
nekem alapfesz alatt megy 1v vel
-
Silencer83
addikt
[link]
2667 @ 4000
ratyi Asrock 777 Twins HDTV-ben -
bosco89
tag
nekem egy cel d320 2400mhz procim van,jo kis tuningosnak mondhato!linken láthato amint gyári hütésel állitom stabilan megy 3915mhz![link]
-
Blue@X
senior tag
Nekem viszont nem megy 3.4 felé(3.06) mert ha nagyobb az fsb akkor nem kapcsolbe s mikor bekapcsol alap.
Feszt nem tudok adni de azért jó lenne tovább húzni.
Nem tud valaki vmi ötletet adni? -
rolko
őstag
Nekem Celeron D 2,66@3,4Ghz és betonstabil! Tovább még nem néztem.
-
Csapi007
veterán
Hello
Tuningra (kb. 3.4-3.6 Ghz-ig) melyiket érdemes megvenni LGA775-ös foglalatba?
2.66, 2.8, 3.0? -
Noddy
senior tag
Hellosztok van egy 2.00GHz-s Northwood magos celeron procim egy Abit ic-7-es alaplapban, van mellé egy 400MHz-es samsung 512MB DDR memó. Most általában 48-52C van a hőmérséklet. A samsung memónál a 400 MHz az fsb-t jelenti vagy a Bus speedet? Mert a CPU-Z szerint most az fsb 100.2MHz A Bus speed 400MHz. Arra gondoltam hogy az fsb-t lehet ne növelni, de nem akarom tönkre tenni se a procit se a memót.
Előre is kösz az infót! -
...az adataidnál írd be konfigurációd, így könnyebb segíteni, mivel látjuk a pontos paramétereket...és nem kell visszaolvasni egy csomó hsz-t, hogy kiderüljön milyen cuccok vannak a gépedben...
Ha váltani akarsz és maradnál az agp-nél,akkor szvsz abit IS7 v az olcsóbb társa az IS7-E...
Ezeket tudnám ajánlani...Ha elb@szol valamit...akkor a bios visszalövi magát defaultra...nálam pl ez törént tegnap amikor felrántottam 4.2 ghz-re 1.450 volttal...na kiírta hogy bios cheksum error...aztán sípolt mint az állat...
Reset és ott volt a defaultra visszaállt proc...Semmi baja nem esett...
Ha van egy kis kp-d...talán érdemes lenne pcx-re beruházni...minden motyó jóval olcsóbb hozzá...kivétel az alaplap....(persze szigorúan ABIT)
De ez ügyben keresd itt a PH-n az aktuális fórumot, erről sajna nem tudok nyilatkozni, mivel nem rendelkezem pcx-szel...
És ahogy elnézem egyideig nem is fogok...annyira nem éri meg, hogy kidobjak egy csomó jó cuccot érte, és elköltsek plusszba kb 30000 kp-t a semmiért...Aztán gyorsulás meg nuku...
Persze mindez magánvélemény... -
kerki
csendes tag
válasz
moongoose #111 üzenetére
Az is elég, ha stabil minek tovább piszkálni,még mindig jobb mint az enyém. Én tutod közel 3.2G-n voltam,de vissza kellett vennem 3G-re. Az a pláne a teszteket rendesen futtattam semmi bajt nem talált. Pár nap után, csak ugy magátol gondolt eggyet és véletlen szerüen mindig újra indult. Most vissza raktam 3G-re és semmi ilyet nem csinál. Valoszinüleg a fesszel volt problémája,meg kéne tápot is cserélnem ,mert úgy emlékeztem 350-es van és kiderült hogy csak 300-as az pedig elég gyenge.Szerinted is ez lehet a probléma?Az a baj a fesszel nem merek játszani mert nem lehet finoman állitgatni. Ideje lenne lecserélnem az alplapot.
-
...alp feszzel 3.9 ghz amin stabilan fut..sajna a hűtőnek egyrészt a procit, másrészt a vga-ból távozó meleget is el kell nyelnie...mivel az passzív...kb 2*75 watt höteljesítményt...és akármilyen, gázall töltött hűtő is lehet, ekkora hőmennyiséget nehezen tud lehűteni..kellene egy 14 cm-es venti...
Így most kb alapon 47-51 fok,... terhelve meg meleg...nem tudom mennyire, majd mondom...a hőcsövek kézzel érintve, az emberi bőr hőmérséklete felett van, az biztos...
Tovább is menne a proc csak 4 ghz-nél már igényli a plusz feszt... és ha adok neki 1.425-öt akkor a Bios szerint 57-58 fok terheletlenül...
[link]
ez eddig amit kihoztam belőle...
[Szerkesztve] -
ricsi99
addikt
Egy kis cerka tuning
[link]
[Szerkesztve] -
kerki
csendes tag
válasz
moongoose #107 üzenetére
Hali! Hogy állsz a tuningal? Sikerült a 4G-vagy már túl is jutottál rajta. Gondolom akkora éredményt nem akarsz kihozni belöle mint azon a külföldi oldalon, ha nem csal az emlékezetem közel 6G.Meg persze az a kérdés hogy mennyi ideig bírja így. Egyébként mi a véleményed az új prociról,érdemes volt lecserélni? Mármint azon kívül hogy jobban lehet húzni. Mennyire érzékelhető a különbség?
-
...a 3 ik eredményem...
[link]
...lehet lesz még ma 4 ghz...? -
....na meglett a drágaszág...
most még alapon megy 48 C', de hamarosan megnézem mit tud... -
...nos utána néztem és a jelenleg legjobban húzható p4-es valamint p4(cerkák) az E0 steppesek...aztán rover-nek köszönhetően
, elmondtam a boltosnak, hogy milyen azonosítóval rendelkező 3.06-ost hozzon...ha nincs neki akkor 2.8-ast...ha az sincs E0 steppes, akkor meg hagyja a csudába...kersünk máshonnan...
...de remélem lesz -
...ezt érdemes megnézni...
[link]
Na ezt, szeretném én is.... -
..igen ott tartok 3100mhz...
A voltot nekem a lapom így adja meg...1.2-1-9 ig, azt hiszem... és 0.25 százados lépésekkel...jó sokat lehet vele tökölni az biztos...
...ha minden jól megy, akkor a hétvégén, egy d-s cerka ketyeg a gépemben...egy 2.8 v 3.06-os...E0 steppes...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest