- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
...az adataidnál írd be konfigurációd, így könnyebb segíteni, mivel látjuk a pontos paramétereket...és nem kell visszaolvasni egy csomó hsz-t, hogy kiderüljön milyen cuccok vannak a gépedben...
Ha váltani akarsz és maradnál az agp-nél,akkor szvsz abit IS7 v az olcsóbb társa az IS7-E...
Ezeket tudnám ajánlani...Ha elb@szol valamit...akkor a bios visszalövi magát defaultra...nálam pl ez törént tegnap amikor felrántottam 4.2 ghz-re 1.450 volttal...na kiírta hogy bios cheksum error...aztán sípolt mint az állat...
Reset és ott volt a defaultra visszaállt proc...Semmi baja nem esett...
Ha van egy kis kp-d...talán érdemes lenne pcx-re beruházni...minden motyó jóval olcsóbb hozzá...kivétel az alaplap....(persze szigorúan ABIT)
De ez ügyben keresd itt a PH-n az aktuális fórumot, erről sajna nem tudok nyilatkozni, mivel nem rendelkezem pcx-szel...
És ahogy elnézem egyideig nem is fogok...annyira nem éri meg, hogy kidobjak egy csomó jó cuccot érte, és elköltsek plusszba kb 30000 kp-t a semmiért...Aztán gyorsulás meg nuku...
Persze mindez magánvélemény... -
...alp feszzel 3.9 ghz amin stabilan fut..sajna a hűtőnek egyrészt a procit, másrészt a vga-ból távozó meleget is el kell nyelnie...mivel az passzív...kb 2*75 watt höteljesítményt...és akármilyen, gázall töltött hűtő is lehet, ekkora hőmennyiséget nehezen tud lehűteni..kellene egy 14 cm-es venti...
Így most kb alapon 47-51 fok,... terhelve meg meleg...nem tudom mennyire, majd mondom...a hőcsövek kézzel érintve, az emberi bőr hőmérséklete felett van, az biztos...
Tovább is menne a proc csak 4 ghz-nél már igényli a plusz feszt... és ha adok neki 1.425-öt akkor a Bios szerint 57-58 fok terheletlenül...
[link]
ez eddig amit kihoztam belőle...
[Szerkesztve] -
...nos utána néztem és a jelenleg legjobban húzható p4-es valamint p4(cerkák) az E0 steppesek...aztán rover-nek köszönhetően
, elmondtam a boltosnak, hogy milyen azonosítóval rendelkező 3.06-ost hozzon...ha nincs neki akkor 2.8-ast...ha az sincs E0 steppes, akkor meg hagyja a csudába...kersünk máshonnan...
...de remélem lesz -
..igen ott tartok 3100mhz...
A voltot nekem a lapom így adja meg...1.2-1-9 ig, azt hiszem... és 0.25 százados lépésekkel...jó sokat lehet vele tökölni az biztos...
...ha minden jól megy, akkor a hétvégén, egy d-s cerka ketyeg a gépemben...egy 2.8 v 3.06-os...E0 steppes...
[Szerkesztve] -
nekem 1 mhz-es fsb-t enged a lap...így szépen lassan tudom engedni...
tehát 0-x mhzig annyit írok be amennyit akarok....persze extrem értékeket nem fogad el gondolom...
Én egy 115 mhz-el kezdetem...aztán 2-3mhz-enként léptettttem feljebb 3.0 ghz-nél még nem kellett feszt emelni...efelett már fel kellett tenni majd 1 tized voltot...és 3.1-nél kifogyott a szusz...
Hiába szvsz fizikai korlát lehet...mert akárhogy emelem a feszt csak instabil lesz a rendszer...és csak 1.625 volton működik remekül....
Egyszer régen méregettem valami mbm5-ös progival, ám a gázos vapochill micro-nak nem okoz gondot alacsony hőfokon tartani a procit, még ha presc. cerka lenne benne, akkor sem.
Ráadásul a vga hűtőm passzív, így az ott termelt meleget a cpu hűtő szívja le, és fújja át magán, be a tápba onnan, meg hátra a szabadba...
Tehát a proc. hőfok, az így nem mérhető....ha tippelnem kellene akkor kb 43-52 fok körül van ezekkel a környezeti változókkal.
A te lapodban milyen fsb értékek vannak? -
...hello...nekem 2.5 cerkám van és ahogy látom a max amit ki tudok hozni belőle az 3.1 ghz 1.625 volton, a ramok 2.5.2.2 időzítéssel...
A procinál 124 mhz az fsb az agp/pci Fixed-re téve....
Szvsz a tiedből kb 3350-et is ki lehetne vasalni...ha...jó hűtőd van.....
Ez lényeges...
1.525 voltról emelhetsz 1.625-re,de mégegyszer mondom jó hűtővel....70c a határ...
Úgy próbáld,hogy először csak az fsb-t emeled...mondjuk tedd fel 110-re aztán ha jó 120-ra...innen már óvatosan 2 mhz-ként....ha nem stabil a rendszer...emlj feszt...aztán teszt...ha jó, megint fsb,megint teszt stb...
Egy idő után hiába emelsz feszt a rendszer továbbra is instabil lesz...na ekkor azzal a fesszel/fsb-vel üzemeltesd amivel még stabil...azonban az 1.7-et ne lépd túl....
sok sikert/szerencsét....a felelősség persze a tiéd....mindenki a sajátját ahogy a mondás tartja...
ha nem mered, akkor inkább hagyd....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest