- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
Közben nem találom a hsz-em ezzel a szettel, amit építek, lehet valahova máshova írtam és már törölték is
.
Szóval a napokban volt egy kis kavarodás, mert az elején egy fő alkatrész hiányzik
.
Temus rendelés de ott csak olyan opció van, hogy visszaküldés. Nem akartam visszaküldeni, csak a hiányt pótolni. FB-n tudtam a írni a temunak, mert a chat robottal is a visszaküldéshez jutottam el...
FB is ide tereltek...Nem adtam fel, Utána néztem, hogy legóból a BL-ről beszerezhető-e.
Persze ott lógott a levegőben, hogy ok, rászánom azt a 2-3 rugót, de mi van, ha utána is lesz hiány?!
Ilyenkor már bizalmatlanabb az ember....Végső 5let, hogy kikerestem legóban mi ennek az alkatrésznek a száma és Brickset-en rákerestem mibe épül be.
Feketében több találat volt.
Köztük az egyik szett meg is van szerencsére. Abból kíműtöttem és folytatom az építést.
A legós beam-nek egyébként sima az oldala (a 7 lyukas) ennek meg ilyen betétezett. Méretre a lyukak stimmelnek szerencsére.Azóta haladok és- kop kop - nincs hiány.
Majd még jelentkezem építési élménnyel...mert van...
Nem tudom ki követte el ezt a szettet. Dobozon K-box szerepel, meg az építési útmutatón is....
Nem néztem utána. -
draco31
veterán
Nekem az első Technic élményem a 42096-os szett volt, ott pl nincs zacsi számozás. Nem tudom egyébként ott mi történt.
Szóval volt is fejvakarás, hogy akkor ezt hogy is kellene csinálni.
Másnap raktam össze a 42127-est, hát fele annyi időbe került, csak a keresgélés hiánya miatt.Lassan beszerzek már én is egy Cobi szettet, úgy látom nem akar mostanában CADA SC méretű szett kijönni.
-
RapaNui1
aktív tag
Én már most imádom a cobi 2. világháborús szettjeit. Jó lenne idővel összedobni egy partraszállás diorámát. Imádnám, de még cobiból is rengeteg készletre és pénzre lenne szükség hozzá, na meg meglátom, hogy milyen lesz az első ilyen szettem. Az első benyomás nagyon sokat számít, ha az jó lesz akkor jöhet szép lassan a többi, sőt még arra is hajlandó lennék, hogy szinte a teljes lego gyűjteményem beáldozzam a cél érdekében. Majd meglátjuk.
-
RapaNui1
aktív tag
Na elérkezett az idő, hogy megnézzem ezt a topikot is. Engem CADA legok közül a II. világháborús szettek fognak meg. Még egyetlen darab sincs belőle de nagyon szemezgetek vele. Kezd kicsit elegem lenni a legóból meg abból hogy csak virág lehet, lufi, meg épületek, de semmi egyéb. Ráadásul az árak is elszálltak de piszkosul.
-
Neurotoxin
őstag
A történethez hozzátartozik, hogy május 29. +/- 45 napra írták a raktárba érkezését, mikor július 10.-én megrendeltem. Az ilyen “pre-sale” mindig lutri, de én is csak azért vállaltam be, mert már gyártásban lehetett a szett és akkor még szó se volt a leállásról. A KO szettek pedig idővel úgyis visszatérnek. Redditen egyesek azon szórakoznak, hogy előbbi szetteket melyik Ali-s eladótól tudják a legolcsóbban beszerezni..
-
Corleone33
senior tag
-
sb
veterán
Igen, írtam is, hogy ez nem egy szimmetrikus és igazságos összehasonlítás.
Nyilván vannak olyanok is akik meg a "nem megfogható" utazási élményekre tekintenek úgy, hogy kidobott pénz... pedig nyilván bőven nem az, csak más a hozzáadott értéke.Erősen torz nézőpont a műanyagra is így nézni, de ez a torzítás szerintem sajnos benne van akaratlanul a jellegénél fogva. Ha egy szép autóban áll ott kevésbé kérdés az értéke bárki számára, ahogy a nyaralásokat sem látod egyben és nem is számolja így senki.
Míg a szobányi műanyag játékról kevésbé csodálkozom (vagy ítélem el fordítva nézve) ha ez jut eszébe valakinek aki ránéz laikusként.szerk: Nézőként könnyű lelkesnek lenni. Meg hát értő szemeket engedsz be biztos a gyűjteményhez.
@Djuree
Élmény és még több élmény mellé még oda lehet rakni gyerekeknél a készségfejlesztést is. Bőven 1-2-300k-s nagyságrend áll nálunk csak Technicben, motorokkal, hub-okkal, stb... a gyerek pedig 5 évesen olyan mechanikát rakott össze meg azóta úgy programozza ami valószínűleg a legolcsóbb és legjobb befektetés lett volna akkor is ha 10x annyiba kerül. -
Neurotoxin
őstag
Ha hiányzó elem van, meg kell írni nekik, jó eséllyel megküldik. Pl. Mould King-ék útmutatója úgy kezdődik, hogy QR kód&leírás van hiányzó elemek jelzésére, mint Legóéknál. A kapcsolódások minősége OK. Az Ebay-es hivatalos(?) eladó is írta nekem PM-ben, hogy nyugodtan írjak neki is, ha valami hiányozna. Cada(fi)
-éknál nem tudom, hogy hogyan működik, de gondolom ők is hasonlóan odafigyelnek erre.
-
Neurotoxin
őstag
Egyébként tényleg
Egyre jobban érződik rajta, hogy MOC, néhány megoldás értelmetlen pl: 1-2 helyen sima felületű (studs mentes) elemekre épít hagyományos system elemeket. Az "eper" rétegek építése egy rémálom, de a legviccesebb, hogy eddig néhány studos elemekből kellett összehozni, de mostmár jönnek az egyre nagyobb táblák is
De nagyon masszív építési élmény!
@sb: Kezdek tartani tőle, hogy ha valóban P1 lesz, mivel fog előrukkolni a Lego..
-
Djuree
félisten
ja úgy néz ki lepin, nem is tudtam hogy megszűnt, bár amekkora szar volt nem is bánom.
bár amelyik márka egy az egyben legot másol azt nem tartom túl etikusnak. valszeg azokat le is kapcsolják előbb utóbb.
amiket én jó minőségnek tartok egyik se másolja a legot, mind mocokat árul... -
Neurotoxin
őstag
Nekem ezt is megfogta a vírusirtó. A Lepin mostmár csak simán King név alatt folytatja tovább...
Megkerestem, hogy mire gondolsz. Youmko márkanév alatt alakult egy újabb "márka", fene se tudja, hogy mikortól datálják őket, de ők is gyakorlatilag 1:1-ben gyártják a Lego másolatokat, arcpirítóan alacsony árakon. Kb egy hete dobta fel nekem is Reddit, nem is mertem elsőre itt megosztani..
-
Neurotoxin
őstag
-
Neurotoxin
őstag
Már régen megoldhatták volna ők is, hogy egy jó minőségű, kemény, barna kartondobozra ráhúznak egy színes “O” gyűrűt.
A doboz hely kihasználtsága bámulatos (ellenben a Lego dobozok 80%-os töltöttségével), konkrétan miután leellenőriztem és visszapakoltam ellenkező sorrendbe a zacskókat, kimaradt 6 kisebb, amiket nem tudtam visszaszuszakolni. Szinte biztosan 2x ilyen széles dobozt kaptam volna Legóéktól az elemszámot (5162 db) ismerve.@draco31: A fenti esetemben az eredeti színes kartondoboz +6.000.- ; a nyomtatott összerakási (egyelőre még mindig jobban szeretem, hogy fizikailag tudom lapozni) +3.000.- Forintot jelentett.
-
draco31
veterán
Én majd akkor hiszem, hogy környezetvédelem felé mennek, ha sima barna kartondobozuk lesz, és csak az elején színes nyomtatott kép.
Vagy ahogy írod, sima karton, és ráhúzva nyomtatott színes.A CADA szetteknél pl 400-500Ft-ot spóroltam azzal, hogy nem kértem dobozt. Darabonként. Van kb. 20db SP szettem, meg 5db Technic. Utóbbiak doboza van csak meg, mert viszonylag jól néz ki a szekrény tetején.
Jó persze a boltok polcára nem lehet úgy odarakni, de netes rendelésnél szerintem jó opció lehetne.Ez a mostani papirzacskó nylonnal bélelve kb semmi értelme szerintem. Sőt ahogy nézegettem, nem is lehet úgy összenyomni, mint a régi zacsikat, ergó majd ha jön egy nagy szett, jóval nagyobb dobozba kell rakni, hogy elférjen.
-
Neurotoxin
őstag
Egyelőre nem álltam neki az építésnek, remélem, hogy minden meglesz. Az Ebayen már leveleztem az eladóval, ha esetleg hiányzó elem lenne, kérte, hogy karikázzam be és küldik. Darabszámát tekintve és Lego mércével mérten, nagyon jó áron sikerült hozzájutnom, bevállaltam, kár, hogy a doboz sérült, de fel voltam rá készülve, sajnos MO-ról is jönnek nyomott dobozok, ez van.Olyan szettet kerestem, amit az eredeti kartondobozában küldenek, mert a doboz nélküli változatnál tényleg csak bele vannak hányva a zacskók a legolcsóbb karton csomagoló dobozba…
Megtaláltam Ali-n is, ott olvastam olyan hozzászólást, hogy a sima kartondoboz valakinek elázva, az oldalán egy nagy szakadással érkezett meg, de ennek ellenére egy zacsi sem hiányzott emberünknek. 3 változatban (külön ársávban) lehet rendelni ezeket a fajta készleteket:
1.Sima kartondoboz+PDF összeszerelési
2.Sima kartondoboz+nyomtatott összeszerelés
3.Eredeti doboza+nyomtatott összeszerelési
Kínából egyenesen mondjuk nem mertem volna ekkora készletet berendelni. -
draco31
veterán
Talán jövő héten megjön az én példányom is, ott lehet összehasonlítani majd sorja ügyben,
Egyébként így elnézve azt a közeli képet, amit én vettem két Cada szett, látszik, hogy ez a Jimny pár évvel idősebb szett. Zöld pötyiken pl. nem nagyon van cada felirat.
A Land Roverhez képest van egyébként nagy különbség?
Nézegettem most azokat, és csak most tűnt fel, hogy nincs pötyi kívül, teljesen fedett minden.
El is kezdtem gyorsan nézegetni az SP szettjeimet, 19db kocsim van. És egyedül a régi Mustang a zöld amin nincs pötyi. Legtöbbnél a szélvédő tetején van csak, de ott van.
Ezen most így meglepődtem. -
SNor
tag
Igen, nem bosszankodunk, meg kénytelenek vagyunk összerakni. Zacskóban béna dolog tárolni. De ami gyári dobozban jött, na ott a doboz nem lego színt. Majd befotózom, mert lenyúlta a gyerek.
Közben összeraktam. Vegyes érzéseim vannak. Matricákat még nem ragasztottam fel, ahhoz nem volt lelkierőm -
Neurotoxin
őstag
Javaslataim:
1.Lepin/King: 1:1 Lego másolatokat ne (pl: 1:8 Supercar + F1; 1:10; 1:12; Speedchampions autók, SW, Gyűrük Ura, Icons, Expert, Architecture, Art, Space, City stb elmúlt évek szettei, amivel eleve tele van most is a Jófogás.hu, Marketplace). Nevük alatt kiadott MOC-ok, saját szettjeik jöhetnek.
2.CADA szettek
3.Mould King, MOC factory, stb legit gyártók MOC és egyéb nem Lego másolat szettjei.
4. Egyéb gyártók szettjei, amik nem 1:1 Original Lego szett másolatok.
5. Eredeti Lego másolat, de már kifutott szettről - ez nekem még mindig kicsit ingoványos talaj, de ha senki sem anyázik érte, maradjon.
6. Mindenféle apró/hirdetés tiltása a topikon belül.
@sb:Megengedőség: Rendben, de ha kérhetem, akkor se legyen olyan szett bemutatva, ami egyértelműen Lego lopás. Előbb-utóbb úgyis garantáltan s***be rúgják a topik user-jeit érte, nem hiányozna senkinek, hogy valaki rászálljon a témára.
@draco31:"Csak az ne legyen, hogy megvesz valaki egy ilyet, vagy már vett, bemutatja, hogy milyen, és neki van esve, hogy de ez "lopott", meg ilyenek." Pont a megbélyegzés elkerülése végett írtam fent is.
-
draco31
veterán
Nekem igazán nagy bajom a másolattal sincs, bár korábban írtam, hogy azokat lehet nem kellene.
De ha a fórum szabályzatával nem ütközik, tőlem mehet.
Csak az ne legyen, hogy megvesz valaki egy ilyet, vagy már vett, bemutatja, hogy milyen, és neki van esve, hogy de ez "lopott", meg ilyenek.
Bár pl itt van ez, na most erre mit lehet mondani? Ugyan az, csak nem az a minőség. Még a képek is ahogy nézem az eredetiek.
Ennél pl. ez férne nekem bele a keretembe, az eredeti drága számomra, de ötletem sincs milyen lehet minőségben. Így inkább hagyom is, és maradok a kis SP szettek méretnél. Na meg hely ügyileg is jobb az.
Egyébként az is simán lehet, hogy apának meg vannak a nagy Technic kocsik, a gyerek meg azért sír, mert azzal játszana. Én pl. akkor inkább megrendelem így jóval olcsóbban, ha tudni lehet, hogy elfogadható minőség, és úgymond nem kár érte.Szóval szerintem mehessen az 1-1 másolat is. Anyagi kárunk úgymond nincs belőle, max megtudjuk azok milyen minőségek. Aztán úgy is mindenki eldönti, hogy melyiket választja.
Ez pl. itt már van annyi változtatás benne, hogy ne lehessen 1-1-ben másolatnak mondani. Tesómnak pl. meg van az eredeti orchidea, lehet idén megkapja mellé a sárga virágos változatot.
Most névnapra pl. ezekből kap pár darabot, amiknek fekete a háttere.MOC téma.
pl. megveszem kompletten a szettet, még mindig ott a lehetőség, hogy ha nagyon tetszik, stb, megvegyem az eredeti összerakásit is, és akkor támogatom így utólag az eredeti alkotót. -
sb
veterán
Simán vannak.
Jófogáson van aki tucatjával árulja, ill. "beszerzős", tehát meg sem vette előre.
Gondolom az az "üzleti modell", hogy van aki nem ismeri, nem akar vacakolni kínai forrásokkal. (Mondjuk amit jófogáson veszel meg és ugyanúgy várni kell rá azt már nem értem...)BL válogatás: én próbálkoztam vele, volt is amit összeválogattam (aztán nem rendeltem meg
), ill. néha most is nekifutok... van 1-2 támogató program, de abszolút béna az egész, vért lehet izzadni vele sajnos. Pedig lenne pár készlet ami megérős lehet. Mondjuk a többség még így sem...
A régiek, speciálisabbak meg esélytelenek, azok max egyben(hiányosan) horror áron vannak meg.
Én speciel klasszik kalózhajókra kíváncsi lennék. Aranyáron esélytelen összeszedni egy 30 évvel ezelőttit, itt pl. érdekelne "utángyártott" megoldás minősége.
Apropó, ha már minőség... attól is igencsak fáznék egy horror áron talán megvásárolható 30 éves eredeti Lego szettnél, hogy vajon mikor esik/reped/törik szét... ami addig nem. -
sb
veterán
Jaja.
Én csak próbáltam továbbfejteni miért nehéz/nem reális elvárás vevői oldalról moralizálni. Amit szvsz te is írtál, pl.a moc vásárlásokkal, BL keresésekkel kapcsolatban.
És akkor ezen felül jön még, hogy ha vevőként nem megoldható, akkor egy fórumon - csak posztolva a cuccokról - főleg nehézkes elvárni, hogy így szűrve legyen a tartalom.
Egyedüli lehetőség a téli szettek, de azokból szerencsére kapható olyan, ami nem Lego másolat és egész jók és árban is szimpatikusak.
Most, hogy írtad, téliből olyanba is belefutottam, ami moc, de nincs public építésije (gondolom mert Ideasba is neveztek vele párszor)... másolat van csak ami elérhető. Persze így is van legal megoldás: nem lesz ilyen készlete senkinek.
(nekem sincs)
-
sb
veterán
Macerás kérdés több szempontból is. Ránézésre az alternatív gyártó oldaláról mind szimpla lopás.
Viszont egyrészt a jogi oldal is kérdéses szerintem több szinten:
- Gyártók esetén eleve évek óta megy a vita, hogy mit jogos levédeni és mit nem. Lásd lekerekített mobil széle és hasonlók. Ami aztán egyértelműen a vevő rovására megy, mert nem egy konkrét innováció van levédve hanem vmi általános dolog.
- És maga a szabadalmi rész is széttagolt. Valamelyik Racingbrick videóban fejtegette Balázs, hogy elemtípusonként is járnak le szabadalmak. Ebből ered, hogy vannak tök egyforma "lemásolt" elemek, mert azokat már semmi nem védi és van amiből mást készítenek. Gyanítom a minifigek is ezért mások/hiányoznak a gyártók promóképeiről...
Ezt vevőként találd el hány 100%-ban legális.
(Mi vettünk pl. Hubelino márkájú, Duplo kompatibilis cuccokat marbe-runhoz gyerekeknek. Keresgéltem de semmit nem találtam róla. Viszont német gyártó, bolttal, több helyen árulják, Amazonon is, teljesen legalnak néz ki, gyanítom az is. És amúgy hiánypótló is szvsz, legalábbis nem láttam még gyereket aki ilyenre ne mozdulna rá.)
- És itt elérkeztünk a harmadik érdekes részhez: védett/másolt cucc, de vagy nem létezik (a Lego nem gyárt olyat) vagy gyártott, de 30 évvel ezelőtt. Gyk. nem tudja a vevő máshogy megvenni, csak másolatban. Legob***ként sem ismerem az utóbbi 30-40 év termését, simán belefutottam képen tetszetős szettbe amiről nem tudtam, hogy másolt. (Jogilag mondjuk ez nem véd, de reálisan nézve kevéssé megoldható... és akkor egy Lego szett még jó helyzetben van, egy töltőtollról/táskáról, akármiről még kevésbé mondod meg, hogy hasonlít-e egy 20 éves valamihez.(- Negyedik pont meg lehetne amikor tud róla a vevő de más formában egyébként nem venné meg. Ez lehet tipikusan MOC. Még a hardcore rajongók is vért izzadnak sztem egy MOC-hoz való elem összeszedésben, ahogy írod. Persze ettől nem kéne kivenni a készítő zsebéből a pénzt... de ezt sem vevői oldalon lehetne kezelni.
Abba már tényleg ne menjünk bele, hogy mi van ha a MOC készítő is plagizál. Kevéssé tudom elképzelni, hogy pl. egy MOC-olt 1:8-1:10 Technic járgányban a váltó/hajtáslánc nem fog nagyon hasonlítani egy eredeti készletben meglévőhöz.
A két készletből "duplázott/tükrözött" MOC épületeknél sem érzem a csít, hogy annyira sok az alkotó érdeme lenne... Persze ilyet meg akkor nem vennék meg inkább, de ez más kérdés...)Az eredeti kérdésre érdemben: Ha másolatok nem lesznek szerintem sok átlaguser kiesik a topicból és minőségi beszámolókban is sok minden ki fog maradni. De csak tipp.
-
draco31
veterán
Igen, ott általában a kocsi orra és háta egyben öntött elem, pl. mint ennél a Skodánál. Hogy megéri-e vagy sem nekik, ők tudják. Viszont tagadhatatlan, hogy valósághűbb, mint ha 30db-ból lenne megpróbálva összerakva.
Ha lenne 2106-os Lada is nekik, már vettem volna egyet, csak mert olyanunk is van. Így viszont nincs vele gyakorlati tapasztalat, más szoci szekerünk nem volt.
De van nekik egyébként nagy szett is. Ez kb a Creatoros nagyobb system alkatrészes LEGO kocsik méret ahogy nézem. De itt azért messziről látszik, hogy más minőség.Sok cuccuk van, harci járművek főként, pont ami nincs pl LEGO-ban. És itthon is sok webáruházban kapni.
-
draco31
veterán
A két szettem vettem 8k-ért, vagyis 8-9 között egyben, elkaptam valami akciót. Így meg szerintem megérős volt. Meg is van, ettől vettem, most picit drágábbnak írja őket.
Tervezem beszerezni az SP F1 Mclarent, akkor majd lehet egymás mellé rakni, hogy miben más, jobb-roszabb egyik másik.
Jelenleg most még talán egy szettet veszek majd meg, van nekik Suzuki Jimny, az meg 4k alatt mozog most, az 6 pötyi szélesség. Más régebbi szettjeik nem néznek ki olyan jónak, azokat hagyom.
Igen, volt is az egyik SP szett, ahol egy festett alkatrészre kellett még pluszban matricázni, ott néztem is, hogy ez most minek.Amire egyébként még kíváncsi vagyok, az a Cobi. Ott is sok modern és régi autó van, szintén liszenszeltek, vagyis gondolom.
Amit még megláttam, az ez a Lancia, de ez ismeretlen gyártó, így az kimarad.
sb
Igen, a firugák térnek el nagyon. Cobi úgymond "pózolhatóbb", de méretügyileg ugyan az a kettő. Egyszerűen ez a két kocsi nem akkora méretben épült, hogy beférjen a figura. Mazdába pl. be tud ülni, meg az F1-be is a LEGO figura, de nagyon kilóg.
Majd lövök olyan képet. -
sb
veterán
Tök érdekes, hogy hogy látjuk. Elolvasva a listát én azt hoztam ki, hogy ezek kb. a Legónál is megvannak és nem igazán más összességében a minőség.
(Igazából aztán te is írod, hogy műanyag, plexi, karc, matrica... előfordul bárhol...)Ami valós különbség lehet, pl. a figura a leírás alapján - meg amit látok néha ali-s képeken. Ezt már mérlegelni kell, szerintem van ahol számít, van ahol nem. SC-nél pl. nekem tök mindegy, az autó a lényeg. Ha nem adnak hozzá az is oké. Ha adnak és sokkal jobb a minősége, nekem pl. a desing sem jön be ha nem 100% Lego forma, hanem eltér. (Pedig a licensz miatt ezek az elsők ahogy látom amiből más formát illene gyártani...) Nekem a többi gagyi, a Lego figurára áll rá a szemem.
Egy olyan készletnél ahol egyedi figurák vannak, pl. egy Home Alone, ott már számítana a figura is...A 8k/verda nyilván nem megérős mert ennél olcsóbb a Lego.
A 4k-s ár már szerintem bőven elfér.
Nálam a már korábban említett 2 próbakészleten (Bookshop, Creator Mustang) felül csak pár Technic alkatrész van, még abból az időből amikor azokat vagy nem lehetett kapni sehol, vagy aranyárban. Pneumatika, nagyobb elemek... (azóta van belőle eredeti is).
Ritkán nézek rá más márkára, de azt látom, hogy itt is erősen bejátszhatott az infláció/egyebek, mert nagyon mozogtak az árak. Amikor én vettem akkor kb. 30-50%-os árat jelentett az eredetihez képest és minőségben nem, vagy alig volt eltérés. Azóta már láttam olyat, készletben és alkatrészben is amikor 10-20%-kal olcsóbb egy akciós Lego árnál, alkatrész esetleg drágább is konkrétan. Majd jött a Lego áremelés és most megint van talán érdemi árkülönbség, de változó, alkatrészben nem olyan jó a helyzet.Így erősen mérlegelendő mi éri meg. Az biztos amit írsz: ha valami más forrásból már nem elérhető és/vagy aranyáron adják mert kifutott.
A másik a mennyiségi kérdés. Amikor szétnézek és van még 8-10 modular ami tetszene, ott már nem kell kifutott árakon sem számolni, hogy agyvérzést kapj. Webshop legjobb árakon összeadva is húzós. -
draco31
veterán
Nagy szetteket én sem, csak ezek a kicsik.
Illeszkedési gondokat nem látok, egy elem van mindössze ami nem tapad úgy ahogy kellene.
Matricázás az nagyon más filozófia, nem tudom nézted-e a képeket amit linkeltem. A furább alakok, és helyek mellett itt teljesen fedi az adott elemet a matrica, szóval pontosan kell rakni. Az Alfán pl a gumira is ragasztani kellett a Pirelli feliratot, de az szerintem nem fog sokáig ott maradni, mivel ugyan úgy benne vannak gyártási feliratok, mint a LEGO esetén, így nem fekszik fel jól a matrica.
Mazda esetén pozitívum volt, hogy a szélvédő külön zacsiban, de azt is matricázni kellett, bár megoldották két darabból.
Minifigura nem fér be a kocsikba.
A figura azon kicsit érezni, hogy nem az a minőség. Viszont elég jó a nyomtatása, és a feje és kézfeje gömbcsuklós, ezért mozgathatóak.Sérülés, öntési hibát mondanék, szintén fotóztam.
Illetve az Alfánál túl kemény anyagból van a glória, így ha fel is rakom, leugrik.
Szintén ennél volt az a két öntött alkatrész, amit úgy kell kitörni pár részt belőle, mint a makettezésnél. Az fura volt, mivel kisebb elemek is voltak a zacskókban. Ott mag maradt egyébként 8db alkatrész pluszban, egyébként nincs plusz alkatrész.A pici táblák meg aranyosak melléjük.
Azok nyomtatva vannak.
Az útmutató picit zsúfoltabb, mint a LEGO esetén, de követhető, és jól mutatja mi változott. Ha nagyobb méretű elem jön, írja kis számmal, hogy mennyi pötyis, vagy mekkora méretű, ilyesmi.
Dobozról nem tudok nyilatkozni, anélkül rendeltem, mert így 500Ft lejött darabonként.
Minőségérzet, Mazdánál a gumikon érződik, hogy nem olyan, egyébként masszív, fogásra mint a Lambo amivel fotóztam.
Alfa gumija már jobb. Itt sem nagyon érzek minőségi eltérést, csak a glória része, meg a figura.Hirtelen ennyi jut eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest