- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Kár lenne kihagyni. Ez tényleg nem mélyvíz, egy next-next-finish 2 perces mutatvány. Egy 20mp-es videó és 5 pontos leírás van róla, nem több: nyomd meg, tartsd nyomva, villog, install gomb, engedd fel. Kb. ennyi. (meg egy windows drivert max fel kell tenni, de az is windowsban lévő, semmit nem kell letölteni sem)
Mondom, még oda-vissza flashelve is nagyon kényelmes, de nálad, ahol fixen távval/kontrollerrel van használva ezt szinte bűn kihagyni.
-
sb
veterán
Szívesen!
És újabb allegro kupon érkezett!Az enyém viszont még nem jött meg. Most néztem rá, mert az allegro ugyan küldött mailt, hogy a DPD hozza, de DPD-től egy árva levél nem jött. Beraktam egy tracker app-ba és ott épp friss infó, hogy rossz cím/nem tudják szállítani... A poén, hogy egy DPD csomagpontot választottam ki a térképről.
Kicsit jobban megnézve, google szerint zárva van a csomagpont minden nap.
Ez így k* jó,hogy a saját térképükön kiválasztható ha már egy bezárt/régi pontról van szó.
szerk: Csak, hogy itt is legyen már valami aktuális tartalom. Nem járja, hogy semmi futárcéges, boxos bejegyzés nincs!
De úgy néz ki mégis létezik a csomagpont. És a DPD oldalán nyoma sincs elutasított/rossz címnek. Nem tudom akkor honnan veszik a tracker app-ok az infót, de biztos nem maguktól találták ki. Plusz valami biztos van ha még nem érkezett meg, nálad meg már összeáll lassan.
-
sb
veterán
De figyu, ott a Pybricks, kb. 5 perc (na jó, elsőre hosszabb) átflashelni a HUB-ot, rátenni a (kész) programot és már megy is Xbox kontrollerrel (vagy akár a Lego távval is, de nyilván akkor sokkal jobb az analóg kontroller). Még direktebb is az irányítás, gyorsabban reagál sokkal mint a Lego fw-vel és telefonnal.
Mi is átflasheljük... aztán ha Lego kell akkor vissza. (Nem mindig, mert programozni is jobb a pybricks-et, így sokszor más célra is marad rajta az az fw.) De nálad meg amúgy sincs átépítve meg szétszedve minden második héten a két autó, simán fixre is át lehetne flashelni.
Főleg ha van is hozzá kontroller.... kár kihagyni, csak a szívás marad.Amúgy nekünk is xbox kontrollerünk van, direkt Legohoz vettem eredetileg is, 1x volt bármi máshoz (PC), csatlakoztatva, amikor frissíteni kellett az fw-t azon is.
Szóval 100% Lego eszköz.
szerk: És elég biztos is a flashelgetés, úgy látom ezt a Lego jól megoldotta.
-
sb
veterán
Az az igazság, hogy még reklámáron is látom a rendes árához képest. Kb. ajándék... viszont most annyira ellenkezik már a józan eszem, hogy egy N+1. vezérlő is legyen itthon, hogy kevéssé tudom rávenni magam.
Ennek ráadásul ilyen nagy, egybeépített cucca van, ha vmi kis akksis vezérlő lenne az jó lenne.Kicsit sok már itthon a gyerkőcnek a programozni való. Legoban is 4-5 hub+10-15 eszköz. Legón kívüli vezérlőkből vagy 3-4... meg a kettő között, Raspberry Pi Lego vezérlő... még ki sem próbáltuk, fél éve a polcon pihen.
Mini vezérlő+kis motor kéne igazán... azt meg még nem tudtam szerezni, ez a Circuit Cubes eléggé elérhetetlen Európában. Lehet, hogy vmi sajátot kéne összerakni, vagy maradnak az ali-s lego-s kis szervók, de azok nem annyira kicsik.Ilyen méretű Lego kompatibilis kereket viszont ali-n sem találtam sajnos, szóval lehet, hogy marad ez...
-
Neurotoxin
őstag
Nyílván, igen, az az alaki újdonság is olyan, hogy még 10 készletben fel lesz használva. De még mindig nem erőltetik meg magukat…A dobozokon lévő fotókat is néha úgy eltalálják, hogy egyből beindul a nyálelválasztásom (pl: McLaren 2022 F1, igaz ott a színekkel is nagy szerencséjük volt), máskor meg nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek kínomban. Pedig ha ott is ízlésesen megtalálnák a legkívánatosabb szöget
@sb: Nagyon ott van ez a kis military járgány -
Neurotoxin
őstag
*Mould King (Google tükörfordítás "Penész Király". Tudom, hogy a 'mould' itt az "építésre" utal.
). Még nem álltam neki a Defendernek, viszont a YouTube tele van az eredeti model, ilyen-olyan motorizált változataival. Ott akadtam bele az eredeti járgány 4 ajtós MOC-jába. Kicsit elbizonytalanodtam, mert megtaláltam a Mould King-nél dobozos [link] verzióban
@draco31&Throme: Nyílván a LEGO telibe....ja, sikerülne nekik, csak "egyelőre" nem akarják. Majd egyszer a távoli jövőben. Látszik, hogy görcsösen ragaszkodnak az elérhető alkatrészeikhez, biztosan valami okos kiszámolta, hogy mennyibe kerülne új öntőformát (szerszámot) készíteni és hogy mennyi készlet tudja felhasználni.
@sb: Még szerencsém, hogy se a 2025-ös Red Bull, se a Ferrari F1 1:8-asa sem tetszik. A pénztárcám örül neki.
-
Djuree
félisten
Vagy csak nem akarja. Itt a lego-nál is megy a barom EU politika, tökönszúrja magát az EU a sok f@xságával. Ki tudja, lehet az diszkriminációnak számít náluk ha nem egyforma a gumi vagy nemtom.
Az a csoda hogy a fekete gumit nem perelte még be valaki, hogy miért nincs fehér is. -
sb
veterán
Fura, mert a többiben ott figyel mind. Falban vezetés és az érintkező is.
Amúgy viszont komolyan gondoltam én is, hogy szép, igényes épület lett. Nem az az érzésem, hogy itt-ott lehetne jobb, hanem fordítva: mit lessek el belőle.Figurák biztos elfértek volna még, bár nekem sem jönnek be, szóval ilyen szempontból mindegy, hogy kettőt vagy négyet raknék félre.
De a témához/hangulathoz illene valóban több.
-
sb
veterán
Ez is minőséginek néz ki, mind dizájnban mind megvalósításban. Azért jó pár megoldás olyan amire azt mondom, hogy kéne/ilyet építek majd... ahelyett, hogy megúszós másolatnak tűnne.
A világítás pedig megint extra, nem csak a megléte, itt is új megoldások vannak.
Kicsit a 20k-s árat látva a szívemhez kaptam 700db-nál, de végül is itt is bele kell számolni a komoly világítást is.
A tetőre egy bontható érintkező beleférhetett volna még. A betolható napellenző viszont jópofa. Meg a kirakat megoldások is tetszenek. -
Neurotoxin
őstag
5162 darabos a készlet, érzésre körülbelül 3000 alkatrész lehet az alsó részben (talán még több). A rakott palacsinta rész azért tényleg túlzás, de meglepő módon, a sok különféle alkatrésznek hála, egyáltalán nem érződött unalmasnak. A tetején néhány nagy darab plate-et kellett egymásra helyezni, mivel kissé rigidek voltak, nagyon nehezen akartak összesimulni, pedig javarészt nyáron építettem. Ott azért káromkodtam keményen, félre is tettem az egész építményt néhány napra. A város alatti sziklarész oldalsó paneljeinek építése viszont eléggé monoton volt, mert 10-12 külön álló 'elem', amiket csuklós részek tartanak össze és csak néhány alkatrészben különböznek egymástól.
-
sb
veterán
Igazad van, ezt az aspektust én nem is néztem. Nekem nem gond a szerelgetés lévén Lego, de azért nagyobb, kiállításra összerakott modelleknél (és többnél főleg) ez egy valós probléma. Simán ok lehet, hogy szét kell bontani egy nagyobb szettet...
És ez meg még rátesz egy lapáttal ahogy integrálva van, de pl. lecsatlakoztatható, mégis belerakott az elemtartó is, ill. ahogy szétszedhetőek a szintek. Ez meg főleg nem alakítható ki egyszerűen utólag.
@Balesz1899
Engem is érdekel majd a Völgyzugoly. -
Djuree
félisten
lehet, de még jie start nem vettem sosem. majd megírom mit tud.
ja felvettem a kapcsolatot a mould kinggel, tapasztalatom szerint a legjobb minőségű nem lego lego, rákérdeztem külön alkatrészeket adnak-e el. sajnos nem.
pedig ebben rohadt nagy biznisz lenne. egy BL szerű oldal csak nem lego alkatrészeknek, a mocokhoz automatikusan leválogatná az alkatrészeket és már lehetne is rendelni.
amennyi moc építő van és amilyen drága a lego lenne forgalom. elég lenne csak féláron árulni az már jó lenne. bár a mould king se olcsó már...de a lego nagyon gyorsan drágul, a minősége meg csökken...szal szépen a fejükre lehetne nőni.
ha egyszer esetleg valaki vállalkozni akar ilyesmiben szóljon, beszállok, bár pénzem nincs hozzá, se vállalkozói tapasztalatom, de moc építős/rendelős tapasztalatom van.
vagy valami mould king hazai boltot nyitni...szerintem lenne benne potenciál.
nekem nagyon sok lego meg nem lego ki van rakva a házban, de aki bejön és szétnéz, a majd 6000 darabos MK black pearl hajót nézi legtovább.az az ékkő.
-
sb
veterán
A Legónak lófütty van meg ehhez. A töredék technikával is alig fejlődnek.
Viszont a Lightailing és hasonló gyártóknak elég nagy fityisz szerintem. Én egy szettet rendeltem anno Kínából, vmi olcsóbb féléből de az sem 2Ft volt. Namost ezek elég jók, de másfelől körülményesek is, pár DIY vagy talán most az egyik gyártónál jöttek elő ilyen megoldások, hogy bontható csatlakozók vannak, értelmes csatik, vékonyabb kábelek, stb... vagy bármi más extra... felárért fényvezérlés, hang is akár.
De ezekből kevés volt és k* drágán. Még ezek nélkül is drága igazából. Itt meg normál árú szettbe építve szinte mindenből a legjobb megoldások figyelnek, a lyukas fal is fura, de mennyire menő, a csatik, a bontható részek. Most meg ezek a neon táblák nyűgöztek le.Látszik, hogy egyrészt minőségi megoldásokat akarnak kiadni, nem vmi szart, hogy ott lóg, préseld be, jóvanazúgy... és még lehúzni sem akarnak 3x árral. Ez max respect részemről.
Legalábbis nekem ez süt a megoldásokból és még akkor is szimpi, látom benne ezt az értéket ha maga a készlet annyira nem jön be.
Ez sem az én világom annyira, de szvsz teli találat ehhez a témához. -
draco31
veterán
Én meg csak SC szetteket gyűjtögetem, bár az összes nincs meg. Illetve 5db nagyobb Technic szettem van még.
Értelmetlennek látom én is az összes kiadását, ráadásul így szerintem más szettek lehet nem is fognak jönni tavasszal.
Mivel úgy is matricatenger az egész, akkor inkább csinálnák azt, hogy van 2 picit eltérő szett, és mindegyikhez raknak 5 féle matricát. Így a 2 szettből ki tudnák választani melyik kell. Nem kellene 10 szettet kiadni. Esetleg még 3-4 plusz elem, hogy mégis máshogyan nézzen ki a végtermék, 2-3 oldallal nagyobb útmutatóval még úgy is kevesebbe kerülne az egész.
Persze így a liszensz díjak nem úgy esnének.Gubbba
Tetszetős lett a végeredmény, megérte az árát nagyon.
-
sb
veterán
Görkori kilincs: Lego SC Dodge Charger.
Ez a BMW nagyon durva. A végéről kezdtem felfelé scrollozni a képeket és már az összerakott modellből vártam, hogy hogy oldják meg az egyes részeket, mert messziről látszott, hogy nem triviális megoldások vannak. Aztán ahogy mentem egyre feljebb úgy derültek ki újabb megoldások amik kívülről sem látszottak. Csak kapkodom a fejem.
A hátsó szélvédő az egyetlen oldschoolnak kinéző vmi, de hát az is úgy van bedöntve... és rögtön mellé más szögben a csomagtartó. És még így is erősebb az orr ami mindent visz a több oldalról döntött cápaorral.
Mondjuk itt a tervezőé az érdem aki kérdéses, hogy ki... -
sb
veterán
Én nem szoktam nézni de tegnap este feldobta a YT és ma terveztem bedobni ide.
Tetszik nagyon az építmény is és mivel én rá vagyok mozdulva - egyelőre csak elméletben - a diy világításra, az a része különösen megfogott mennyire szofisztikált: vezetékek elvezetése (bár elég furák is ezek a nem Lego-szerű kockák), "elosztó" kocka, mágnesen szintcsatlakozók. Mindre láttam már megoldást, de készen vásárolható módon drágább mint a Lego.
A gyártót már ismertem, galád módon a Lego topicba is linkeltem már ilyet, a steampunk vonat kocsiszínt meg hasonlókat. Minőségre szupernek tűnik - nem is túl olcsó 1-2 készlet amit néztem.
És kockásembert sem néztem idáig de most ott is feljött 2-3 videó amit megnéztem. Nem az én világom, de a kombájn mechanikai megoldásai eléggé bejöttek. Most meg a 12-es autók. Már korábban volt róla szó, sztem telitalálat ez a méret. Brutál jó, részletes, nem túl nagy. Ha lenne esze a Legónak ilyeneket hozna ki tucatszám a nagyobb, de már 70-90k-s Icons autók helyett.
-
sb
veterán
Brutál! Jó pár motorra számítottam de ennyire azért nem.
Ez már komoly gyűjtemény a témában.@Warton
Nekem épp most tűnt fel, hogy jött 1-2 moc-os videó is Balázstól a gyári vagy ahhoz kapcsolódó videók helyett. Szerintem az is benne van, hogy elég sok gyári készlet jön és review-ból is van bőven.Voltak időszakok amikor úgy jön a tartalom, hogy vakarom a fejem mennyit is kellhet ezzel foglalkozni... most viszont volt némi pangás talán. Én ennek tudtam be.Ami teljesen kiürült az a PU rész, de az se véletlen. Nincs mit mutatni, Lego oldalról is teljes agónia van.
(Most Circuit Cubes beszerzésen gondolkodtam de azt se találtam EU-n belül sehol, 1-2 hely ahol volt ott is eltűnt. Tankokba is jól menne.
)
-
Warton
őstag
Nem érez semmit. A yt-osok között nagy elérése van, angol nyelven tolja, megkeresi őt a Cada és bemutatja azt amit kap tőlük. Ennyi. Nem hiszem, hogy bármilyen stratégia lenne ebben az egészben. Sajnálom, hogy az építős mocos videók elmaradnak. Kb. marad a Salieri, meg a kockásember, akik nem csak termékbemutatókat csinálnak, hanem valami érdekesebbet a lego témában. És nem hibáztatom őket, mert nyilván azt csinálják, amit megéri csinálni, ha az emberek nézik a termékbemutatókat akkor ők csinálják.
-
sb
veterán
Kezd komoly gyűjteményed lenni motorokból.
Lőhetnél majd egy képet ahol egyben látszanak.Tetszik az új chopper is, a króm részek kicsit furcsák, de műanyagból ennyi jön ki. Ill. valahol láttam jobb megoldásokat de azok sztem nem hosszú életűek. (Van egy 1:8-as kínai felni garnitúrám, de arról már lepattogott egy része)
A lánccal kapcsolatban sztem sajnos normális, hogy nem fut jól. Általában nincs pontos feszítés ill. az egész nem tűpontos, adott méretnél/sebességnél nem lesz tiszta a futása. Legalábbis én Legonál is ezzel találkoztam általánosságban lánc ügyben.
-
draco31
veterán
Van az nekik, csak nem vitték túlzásba.
Tetszik nekem is a végeredmény.
A láncnál nem lehet, hogy kijönne úgy is, ha egy szemmel rövidebb lenne?
Az összerakási is tetszik, hogy szürke a már megépített rész, és színesben mutatja mit kell felrakni az adott lépésben.
És úgy látom itt is meg tudták oldani a matricákat, hogy takarnak teljesen. -
-
Corleone33
senior tag
Ha már lopott dízájn, pont tegnap olvasgattam egy lego blogon a szerző érvelését arról, hogy szerinte a már kifutott szettekhez se etikus szerinte KO szetteket árulni/vásárolni, mert lehet, hogy a Lego újra kiadja majd azokat
Hát b@szki, tényleg...talán, kulcsmondat TALÁN kiadja a nagy L kiadja megint, de addig is inkább vedd meg scalper áron mert szegény Lego lehet eltántorodik attól hogy a retired szettet kiadják megint hivatalosan a kínai klónszettek miatt
-
sb
veterán
Ez abszolút gáz. Rendszerben kell gondolkodni. Másra nem érdemes cserélni ami rövid távon jónak tűnik de több a hátránya. Viszont valahol el kell kezdeni és nem is látszik mindig, hogy mi lesz belőle... lásd akkuk. Arra is azt mondják, hogy tömegben több gond lesz vele mint a belső égésűvel de azért halad a tudomány, az újrahasznosíthatóság is magas már, stb... meg ha pl. ugyanaz a szar marad a végén akkor is lehet, hogy könnyebb kezelni ha nem lokálisan szennyez, stb...
Rengeteg dolog vakvágányra fut de hogy elvi szinten ne lenne értelme ennek az egésznek azt nem látom be. Sztem van... csak néha szarul csinálják, néha direkt is szarul/álszent módon, néha meg hülyén mert még nem tudják mi fog kisülni belőle 50 év múlva... de azért van ami sikerül és haladunk előre. Ez ilyen sajnos, tökéletes, könnyű és olcsó megoldás nincs rá.
Sztem ez még mindig jobb mint ülni és leszarni. Mondván, hogy az igazi környezetvédelem az lenne ha nem fogyasztanánk, ülnénk áram nélkül a nádviskónkban és pislognánk.Szerintem biztos lesz a kettő között is valami fenntarthatóbb megoldás.
-
draco31
veterán
Természetesen nincs 4db olyan alkatrészem, csak kettő.
A matrica egyébként fehér élőben, talán még túl fehér is. A kocsi elemei mint ha "vajasabb" árnyalatúak lennének, és nem hófehérek, ez lehet a nagy eltérés oka.Manulált jobban nem említettem, ennél a kettőnél még legósabb, mint a LEGO. Nem emlékszem olyan lépésre, amikor kellett volna 4db alkatrész egyszerre. Viszont így hogy nem lapozgatni kellett, hanem csak a laptopon nyomni egy gombot, és lépett egy oldalt, nem zavart a dolog. Hirtelen környezetvédő lettem?
-
sb
veterán
Uhhh, ez nagyon egyben van. És még motorizált is.
Motorokkal kapcsolatban annyi PU csatis cuccunk van, hogy nem szívesen váltanék, eddig ez visszatartott. Láttam újabb modelleket is Cada-éknál amik elvileg PU csatival jönnek, de nem tudom mennyire kompatibilisek vezérlésre.
De ez eléggé ellök a kéne irányba. Mindegy ha nem egységes, igazából önmagában is tudnánk használni... sőt, fordított kompatibilitás van. Pl. régóta kipróbálnék egy buggy motort/másolatot ami még PF csatis, vélhetően abból van olyan (vagy mind az) ami menne ezekkel a bug-okkal. Ráadásul Itt van 6 portos hub is ha kell, meg pl. jópofa mozdonyokba a "füstgép" is.
-
draco31
veterán
Ha már óra, első alis rendelésem jó pár éve egy 90% akciónak írt automata felhúzós analóg óra volt. Aztán utólag rájöttem, hogy inkább 9% lehetett az, de 3000 pénz volt, szóval nem tragédia. Nem napi használós, kb 2-3 havonta előszedem, megrángatom kicsit, felhúzza magát, jár.
Autóiparban is ugyan ez van.
Mindenki is kivitte a gyártást, mert ott olcsó, aztán megtanultak mindent, tovább fejlesztették. Nincs mit szépíteni, mindenben jobbak. Űrprogramukról nem is beszélve, csak hogy nagyobbat is említsek.Na de maradjunk kocka fronton.
Xiaomi is kiadhatna már új cuccokat. Pár éve megvettem a stressz kockájukat, egyébként jó dolog, sokat is nyúztam, még nem esett szét, de kb minden eleme megrepedt már. Tudom volt pár készletük más is, de rég láttam új dolgot.
-
-
sb
veterán
Az a baj, hogy kis tételben sehogy nem jön ki jól a keresgélés, rendelés, elemekből nem minden elérhető, stb... nagyban meg senki nem csinálja.
Van ahol lehet úgy vásárolni, hogy moc leírás mellé elemet is adnak, de ott sem "nagyüzemben" megy a dolog. Ergo ugyanúgy végigszenvedi vélhetően a process-t, vagy csak hivatalos helyről (PaB) jön a cucc... tehát k* drága lesz. Még drágább mint a saját összevadászat (csak ott meg az időd megy rá ami szintén nincs ingyen)
Én amit néztem eddig az némiképp jobb megoldást adott és könnyített is ahhoz képest mintha teljesen optimalizálni szeretné az ember a vásárlást és egyenként keresgélne kb. alkatrészenként... mert a BL szarul optimalizál, PaB-ra nincs is semmi, stb... De van PaB-ra plugin, BL listákhoz 1-2 program... de még így is bonyolult az egész. Viszont jobb az eredmény mint a BL-en simán "rányomok és megveszem"-hez képest.
Szóval erre:
- Vagy egyénileg kéne vmi még inkább automatizált megoldás/program - amúgy nem kellene sok hozzá szvsz, BL/wanted list kezelőből és a PaB pluginhez is van forrás, össze lehetne hozni...
- Vagy vkinek nagyüzemben kellene erre ráállni. De leginkább gyártónak, mert ha nem gyártott elemek kellenek akkor megáll a történet. Alkotókkal meg plusz jogi oldalt is vinni kellene... Most fejlesztik a PaB-ot, épp múltkor írtam, hogy ha ezt felkarolnák és a gyártásba is bekötnék akkor érdekes lenne. Nagyon sok lehetőség kinyílna... de lehet, hogy bilibe lóg a kezem.manualok:
Szerintem valahogy próbál a Lego így tenni, ahogy írod: a kínai modulart építettem először, fura volt, hogy 1 oldal/lépésben felkerül 10-20 elem az alaplapra. Azt hittem ez valami összecsapott hülyeség, aztán letöltöttem a hivatalos Lego útmutatót és bitről-bitre ugyanaz volt... csak nekem volt újdonság. Szóval ott is van amit jobban összetömörítenek életkor alapján. Viszont a kisebbeket, kis korhatárosokból nagyon sok készletük van, azok el vannak húzva...@Pötyi
A piros kiemelés sztem jó. Anélkül sokszor keresni kell mi került fel a következő lépésben. Arra különösen, hogy ha kiemeled akkor több elem felkerülhet két lépés között. Ha nincs kiemelés akkor 2-3 elemnél többet nehéz követni, pirosozva meg felrajzolhatnak 10-20db-ot két kép között egy nagy építésnél.
Szóval ez nem az elhülyülést támogatja szerintem, hanem pont jó módszer sűrűbb manualokhoz. -
Warton
őstag
Akikkel én beszéltem ők a letbricksel vannak szerződésben. Nem tudom, hogy egy-egy modell esetén mennyivel jön ki olcsóbban, mint a lego + bl. De bizonyára olcsóbb. Nagyon szeretnék egy Tomcatet, viszont a kiszemelt modell rengeteg elemet kíván, ezért szemezek a letbricksel, viszont itt egyszerre kell kiköhhinteni a 160 dodót és nem lehet ütemezni a pénzügyi transzfereket.
-
Gizmo86
csendes tag
Ennek az Ideas-os ötletnek a másolata: Brick Town Police Station
-
Neurotoxin
őstag
Igen, mint már tudjuk, vagy összenyomorgatott doboz jön vagy "bolíviai kokain szállítmány"
Én ilyenkor mindig írok a seller-nek és lefotózom, hogy így érkezett meg a csomag és habár a beltartalma nem sérült, ajánlott lenne becsomagolni a dobozt egy kemény kartondobozba is, a sérülések elkerülése érdekében. Eddig majdnem mindenki visszaírt ilyen-olyan formában, ha mások is jelzik, talán változni fog valami.
-
sb
veterán
Szemétség, hogy ilyen alkatrészek nem elérhetők a PaB-on.
Hát igen, de logikus, hogy kiveszik a gyártásból ha már nem kell semmihez az alkatrész. Mondjuk csodálkoznék ha nem marad(hat)na mondjuk 1-2e db valahol és akkor abból ha sima PaB eladásra nem is akarják megtartani, lehetne pl. a cseréket intézni...nem széttenni a kezüket, hogy már nincs gyártásban. Persze minden régi alkatrészből raktározni is brutál költség lenne akármilyen kis szériákat.
Megoldani meg lehet ezt a helyzetet is... csak ebben a topicban.
Ezt fejtegettem anno régebben pár hsz-ben - csak akkor még nem volt népszerű a téma - hogy ha 30 éve nem gyártanak valamit akkor nem tudok rá úgy nézni, hogy a gyártóval csesztem ki ha van rá más forrás és onnan szerzem be. Meg azzal sincs előrébb ha egy másodpiaci csilliópénzes eladótól veszem meg. -
draco31
veterán
Igen, egyben maradt, de azért videózva bontottam ki, biztos ami biztos.
Elég jó vastag a kartondoboza, el is raktam, még csomagküldésre simán jó lesz.
Aztán bubi fóliával betekerve, plusz a plexi még egy sima zacsiba is bele volt húzva.
Elvileg ezek, de nekem ott megy az alipay, régi róka vagyok ott.
-
Gubbba
tag
Én pl abban se vagyok biztos, hogy a kínai oldalakon (ali, temu...stb), vagy az ebay-en található SC kisautók nem valami rebrickable-ös MOC...
Az itt is előkerült BMW M3 pl. Rollingbricks műve. Nehéz elképzelni, hogy ezek a noname kínai gyártók nem lopnának szó nélkül, ahogy arra az alkotó egyik hozzászólása is utal a MOC alatt.
-
sb
veterán
Ja, így értem. Láttam a képet de nem volt meg fejből, hogy ez nem a firas féle szélvédő megoldás... pedig nyilvánvaló, mert a Porschéban tök más a szélvédő. Így már értem.
A modellt meg összekevertem
írtad korábban, hogy a Countach van megépítve a második Porschéből csak valamiért belekeveredtem. Biztos mert kedvencem nekem is, a Viperre emlékeztem, de az csak a cél lenne...
Az F40 szélvédőt anno néztem BL-en, akkor 16k körül volt úgy rémlik, most ránézve itthon nincs, EU-ban szumma 3db eladó, 24-40k között.
A sima, Creatorból való van itthon 13k-ért használt/új, EU-ban 8k körül...
Agyrém. Néha el lehet kapni használt Creatort, épp most is látok a jófogáson 15k-ért egyet. Vagy kínai... ott minden IS van. Még ott sem kifejezetten olcsó egy csomó spec alkatrész, de ezekhez az elborult árakhoz képest teljesen korrekt megoldás.Nemrég ősi City készletekben szereplő, nagy íves üvegeket néztem ki. Legóból semmit nem kapni, bár a most megjelenő Ideas Botanikus kertben elvileg lesz, de az is horror áron jön. Egyben és gondolom majd alkatrész szinten is ha lesz egyáltalán.
-
Neurotoxin
őstag
Amit képet beillesztettél, az a 10295-ös szett Porsche szélvédőjét tartalmazza vagy mégsem?
Egyébként ha engem kérdezel, ez a MOC nekem sokkal inkább bejön, mint a hivatalos, nemrégiben kiadott. Az érdekesség, hogy a MOC is megvehető "önálló" kínai szettként
És gondolom ebből sem lát semmit a MOC alkotója.
-
sb
veterán
Én is csak most néztem meg mert elbizonytalanítottál.
Előtte érzésre volt csak meg... és hát, félig rosszul, mert a 4 Creator autó fedi egymást, ott nincs - egyelőre - szélvédő probléma mint a többinél.
A 31070 amúgy is egy jó szett, én is nézegettem még egészséges (=nem Lego fanatic
) koromban és csak önmagában + moc-ok miatt gondolkodtam rajta. Akkor még tudatlan voltam, az F40 fel sem merült. Mire rájöttem akkor meg már nem nagyon volt értelmes árban eladó 31070.
Akkor ezek szerint átépítetted az egyik készletet Countach-ra?
szerk: A Countach és az F40 szélvédő nem egyezik sajnos.
-
Warton
őstag
-
-
sb
veterán
Pont azért gondoltam, hogy ott is egyediek, mert nem tudsz csak szerezni ha nem vetted meg anno. Más készletben nem nagyon jelentek meg.
Legalábbis bennem érzésre, mikor beszerzést néztem akkor ez volt... és az újak is elég egyedinek tűntek.Viszont a klasszik Icons autóknak valóban kommersz szélvédője van, ezt is egyedibbre tippeltem, de benéztem. Most gyorsan rákerestem:
- Mustang, 911, Camaro, Pickup: "tucatszélvédő": 12 modellben van/volt elérhető (színtől függetlenül)
- A Corvette viszont tök egyedi.
- És a Countach-Delorean párosnak is egyedi úgy, hogy egyforma típusúak, de az egyik trans-clear a másik trans-black.
- Ja és az F40 is egyedi. Egy Creator szettben volt még ilyen, de piros csíkok nélkül. -
draco31
veterán
A több elemes matricákkal úgy vagyok, ha egyszer rakod össze, és áll a polcon, stb, akkor lényegtelen.
Ha viszont úgy lenne használva, hogy szétszed, más építés, megint szétszed, akkor már valóban hátrány. Ekkor meg én egy jó szikével elvágnám még felhelyezett állapotban, így marad az elemeken.
Viszont ahogy most nézegettem emiatt a CADA F1 Alfát, hát ott bizony matrica kukázás lenne, ott van hogy 4-5 elemet is takar, vékonyakat, azt már macerás lenne. -
draco31
veterán
Egész jól fest, még ha csak polcon álló dolog lesz, nem tragédia a futómű sem.
A törés meg felfogható a nem olyan precíz öntési formáknak.
Jól néz ki.
Matricát továbbra sem értem miért nem így oldja meg a LEGO, hogy áttetsző, mennyi bosszankodástól megkímélnének az eltérő színek miatt. Vagy akkor meg lenne úgy mint a CADA, hogy elem széléig tart minden esetben. -
draco31
veterán
Van nekik nagyobb rúd, még szetten belül is, az ágyú csöve, és a két rúd amivel csatlakozik, azok is hosszabbak, csak van egy dudor a végüknél. De mivel az megy egy dobozba, csak a kocsi marad a polcon, így ki is cseréltem, így jobb a szememnek, bár így meg ott az a göm. Na nem baj, így marad.
A csatlakozás teli áron, ami 5000Ft környéke, jobban zavarna. De így, hogy 1500 volt, elfogadom.Igen, a 6 széles F40 nek is volt valami orr átalakitása a szettben, meg a Ford rally kocsinak is, szóval nem ez lett volna az első eset. De ugye mindenki azt csinál vele utólag, amit akar.
-
sb
veterán
Ne viccelj, nálunk a pótalkatrészek a legnagyobb kincsek.
Általában a kis vackokból és egyedi elemekből van plusz, virág, "gyémánt", varázspálca, egy printelt 1x1 tile meg hasonlók. A gyerekek lecsapnak rá rögtön és örülnek, hogy több kincsük lett.Amúgy meg ha nem abból indulsz ki, hogy megépíted és kiállítod akkor egyszerű a válasz: szétszedve, vagy akár összerakott állapotban de gyerekeknek játszani odaadva ilyesmik tűnnek el először mindig.
Amúgy engem építésnél sem zavart soha. Sőt, szinte ránézésre meg tudom mondani amikor esetleg a gyerek kihagy vmit az építésből úgy, hogy csak ránézek a marék pótelemre. Érzésre látszik ha olyasmi marad benne méretre/típusra ami nem jellemző.
@RapaNui1
Nagyon jól néz ki így egyben. Hány darabos és mennyibe került ez a szett?
A (direkt, amúgy ebben a szettben jól mutató és autentikus) "törött" kockákon felül rögtön megindul az épületes/modular fantáziám, hogy ennyi általános elem bármilyen épülethez jó alapanyag lenne. BL/PaB-on kívül viszont nehéz összeszedni sok általános elemet.
(Bár most remélem a Store-ban lesz még. Nemrég voltak téglák de most kéne venni.) -
draco31
veterán
-
sb
veterán
Sokféle ilyen kis házikó van téli témában, érdemes nézelődni.
Bár faluba nem illik de nekem a Claus Toys ház kéne, falusi környezetbe pedig volt egy az Alpesi házhoz hasonló, ugyanattól a moc készítőtől, csak téli faházból.
Majd megkeresem őket ha így nincs meg névről.Amúgy kérdezni akartam, hogy honnan rendeltek, láttam itt ezt a joom-ot és a temut. Nem vagyok ismerős ezekben, aliexpress megvan. Ill, hogy helyfüggő vagy inkább márka, hogy mit miből?
-
sb
veterán
Hát, a mini blocks az kisebbet szokott jelenteni. De ilyenkor azért ki szoktak tenni vmi méretarányt direkt, a félreértések elkerülése végett mivel ennyi szöveg nem egy definit dolog.
Pár kép alapján én sem mondtam volna kisebbnek de van egy 1 csillagos értékelés vonalzóval a képeken. Az alapján kisebbnek tűnik valóban.
-
RapaNui1
aktív tag
Most mellé tettem egy eredeti Lego figurát mert kiváncsi voltam van-e bármifele méretbeli különbség a kettő között, de nincs, teljesen egyformák, ha nem tudnám hogy nem Lego nem mondanám meg róla. Egyébként még jobb is hogy a törzse forog és nem a feje mert a Legónál sokszor bajban voltam ha rátettem a sapkát vagy a haját sokszor a feje is elfordult és győztem őket szinkronba állítani.
-
sb
veterán
Relatíve nem olyan nagyok. Egy 6-8 házas utcasor elég rövid polcon elfér.
Nálunk 1 polcra (Billy) csak faltól falig fér be 2 autó, pl. Technic Audi, Ford GT, Creator Mustang-ból. Arra a 2 autónyi alapterületre elfér 6 modular.Persze felfelé nagyobbak... meg kockára is, 2x1500db vs 6x3000db.
Árra már nem mindig olcsóbbak az autók.De viccen kívül, nyilván ez annak kérdése, hogy mi a cél. Nincs városunk de mindig az lenne a no1 cél. Ahhoz meg házak kellenek. Egy autós "kiállítás" meg szintén szuperül nézhet ki, csak hát az más.
-
draco31
veterán
Szoktam látni egy Lancia-t, az még egyszer itt fog kikötni nálam, meg van még pár ami tetszik.
Pár napja egy Subaru jön mindig szembe vele, de sima kék, nincsenek rajta a jellegzetes sárga csillagok az oldalán, így meg nehezebb felismerni, hogy az lenne. Pedig az nagyon tetszene akkor.
De csak szép lassan.
CADA is alkothatna új ilyen méretű szettet, a három amit megvettem, nagyon jók lettek . -
RapaNui1
aktív tag
Szerintem itt kifejezett az autentikusság volt a lényeg, tekintve hogy kifejezetten a normandiai partraszállás 80. évfordulójának emlékére adták ki, illetve a külsőre a külső kinézetre helyezték a hansúlyt. Egyébként valóban ha ott van az ember maga a templom egy hatalmas téren áll és kívülről szemet gyönyörködtető látványt nyújt a fennakadt ejtőernyőssel a harangtornyon, de belül tényleg egy puritán megjelenésű templomról van szó egy oltárral és padokkal, ahol magát a látványt szintén az ablakok jelentik, melyeket viszont hűen ábrázolnak magában a készletben is, szóval szerintem teljesen rendben van főleg úgy hogy a Lego templomot sem ad ki. Persze pár pad elfért volna benne, meg talán valamin oltárszerűség is, de ahogy mondod, mivel egy harci dioráma központi eleme lesz, így tulajdon képpen a külső a lényeg a belseje nem fontos annyira.
-
Corleone33
senior tag
I mean, középkori vár alatt, csakhogy világosak legyünk, saját MOC szettekről beszélünk vagy 1:1 KO szettekről? ^^
Mert a KO várszettekből van rogyásig altbrickekben, amikor láttam Oroszlánlovag Kastélyt 100 euróért presale-ben, hát...elgondolkodtam
De végül a minifigek miatt inkább úgy döntöttem hogy hivatalos szett lesz ebből
-
Neurotoxin
őstag
Ahogy Warton írja, teljesen hozza a Revell makettek életérzését, nekem is ez jutott eszembe
. Emlékszem, édesapám gyerekkoromban vásárolt nekem egy Revell Apache helikoptert, az "összeragasztós" fajtából. Szentségelt keményen, főleg, hogy a leáztatós matricák nem mentek egyszerűen a helyükre. Akkor és utoljára járt a lakásban ilyen modell (édesanyám is szidott bennünket, hogy ez merő pénzkidobás volt), beláttuk, hogy ez a fél-profi makettezők terepe
Én úgy tudom, hogy az önkényuralmi jelképek használata "edukációs céllal" megengedett. Ha már itt tartunk, a Heineken palackjain is vörös csillag van (1930-tól használják a címkéjükön, de a II.világháború után, csak 1951-ben - mivel az emberek a kommunizmus jelképével azonosították, fehér csillagra változtatták, igaz, egy vékony vörös kontúrt hagytak rajta. Egészen 1991-ig így maradt, utána álltak vissza a teljesen vörös csillagra..).
-
Warton
őstag
Tök vicces, hogy pont olyan érzésre, mint a Revell, meg ezek a ragasztgatós makettek. Ebben sokat segít, hogy a pilóta rész, illetve a mögötte, felül levő elem az egybeöntött elem, meg ez a teljesen studless dizájn. Közelről, illetve a szárny alján látszik, hogy "lego".
Tavasszal voltunk a szolnoki Reptárban és ott voltak ilyen korai Migek kiállítva és nagyon hozza a modell azt a formát.A vörös csillagról meg annyi, hogy ez egy hidegháborús repülőgép kicsinyített mása, innentől fogva pedig a történelem bemutatása, ami kivételnek számít. Amúgy meg sem a vöröscsillag, sem a horogkereszt nem bántott soha senkit. Emberek bántottak másik embereket, akiknek a ruhájára hímezték ezeket.
Hamár vörös csillag nagyon erősen elgondolkodtam azon, hogy a Cobis modellből kiszedem azt a két vöröscsillagos printelt elemet és rárakom a Mig-29-es modellem hátsó függőleges szárnyára. Ki is néztem, hogy pont elfér az a 4x3-as csempe! (Cobiba ilyen is van), és még csak át se kell építeni az egészet.
Ebből a modellből nagyon más értelmezhető dolgot nehéz lenne építeni, ráadásul azért olyan sok elemből se áll, ez egy picit több mint 500 elem.
Nagy kár, hogy Cobiból nincs pickabrick. Mindenfajta kérdés nélkül, látatlanban, egyből vennék vagy 30 db lbg 1x5-ös elemet, nagyon sok modellemből kikerülnének a 2+3-as, meg a 3+4-es elemek, stabilabbá is válna.
Képzeljétek el, ha a Cobi gyártana xwingeket, tiefigthereket meg snowspeedereket. A LEGO az egész starwarsos egységét pikkpakk leállíthatná.
-
Pötyi
őstag
(Tudom, topic-idegen, ha eredeti Lego-ról írok, de a szín helyesség miatt ide illik.)
Amikor az UCS Lambda-osztályú Birodalmi űrkompot raktam össze, ahhoz is SZÜRKE színű 40 fogú fogaskereket adtak gyárilag, pedig az egész jármű hófehér. Mintha hallottam volna olyat, hogy szándékosan adják azokat az alkatrészeket eltérő színben, hogy a szemedet is odavonzza a más szín a működő funkcióra, jelen esetben a lehajló szárny zsanérjára. Hetekig BrickLinkeltem, de sikerült összevásárolnom 8 db fehér színűt, mert létezni létezik fehér színű is...
-
Neurotoxin
őstag
Igen, emlékszem, amikor a Lego főtopikban kitárgyaltuk, hogy a kalóz kezében lehet "60 cm-es" kard, a lovag kezében bárd, fejsze, dárda, de a Bell Osprey-t vegyük le a polcokról, mert az 'katonai téma' és agressziót szül majd a gyerekek/vásárlók fejében, jujuj.
Ezt az álszentséget, de tényleg!
-
RapaNui1
aktív tag
Remélem igazad lesz, mert ezen a téren engem a cobi minden szinten kárpótol, bár feltehetően kipróɓálom majd a sluban termékeit is ebben a kategóriában.
Jelenleg annyira beszippantott ez a téma, hogy bár legóból is lenne mit építenem és kaptam egy ajánlatot a barad dúrra és a középkori város főterére is 205 ezerért postával, most inkább nekiállok a templomnak. Van még pár napom amíg elkészül a teherautóm és újra nekifeszülünk a melónak. Egyébként azt is szeretem benne, hogy akcióban egy-egy készlet kb 10-15 ezerbe kerül egy nagyobb meg kb 20 ezer, így egy barad dúr árából kijön vagy 10-15 másik Cobi.Egyébként ők lengyel gyártók nem kínai ezért is drágább talán kicsivel mint más vetélytársaik, meg gondolom más uniós irányelveknek is meg kell felelniük nem csak látszólag hanem valójában is
-
-
RapaNui1
aktív tag
Jó volt olvasni. Elsőre erről sem mondanám meg hogy nem Lego. A Cobi akkor talán annyival fejlettebb nála, hogy ott pontosabban illeszkednek az alkatrészek, sőt néha már túl szorosan is, sokszor kell a Lego szétszedője és a rengeteg apró alkatrész miatt egy Cobi szett szétszedése szerintem egy rémálom lehet.
Jól néz ki, szép lett a végeredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Windows 10
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Melyik tápegységet vegyem?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Padavan firmware
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest