Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Throme

veterán

Bmw

Egy legó terminológiában speed champion verdáról beszélhetünk a kék BMW személyében. 8 széles.
    Ez kb a M635 CSi lehet, ahogy így a neten nézelődtem.

Zacskóban érkeztek az alkatrészek. Itt nincs számozás. 1 zacskó és kész.
    3xx de esetében nem vészes, szétválogatással indítottam.

Alkatrészek jól csatlakoztak, hiányom nem volt, bár 3x fordult elő, hogy nem találtam valamit, de végül meglett.

A manual egy kb A3 méretű lap, 2 oldalas nyomtatásban. Papírminőségre kb Lego. Még a csillogást is hozza.
    Azt kell mondanom, hogy nem olyan könnyű az építés. Szerencsére a beépítendő alkatrész körbe van jelölve. A hátsó szálvédő és oszlopok kialakítás szerintem túl lett bonyolítva. Végeredmény jó lett.
    Az eleje is bonyolult. Olyan megoldást is hoztak, amit nem láttam még.

Végül egyben van az autó, meg lehet fogni, lehet vele játszani. Ütközéseket azért célszerű elkerülni.
    Futómű, kerekek a 6 széles SC-t idézik (kerékben a tengely fix és a felfüggesztésben forog a másik vége)

Tetszik, hogy a lámpák átlátszó anyagból vannak. A visszapillantóba is elkelt volna, lehet keresek hozzá kerek átlátszó plate-et.
    Oldalsó index az mondjuk matt, de annyi baj legyen.

A kormány egy rendes kerék, van sebváltókar és a műszerfal ki lett dolgozva. Persze nincs matrica, sem nyomtatott műszerek.
    Az ülések is kidolgozottak. Nem fixálható a minifig, nincs bütyök az ülésen, de nincs is hozzá figura.

A mi még kiemelendő, az a zseniális ajtó kilincs.
    B+ ez nagyon ott van! Nem emlékeszem ilyen Lego kivitelre. Görkorcsolya, kib@szott görkorcsolya!
    Nem kell ide matrica, pláne színeltéréses hátterű. Mechanikai kilincset kapott ez a bmw.

Végül a kipufogó. Nem csak valami henger, vagy tüske odabiggyesztve a seggére. Ha nem is fut végig a motortól, de egy rövidebb csőcsonkot kapunk.

Összességében hozza a formát, nem könnyű az építés, de az építmény egyben van. Érdekes megoldásokat hozott össze a tervező.

Kipufogó

egyetlen anyaghibás alkatrész:
    A kormány és a sebváltó:

2 db 1x2 plate és 2 bütykös brick, mint áthidaló és 2 irányból is ad rögzítési pontot. Oda illeszkedik a "csőbe és a fényszóróház aljába.

A kettő között meg ott a bmw jel
    Az ülések:

A kilincsek

..beépítve

Új hozzászólás Aktív témák