Új hozzászólás Aktív témák

• Throme
    veterán

Chopper (számomra noname gyártó)

Eredeti legóból nincs chopperem. Lehetne, ha a régi, még noname mocikból vettem volna kettőt.
    Akkoriban a Lego adott a motoroknak A és B modellt, külön építési útmutatóval.
    Aztán jött a licensz és ugrott a kreativitás...
    Szóval ez egy choppernek készült chopper. :)
    Lego szerű alkatrészekből, nincs spéci.
    Ami más, az a matt krómozott (annak festett) alkatrészek és a piros csík a felnin és oké a matricák.

Pro:
    - a dizájn, nekem tetszik, chopperes
    - hátul kicsit szélesebb gumi
    - elől hátul teleszkópos, elől már az újabb legó dizájn (belső rugós)
    - dedikált féktárcsák (nem csak imitáció)
    - hagyományos sárga kamu dugattyús motor, amolyan harley-s 2 henger V formában
    - egyedi kormány, fékkar, visszapillantó kialakítás.
    - tetszik az első fényszóró
    - matricák csak 1 alkatrészre kerülnek, nincs átfedés
    - nincs alkatrész hiány
    - építési manual jó. Itt láttam először olyat, hogy a beépítendő alkatrész ki van fordítva a
    érthetőség javítása érdekében

Con
    - hátsó felfüggesztésben a rugós tag minősége nem nevezhető jónak
    - ennek a hatása szinte nulla és elő lehetne feszíteni, de az oldalsó bukócső nem passzol hozzá.
    - emiatt az ülés nagyon ül és hozzáérhet a hátsó kerékhez (ezért akartam változtatni az előfeszítésen)
    - ennek a rugóknak a rögzítése a vázhoz (hátsó villán) szerintem kicsit kellemetlen építés szempontjából
    - nincs hátsó lámpa (indexről nem is álmodtam.. és nincs is)
    - egyik kipufogó dob rögzítése lehetne határozottabb
    - fogaskerék hajtás nem sikerült a legsimábbra, amúgy jól működik, de ugye ezeknél a szerkezeteknél a hátsókerék hajtja a motort mozgató mechanizmust és kicsit nehézkes a működés.
    - üzemanyag tank rögzítése xar, kicsit átszerkesztettem, hogy könnyebben beépíthető legyen.

Összességében lehet játékra használni, csak oda kell figyelni.
    Meglehet úgy fogni, hogy nem esik le alkatrész, szóval egyben van, kipufogónál ne ragadjuk meg .
    Jól néz ki és építeni is jó volt (említett nehézséget leszámítva ).

Új hozzászólás Aktív témák