Aktív témák

• ladybug
    őstag

Ovisfarsang volt ma Borkáéknak. Tegnap este megsütöttem a süteményt. A jelmezt is sikerült az elképzeléseimnek megfelelően elkészíteni. Borcsival közös megegyezés alapján a kék helyett a rózsaszín színnél voksoltunk le, mert ehhez volt alapanyag is, meg hát ő a rózsaszínt jobban kedveli. Úgyhogy minden klappolt.

Borka lelkem alig várta reggel, hogy induljunk oviba, és Réka is nagyon izgatott lett, mert érezte a nővérén, hogy ez a nap kicsit más, mint amik korábban voltak. Viszont amikor odaértünk, eléggé csalódottak lettünk. Oh, még nem kell felöltözni. - mondta az óvónéni. Majd csak tízórai után. Épp 3-4 gyerek volt ott szülővel, és ők is ledöbbentek. Akkor most miért is van farsang? Ha csak tízórai után veszik fel a ruhát, akkor kemény 1,5 órát farsangozhatnak? Na, ez igazán nevetséges. A gyerekek izgatottak voltak. Borka is alig várta, hogy megmutathassa a jelmezét. Az egész hétvégjük a készülődésről szólt. És akkor óvónéni ilyen kijelentést tesz? Nem értettem anyaként és óvónőként sem a dolgot. Ezért hát visszamentem, és előhozakodtam minden észérvemmel.

Végülis hamar beleegyezett az óvónő, ezért meg végképp nem értettem, hogy miért a tízórai utánt jelölték ki időpontnak. Úgyhogy átöltöztettük a gyermekeinket, és ők boldogan mutogatták egymásnak a kellékeiket, és meséltek a jelmezkészítésről. Így már nyugodt szívvel jöttem haza Rékussal.

Kis fogtündérünk

Aktív témák