Aktív témák

• ladybug
    őstag

Találkoztatok már ti is a szülővel, mint jelenséggel? Hát persze. Biztosan. Én is sokszor, és még életem végéig is sokszor fogok.

A szülő, ha véleményt nyilvánít a gyerekének, abba beleszövi a rejtett tartalommal bíró szavakat, megköríti a maga tapasztalatával, és nyugodt hangnemben, de kis felsőbbrendűségi felhanggal a hangjában megjegyzi, hogy ő ezt a vmit másképp szokta csinálni. Nem, nem mondja konkrétan, hogy te ezt vagy azt rosszul csináltad. (Vagy csak nagy ritkán.) Az esetek többségében mindig és kizárólag az ő véleménye és tapasztalatai állnak a középpontban, de az biztos, hogy te nem úgy csinálod, mint ő. És egészen biztos, hogy ő másképp csinálná, mint ahogy te teszed.

No, és ez az az építő jellegű kritika, ami pillanatok alatt leépíti az ember fiát/lányát, holott a kedves és gondoskodó szülő ezt egyáltalán nem bántásként mondta, illetve értette. Ez meg aztán a csúcsok csúcsa.

Ahh, kergessetek világgá, ha ilyen leszek. :O

Borkát reggel oviba vittük. Megbeszéltem az óvónővel a délutáni szülői kérdéseit, mert gondoltam, hogy szinte nem mondanak semmi újdonságot. Egyedüli fontos dolognak a febr. 4-i farsangot találtam, amire ezek szerint még van időnk felkészülni.

Rékával nagyot sétáltunk hazafelé, és egész nap ki sem mozdultunk. Játszogattunk, takarítottunk.

Viszont kicsit szemtelen lett kisasszony. Ha vmiért nemet mondtam neki, toppantott egyet és feleselt. Anya szerint Borcsitól vette át. Lehet, de eddig még nem csinálta ezt velem. Borka szerint amikor hétvégén iskolában vagyok Réka körül forog a világ a mamiéknál. És hajlamos vagyok igazat adni neki, mert már korábban is észrevettem anyáékkal kapcsolatban azt, hogy azért, mert Réka kicsi, mindig olyan kis aranyos és édes. Pedig nagyon is tudatában van annak, hogy mit miért tesz. Igyekszem hát benne tudatosítani, hogy nem úgy van ám minden, ahogy azt ő elképzelte, de találunk kompromisszumokat.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

Aktív témák