Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz Amartus #11899 üzenetére

Bl1-ben is van slag, csak úgy hívják, hogy corrosive. :DDD Kicsit máshogy működik, de a szerepe nagyjából ugyanaz, mint a BL2-ben a slag-nek.

Egyébként igen, ezt már itt is beszéltük sokszor, hogy Bl1-ben sokkal jobb a drop rate, valamint a lineáris szinteződés miatt a játék is kiegyensúlyozottabbnak érződik. Ráadásul BL2-ben több legendary szart sem ér kb, sok BL1-ben legendásan legendás rettenet, mint pl a Hellfire vagy az Ogre, Bl2-ben kiherélt kiscica lett csak.

De azért a BL1 szisztéma sem volt tökéletes. Pont nemrég volt szó arról valamelyik topicban, hogy lvl69-en milyen alacsony szintű, de kvázi tökéletes kiosztású Hellfire-rel ment át valaki az ellenfeleken, mintha ott sem lettek volna. Vagy Bl1-ben a Siren volt nagyon OP, Lilith egy jó kiosztású Double Anarchy-val, Mercenary Class mod-dal Crawmerax-ot leszámítva kb. legyőzhetetlen. Viszont egyébként én úgy emlékszem, hogy Bl1-ben csak unique item esett dedikáltan boss-tól, a legendary-k nem szerepeltek specifikusan egyik bossnál sem a loot pool-ban.

Bl2-ben alapvetően szerintem nincsen semmi gond amíg UVHM-be nem téved az ember. Akkor már tényleg fájhat a drop rate, meg a hamar elavuló fegyverek. Ugyanakkor emberek, UVHM már a harmadik végigjátszás, ide már azok merészkednek, akiket tényleg érdekel a játék, nem csak casual játékosok. Itt már szerintem elvárható, hogy a kedves játékos utánanézzen pl. a Bibliában a játékmechanikának, tudja, hogy melyik fegyvert hol találja, melyik fegyverért érdemes küzdeni, melyikért nem stb...és persze elvárható, hogy farmoljon, a loot orientált játékok részben a farmolásról szólnak, ez a műfaj velejárója és kész.Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a Bl2 rendszere jó, de nem ennyire gáz, mint ahogy lefestitek szvsz. Bl1 összességében persze jobb.

Érdekes, hogy a legjobb mégis szerintem a TPS rendszere. Ott anniyt kellene változtatni szerintem, hogy kicsit lehetne jobb a drop rate, valamint minimális eséllyel potyoghatna legendary nem csak a dedikált boss-tól, hanem bárkitől. Ha ezt implementálnák, az én olvasatomban kész lenne a tökéletes loot system a Borderlands játékokhoz, legalábbis a jelenlegi formájukban.

Új hozzászólás Aktív témák