Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz silver10 #13784 üzenetére

" ... más konstrukcióju (anyagu) mágnes?"
    Nem értek hozzá, de csináltam egy gyors keresést. Ez alapján:
    Alnico: drága, ma már nem nagyon használják
    Kerámia: ez váltotta az alnico-t. Nehezebb, mint az elődje, de általában nagyobb teljesítményt is tudnak.
    Neodímium: árban valahol a kettő között (alnico-nál olcsóbb, de a kerámiánál drágább). Akár 50% is könnyebb lehet, miközben a mágneses tulajdonsága erősebb.
    Nem találtam infót azzal kapcsolatban, hogy mi van a Tribit-ben.

" ... Yamaha erölködőn, hangfalakkal ... "
    Nem írtad, hogy hány, és milyen hangfalakkal, de kb. mindegy is. Ide vm. jobb minőségű fej- v. fülhallgató kell. Nem véletlen szokták kitenni a kis "fejhallgatós" logót a jobb minőségű binaural felvételek esetén.

@carl18
    "A Tribit sokkal jobban megtartja a basszust és szerintem sokkal jobban is szól."
    Én is így gondolom, és annyival nem drágább ... csak sokkal csúnyább. A beépített led-eket - még ha kikapcsolhatók is - nem tudom megbocsátani. Egyébként simán vennék egyet.

"A Motion Boom Plus woofere kis könnyü neodium mágnest kapott ... " - ez egyértelmű. Talán a gyártó is hivatkozik rá valahol. Viszont az is az, hogy ők most a hangerőre mentek rá, ill. arra, hogy nagyon olcsó legyen. Próbálták patikamérlegen "kigrammolni" a dolgot ... valaki szerint sikerült, valaki szerint nem.

" ... melegbe a passzív membrán is beragadt." - na, ez az, ami igazán gáz legfőképp egy olyan hangszórónál, ami szobában, kis hangerő mellett nem az igazi, ill. léptem-nyomon azzal reklámozzák, hogy ez egy outdoor hangszóró.

" ... úgy látom a Motion Boom mágnesét kapta meg a Motion Boom Plus ... "
    Tényleg olyan, mintha ugyanaz a speaker lenne, csak nagyobb membránnal.
    Egyébként a link-elt videóban van még egy érdekesség. Jól látszik, hogy a woofer-ekre 25 W van írva, míg a spec. 30 W-ot említ. A "csipogók" ezzel szemben 15 W-osak a spec.-ben említett 10 W-al szemben. A matek kijön (80W), csak hát ... na.

• carl18

addikt

válasz silver10 #13784 üzenetére

A videó alapján teljesen egyértelmű, úgy látom a Motion Boom mágnesét kapta meg a Motion Boom Plus.
    Soundcore Motion Boom Plus Free Air Test "VERY TINY MAGNETS?!"
    A Wooferhez képest elég apró az a neodium mágnes, talán ez a egyik oka hogy nem olyan nagy durranás a mély tartomány.
    Nagyobb mágnes kéne arra és utána lehetne tesztelni mennyit javulna a hangja. :R

Új hozzászólás Aktív témák