- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16203 üzenetére
" ... jó áron ment a Motion Boom, már elgondolkodtam rajta ... "
Dehát neked volt, nem?Az Anker szerintem most "19-re lapott húzott". Full-ba nyomja a parasztvakítást (kamu spatial sound, design retikül kinézet) és a marketinget (fizetett YT review-k). Ez vagy bejön nekik új, de szerintem átlagos minőségű (és már annyira nem jó ár/teljesítmény viszonyú) termékekkel, vagy mindenki elfordul tőlük.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Broome #16174 üzenetére
Ha visszaolvasol picit, akkor láthatod, hogy itt eléggé kedvelt a Motion+. Nem egy "mai darab", de ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne (sőt! ...).
Szóval van aptX, aux, multipoint, app (eq.) és sztereó. Utóbbi azért lehet érdekes, mert, amiket írtál, mind mono hangszórók (filmet lehet nem ilyenekről néznék, és a kép / hang szinkron is érdekes lehet (hacsak nem olyan alkalmazást használsz, ahol ezt tudod állítani) bluetooth-on).
Épp pár hsz.-el korábban esett róla szó, hogy most (99,99€ - 27€ + 5€) ~29e Ft-ért elhozható (így még pénzed is marad, nem is kevés).
Én a Flip 6 (gondolom ez akart lenni a Flat 6) és a Wonderboom 3 helyett biztos ezt venném.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #16171 üzenetére
Vicces, hogy a Motion 300 - igaz, csak kicsivel, de - drágább.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
AndrewTdi #16167 üzenetére
" ... nem látom, hogy tudna Fm rádió funkciót."
Ebben tényleg nincs FM (elkerülte a figyelmem, hogy az is kellene ...). Így hirtelen a noname (gondolom rákerestél már a neten, hogy "bluetooth speaker FM radio") kategórián kívül ezt találtam, de ez ugye dupla pénz.Ezt az FM rádió dolgot kétszer is átgondolnám. Régi emlékeim alapján ugyanis azt kell mondjam, hogy egy ilyen kis hordozható eszköz vételi képességei sokszor nem elegek az élvezhető rádiózáshoz. Én ma már internetről hallgatok rádiót. Az esetek 98%-ban pedig ahol ezt teszem van wifi (így az adatforgalom sem probléma).
Ó, most olvasom, hogy házon belül lesz használva. Akkor van wifi. Tessék feltenni a telefonra egy rádiós app-ot, és "problem solved"! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
AndrewTdi #16163 üzenetére
Piros Soundcore 3?
65,99€ - új belépő - kupon + szállítás = 54,99€ = ~21e Ft
Én ez alá nem mennék. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Atish19 #16137 üzenetére
" ... amatőr baki, hogy copy-paste berakták a 300-as leírását ... "
Még ha csak ez lenne ...Komolyan aggódok a Soundcore miatt. Szubj. vélemény, de én egy "vonalat tudnék húzni", amikortól szerintem a marketingosztály átvette a vezetést (a mérnökök felett).
Aki követi az eseményeket - de legfőképp Alan tesztjeit - az tudja, hogy miről beszélek. Nagyon-nagyon nem jó az irány! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
venom8888 #16131 üzenetére
Ezt (is) link-eltem én is a #16130-ban. Közben találtam már a Youtube-on egy tesztet, amibe bele is néztem. Hát, nem tudom...
Azért nem véletlen az, hogy egy bizonyos méret alatt azért is nőhet (aránytalanul) az ár, mert kis méretben ugyanazt a hangzást sokkal nehezebb összehozni.
Mindegy, remélem nem fogsz benne csalódni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Atish19 #16126 üzenetére
Én szívtam már az Ali-s gar. miatt. Végül nem jöttem ki belőle rosszul (mert utaltak vissza pénzt, és a hibát - hellyel-közzel - tudtam orvosolni), de azóta csak az eu.soundcore-ról rendelek. Szinte mindig olcsóbb is, mint bármi más (amazon-nál tuti, és Ali-nál is 98%-ban).
Van más Soundcore cuccod? Mihez tudod majd hasonlítani?
Egyébként ez egy új hangszóró, ezért is ilyen drága. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
venom8888 #16116 üzenetére
Targoncázás közben úgyse a zeneiséget fogod keresni (gondolom), szóval oda akár jó lehet egy Tronsmart Bang SE is (ld. sagesz93 hozzászólását → kupon)
Motion+ (amit ajánlottak neked) helyett pedig szóba jöhet még az Earfun UBOOM L (60$ az "OLUVUBOOML"-el). Mivel Motion+ -ra én nem látok kupont (de meg kell próbálni túrni a neten), ezért az UBOOM-ot venném.#16124 Atish19
Az eu.soundcore-on (89,99€ - 4,50€ (BF) - 8,54€ (új belépő) + 5€ (száll.) = 81.95€ = ~ 31e Ft, de ha lehet hinni a BF-es hirdetésnek, akkor lehet lesz olcsóbb is.
Az Ali-s rendelésnél a garanciával lehet, - ill. lesz - gond, ha érvényesíteni kell. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SamsungRoli #16107 üzenetére
Én Tronsmart-ot nem vennék. Még nagyon olcsón se. Persze lehet úgy nézni, hogy gombokért adják, de ha utána nem szeretem majd hallgatni, akkor mit ér az, hogy "ingyen kaptam"? Másképp: az az igazán drága cucc, amit nem szeretsz.
A T7 egy mono hangszóró, míg az M300 sztereó is lehet. Nem vagyok oda a Soundcore új hangszóróiért, de ez a 300-as kivételt képez. Ha szükségem lenne ilyen kicsi / hátizsákos / strandos hangszóróra, biztos ezt venném.
Az eu.soundcore-on úgy látom van egy gyenge -4,50€ kedvezmény, amit egy "új belépős" regisztrációval még lejjebb lehet vinni (-8,54€). Így se mondanám olcsónak - pláne a Boom-hoz képest (72.67€ vs. 76.95€), de ha a méret és a hordozhatóság fontos(abb), akkor annak úgy tűnik ez az ára. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szab13 #16090 üzenetére
Figyi, csinálj egy vaktesztet. Keress elő vagy csinálj (CD → rip → flac) egy jó minőségű flac-et (lehetőleg olyan számból, amit ismersz, és nem ilyen "tuc-tuc" muzsika).
Odaülsz a hangszóró elé, nagyon rákoncentrálsz, és lejátszod AAC, majd LDAC codec-en keresztül. Szerintem nem fogod hallani a különbséget, de nem feltétlen azért mert rossz a hallásod, hanem mert szerintem ezek a hangszórók nem képesek kihozni azt a pluszt, amit az LDAC tud (→ vagyis marketing az egész).
Egyébként lehet a fejlesztői beállításokban babrálni a bitrátával, meg "adaptívra" tenni, de ha gyenge a vétel, akkor előbb-utóbb megint akadozni fog. Sajnos, ha más telefonnal nem csinálja, akkor a 13T lesz a gyenge láncszem. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nekem nem derült ki ... " - hát, nekem se. Ennek jobban utána kéne menni, ha az ember kiszúr egyet magának.
" ... ha lenne valami szoftveres megoldás már meglévő cucchoz."
Ez nem - annyira - a szoftveren múlik. A legtöbb bt. hangszóró akkumulátoros. Ahogy írod, ha nincs jel, akkor X idő után kikapcsol. Ha a töltőn hagyod az elvileg nem tesz neki jót. Ennek ellenére a Soundcore hangszóróinál kifejezetten van egy ilyen mód, aminél azt írja, hogy mivel most töltőre van dugva cucc, és be van kapcsolva, ezért nem fog sose kikapcsolni. A kézikönyvben erről nem tesz említést, sőt azt írják, hogy ha feltöltöttük a hangszórót, akkor amint lehet húzzuk ki a töltőt. Meg kéne kérdezzem a support-ot, mert itt érzek némi ellentmondást.Ez a Mi Smart Clock jónak tűnik, de hát ennek is elég doboz (Sokol rádió) hangja lehet.
"Egyébként pont veszek új telót ... "
Az "ultimate" megoldás akkor az lesz, ha a régi telefont jack-el rákötöd valami ilyesmire (link1, link2), oszt' csókolom. És akkor ez még szól is valahogy. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #16066 üzenetére
"Erre gondoltam èn is
." - a kérdező viszont tutira nem.
Teljesen átérzem a problémáját. Nemrég egy Orion kazettás-magnóról szóló hír alatt fejtegettem, hogy mennyire szög egyszerűek (értsd túlságos buták) lettek a zenehallgatásra szánt készülékeink.
Akkor az egyik pont, amivel megpróbáltam az érvelésem alátámasztani, hogy ma egy olyan egyszerű dolog (amit a Panasonic magnóm, és a Technics midi tornyom is tudott), elalváskor egy időzítőt beállítva magától kikapcsol (sleep), majd reggel ugyanígy be (timer), az a mai bt. hangszórók mellett szinte kivitelezhetetlen.Vannak persze bt.-s ébresztőórák, de kevés közte a minőségi cucc. Én eddig kettőbe futottam bele: H/K Citation Oasis, JBL Horizon.
Egyébként - elvileg - az általam birtokolt két Soundcore hangszóró is támogatja a hálózatról történő üzemeltetést (így akár bekapcsolva is hagyhatnám őket egész éjszaka, hogy aztán reggel arról szólaljon meg. pl. a rádió), de hosszútávon nem hiszem, hogy jót tenne neki.
Nálam mondjuk ezt az egész problematikát zárójelbe tette, hogy okosórát hordok (így abban is alszom).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zirowe #16059 üzenetére
A mesehallgatás és a kisebb buli (kinél, mi a kicsi, ugye
) nem egy kategória, de ahogy Cyborg is írta a Boom egy jó választás lehet. Esetleg Boom Plus, ha a "kis buliban" sem akartok kifogyni a hangerőből. Utóbbi sajnos most épp nem akciós (érdemes figyelni az eu.soundcore oldalt, ja és onnan rendelni!), így - ha több gyerek van, vagy többen is szeretnétek használni, akkor én a helyedben akár 2db Boom-on is elgondolkodnék. Olcsóbb, mint 1db Boom Plus, és ha kell akkor a kettőt párba téve sztereóban fog szólni a kettő (de természetesen arra is van lehetőség, hogy te külön hallgatod a gyerkőctől a másikat).
De, szólok, hogy a Sardine után rendesen sokkot fogtok kapni még a "sima" Boom-tól is
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem ismerem a P20 Pro-t, de - a P10-emmel szerzett tapasztalatok alapján - élek a gyanúval, hogy ezzel a bt. kapcsolattal neked első perctől problémád lett volna, ha kipróbálod, teszteled. Sajnos ez most már ilyen (marad) a köv. telefon cseréig.
Esetleg a P20 Pro topic-ba nézz be, hátha ... -
<Adamsky>
nagyúr
Ahogy előttem írták: vagy a telefont vagy a hangszórót próbáld összemérni egy másik bt. eszközzel, és rögtön megkapod a választ. Mármint, hogy melyik sz@r. Ugyanis ilyen távolságban, ahogy írod, nem lenne szabad szakadoznia a hangnak.
#16047 pècsimunkás
Én a "pocok" márkát nem tenném egy kalapba a Huawei-el. Én még egy P10-et használok, és az ég világon nincs vele semmi gond. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szpeti40 #16033 üzenetére
" .. remélem Spoti-val is jól fog szólni."
Itt a "jóság" szerintem eléggé relatív. Úgy értem, hogy ahhoz képest, hogy egy mono cucc, biztos jól fog. Lesznek magasak, mélyek, csak épp a zenének nem lesz tere.
Agyaltam már én is hasonló hangszórón, de mindig oda lyukadtam ki, hogy engem zavarna a mono hangzás. Kettő áráért pedig már lehet valami egészen mást vennék. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sh4d0w #16017 üzenetére
" ... az előző laptopban lévő modullal nem cimbizett össze a cucc."
Érdekes.Melyik Bose Soundlink-ed is van pontosan?
... de talán mindegy is. Ha nem akarsz egy kisebb "vagyont" elkölteni, akkor rendelj egy dongle-t a korábban ajánlottak közül. Akár itthonról (talán jobban jársz, mert annyival kintről sem olcsóbb, és ha nem müxik, akkor vissza tudod küldeni) is.
Ha még lenne kérdésed, keress nyugodtan privátban.#16015 pingu22
Miért akarsz deszkázás közben egy akármekkora hangszórót cipelni?
A Boom, de szerintem a Motion+ is egyszerűen túl nagy (de leginkább nehéz). Ha sehogy sem tudsz zene nélkül meglenni a pályán (amit kicsit furcsállok), akkor én a helyedben vennék egy jó fej-, vagy fülhallgatót.
Nagyon max. - ha nem tudod elengedni a hangszórós vonalat - akkor egy Tribit StormBox Micro 2-t tudnék elképzelni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sh4d0w #16007 üzenetére
" ... ismertek olyan USB-s adaptert, amivel mukodik?"
Elvileg bármilyen USB-s dongle-nek jónak kell lennie. A kérdés az, hogy
• milyen codec-et támogat a hangszóród?
• akarod-e mással is használni (másik hangszóró, ami jobb codec-et is támogat)?
• ha már van bt., akkor adatátvitelre is szeretnéd-e használni?
• tud-e a hangszóród kihangosítóként működni (és ki akarod-e ezt használni)?
• mire használnád: film, zene?Nekem van egy ilyenem (pontosabban ennek az elődje, bt. 4.0) és egy kissé komolyabb cuccom is.
Czimby felsorolását én még kiegészíteném a Baseus-al.
-
<Adamsky>
nagyúr
Itthon lehet, de ha a gyártó oldaláról rendelted volna, akkor - most kuponnal - kemény 60$ (23e Ft). Ehhez képest a 32.990 Ft + 990 Ft (szállítás) én - nem kicsit - húzósnak érzem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #15968 üzenetére
"Nekem 80 euró lett volna." - de, hogy?
Nem magyar címre rendelted volna? Tegyél már be egy képernyőt kérlek! Esetleg a Prime miatt nincs szállítási díj, de akkor is 67,22€ × 1,27 = 85,37€.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #15966 üzenetére
"Mièrt kellene nèmet áfa? Ez áfás ár."
Olvasd el még egyszer, amit írtam!
Végig "kattintottad"? Én most megtettem (helyetted is).
Annyiban hibáztam, hogy a magyar Áfa nem - csupán csak - a vételárra jön rá, hanem még a szállításra is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #15964 üzenetére
Az eu.soundcore-n is ennyi, ill. a vége szerintem még kevesebb, mert ott 99€ - 20€ + 5€ a vége, itt pedig 80€ - német Áfa + magyar Áfa + szállítás (érdemes elkattintgatni a rendelés végéig, és akkor látszik a pontos összeg).
Ár szempontból mindig is jobb volt a Soundcore saját oldala, és szerintem a garanciális dolgok is könnyebben, gyorsabban kezelhetők. Én ott vásárolnék. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
samu2062 #15958 üzenetére
Nekem ugyan már nagyon rég nincs meg a MaxSound Plus, de még megtaláltam a hozzá kapott (e-mail-eztem a gyártóval) két fw.-t. A gond csak az, hogy már nem emlékszem, hogy melyik mit is tud pontosan
Ha tippelnem kellene (az üzenetváltás alapján), akkor az 1.39-es az, ami sose kapcsol ki (csak, ha lemerül), az 1.40-es viszont X perc inaktivitás után ...
... de nekem sose volt olyan gondom, amit leírtál.
No, de a lényeg: ide feltettem mindent. Próbálkozhatsz ezzel, vagy írsz a support-nak. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
soultrapp #15956 üzenetére
Azóta én is lekaptam a kézikönyvét ...
Bt. 5.2, no app, line-in. Ennyi.
Az app hiánya miatt kicsit húzom a számat. Gondolom codec-ből is csak SBC-t, esetleg AAC-t támogat. Meg tudod nézni / tesztelni?
Üzemidő: akkor "sub" van benne, meg ugye +4 hangszóró, nem kis teljesítmény.
Méretben pedig kisebb mint a Boombox 3, nem? -
<Adamsky>
nagyúr
... és tényleg. Review meg még sehol.
Nem kevés pénz, de pl. a egy Boombox-nál (3-as) olcsóbb. Nyilván más a célközönség, de - így elsőre legalábbis - annyira nem durva az ára (szerintem).
Német amazon-on viszont még nincs. WTF?! -
<Adamsky>
nagyúr
" ... ez a "passzív radiátor"?" - ez, meg ugye, ami elől van rajta a stilizált "d" logo-val.
Az is lehet, hogy nálad bele- vagy hozzáér valami. Ha eltávolodott volna a háztól, akkor "kifújna", nem lenne mélyed.
Szóval szerintem vagy segít a nyomkodás (amit Czimby írt) vagy egy teljesen új membrán kell bele. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
konvergal #15885 üzenetére
" ... latency szempontból nem olyan jó még kábellel sem."
Még vezetéken keresztül is? Hmm ...De, tudod mi lesz a legnagyobb baj?
Nem tudom milyen rendszert használsz, de én most - hogy kipróbáltam a Soundcore Motion+ hangszóróm - összekapcsoltam (bluetooth-on) a Win11-es PC-mel.
Működik a dolog, de pusztítóan halk a felvétel, pedig "koppra" van tolva mic. hangereje. Ugyanígy jártam múltkor egy vezetékes mikrofonnal. Nálam egyedül a bt.-s fej- és fülhallgatók működnek ilyen körülmények között rendesen, és eddig nem sikerült rájönni az okára. Anno a vezetékes mikrofon miatt kicsit túrtam a netet, és rengetek sorstársba futottam bele, aki arra panaszkodnak, hogy mivel nincs a mikrfofon-ok esetén ilyen "gain" kapcsoló vagy csúszka, ezért azok nagyon halkan vesznek csak fel.
Ja, Android-os telefonnal nincs ilyen gond (azzal a Motion+ is működik rendesen) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
eldoble #15877 üzenetére
Az UBOOM L tuti jobb, mint az Element T2. Előbbi az "OLUVUBOOML" kóddal 60$-ra levihető. Ne rontsd el a gyermeked hallását, vegyél neki normális hangszórót
... a "sima" UBOOM pedig a "WELCOME30"-al vihető le 42$.
Én e kettő közül választanék. Előbbi inkább zeneibb, és érdemes "elé ülni", míg utóbbi mono, ill. amolyan 360°-os hangszóró.ui: érdekes lehet még a Soundcore 3 (kuponnal 46 Eur + 5 Eur szállítás, ha jól emlékszem).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #15862 üzenetére
Hülyeséget írtam (túloztam). Olyan 20-25% körüli mínusszal lehet számolni attól függően, hogy a másik codec AAC vagy SBC.
#15863 Acélfarkas
Tuti, hogy az LDAC "eszi" a legtöbbet a codec-ek közül (a mértékén lehet vitatkozni). Utána talán az AAC (főleg Android alatt) majd az SBC. Az aptX-et most nem tudnám elhelyezni.
A Q35-öt milyen telefonnal használod? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #15860 üzenetére
" ... nem is veszik nagyon az emberek."
Itthon, ill. azok, aki ide járnak. Külföldön viszont - hála a "best speaker 2023" címkének - azért fogy belőle. Az Soundcore fórum tanulsága szerint vannak páran ..." ... 1 csillagot hogy 12 óra helyet csak 6 órát bír a hangszóró, hogy ilyen kevés?"
Nem ez a legnagyobb baj a hangszóróval. Nézd végig a videót!
Egyébként ez simán lehet, mert a gyári üzemidőt gondolom 50%-os hangerőn, és AAC (vagy SBC?) mellett nézik. Ha LDAC-ra váltasz (kb. bármin), az felezi / harmadolja az üzemidőt. -
<Adamsky>
nagyúr
Érdemes megnézni (tudom, elég hosszú) Alan legutóbbi videóját: Soundcore Motion X600 now tuned by Alan Ross (sort of) Not clickbait!
Borzasztó szomorú, amit a Soundcore csinál az X600-al, és úgy egyébként a Youtube-os tesztelőkkel. Remélem észhez térnek, mert ennek így nem lesz jó vége. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gabi 8906 #15830 üzenetére
Először is grat.!
" ... az összes terméket érintheti B&O szinten."
Másodsorban az ilyenen mindig nagyon fel... magam. Az ember tényleg azt várná (tudom, ha ébren vagyok ne álmodjak), hogy egy ilyen drága, "prémium" cucc örök élet +1 nap.
Ezzel szemben úgy látszik, hogy a felhasználó sokkal inkább patikamérlegen kimért életciklust kap tervezett avultatás formájában. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #15751 üzenetére
Én inkább - a kert okán, és mert gondolom úgyse az lesz, hogy teszem az Édesapád elé ül, és átadja magát a zene élvezetének - a Boom-ot választanám.
A felülete kevésbé kényes, kültéren jobban szól, van fogantyúja. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #15722 üzenetére
Bocs, de, hogy lehet a PB110-et egy szinten említeni az SRS XG-300-al? Utóbbit az Xtreme 3, Motion Boom Plus, stb. hangszórókkal szokás összemérni.
A PB110-nek mondjuk a Sony XP500 az ellenfele (igazából nem). A Sony - és ezért biztos kapok majd, de - szerintem sose csinált igazán jó hangszórót. Vagyis adott kategóriában mindig volt - legfőképp ár/teljesítményben - jobb hangszóró.
Egy dologban igazad van. Meg kell hallgatni! PB-k egy csomó helyen vannak kinn (MM, "Madaras Tesco").ui: Érdemes rákeresni a YT-n DLX Willington csatornáján a Sony, JBL hangszóróira. Fejhallgatóval (nem hangszórón!) elég jól összehasonlítható, hogy mit tud egyik, és mit a másik.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mr. Erikszon #15695 üzenetére
" ... túrázni szivesebben vinnék ... " - minek egy túrára bluetooth hangszóró?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #15685 üzenetére
Nem mondtam, hogy hülyeséget beszélsz
csupán annyit, hogy sajnos ez egy ismert probléma.
Alan tesztjeit pedig - legyen akármilyen jó cuccod - fülhallgatóval kell hallgatni, mert hangfalon nem lesz olyan.Az XSound Go-t nem szabad a MaxSound Plus-al - vagy épp az UBoom L-el - összemérni. Nem egy kategória. Utóbbinál egyébként nagyon nem mindegy, hogy épp melyik fw. van fenn. Szegény Oluv küzdött vele egy csomót, de - mivel egy olcsó hangszóró - elég nagy a minőségi szórás, így kb. nincs két egyforma hangszóró, nincs két egyforma hangzás. Ő ugye inkább a kristálytiszta közepekre és magasokra ment rá, míg a gyári a megszokott módon "V"-s.
Én is rá voltam kicsit kattanva, hogy veszek egyet, de végül maradt a Motion+, és mellé jöt még egy Boom. Ezzel a kettővel nagyjából le tudom fedni az igényeimet. Legközelebb szerintem akkor lesz csere, ha valamelyik gyártó egy hangszóróba össze tudja hozni az előbb említett kettőt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #15682 üzenetére
Nem-nem. Sajnos a termék neve sz@rul van feltüntetve (100× leírtam már itt a topic-ban, most elmaradt). Ez a MaxSound és ez a XSound.
Nekem volt mindkettő. Egyik sem a csutkára tekert üvöltő zenehallgatásról szól. Normális hangerőig viszont mindkettő szemet (fület) gyönyörködtetően tud szólni (beltér). Az XSound-hoz nem árt(hat) egy 3rd party eq, de nélküle se mondanám rossznak (sőt). Ebből a méretből más se hoz ki jobbat (inkább rosszabbat). A MaxSound pedig úgy jó, ahogy van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ftamas0201 #15650 üzenetére
" ... ilyen kisebb méretre ... "
Tribit
• XSound Go
• MaxSound Plus
• Tribit StormBox Micro 2 - ha az a "formfactor" kell, mint a Clip
Anker
• SoundCore Boost -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
kisninja #15610 üzenetére
"Hamarabb látod a tv-n a szálymozgást mint ahogy jön a hang."
Nem tudom min filmezel, de Kodi-t nem tudsz ráberhelni? Ott állítható a késleltetés ...
Én már PC-n is egy jó ideje Kodi-zok.
Egyébként ez a késleltetés nem igazán bt. verzió függő. Persze az új hangszóróknál jobb a helyzet, de ott is van jobb, és rosszabb, miközben már mind bt 5+ -os. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gabikiraly2 #15601 üzenetére
" ... normál hangerő mellett élvezhető minőségben szóljon."
Szerintem nem kérdés: Soundcore Boom (mondjuk most épp "sold out").
"Nagyjából 100 eurót költenék rá."
... és még marad is pénzed, mert gyakran van rá ilyen v. olyan kupon, amivel olyan 70 Eur körül megáll.Ja, esetleg - ha szeretsz "kísérletezni" (mert ilyennel itt a topic-ban nincs tapasztalat) - akkor Mifa Wildbox. Több helyről jókat hallottam felőle.
-
<Adamsky>
nagyúr
Harman Kardon Go + Play 3. Széttúrtam a netet, de eddig kb. 0 infó van róla.
... ill. ennyi. Az a 8 óra üzemidő kicsit halovány ...
Ugyanitt találtam: Harman Kardon Luna. Legalább van végre egy kis "mozgás". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Czimby #15584 üzenetére
"Simán lehet, a soundbox XL is hasonló volt ... "
Elvileg igen. Amolyan 2.1-es setup az ilyen. Nagyon rövid ideig volt nekem is Sb. XL, de én annak kicsit kopogósabbnak éreztem a basszusát (legalábbis ez rémlik).#15585 silver10
"Nem minden JBL bluetooth hangszórótól aléltam el ... "
Én sem állítom, hogy mind jó, de - ahogy írod is - pl. a Partybox-oknak nem nagyon van párja. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Czimby #15581 üzenetére
" ... ez a JBL nem igazi stereo ... "
Szerintem épp annyira sztereó, mint a Boom, vagy a Boom Plus. Sőt, azoknál lehet "sztereóbb". Olyasmi lehet, mint a Motion+. Ennek is ha megfigyeled, akkor a hangszórók egy köríven helyezkednek el. A korábban link-el képen a két "emeletes" hangszóró kicsit megdöntve, kifelé szólnak. Tapasztalatom szerint ez nagyon sokat tud számítani.
Az 1db mély pedig lehet simán "sub". Nem tudjuk, hogy mit küld rá az erősítő. Gondolj bele, hogy a most minden Youtuber (mínusz Alan) áétal istenített X600-ban 6 cm-esek a mélyek. Ebben 8 cm-es "közepek" vannak. Én simán el tudom képzelni, hogy arra az ovális mélysugárzóra tényleg csak azokat a mélyeket engedik rá, aminek nincs hatása a sztereó hangzásra. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Czimby #15577 üzenetére
"Így nem lehetne ... "
Itt igazából a hangszóró elhelyezésére gondoltam (ld. az említett JBL, ahol meg tudták oldani). Sokat lehetne ezzel a megoldással spórolni. Gondold végig, mennyivel lenne szélesebb (vagy lehetett volna bele tenni kisebb mély hangszórót), ha nincs ez a "trükk".#15578 pècsimunkás
Ahogy Sys85 írta, az adott bt. eszköz beállításai közé kell bemenni, és ott kivenni a "pipát" a hívás / call / voice (?) elől. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #15574 üzenetére
"Ráadásul 200 euró." - ez szerintem nem lenne sok pénz egy jó bt. hangszóróért, aminek a "receptjét" már többször leírtuk: Motion Boom + Motion Plus
... erre most csináltak egy ilyen csini retikült.#15570 carl18
"Bár méretileg már nem az a kategória amit egy hátizsákba belerakol."
Igen, a Boom Plus - igaz nézőpont kérdése, de - nekem már túl nagy lenne. Jó lenne, ha a Soundcore is venné a fáradtságot, és úgy pakolgatná be a hangszórókat, ahogy pl. a JBL tette a Boombox 3-nál. Vagy ahogy autós hangszóróknál is szokás...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #15570 üzenetére
"Szép dolog hogy ekkorát hazudnak." - ma már minden gyártó kamuzik. Hol kisebbet, hol nagyobbat. Én legutóbb a Zenfone 10-en akadtam ki, mert nagyon nem úgy néz ki, mint a stock fotókon (vagyis grafikákon).
A hangszóróknál maradva ...
Nem semmi, ami a Soundcore X600 körül megy. Vagy csak nekem tűnik úgy, minden, de minden reviewer (köztük olyanok is, akiknek úgy többé-kevésbé adtam eddig a szavára) Istenítik, miközben nem más, mint egy erősebb / hangosabb Motion+.
Már Alan is csinált ezzel kapcsolatban egy videót, mert ő sem értette, hogy egy ilyen átlagosnak mondható hangszórót, hogy az égbe tud mindenki Isteníteni?
Kicsit elkezdtem aggódni a márka miatt ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #15517 üzenetére
+1
Így van! Ez és a passzív membránok melegben történő megszorulása javításra került (azóta merem én is ajánlani). Jó kis hangszóró ez annak, akinek a sima Boom kevés. Ha viszont még több kell (főleg basszusban, nagyobb hangerő mellett), akkor ott van a Tribit Stormbox Blast.#15514 Z.É.T.
"relatív halkan is legyen némi érezhető basszus és egy kicsit se tolakodjon (háttérzene)"
Ezt a "sima" Boom szépen tudja. A múlt héten "teszteltem" társaságban. 50% fölé nem is nagyon mentünk hangerőben, mivel ez nem a klasszik kerti-party volt, hanem a sütögetős / beszélgetős fajta. Oda tök elég. Ennél olcsóbban jobbat szerintem nem kapsz.... esetleg ez a Mifa Wildbox a 2.11-es fw.-vel (ld. Czimby által link-elt doksi), de erről semmilyen tesztet, videót nem találtam. Sajna Alan nem tesztelte ezzel, csak egy régebbivel, aminél épp, hogy romlott a hangzás.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #15432 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #15424 üzenetére
Ezt is felveheted az "ikonikusak" közé: Spatial Audio Heaven
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Czimby #15415 üzenetére
Persze, kisebb, de a Boost még kisebb (és könnyebb). Az Uboom L is egy jó cucc, viszont méretben már a Motion+ környéke (nem olyan széles). Az Uboom L-t "hack"-elni kell (külön app kell az fw. frissítéshez, ami kábelről, PC-n keresztül történik), míg a Motion+ ugye ezt OTA-n tudja. Utóbbi aptX, multipoint, custom EQ ... (de ezeket ismered a Boom-ból).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Czimby #15409 üzenetére
" ... hasonló hangot szeretnék ... "
Ha tényleg kisebbet szeretnél (az Uboom L szvsz. annyival nem kisebb), akkor esetleg egy Soundcore Boost." ... ezt is 30-50% közt szoktam használni."
Én sem szoktam feljebb tekerni (ezért sem kellett nekem a Boom+). Viszont azért arra készülj fel lélekben, hogy hiába elégszel meg a kisebb hangerővel, nagyon más ezt a hangzást - pláne kisebb méretben - nem fogja tudni, csak megközelítőleg. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82 #15404 üzenetére
"A flip 6-ot hallottad már élőben egyébként?"
Ha van egy jó (!) fül-, de még inkább fejhallgatód, akkor te is meghallgathatod. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dzsana #15396 üzenetére
Na, most ez melyik nap történt? Nagyon nem mindegy! Június 4-én, 9-én vagy 14-én?
Viccet félretéve. Szerintem nem nagyon van alternatívája. Ha bejött, akkor nézd meg az utódok valamelyikét.
#15397 csƵ
Az így a YT-os tesztek alapján nagyon nem ez a liga. Én még jó hangszórónak sem különösebben tartom. Annyiért pláne nem, amennyit elkérnek érte. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82 #15372 üzenetére
Nekem csak MaxSound Plus volt. Az egy kicsi, hordozható, méretéhez képest nagyon szép, tiszta hangzású sztereó hangszóró.
Az XSound Mega egy picivel nagyobb és teljesen más koncepció mentén készült hangszóró. Eleve mono. Egy darab nagy széles sávú hangkeltő van benne (plusz a "diszkófény"). YT-n lehet van fenn összehasonlító videó. Én azt tudnám elképzelni, ilyen mai, modern edm. zenével utóbbi jobban (több mély, nagyobb hangerő) szól.
A Micro 2 ... hát nem tudom. Talán itt a topic-ban is van róla vélemény. Esetleg Oluv vagy Alan tesztelte a YT-n. Üzemidőben gyengébbnek ígérkezik mint a Max, és én (de ez csak elképzelés) hangzásba is (picivel) alá tenném. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82 #15339 üzenetére
Tribit MaxSound Plus-ból is elvileg már csak "upgraded" van (type-C, 3 hangzásmód, TWS). A Motion+ természetesen szebben és hangosabban szól, mert nagyobb is (és jóval nehezebb). Érdemes lenne megnézned, hogy hová is szeretnéd tenné. Autóban már egy MaxSound Plus is nagy lehet, ezért (és a felakaszthatósága okán) ajánlottam már jóval korábban a StormBox Micro 2-t (van olyan jó mint az 1-es, sőt állítólag jobb. Itt már van pl. app támogatás is ha jól emlékszem).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82 #15335 üzenetére
Sajnos nincs király.
A Motion+ "zeneibb" (aptX, "csipogó"), a Boom-ban több a mély, és hangosabb. Más-más célra, más-más zenére való, vagy jobb egyik, mint a másik.
A Boom Plus pedig egy még (sokkal) hangosabb Boom. Nagyjából ezek az erőviszonyok.
Elvileg most kijött az X600, aminek - sokunk vélemény szerint - át kellett volna venni az említett "király" szerepet, de ez nem történt meg. Szvsz. az egy hangosabb Motion+ -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82 #15332 üzenetére
Ez a Select 2 nem tudom mi lehet. Sima Soundcore 2-ről tudok, és van már 3 is. A Flare nekem a "disco light" miatt kiesett a fókuszomból, de állítólag jó.
Másfelől viszont szerintem inkább innen rendelj (legutóbb 5 Eur volt a szállítás). Most elég jó akció van Boom-ra, Boom Plus-ra, Motion+ - ra (a Flare 2-re épp nincs). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
betegphiu #15323 üzenetére
Oluv-nak van fenn pár binaural mikrofonos tesztje (pl. ez) SOUNDBOKS hangszórókról, de én annyira nem aléltam el tőlük (az előbbi videóban pl. a 2-es szvsz. jobb, mint az új).
Amiről én még hallottam az a Teufel (ilyet is összeeresztett Oluv egy SOUNDBOKS-al).
Ezek viszont egyike sem hiszem, hogy olcsóbb, pláne nem könnyebb, mint agy PB100-as. Szóval lehet azt mondani, hogy drága, de ha nincs konkurenciája?Én legalábbis, méretben és hangzásban nem hallottam még hasonlót.
Esetleg DLX Willington-nak nézd meg a videóit. Ő tesztelt pár nagyobbacska party hangszórót. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82 #15316 üzenetére
" ... Jbl go 3-at és összehangolni ... " - én nem látom sehol, hogy ezeket TWS módban össze lehetne párosítani (szemben a Tribit-el, amit korábban írtam).
A sztereó élmény egyébként nagyot tud dobni a hangzáson, de autóban szerintem nem tudod úgy elhelyezni a hangszórókat, hogy jó is legyen.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82 #15314 üzenetére
Passz. Ezeket nem igazán ismerem. Csak szubj. véleménnyel tudok szolgálni. Nekem a Lamax nagyon Tronsmart utánérzésű (én kerülném). A 360°-os hangszórókat eleve kerülném, mert akkor az neked a kesztyűtartóba is fog szólni ...
A Flip-ek jók lehetnek, ahogy ez az Essential 2 sem tűnik rossznak. Mondjuk, hogy miben más / jobb egy Essenctial 2 a 6-os Flip-nál?
Nekem kicsit 19, és egy híján 20.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82 #15308 üzenetére
Akkor vegyél egy Flip 5-öt, ha az tetszik. Az a baj, hogy egy ~50e Ft-s hangszóró már jó eséllyel egy nagyobbacska darab. Azt nem fogod a kesztyűtartó ajtajára rátenni, mert vagy el sem fér, vagy egy idő után leszakítja az egészet.
Én lehet egy Tribit StormBox Micro 2-t vennék a helyedben. Ez kicsi, sok helyre oda tudod fogatni, és - mivel tudomásom szerint van benne "miki" is, ezért - kihangosítóként is használhatod.... de ha minden áron el akarod költeni az 50-est, akkor: Motion Boom Plus ( 180 - 56 + 5 =~130 Eur): ~48e Ft. Csak ezt nem tudom, hogy hová tudod tenni, ill. mit csinálsz vele, ha kiszállsz a kocsiból.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rhino82 #15306 üzenetére
Felejtsd el! A bluetooth hangszóró nem autóba való:
• mérete miatt nehéz (lehetetlen) elhelyezni
• ha kiszállsz, akkor benne hagyod az autóban?
• ha, nem a közeledben van, - hanem mondjuk kalaptartón, - akkor beszállás előtt mindig hátramész bekapcsolni?
• nem lehet biztonságosan lerögzíteni (ha mégis megoldod, akkor néhanapján, hogy veszed ki)
• autóban azért extrém meleg és hideg is tud lenni ...
• töltés: legkésőbb abban az esetben, ha lemerül, akkor ki kell vedd. Vagy rákötnéd fixen az autó elektromos rendszerére? Akkor meg az akkumulátora (mármint a hangszóróé) fog elég hamar tönkremenni.Tudnám még folytatni, de a lényeg, hogy inkább annak menj utána, hogy az autód miért "eszi meg" a hangszórókat. Mert ez - hidd el - nem normális. Keress egy jó autóvillamosságist!
-
<Adamsky>
nagyúr
Ha ennyire jó ez a Huawei Sound (ugye ez a Sound X sztereó változata?), akkor minek az XBOOM? Pláne egy dolgozószobába? Így első blikkre utóbbi egyébként sem hiszem, hogy szebben (vagy akár ugyanúgy) szólna, mint a Huawei.
Egyébként egy Go + Play-hez képest (érzésre) hová tennéd? Az app milyen (van cust. EQ, mit lehet állítani)? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
V.Stryker #15286 üzenetére
Nem használtál még semmilyen bluetooth hangszórót, fülhallgatót, stb.?
... csak, mert pont ugyanúgy működik a Charge 5 is. Több eszközhöz is hozzá lehet társítani, de mivel - tudtommal - nem tud multipoint-ot, ezért egy időben csak egyhez fog kapcsolódni.#15287 Jimy83
Ha, mini, akkor nekem a Tribit StormBox Micro 2 szokott beugrani. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtx560unlock #15279 üzenetére
Sajnos nem a legjobb minőségű felvétel (félre ne érts!), de az hallatszik, hogy csodát tettél a hangfallal. Én elküldeném a helyedben a Tronsmart-nak a videót.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #15273 üzenetére
Érdekes, amit írsz. A 45.49 kb. 3 vagy talán 4 hónapos is lehet már. A másik, hogy semmilyen változást nem hozott a hangzásban.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtx560unlock #15266 üzenetére
" ... és onnantól usb kábelel müködik bármiről ami usb-n hangot tud szolgáltatni ... "
Nekem új volt, köszi!Nem igazán tervezek JBL cuccot venni, de másnak még hasznos lehet az infó.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ad4m1337 #15249 üzenetére
"Honnan érdemes ... "
eu.soundcore.com -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szab120 #15212 üzenetére
" ... miben jelent differenciát egy átlag eq-hoz képest."
Annyiban, hogy még szabadabban tudsz belenyúlni a hangzásba. Pl. a Boom Plus esetén az elején volt ez a - ha jól emlékszem - 6 kHz környéki "tüske". Na most ezzel elvileg a gyári mondjuk 5 kHz-es sávot "át tudod húzni" 6 kHz-re és pontosan ott tudsz korrigálni, ahol a "baj" van. Ezt nagyon szívesen látnám a többi Soundcore cucc esetén is. Sajnos biztos, hogy nem fogom ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szab120 #15210 üzenetére
" ... ha wifit (beépített chromecastot) is kap ... "
Az tényleg nem lett volna rossz ..."Nyilván a basszust ilyen eszközökben felesleges keresni ... "
Azért ezzel vitatkoznék. Egy (sima) Boom nem nagyobb (mások a dimenziók, de szvsz. nem nagyobb) mégis sokkal "nagyfiúsabban" szól.Ezzel az X600-al nekem épp az a bajom, hogy a Soundcore "eltalálta szarva közt a tőgyét". Vagyis a Motion+ -nál - bizonyos értelemben - jobb, de pl. a Boom Plus-nál (de vehetjük a Boom-ot is) gyengébb (és itt nem a hangerőre gondoltam).
"Egyébként 1 hasonló méretű wifis ... "
Jó lenne a wifi, de ezt tudnám a legkönnyebben elengedni.
Tegyék bele a Motion+ "vasát" (aptX, multipoint, jó minőségű csipogok, külön (?) erősítővel) egy nagyobb házba, nagyobb (min. ami a Boom-ban van) mélysugárzókkal, és akkora passzív membránok, mint a Boom esetén.
Röviden, - ahogy már sokszor írtam - Boom + Motion+ → a "tuti" hangszóró.Egy királyság viszont van az X600-ban, az pedig a parametrikus EQ. Vagyis nem fix. frekvenciák vannak.
Nem a legjobb minőségű kép, mert egy videóból vágtam ki. Egyébként vicces / szánalmas, hogy egy csomó "nagy tesztelő" nem is beszél erről (észre sem vette?). -
<Adamsky>
nagyúr
Aki "követi az eseményeket", gondolom már hallott az új Soundcore hangszóróról. Papíron nem tűnik rossznak (LDAC, külön magas-, mély hangszórók, plusz egy "surround"), de a gyakorlatban messze nem annyira tuti.
Nekem csalódás ez a "design" hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #15179 üzenetére
"Long story short", akkor neki jó eséllyel rá fog jönni az Áfa (még a szállításra is). Így már a "nem igazán megérős" kategória.
Egyszerűen ma már nagyon ritkán versenyképes az Ali az Amazon-al. Utóbbi pedig az Eu-s shop-okkal ...#15178 Dhampir
"Melyik a jobb?"
Mivel egyik sem tökéletes, ezért vissza is kell kérdezzek, hogy mire? Persze most úgy okoskodok, hogy élőben egyiket sem hallottam, de sok review és teszt megnézése és a begyűjtött tapasztalatok alapján azt gondolom, hogy ...
Van az a hangerősáv, ahol a Dockin tisztábban szól(hat). A Tribit ezzel szemben biztos, hogy szebb mélyeket produkál, ha pedig az a cél, hogy "nagyot szóljon", akkor megint nem kérdés, hogy a StormBox Blast lesz a nyerő. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #15169 üzenetére
A Tribit azért más ligában játszik, mint a Dockin.
Ettől függetlenül izgalmas kérdés, hogy D Fine+ 2 ~165 Eur-ért vagy ~170 Eur-ért StormBox Blast.#15170 bakosadams
Nagy mákod lehetett, bár így is kérdés, hogy a "tax"-osat rendelted, vagy a simát. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bakosadams #15162 üzenetére
Én itt ~113e Ft-ért látom még ha minden "store" kupont be is kattintok. Hogy lett neked ebből 83e Ft? Vm. extra kuponnal?
"Itthon 110e azért annyit mar nem adtam volna ki érte."
Nem is kellett volna. Amazon-on magyar címre (ld. szab120 linkjét) 87e Ft, osztrákra pedig ~67e Ft. Utóbbi azért tényleg elég jó ár ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bakosadams #15160 üzenetére
Honnan vetted te az Ali-n 83e Ft-ért? Dobnál egy link-et?
Ali-ról mondjuk én azért nem vettem volna ilyet, mert a garanciát gyakorlatilag képtelenség érvényesíteni. Csak az elején van - fejből nem tudom pontosan - valami 30-45 napod, amig még "Mr. Ali-n" áll a dolog (ha vm. gebasz lenne). Utána az eladó jófejségén múlik minden, de a visszaküldés (tetemes) összegét jó eséllyel neked kell állni. Ja, ilyenkor a vámmal is kell valamit kezdeni ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest