- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Lukitomi #13518 üzenetére
Az egy remek lejátszó, de durván drágán árulja a jóember. 2018-as készülék, legutolsó bolti ára 88500 Ft volt. Sokévesen, használtan 100000-ért nonszensz.
Ahhoz, hogy a CD, pláne az SACD hangminősége teljes egészében érvényesüljön, nem szabad belépő kategóriás lejátszóval próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Bari eléggé sok készüléket próbált ki ahhoz, hogy el tudja dönteni, melyikért érdemes elég sok pénzt kiadni. Ha szerinte annyira jó, hogy megvette, én nem kételkedem, bár kicsit csodálkoztam, hiszek neki.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Barnabás AV-Online újságíró kollégám. Feltételeztem, hogy DM-Fan olvasta a tesztet, nem kell magyarázni. Azért vette meg, mert minden szempontból kiválónak tartja. Mégis, mi másért? Tudsz egyéb indokot?
Robi nem a képét és hangját minősítette.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #13084 üzenetére
Mások említették a tévét, ezért tartottam fontosnak hangsúlyozni azt, amit leírtam.
Egy jó házimozi rendszeren kiválóan tud szólni a sztereó zene. Viszont a surround hangzás/hatás filmnézéskor sokat hozzátesz az élményfaktorhoz. Haverom múltkor nem akarta elhinni, hogy a mély basszus nem a háttérsugárzókból jön, hanem a bal frontsugárzó melletti szubládából. Ezt két hangdobozzal nem tudod megvalósítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #13082 üzenetére
Kellettek ilyenek, jókora piaci rést tömtek be, de hozzám még nem érkezett belőlük.
Egy biztos: teljesen mindegy, hogy milyen erősítő, AVR vagy processzor van a rendszerben, a legrövidebb jelútra kell törekedni. Egy tv eleve nem képes olyan minőségű hangot kiadni, ami meghaladná az átlagos, közepes szintet. Ha átvezeted rajta, akkor is romlik a minőség.
Sztereósként kezdtem, autóhifivel egészítettem ki, ami szintén kétcsatornás, utána jött a házimozi, de a másik kettő is megőrizte a helyét az életemben, szívemben.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #13080 üzenetére
Szívesen adnék ötleteket, de nulla tapasztalattal rendelkezem a HDMI bemenetes, sztereó erősítők családját illetően.
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #13076 üzenetére
Sztornó!
Végig kellene próbálni az összes kimeneti formátumot!
Sztereó erősítőben nyolc csatornás DAC?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Amennyiben azt állítottad volna, hogy nem hallod, egy szót sem szólok. De kijelentetted, hogy ugyanaz a hangminőségük. Ez így, ebben a formában nem igaz!
-
BBéci
legenda
Te kezdted azzal, hogy passthrough-nál ugyanaz, ami nagyon messze van a valóságtól. Van két egyforma Dune lejátszóm, az egyik VLS tápegységes és annak egyértelműen jobb a hangja akkor is, amikor HDMI-n passthrough jelet ad a Marantz processzornak.
AntonChigur is hallja a különbséget és sokan mások is.
Nem házimozis téma az, hogy a különböző Blu-ray lejátszóknak különböző a passthrough hangja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az OPPO-ból is közvetlenül az erősítőbe megy a jel.
Tapasztalatom szerint baromira nem mindegy, hogy az adott jelet a tévéből vagy egy kiváló minőségű lejátszóból kapja az erősítő. Durva hangminőségbeli különbségek szoktak lenni. Csodálkozom azon, hogy ez neked még nem tűnt fel!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
"ahol van eARC ami jól működik, ott ez sem számít előnynek"
Tehát szerinted a tévén keresztül vezetett jel ugyanolyan hangminőségű, mint az, ami a lejátszóból közvetlenül az AVR-be megy?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Van a rendszeremben Hama HDMI, hiba nélkül teszi a dolgát. Igaz, a csúcs Avielo szériából származik, de volt nálam 5*-os, az szintén rendben volt.
Hozzáteszem, többnyire 1080p anyagot küldtem és küldök át rajtuk, de kipróbáltam UHD-val is, ezért biztos vagyok abban, hogy a magasabb követelményeknek is megfelelnek.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz blakey #12945 üzenetére
Erről van szó. Téves, helytelen megfogalmazás, hogy bezár az Edigital.
Az Edigital tulajdonosa 21-22 évvel ezelőtt az Index Fórum különböző topikjaiban szerzett kuncsaftokat, mindenfélével seftelt, 50 éve azt mondták volna rá, hogy feketézett.
Ugyanezt tette a 220 volt tulajdonosa is, apósom tőle vette az első DSLR Nikonját.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Igen, szoktam, az nálam a zene elsődleges forrása.
#12923ricsip
Ha attól boldogabb leszel, akkor igen, atombunkerben élek.#12922GeryFlash
Soha nem találkoztam a PC más jelentésével, csak mint személyi számítógéppel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
MP-nek csak a utóbbi jelentését ismertem, filmekből, ahogy rajtam kívül rengetegen, a másikkal soha nem találkoztam. A Political Correctness szintén olyan kifejezés, ami itthon rendkívül kis körben ismert, az emberek döntő többsége magyarul mondja, használja: politikai korrektség. Soha nem fogom megérteni, miért kell magyar fórum, magyar nyelvű topikjában angol rövidítéseket használni. hacsak nem az a célod, hogy az idejárók csekély része értse. Te angolszász nyelvterületen élsz?
Alighanem sértődés lesz ebből, de nem tudtam magamban tartani.
Köszi a tájékoztatást!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A PC a személyi számítógép rövidítése. A te értelmezésed szerint mit jelent?
James Bond rajongó vagyok, az összes filmet legalább egyszer láttam, jó részüket kétszer, a nekem igazán tetszőket sokszor.
De a legutóbbi számomra óriási csalódás, egy világ omlott össze, vége, nincs tovább.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #12868 üzenetére
Nem értem, mit akarsz ezzel mondani.
Az OLED-ek úgy két éve teljesen rendben vannak, bár LG-t nem vennék, csakis Panasonicot és Sonyt.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Plazmára váltottam, az nem volt nehéz, csak csupa élvezetet okozott. LCD-ért sosem adtam volna pénzt. Volt nálam legalább ötvenféle különböző modell, típus.
-
BBéci
legenda
"Aztán van az interpoláció ami az alacsony képkockák miatt lett kitalálva."
Inkább az LCD kijelzők, a folyadékkristályok lassú mozgása miatt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #12824 üzenetére
Nem csak a chipet kell megfizetni, hanem a jogdíjat is. Ettől függetlenül bosszantó és szánalmas, amit a tévégyártók művelnek.
Szerencsére a házimozisokat ez nem izgatja, hiszen az erősítőhöz csatlakozik a lejátszó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz #24644864 #12808 üzenetére
Remélem nem csak három topikbn (eddig ennyivel találkoztam) tetted fel ugyanazokat a kérdéseket, hanem még legalább hatban!
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #12676 üzenetére
Sok olyanom volt, pár kivételtől eltekintve magam készítettem belőlük remuxot.
A koncertfilmek maradtak teljes változatban, mert azoknál jól jön a fejezetválasztás lehetősége, ami dalokat/előadókat jelent.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Olyannal én is találkoztam.
Sőt, olyannal is, aki szerint feleslegesek a DSLR és MILC fényképezőgépek, mert a telefonokkal ugyanolyan jó minőségű fotókat lehet készíteni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #12583 üzenetére
A G5800 egyáltalán nem olcsó a maga 2368 dolláros árával, tehát az UBR-X200 nincs túlárazva, mivel 620000 forintért adják. Plusz van itthoni forgalmazója, 3 év jótállása.
#12572Piftuka
"milyen szempontokból (mely területeken, milyen funkcióiban) "áll-leejtős" a produkciója?"
Természetesen kép- és hangminőségben. Mi másról lehetne szó?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Elég régóta nem gyártanak OPPO-t - sajnos - ezért azzal értelmetlen és felesleges összehasonlítani egy kapható készüléket.
Pont ezért egy szóval sem utaltam arra, hogy a REAVON jobb az OPPO-nál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ezt kipróbálás nélkül ki mered jelenteni. Minek nevezzem? Vakmerőségnek, vagy valami másnak?
Nálunk pár hete tesztelés alatt áll és eddig áll-leejtős a produkciója. Mindegyik OPPO volt nálunk korábban, van is belőle, tehát akad összehasonlítási alap.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #12436 üzenetére
Ha ilyen kérdést teszel fel, akkor még nem volt új autód. Ég és föld a különbség!
Egy autó újonnan mondjuk 8 millió Ft, pár évesen megveszed 4-ért, ha valami elromlik benne, az belekerülhet 1 millióba, vagy még többe. A szóban forgó telefon listaára 275000 Ft volt, pár hete a Media Markt, az Edigital és az Euronics 260-270000 forintért árulta. Megvettem 70000-ért, legrosszabb esetben ennyit bukhatok rajta. De szinte lehetetlen, mert tényleg használatlan, órás nagyítóval vizsgáltam meg minden milliméterét. Haverom, aki nagy telefonguru, ugyanezt tette, szerinte sem volt használva.
Vettem Marantz házimozi processzort 210000 forintért, aminek az újkori ára 3300 euró volt. Három éve és három hónapja használom, minden vele töltött percet élvezek.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz egykori #12426 üzenetére
Ezzel hibát követsz el. Harmadáron lehet venni makulátlan készülékeket.
Autót nem vennék használtan, de házimozis eszközöket igen, sőt, telefont is. Két napja egy kétszer bekapcsolt, makulátlan példányt vettem az új ára 26,5 százalékáért.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz laszika #12413 üzenetére
A laptopokba nagyon egyszerű optikai meghajtókat szerelnek, a dedikált lejátszókban lévőkhöz képest gyerekjátéknak tűnnek. Ezért jobb kép- és hangminőségre számíthatsz.
Érdekesség: írtam CD-t laptop meghajtóval és külső Plextorral, a hangminőség különbség brutális.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Rendben, hogy az a mondanivalója, de attól még - gondolom - hullanak benne az emberek.
Ugyenezen okból nem néztem meg a Hacksaw Ridge című remekművet sem.
Ízlések és pofonok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #62435328 #12330 üzenetére
Szerencsére sok stream-ként fogyasztható filmet és sorozatot adnak ki BD változatban, amiknek a minősége brutálisan jobb szokott lenni. De ha azokból pont az igénytelenség miatt nem fogy elegendő mennyiség, lassan meg fognak szűnni.
Nem tartozom a vevőik közé, mert egyrészt számomra drágák, másrészt ameddig ingyen hozzá tudok jutni, miért fizessek akár 100 forintot? A letölthető Full HD csúcsminőségért hajlandó lennék valamennyit fizetni, optikai adathordozóért biztosan nem.Nem nézek háborús filmeket, elegem lett az értelmetlen öldöklésből.
-
BBéci
legenda
Ennek semmi köze a nyelvtanhoz.
Nem kell messzire menni, elég a topik címére/nevére pillantani.#12324AntonChigur
Az a bizonyos utolsó szeg leginkább az igényteleneknek köszönhető. Rengetegen néznek filmeket telefonon, jobb esetben tableten. Számukra tök mindegy a kép- és hangminőség.
a '70-es évek végén, '80-as elején a nyaralónkban fekete/fehér Junoszty tévén néztük a szarvantennával vett analóg, földi sugárzású adásokat. Az akkor elfogadható volt, de 2021-ben mások az igények, egyre több 65 colos és még nagyobb tévét vesznek az emberek. De mellé még egy normális soundbárra is sajnálják a pénzt.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
20 évvel ezelőtt 5.1 rendszerem volt, ma is. Belátható időn belül nem lesz bővítés. Illetve néha két szubládát használok. Három éve vettem egy 2012-ban piacra dobott processzor/előfokot ötödáron a régi, HDMI nélküli AVR utódjának.
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #12293 üzenetére
Talán félreértetted az írásomat...
Azt fejtettem ki, hogy az általam írt, nyomtatott, borítóval ellátott lemezekre költött pénzt érzem feleslegesnek. Azért is, mert alaphelyzetben merevlemezeken voltak.
Az eredetiekre kiadottat nem, mert azok valóban értéket képviselnek, egy gyűjtemény részei, ott sorakoznak a nappalimban a polcokon.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az előbb említett Piedone DVD-m eredeti, ahogy a Gladiator és az Once Upon a Time in the West, a Die Hard 1-2, Ronin, Armageddon és még két tucatnyi másik kedvencem is. De mind megvan Full HD-ban, többnyire ISO vagy remux változatban, azokat nézem, amikor kedvem szottyan rájuk. Ha BD-n lennének meg, akkor is a merevlemezről lejátszást választanám, mert jobban, egyszerűbben kezelhetők. Éppen ezért választom mindig az egyszerű ISO lejátszást.
Abban egyetértünk, hogy az utóbbi években nagyon kevés igazán értékes filmet készítettek és adtak ki, ezért 90 %-ban sorozatokat nézek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Pár éve rengeteg (180-200) DVD-t írtam, nyomtattam rájuk, készítettem borítót, számomra is szórakozás volt. Most azt mondom, totálisan értelmetlen és felesleges volt. Belekerült egy halom pénzbe a sok festékpatron, a lemezek, a tokok. Ott porosodnak a polcon, nincs szívem kidobni, de valamikor biztosan az lesz a sorsuk. 6 éve egyetlen egyet vettem elő, az első Piedone filmet, a Lo Sbirro címűt.
Ebből okulva BD-t egyet sem írtam.
Ismétlem, az eredeti kiadványok gyűjtését, mint hobbit elfogadom, látok benne fantáziát. Gyerekkoromban gyufacímkéket gyűjtöttem, 15 éves koromtól "skalpokat". Mostanában filmeket, zenéket és e-bookokat, de csakis merevlemezre. 1,5; 2; 3; 4 TB-os HDD-kből áll a tárhelyem, 594 tételt osztok meg.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Kérlek, ne vedd kötekedésnek, mert nem annak szánom, hanem tényleg érdekel!
Miért jobb 100 GB-os optikai lemezre írni és arról nézni a filmet, mint HDD-ről?
Azt még megértem, ha valaki gyűjti az eredeti, pláne fémdobozos kiadványokat, de az írottnak mi értelme van?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Wade0303 #12153 üzenetére
Olyan mértékben támasztotta alá, hogy annál jobban nem lehet és nem is kell. Tehát nem kritika volt, hanem jelentős mennyiségű tapasztalaton alapuló vélemény.
-
BBéci
legenda
Azok a fülek szinte biztosan leszerelhetőek.
Engem még mindig a DAC érdekel, ha már van rajta XLR kimenet. Hátha beválna CD-játszónak. Bár ahhoz jó futómű is kell.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ha tudsz egy olyan kiadást, amiben a végén Tom Hanks nem hal meg, azt szívesen megvenném.
Kiváló film, de az említett esemény miatt képtelen lennék még egyszer megnézni, nagyon lehangolt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Egyre kevesebb van belőlük, mert amiről már sokszor volt szó, radikálisan csökken az optikai adathordozók iránti igény, így a lejátszókat sem veszik. Ezért állt le az OPPO a gyártásukkal.
Pioneer,
McIntosh
Classé
Végül ne feledkezzünk meg a korábban párszor említett Audiocom OPPO készülékekről se.#11973Joshi
Ez igencsak kötözködés. Neked semmi nem jó, linkelhetünk bármit.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Mit nevezel átlagos rendszernek? Ha van benne egy újonnan 2,5-3 milliós, de használtan 300000 forintért vásárolt vetítő, hozzáillő vászonnal, akkor látható a képminőségbeli különbség. SONY A1 OLED-en is.
Hangot illetően más a helyzet, mert a belépő kategóriás rendszerek nem mutatják meg az apró nüánszokat, de a nagyobb eltéréseket sem minden esetben. A Marantzod már elegendő ahhoz, ha jó a kábelezés és a hangdobozok passzolnak hozzá. Tudod, az 1:2 arányra célzok.#11969Krissz80
"A hang jó esetben csak egy másolat a lemezről."
Bocs, de ez agy óriási butaság, egyszerűen nem igaz!Azzal magyarázom, hogy a kép és a hang is abból az áramból lesz, amit a készülék alkotóelemei kapnak. Robi-k ezt nálam sokkal szakszerűbben leírta, ha érdekel, keresd meg.
"Vagy ha zerinted nem csak az, akkor két ugyanojan típusú 3 milliós lejátszó közöt is van különbség."
A helyesírási hibákért elnézést kérek, ez az eredeti szöveg!
Legfeljebb gyártási szórásból eredő különbség lehet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Krissz80 #11966 üzenetére
Ehhez semmi köze a HDMI kábelnek, analóg zajnak.
Tény, hogy a különféle lejátszók kép- és hangminősége között van különbség. Rettenetes gáz lenne, ha egy 30000 forintos ugyanazt a minőséget adná ki (HDMI-n, mert most arról van szó), mint az egymilliós. Szerinted akkor megvenné bárki a drágábbakat?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Bocs, a nullák számát elnéztem, a 9000-re gondoltam amikor azt írtam, hogy azonos kategória!
#11964Krissz80
Te gondolnád, feltételes módban, tehát még csak nem is gondolod, ezzel szemben mások, köztük én is, a tapasztalatainkra alapozunk.Sokszor leírtam, itt van az állványom polcain két Dune, csak tápegységben különböznek, mégis látható és hallható a kép- és hangminőségük közötti különbség.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem sikerült megértened a mondanivaló lényegét, de ezt már megszoktuk.
Azt magyaráztam, hogy a lejátszó alapjaiban határozza meg egy rendszer hangminőségét. Olyannyira, hogy még annak a tápegysége is képes radikális változást előidézni. Teljesen mindegy, hogy mennyi a rendszer összértéke. Azért említettem azt is, hogy még egy high end láncon is lehet javítani egy ilyen, az összértékhez képest aprónak nevezhető fejlesztéssel.
Így már be tudod fogadni?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A Sony kínálatában mostohagyerekké váltak az AVR-ek, évek óta nem fejlesztik érdemben azokat. Az STR-ZAxxxxES sorozatúak érnek valamit, azok már 4 évesek és a kategóriájukban legfeljebb négyes alá osztályzattal értékelhetőek.
Yamaha mellett ott vannak a Denon, Marantz, NAD, Onkyo, Pioneer gyártmányok, mindegyiket jobb választásnak tartom, mint bármelyik Sonyt.
Lejátszónak használhatsz PC-t, képben és hangban is kiváló minőséget lehet elérni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Krissz80 #11941 üzenetére
Tévhit, nem csak továbbítja a hangot!
1-2 méteres HDMI-k között szinte lehetetlen képminőségbeli különbséget felfedezni. Hangban már könnyebb. Akkor választasz ésszerűen, ha a rendszer alkotóelemeihez igazodik a kábelek ára és minősége.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Vannak olyan BD-játszók, amelyeknek kiváló a sztereó zenei hangja is. Például a nagyobb OPPO-k, valamint egyik kedvencem, az Arcam UDP411. A drágábbak közül pedig a Primare.
Te hangdobozokat cserélnél, mások, a legtapasztaltabbak a jelforrással kezdenék. Amit egy csőbe nem öntesz bele az egyik végén, az a másikon nem tud kifolyni. Tehát legfontosabb a lejátszó.
Egyik ismerősöm rendszerét sokszor hallgattam, fejlesztéseinek szinte mindegyik lépcsőfokához elhívott. Egyik alkalommal ránézésre semmi nem tűnt fel, ám a hangzás javulásától leesett az állam. Kiderült, hogy a lejátszó tápegységét cserélte ki, alig akartam elhinni. Bő 50 milliós hangrendszerről volt szó, az említett alkotóelem 750-800000-be került.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Azért nem látom jobbnak, mert számomra zavaró, bántó az a fényesség, ami a HDR velejárója. 80 cd/m2-re van kalibrálva a tévém és a vetítőm is, pedig simán tudnának 120-140 közöttit.
-
BBéci
legenda
A különbségek észleléséhez valóban kell érzék, amit az átlagember, mint én is, gyakorlással tud fejleszteni. Valamint nagy felbontóképességű rendszer kell, beleértve a táp- összekötő- és hangszórókábeleket, hangdobozokat, akusztikát.
Melyik a 6. érzékem?
Ötről tudok és az orvostudomány is: látás, hallás, szaglás, ízlelés, tapintás.
Szokták 6.-nak nevezni a tudatot, de az tudományosan nem elfogadott.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Lehet keresgélni méréseket, ha van kedved és időd, akkor hajrá, nekem egyik sincs.
Rengeteg lejátszót hasonlítottam egymáshoz, például Cambridge Audio CXU és CXUHD típusokat, Dunéket, Popcornhour, Pioneer, OPPO különféle modelljeit. Nagyon nem egyforma a képük és a hangjuk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ha a lejátszóból kimenő jel erősen jitteres, az a fogadó készülék nem tudja semmissé tenni. Legfeljebb valamicskét javítanak rajta "egyes csúcskategóriás processzorok".
Low end A/V processzor igazából nincs, bár attól függ, honnan nézzük. A legolcsóbb általam ismert a Marantz AV7706, az ára 900000 Ft. Nincs benne végfok, tehát az 1,2 milliós AVR-ekkel lehet nagyjából azonos minőségi szinten. Ebből következik, hogy pár kivételtől eltekintve az összes AVR low end, amik - ha elfogadjuk az idézett szöveget ténynek - simán megmutatják a lejátszók közötti különbséget.
Belépő kategóriás AVR-ről szó sem volt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Pontosan erről van szó.
Egy darabig napi 4-8 órás használatban működtetem a merevlemezeket, utána csak tárolom rajta és nézem róla a gyűjteményemet.#11905johnywalker
Nincs, sosem volt asztali PC-m, tehát nem tudnám hová dugni azt a Xonart.
Egy ilyenre fáj a fogam: [link].Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #11898 üzenetére
A CD-khez ragaszkodom, mert egyrészt hosszadalmas lenne az összeset rippelni, másrészt nincs olyan médialejátszóm, aminek a DAC-ja elérné az öreg Pioneerénak a hangminőségét.
-
BBéci
legenda
Annak a léte teljesen bizonytalan. Plusz ami régi és keveseket érdekel, az szinte beszerezhetetlen. Tudnám sorolni a példákat. Valamint az is gyűjtemény,nem csak az optikai korongokon lévő.
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #11894 üzenetére
Jó ideig szorgalmasan gyűjtögettem a DVD-ket, eleinte tokostól, aztán 64 darabot befogadó tartókba rakosgatva, van olyanból 5 db. Aztán számolgattam és a merevlemezen tárolás mellett döntöttem. Jelenleg 10 TB a tárhely, amit hamarosan 14-re fogok bővíteni. Annak ellenére, hogy 2000 könyvet befogadó polcrendszer van a nappalimban.
-
BBéci
legenda
válasz klinssman666 #11866 üzenetére
Amiről szó van, az speciális - custom - firmware, nem nyilvánosan elérhető és pénzért adják.
Olvasd el az aláírásokat!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #11822 üzenetére
Ezek alapján ugyanarra a chipre épülnek, vagy nem?
Örülök ennek a hozzászólásodnak, mert így nem kell megint vitába bonyolódnom.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Hegyirabló #11798 üzenetére
99,999 %, hogy mindent, 7.1-nél is többet.
-
BBéci
legenda
Nem fáj, de a véleményem leírásához jogom van, ezt nem csorbíthatod!
Blu-ray lemez topikba még véletlenül sem néznék be, pláne nem írnék hozzászólást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
"Miért nem azt válaszoltad Rumcsaka-nak, "hogy grat az új lemezeidnek, sok kellemes filmezést""
Azért nem, mert a lemezekre elköltött pénzt másra is fordíthatta volna, nem környezetszennyező műanyagokra.
A filmeket ingyen is beszerezhette volna.
Ne gyere azzal, hogy illegális másolat, mert itt a Prohardveren él és virul egy bittorrent topik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Rumcsaka #11785 üzenetére
Sajnos a streamé a jövő. Talán javulni fog valamennyire a minőség, bár erősen kétséges, hogy valaha el fogja-e érni a BD-t.
-
BBéci
legenda
Muszáj mindig velem foglalkoznod? Miért nem ugrod át a hozzászólásaimat? Én is azt teszem a bejegyzéseiddel, kivéve azokat, amik nekem szólnak. Nem tudnál lekoccanni rólam? Pont ugyanolyan senki vagy itt, mint én, ebből következően nem szabhatod meg, hogy írhatok ide vagy nem. Sőt, meg sem kérdezheted!
Ráadásul egyetlen szóval nem említettem torrentet és letöltést.
Eredeti Blu-ray lemezekről készítek biztonsági másolatokat a merevlemezeimre.
Valamit nem vettél figyelembe, pedig jó lenne: ez nem Blu-ray lemez topik, hanem lejátszó topik! Van lejátszóm, nem egy, hanem kettő. Vannak Blu-ray lemezeim is. Rengetegen jönnek ide olyan kérdéssel, hogy Blu-ray lejátszóhoz akarnak csatlakoztatni külső adattárolót, vagy hálózatba akarják kötni. Őket is elzavarnád?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Rumcsaka #11780 üzenetére
A DVD korszakban én is híve voltam a filmek optikai lemezen való megvételének, tárolásának. Van belőlük legalább 300 db, rengeteg pénzem áll bennük, az utóbbi 3 évben talán egyet tettem be belőlük a lejátszóba. Kidobni sajnálom. Nem szeretném ugyanezt eljátszani a Blu-ray lemezekkel.
-
-
BBéci
legenda
Nem szórt, hanem visszavert fény.
Életünk során talán az egyetlen fényforrás a televízió/monitor, amit önszántunkból, hosszasan nézünk. Semmi más. Minden egyéb, amit látunk, visszavert fény alakjában kerül a retinánkra.
A Micro LED-ről semmit nem tudok, valamiért kimaradt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #11760 üzenetére
Ha valóban az a helyzet, akkor pereld be őket, simán nyerhetsz!
Szerintem annyira felesleges már a 300 nit is, mint férfiakon a mellbimbó. Már az is zavaró, bántó.(#11762) johnywalker
Miért kell ahhoz itthon, a birtokomban lennie az általad felsoroltaknak, hogy véleményem lehessen róluk? Az a munkám része, hogy olyasmiket teszteljek, véleményezzek.
Nem kell tudnom tojást tojni ahhoz, hogy megállapítsam, melyik a záp.(#11765) Joshi
"ha mozizás akkor inkább OLED mint LCD"
Ez egyértelmű!
De elsősorban vetítő és vászon az, ami mozizás. Részen azért, amit leírtál: "a filmstúdiók nem véletlenül alkalmazzák az alacsonyabb fényerőt, egyértelműen nem LCD tévékre készítik a Blu-ray kiadványokat"
Sőt, nem tévékre, hanem mozikba készítik, forgatják a filmeket![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
Annyival kiegészítem, hogy a tévém 80-ra van kalibrálva, az nekünk sötét falú, fénymentes szobában pont elegendő. A vetítőmet eco módban járatom, nagyjából ugyanannyi lehet, műszeres kalibrálás a hamarosan bekövetkező lámpacsere után lesz. Jelenleg is profin be van állítva, de nem az én szobámhoz."A valós 4K projektorok is leszivárognak majd a megfizethető kategóriába."
Mikor lesz egy újonnan 7-8000 eurós valós 4K DLP vetítő ára használtan 350000 Ft? Mert ami FHD-t az elmúlt 5-8 évben újonnan 3-400000 forintért árultak, azokat köszönöm, de nem kérem. Ugyanez lenne a négykákkal.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Valóban érezhetően, pontosabban láthatóan jobb a 4K/UHD, ezt senki nem vitatja. De nem annyival, hogy egy 10 millió forintos FHD vetítőt lecseréljen valaki 4K-sra.
Az is megfontolandó, hogy mondjuk 350-400000 forintból új 4K-nak mondott, a nagy felbontást trükközéssel előállító vetítőt, vagy megjelenésekor 2-2,5 milliós FHD-t vegyen az ember. Én az utóbbira szavazok, mert garantáltan nagyobb lesz az élményfaktor.
Valamint változatlanul problémás, ha házimozi hangrendszer is van a kép körül.(#11754) Piftuka
Nem világos, mi a felháborító? Az van ráírva a filmekre, hogy 1000 nitesek, de valójában csak 200?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Laptopon teljesen rendben jön.
"Vetítésnél nagyon jól jön a magasabb felbontás is."
Érdekes, ez nekem nem tűnt fel. AVO-s kollégáimnak sem, amikor összehasonlító tesztet végeztünk. 13 milliós 4K és 10 milliós 3 chipes DLP FHD vetítőt eresztettünk egymásnak. 3 méter széles vásznat 4 méterről nézve látható volt némi különbség, de nem jelentős. 2,5 méterről már sokkal inkább, de az nem működik hosszú távon, zavaró, kényelmetlen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest