- Poco X6 Pro - ötös alá
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz powerup2 #10769 üzenetére
Ez is olyan mint anno a 3D-nél, lesznek minőségi és kevésbé minőségi tartalmak. De ami talán a legfontosabb, hogy itt főleg a prémium kijelzők profitálhatnak a minőségi tartalmakból, ha lesznek. Egyébként Dolby Vision megjelenítés szempontjából az Oppo se tökéletes, de mivel a DV is napról-napra változik (fejlődik? ) így nem csoda ha akadnak problémák. Hozzáteszem a HDR10+ szabvánnyal is voltak/vannak gondok, ezt robi-k fórumtárstól tudom.
-
Joshi
titán
válasz powerup2 #10766 üzenetére
Az LG OLED tévéd biztosan nem támogatja a HDR10+ dinamikus metaadatos HDR szabványt, a sima HDR10-et azt igen, de azt minden HDR tévé támogatja mert az az alap.
Ahogy írtam, az Oppo is megkapta a HDR10+ formátum támogatást. Jelenleg minden HDR formátumot a 2019-es Pana eszközök és az Oppo 203/205 tudja. Lejátszóból viszont csak az Oppo-nak van CFW támogatása.7-800ezerért csúcs 65"-os OLED-et idén biztosan nem kapsz. Akkor inkább várd meg az év végét, jövő év elejét.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz powerup2 #10764 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget, de a kalibrálás körülményes és időigényes folyamat, én nem vállalok ilyesmit nem is erre a célra vettem. De vannak akik foglalkoznak ilyesmivel persze nem ingyen. A hangrendszered biztosan jó, de nekem bőven megfelel amim van, ha meghallgatnám lehet le kellene cserélnem.
Ha OLED-ben gondolkozol, akkor én mindenképpen 2019 LG vagy 2019 Panát választanám. Ettől az évtől a Pana már támogatja a HDR10+ és Dolby Visiont is. Hozzáteszem az Oppo is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz powerup2 #10762 üzenetére
Szerintem a Himediának is rendben volt a képe, hangzás meg mindkettőnél HDMI digitális kimenet, amit az erősítő DAC-ja dolgoz fel. Szóval ezen a téren nem hinném hogy számottevő különbségnek kellene lenni főleg úgy hogy nincs egy komoly hangrendszerem. Az Oppo összességében jobb, egyszerű nincs túlbonyolítva és valamivel jobb a fájl formátum támogatottsága. Mondjuk a Sony A1-et már kalibráltam az Oppo-hoz, a Q5 Pro-nál még nem volt meg a x-rite display pro kalibrálóm.
-
Joshi
titán
válasz powerup2 #10749 üzenetére
Én Himedia Q5 Pro-ról váltottam Oppo 203-ra, nem bántam meg. Az Oppo CFW-vel tud olyat is, hogy egy eredeti vagy írott lemez mellé USB-n keresztül egy pendriveról be lehet tölteni feliratot. Próbáltam működik. Egyedül az MP4 Dolby Visionos releaseket nem viszi, de ISO vagy Mappa struktúrából simán.
Oppo feliratkezelése nem a legjobb, a beágyazott feliratokra rendszerint nem hatnak a beállítások mint pl szín, méret stb. Csak az ANSI kódolást kezeli.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #10756 üzenetére
Túl sokat offolunk, ezért ez legyen az utolsó!
OLED feketeszintjét és kontrasztját semelyik vetítő nem közelíti meg, még a plazmákét sem. Sőt, a jobb LCD tévék 3500:1 aránya is lehetetlen, mert már a 4-500:1 is egészen kiemelkedő. De ettől még óriási élmény a vetített kép nézése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #10754 üzenetére
Itt egy moziszoba, ahol a ferde falra szerelték a vetítőt. Nem a legjobb, de elviselhető. Inkább, mint egy 75 colos fos QLED.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #10750 üzenetére
OLED-del nem lehet egy napon emlegetni a QLED-et, ami mókusvakítás, mert valójában LCD tévé, annak minden hátrányos tulajdonságával.
Ha moziélményre vágysz, akkor vetíts![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz powerup2 #10746 üzenetére
A Q5 Pro mellé vedd az Oppo-t, semelyik médialejátszó nem lesz jobb hangminőségben. Képminőségben meg az Oppo sem jobb a Himediánál viszont van Dolby Vision támogatás is.
[ Szerkesztve ]
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #10746 üzenetére
Szerintem semelyik nem hozza az OPPO-k hangminőségét. A médialejátszós topikban biztosan adnak tippeket, de ott talán senki nem rendelkezik olyan szintű hangrendszerrel, mint te, így aztán fentartásokkal kell fogadni a véleményüket.
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #10744 üzenetére
Jó ideig lesznek Blu-ray lejátszók, például a Panasonic, Pioneer, Sony trió szorgalmasan fejlesztenek. Médialejátszásra mást kell választani, nem ezeket.
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #10741 üzenetére
Egyre csökken a Blu-ray lejátszók gyártása, az olyanoké várhatóan teljesen megszűnik, amikre lehet CFW-t tenni. Amikre nem lehet, azok korlátozottan alkalmasak médialejátszónak.
-
robi-k
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest