- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
[O]-[C]-[B] #6608 üzenetére
Én kérek elnézést, hogy nem vagyok matematikus vagy informatikus. Nem láttam a rádiógombot a regisztrációkor amikor regeltem, illetve a a szabályzatban nem olvastam, hogy ez geek-only fórum.
Soha senki nem írt neked ilyet. Pár tök egyszerű mondatot kitekersz és félreértelmezel, az ilyenekből vannak itt a flamek, meg a véget nem érő viták.
-
ninjacat
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6586 üzenetére
"esetemben egy brókernek magyarázták, hogy mi a pénz és mi nem."
Ha valakinek valamiről papírja van az még semmire nem garancia.
Amikor viszont valaki a végzettségét hozza fel érvként egy témában, ott már komoly problémák vannak. -
ignorant
senior tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6596 üzenetére
Mit is kellene letagadnom?
Kár a gőzért, a bitcoin csúcsszuper stabil pénz, életed befektetése és kész.
Szerinted ezt jelentik a hozzaszolasaim?
-
válasz
[O]-[C]-[B] #6586 üzenetére
Azért álljunk már meg egy pillanatra.
Nem a kritikával volt baj az említett emberek kapcsán, hanem azzal, hogy újra és újra elkezdték a mantrát, amit 2 éve hallgatunk itt. Rohadtul unalmas már, és idegesítő. hogy másról sem szól ez a topic, csak hogy pénz e a bitocin vagy hogy ponzi game e. Emberek megjelennek folyamatosan, és valami számomra ismeretlen motiváció által vezérelve meg akarnak másokat győzni (szinte már kényszeresen) olyan dolgokról, amiket még hatalmi pozícióban levő szervezetek/emberek se tudnak a szerte a világon eldönteni. Különösen szép, amikor valaki mindezt azzal tetézi, hogy közgáz diplomát, saját céget, brókeri kvalitásokat hoz fel érvelésként (merthát akkor ő jobban tudja ugye..). Főképp ezzel volt (van) itt baj, nem a bírálattal meg a kritikával.
-
LLam
senior tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6528 üzenetére
a cikkből származó részlet: "A norvég kormány ugyanis kijelentette, hogy a bitcoin nem igazi pénz." ez a kiindulási pont, hiszen erre hivatkozva írtam amit.
Tehát a következő fejtegetésed nem tudom hova tenni:
"Egy pénzt miért kellene másra váltani? Úgy tudtam, hogy a bitcoin egy pénz.... Most akkor a kígyó a farkába harapott?"a nem igazi pénz az nem pénz igaz? tehát a kígyó nem harapott a farkába kedves uram, hiszen sosem állítottam h a bitcoin pénz lenne. (hogy mások mit állítanak az az ő dolguk, de ne keverd bele a nekem szóló válaszba, mert értelmezhetetlen lesz.)
"Egyébként adózható a személygépkocsi is gépkocsi formájában, nem kell eladni hozzá, vagy igen? Szerintem nem kell ahhoz eladni, hogy adót vessenek ki rá."
adózásban járatlan emberként azt gondolom, hogy adózni csak pénzben lehet. pl. tojással vagy jobb első kerékkel is lehet adót fizetni?a többire meg nem is reagálok mert megint belecsúszok egy személyeskedésig is elfajzulható vitába amit meg úgyis kitörölnek, úgyhogy inkább hagyom.
-
Penge_4
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #6528 üzenetére
"Annál az egyszerű oknál fogva, hogy a termelésből ha ügyesek vagyunk nem lehet éhen halni, de hash-ek generálásából még nem lakott jól senki. Tévednék?"
Mert a nyomtatott dollárt vagy annak digitális formáját és az infrastruktúrát, amely előállítja meg lehet enni?
-
LLam
senior tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6487 üzenetére
egy újabb ember vagy aki kitalálja h mit gondolok, kezd kicsit elegem lenni ebből
soha nem gondoltam hogy a bitcoinból származó jövedelem után ne kellene adózni, de hogyan adózol valamiből aminek addig nics jövdelme míg be nem váltod valami értéktárgyra, pénzre akármire?
szerk: közben olvasom mások már megírták ezt. zollrrrrrrr újra köztünk. örülök?
-
ninjacat
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6501 üzenetére
"Tényleg? 1 kg só hány bitcoinba kerül?"
Annyiba amennyiért a sóárus jónak látja odaadni bitcoinban, ennyi.
"Keményen értékörző lehet, ha egy kínai hírre 60%-ot esett vissza."
Másnap meg felmegy 70%-ot, aki belefektet ismeri a tulajdonságait.
"Ugyanez történt az olasz lírával, a régi román lejjel és a dínárral is..."
Vagyis eljutottunk végül oda, hogy a hagyományos pénz értékét sem garantálja semmi.
-
brd
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #6501 üzenetére
Nem a vitához kívánnék csatlakozni, feleslegesnek érzem tényekről vitatkozni, és amúgy sem értek hozzá, csak egy "tanulatlan" IT-s vagyok, viszont van néhány észrevételem/kérdésem, és nagyon érdekelne, hogy mit gondolsz:
1 kg só hány bitcoinba kerül?
Egy hordó olaj hány forint is? Akkor a forint sem a gazdasági egységek elszámolója? Vagy csak olajban nem az? A BTC miért ne lehetne azok között elszámolóegység, akik elfogadják? Ha lehetne, akkor mi a különbség, amennyiben olajért csak $-ban tudsz fizetni, neked viszont csak forintod van? Ha van olyan (és van; igen, kevesebben, mint aki $-ért olajat), aki BTC-ért ad sót, akkor mi a helyzet?
Keményen értékörző lehet, ha egy kínai hírre 60%-ot esett vissza.
Kicsi a market cap (mondom, elvileg nem értek hozzá, sajnos nem pénzügyi vonalra mentem szakirányválasztáskor, csak a fejemet használom: elképzelhető, hogy nem csak ez az ingadozás oka, de az biztos, hogy ez is). A $ is ingadozik a többiekkel szemben, akkor az sem felel meg a definíciónak? Vagy hol a határ, leírják valahol? Ha csak évi 10%-ot változik, az még belefér? Ha van ilyen, miért pont ott van a határ?
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6499 üzenetére
Szerintem nem kénne a Bitcoint a jelenlegi pénzekhez hasonlitanni, s különösen nem kénne a mostani véleményekre adni. Lassan 4 éve elvan magába. S szerintem ezek után is meglesz magába
Ja hogy huplizik az meg pont azért van mert sajtó irkál.
S csorda meg megy utánna. Meg kénne hagyni BTC annak aminek indult
S pont -
ninjacat
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6494 üzenetére
Nem attól nem pénz a bitcoin, mert nem kozponti kibocsátás terméke, hanem mert nem értékálló és nem gazdasági értékegység."
Tévedés, a pénznek nem fundamentális tulajdonsága az értékállóság, hanem hagyományos pénzek esetében egy centralizált háttér rendszer (jegybank) biztosítja az értékállóságot.
De néha ott is kiborul a bili, pl.
1945 április1946 június
Vagyis definíciód szerint a pengő 1946-ban nem számított pénznek, holott volt mögötte jegybank meg kormány..
Bitcoin esetén, mivel decentralizált rendszer, a piaci kereslet-kínálat teszi értékállóvá.
-
ninjacat
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6492 üzenetére
Hogy bitcoinod van az önmagában nem adóköteles.
Az a többlet része lesz adóköteles ami árfolyamnyereségként folyt be. -
ninjacat
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6491 üzenetére
"végülis nem én mondtam ellent 2 egymást követő hozzászólásban önmagamnak."
Én sem. csupán figyelmetlenül olvasol és olyanokat kérnél számon másokon amit nem is írtak.
"Javaslom elolvasására ezt."
Csak azt írja, milyen gazdasági tulajdonságai lehetnek egy pénznek.
Arról egy szót sem ír, hogy milyen alapvető fizikai tulajdonságai tesznek alkalmassá valamit, hogy pénzként lehessen használni."a pénz a gazdasági elszámolások egysége."
Ezt tudja a bitcoin is."a pénz a megtakarítások egy lehetséges eszköze (értékőrző, kincsképző, a vagyontartás eszköze, felhalmozási eszköz stb.), a gazdasági egységek vagyonportfoliójának egyik eleme."
Ezt is tudja a bitcoin, minden más hagyományos pénznél jobban.
"Nagyon is van fogalmam arról hogy mi a pénz, nap mint nap azzal dogozok, brókerként."
Nem a bitcoint kell azért hibáztatni mert alkalmanként jobb hozamokat ad mint a hagyományos tőzsdei papírok.
-
ignorant
senior tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6494 üzenetére
Akkor kezeljük gyerekcipőben járó projektként, ne pénzként.
Annak kezeled aminek akarod. En penzkent (is) kezelem. Tolem mondhatod, te, egy central bank, vagy akarki hogy nem az, de ez nem gatol meg engem (es barki mast) hogy annak hasznalja(m).
Ne vedd kotekedesnek, de minden forumon, tobbek kozott itt is megjelennek hozzad hasonlo 1bites emberek eleg gyakran, akik szerint nem penz. Abban igazad van hogy neked nem az, es ezzel nincs is problema, de te altalanossagban beszeltel rola, hogy senkinek sem az.
Akkor nem lesz penz, amikor nem lesz olyan ceg (vagy szemely) ahol (aki) egy termekert/szolgaltatasert/barmi masert elfogadja. Jelenleg ez a veszely nem fenyeget szerintem.
-
ignorant
senior tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6492 üzenetére
50-60%-os ingas? Mit varsz egy gyerekcipoben jaro projekttol, ami mogott nincs aggresszor vagy kenyszerito ero? Szerintem evekig varhato hasonlo volatilitas.
Értékálló (B)hosszú(/B) és rövid távon is. Lehet, hogy nem atomstabil, de tartja az értékét.
A "regi" penzek pont nem attol hiresek hogy hosszu tavon ertekalloak. A scam egyik alapkove egy folyamatosan romlo penz aminek a "kibocsajtasat" egy szuk "elit" kontrolalja.
Ahol onkent es dalolva fizetnek adot, ott altalban jobb a rendszer minden tekintetben (pl nemetorszag).
Azért mert nem behajtható valami még lehet adót szedni utána. Fizetnek is itt (Kanadában és az Államokban), pld a hawaii nyaralókra, és csak '59 óta tagállam...
Ha ingatlan utan nem fizetsz adot, akkor vegso esetben elkobozzak az ingatlant, szoval egyszeru adoztatni.
Bitcoin eseteben hiaba mondjak hogy x%-at fizesd be ha van btc-d, bebizonyitani hogy hozzad tartozik lehetetlen (hacsak nem kotod magadhoz valamilyen modon), es elkobozhatatlan. Rajtad mulna hogy befizeted-e vagy sem.
-
ninjacat
tag
válasz
"Tekintettel arra, hogy LLam és te paradox helyzetnek neveztétek a bitcoin adóztatását"
Sosem írtam olyat, hogy az adóztatása paradox helyzet.
Azt írtam, hogy paradox helyzet ami a bitcoinnak kedvez, hogy az államok nem ismerik el pénzként, mert így nincs jogalapjuk a pénzeknél megkövetelt szigorú szabályozásokért kiáltani.
Ez nem zárja ki az adóztathatóságát.
Ez így is fog maradni, a bitcoin közösségi pénz, az alkotóinak bevallottan nem volt célja centralizációs szabályzatoknak megfelelni, bőven elég nekik ha azok ismerik el pénzként akik használják. -
ignorant
senior tag
válasz
Szerintem a legoptimalisabb hozzallas az SZJA(capital gains) lenne a banyaszatbol/kereskedes utan szarmazo jovedelmeken.
A kereskedok amugy is fizetnek afat a termekeken, mas adokat meg bevetel utan.
A birtokolt bitcoin-ok utan fizetni adot, egyreszt elmebeteg otlet, masreszt nem behajthato.
OCB: szerintem fogalmad sincs mit jelent a penz. Tegnap vettem SSL-t bitcoinert...penz...xy vett teslat, lamborghini-t, urutazast...nekik mind penzkent funkcionalt.
Lehet hogy nalad okosabbak, de fogalmuk sincs hogy mirol beszelnek
Ezekszerint a forint sem penz neked, mert "egy ember szavara" zuhanhat v erosodhet nagy mertekben?
-
ninjacat
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #6481 üzenetére
"Nem funcionálnak jelenleg még pénzként."
Mondjuk ez tényleg jó nagy zöldség így leírva, hiszen pénzként funkcionál, miután a tulajdonságai ezt lehetővé teszik.
-
ignorant
senior tag
válasz
Nem funcionálnak jelenleg még pénzként.
Ez a legnevetsegesebb dolog amit valaki irhat. Nem szeleskorben elterjedt, de penzkent (is) hasznaljak az emberek.
Miert nehez ezt elfogadni?
Nem attol lesz valami penz mert egy kozponti bank, vagy par korrupt politikus azt mondja ;-)
-
DigitXT
félisten
válasz
beadod a felét az államnak?
Volt már ilyen, nem is olyan rég. És nem csak az állam, az egyház is szedte. -
ninjacat
tag
válasz
"Mondd már meg kérlek, hogy hogy adózol a sörökből, beadod a felét az államnak?"
Bocs, hogy nem hoztam sokkal egyszerűbb példát amit te is megérthetsz.
Minden jövedelemnek számít, amit ellenértékként kapsz termékért, vagy szolgáltatásért.
Természetesen szabályozva van az adórendszerben, hogy mekkora jövedelem felett kell egyáltalán bevallani és megadózni utána.
De az nem ment fel az adókötelezettségeid alól, ha ezután a szolgáltatásaidat nem pénzért cserében kínálod, hanem mondjuk láda sörök formájában teszel szert jövedelemre.
Ilyen esetben a kapott termék piaci értékét vennék figyelembe, illetve becsléssel állapítanák meg az adóalapot, amivel sokkal rosszabbul jársz mintha kp.-t kértél volna a szolgáltatásodért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest