Hirdetés
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
-
Gabe123
aktív tag
válasz
oldcrypto
üzenetére
A 40k valóban inkább vágyálom számomra is, mint reális cél — ehhez olyan kapituláció kéne, amit jelenleg sem a likviditás (ETF-inflows, nagy spot-volumen), sem az intézményi jelenlét (BlackRock, Fidelity, pension funds) nem támaszt alá.
A 70%-os esések a régi, vadabb ciklusok sajátjai voltak; most sokkal kisebb a volatilitás, sokkal nagyobb a tőke és sokkal több a nagy szereplő — ETF-ek, market makerek, intézményi treasuries, long-term on-chain gigabálnák — akik nem engedik ilyen mélyre szakítani a piacot.
Ezért mondom én is: a 56–52k a realista ciklus-alj, a 40k pedig inkább a ‘ha minden felrobban’ forgatókönyv.
De persze benne van a pakliban, hogy egyesek megpróbálják kiliquidálni Michael Saylort is — ehhez nagyjából 21–22k környékére kéne beesnie a BTC-nek ami kb lehetetlen. -
oldcrypto
kezdő
válasz
Dißnäëß
üzenetére
A várakozásokat azoktól hallhatod, akik újak a piacon, ők szoktak a hangosak lenni. Áltatják magukat, hogy mindjárt felfelé fordul az árfolyam, mindenkit vételre bíztatnak, hogy ne essen a portfóliójuk értéke.
Nagyon sokan ismerik a 4 évs ciklust, és gondolom, te is új vagy a piacon, ha ez neked újdonság. Én 2012. óta benne vagyok, idén októberig még soha nem csináltam crypto --> fiat/stablecoin váltást, bár már 2021. végén is teljes tudatában voltam a ciklusnak, csak akkor még áltattam magam, hogy felmegyünk 100k-ig a lefordulás előtt. Utána meg már nem mertem eladni.
Most sem mertem eladni a teljes portfólióm, és nagy csalódás volt ez a mostani ciklus számomra. Legalábbis nem erre számítottam. Mindenestre ha mégis lenne egy kis rali felfelé, akkor eladom a maradékot is, muszáj, hogy jöjjön a bear market ennyi idő után.
Tök mindegy, hogy 50-60k-ról indul a következő felfelé menet, vagy 200k-ról, úgy vagyok vele, hogy akkor is annyi USDC-vel fogok beszállni, mint amennyim most van. (Igen, szégyen gyalázat, teljesen értem a bitcoint, és nagyszerű dolognak tartom, de az 1 BTC = 1 BTC dolgot nem tudtam magamévá tenni,) -
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Előző ciklusokat nézve tisztán látható volt, hogy ha azokat a mintákat követi akkor legkésőbb október vége felé át fog fordulni bearishbe a trend. Hogy ezzel senki nem számolt azt nem hiszem nekem is be volt ez állítva emlékeztetőnek, tavaly mikor igazán elindultunk felfelé sok helyen jósolták ezt a dátumot.
Én is ehhez igazítottam a kiszállót.
Illetve valamikor jövő év vége felé lehet aktuális az újra beszálló.
-
Gabe123
aktív tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Közép–hosszú távon a valódi támasz nem 90k felett van.
A 88–92k zóna inkább csak zaj.
A komolyabb, ciklus-szintű támasz 82–86k körül ül — ha belenyúlunk, ott lesz a döntő reakció.
Egyébként őszintén? Én előtte még számítanék egy dead-cat bounce-ra innen, mielőtt a piac tényleg megmutatja a valódi irányt.oldcrypto
Reálisan nézve a teljes bear market alja nem 40k — az túl mély lenne egy ilyen likvid struktúrán.
Én inkább 56–52k közé tenném a ciklus alját.
Ott törik meg a narratíva, ott kapnak kapitulációs jelet a nagyok is.
40k már pánik, 56–52k viszont egy tankönyvi, tiszta bear-market baseline lenne.
De persze bármi lehet — az viszont biztos, hogy ha lesz egyáltalán BTC-reserve sztori, nem 100k-n fognak elkezdeni vásárolni.Egyébként valaki tudja, mi van David Sacks-ékkel?
Bemutatkoztak, elmondták, hogy nekiállnak a stablecoin-projektnek, aztán teljes csend. Tudom, volt kormány-leállás, de ez már kb. 6 hónapja volt. -
Zbacsi
csendes tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
csak nagyot akart mondani, pontosan ennyi az ertelme mint ennek:
nem az idot kell nezni hanem a teret! Tavaly Debrecenben laktam es mar ott elhataroztam hogy ha Budapestre koltozok akkor eladok mindent. Eddig jol ment es tokmindegy mi lesz ha majd Egerbe koltozok akkor visszavasarlok mindent.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nem árat kell nézni, hanem időt. Tavaly elhatároztam, hogy árfolyamtól függetlenül 2025. október-novemberben kiszállok. Eddig jó, bár kicsit csalódás, hogy a 4 évvel ezelőtti csúcshoz képest duplázni sem tudtunk.
Tök mindegy, hogy mi lesz az árfolyam, egy év múlva fogok visszaszállni. És remélem, hogy lemegyünk 40k környékére.
*szerkesztve: függően --> függetlenül -
Dißnäëß
nagyúr
Nagyságrendileg hova vártok egy erősebb támaszt közép-hosszútáv nézetben ? (tehát nem daytrade). Belenyalunk a 80-akárhányba, vagy 90k felett marad ?
-
gojko.m
senior tag
Használja valaki itt a Blink nevű app-ot? Ha igen, akkor mi a tapasztalata vele?
Van benne egy kvíz játék, amivel sat-okat lehet gyűjteni a helyes válaszokkal. Az egyik helyes válasz után hibát kaptam és onnét nem tudok továbblépni. Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet a gond?
-
Ferdzsoo
addikt
Könnyen tudok az elmondottakkal azonosulni. Jó kis AI-s vidi lett.
-
xzeebyt
tag
Milyen kiskapu lehet arra, hogy a kripto-fiat határt átlépve biztonságosan lehessen használni a játék gyümölcsét ?
-
proof88
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Igen, mind2 kérdésedre igaz a válasz.
Azaz, amíg a "bármi egyebet bármi egyébre és vissza" kriptókat jelent, nem EUR-t és társait, azaz nem fiat. USDC természetesen jó, mert nem fiat, hiába $-hoz van rögzítve az értéke.
Annyi kieggel hogy a MICA nem elég, fenn kell lennie az MNB listáján is a tőzsdének, de Kraken pl fent van, úgyhogy az pont jó.
De szerintem így értetted te is.
-
Dißnäëß
nagyúr
Urak !
Ha MICA-s tőzsdén, pl. Kraken váltogatok BTC-t USDC-re és vissza, vagy bármi egyebet bármi egyébre és vissza, az OK, ugye ?
Nyereséget akkor képzek - és adózok - amikor átlépem a kripto-fiat határt, amikor kiutaltatom magamnak a játék gyümölcsét, igaz ?
-
proof88
addikt
válasz
yoogie
üzenetére
Regisztrálj egy MNB által is elfogadott kripto tőzsdére, pl Krakenre.
Ha ez megvan, akkor át tudod majd küldeni Revóról a BTC-det Krakenre, ott el tudod adni valódi pénzbe, és azt a pénzt ki fogod tudni utalni magadnak saját bankszámlára.Ez biztosan 100%-ig legális.
Azért nem mondom hogy csinálj most erre egy soft walletet, mert ha soft walletet használnál eladásra, ott nem biztos hogy tudsz olyan szolgáltatót választani amin keresztül jelenleg legális a fiatba váltás.
És mivel nem tartogatni akarod a kriptót hanem eladni, ezért nem soft walletet ajánlok.
Hosszú távú tárolásra egyébként soft wallet az ajánlott, nem centraziált tőzsde.
De eladni jó a centralizált tőzsde.
De ha még hónapokig tartogatni akarod a BTC-t, akkor inkább soft walleten tartsd, mert ha véletlenül feltörik a Krakent akkor nem fogsz tudni hozzáférni a BTC-dhez. -
Árpi001
senior tag
A coinbase nem a mai naptól lesz tagja az MNB listanak?
-
yoogie
aktív tag
Mi a legegyszerűbb módja, hogy kivegyem Revolutról a bennmaradt BTC-t?
Keresem a megoldást, valahol olvastam a Ledger-t, esetleg más alternatíva?
-
Ferdzsoo
addikt
-
B4l!nt
aktív tag
Ledger nano s-em kijelzője kezdi megadni magát. Már alig látni rajta a számokat. Ha meghal kell egy újat vennem és a seedel visszaállítani vagy ezt is meg lehet oldani másik tárcával?
-
deadwing
addikt
Végül megoldottam... egyszerűbb volt mint hittem

-
deadwing
addikt
Nos hát, nagyon úgy tűnik, hogy sikerült véletlenül kidobnom a trezorom... ne is kérdezzétek hogyan, az ideg szétb@sz....
Recovery seed megvan.
Annyi lenne a kérdésem, pc-re letölthető tárcával vissza lehet nyerni a tartalmát?
Melyik az a tárca ami altokat is kezel? Mondjuk igazán a btc a lényeg, ami még volt rajta valami jelentéktelen mennyiségű ZEC. -
Dißnäëß
nagyúr
Annyira elegem van ebből a szénné szabályzott fakin orwellből...

Bocs, rant volt, ..
-
proof88
addikt
válasz
seolwon
üzenetére
Bybit, Coinbase, Crypto.com, Kraken, stb.
Amit találsz az MNB intézménykereső oldalán.Összetett keresés > Határon átnyúló szolg. nyújtó külföldi intézmények > Egyéb intézmények > Határon átnyúló kriptoeszköz szolgáltató kiválaszt és katt a Keresés gombra, most 22-t listáz ki.
A találatoknál ha rákattintasz a Részletekre akkor látod a weblap címét.
Pl a crypto.com-ot a Foris Dax Malta Ltd alatt találod, a Kraken pedig a Payward Europe Solutions Limited név alatt van. -
seolwon
tag
Sziaszok! Hol lehet jelenleg USDT/USDC-t dollárra váltani és kiutalni számlára, ami nem számít problémásnak/illegálisnak? Lehet jelenleg egyáltalán?
-
válasz
Dronte
üzenetére
Minden assetedre érvényes, legyen az crypto vagy fiat. Nem értem teljesen a dolgot, mert olyan dolgon izgulsz, amit egyrészt leírtak 1-2 mondatban teljesen egyértelműen, másrészt 2db klikkeléssel meg tudod nézni bármikor. Annyi a lényeg, hogy nem zárolták a pénzed, szabadon tudsz ki/be mozgatni a cryptot vagy akár a fiatot, kereskedni viszont nem tudsz.
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok! Van aki Bitstampet használ itt? Nekem a cryptom egy része náluk van, viszont ugyebár ott is letiltották a kereskedést és transzfereket is. Mit lehet tenni, ha ki akarnám venni? Support teljesen haszontalan (we are monitoring the legal framework). Úgy tudom pedig nekik van engedélyük is...
-
KMT
addikt
válasz
username11
üzenetére
Azért számoljuk ki annak a nyomi duplázásnak a piaci kapitalizáció-igényét...
-
treklam
tag
MiCA engedély es MNB engedély van a binancenak? Valamikor azt olvastam hogy nincs még, számíthat az ember valami büntetésre ha használja a binancet vagy mi az aktuális állás?
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Asus ProArt P16 4K UHD+ OLED érintő Ryzen AI 9 HX 370 RTX 4070 64GB 2TB NVMe gar
- Dell i7 1355u(12x5Ghz)15,6"FullHD IPS,16/48GB RAM,512GBSSD,világító billentyűzet,Új állapot
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Asus ROG Strix Scar G634 / 16" Mini LED / i9-14900HX / RTX 4090 16GB 175W / 32GB / 2TB + extrák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB Fekete Színben 100% Akkuval 6 Hónap Jótállással
- ZTE Blade A36 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 55QNED823RE / QNED / 55" - 140 cm / 4K UHD / 120Hz & 4ms / HDR Dolby Vision / FreeSync + HDMI 2.1
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- RÉSZLETRE .Bankmentes kamatmentes. OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest