- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kocska89
tag
-
Kocska89
tag
válasz
ielektros #6553 üzenetére
Rögzítve van mint ezen a képen.
Csak ragasztás után elmaradt a fotó. Piros epoxy ragasztó mint a bga-k sarkán.
Szerencsére csak a szélén találkoztam forrpont szakadással.
Van itt pár buta kártya 7600 szintű, majd valamelyik nap elrontom felszedek egy forrpontot a "susnyásban". Aztán meglátjuk -
f27
senior tag
válasz
ielektros #6544 üzenetére
Na igen de aki ugy teszteli a chipeket hogy van socketje hozza.
Illetve hulyesegnek tartja a hoprofilt.
Illetve hulyesegnek tartja azt hogy reball utan ha a gep leall akkor az tutira chiphiba es reflow utan ugyis lefog alni ismet.
Stb....
Na mindegy felhuzott agyilag rendesen. -
f27
senior tag
-
nahunn
tag
válasz
ielektros #6404 üzenetére
Érdekes, hogy mostanában mindenkire felhúzod magad, nem láttad a smiley-t a kérdőjel után?
Hát ebben nem tudom, hogy mi volt hangulatkeltés, te is leírtad, hogy jogos a felvetés (pontosabban hogy nem nem jogos
) és nem illett volna azt a linket kitenni ide.
A beírásom maximum arra lesz jó, hogy néhány fórumtársban tudatosul, hogyha félti a saját pozícióját (ha van mit) nem használja azt a fórumot.
Részemről is lezárva a feléd irányuló kommunikáció, mivel az általad leírtak egyértelműen jelzilk, hogy számodra tét nélküli a dolog. Továbbra is mindenféle rossz érzés és csipkelődés nélkül kívánok további szép napot vagy inkább jó éjt!
-
válasz
ielektros #6340 üzenetére
Ha nagyon nagy az átfolyó áram kis egyenfeszültség mellett akkor - úgy tudom - beindul a vízbomlasztó hatás a bőrfelületen és ezt érzi az ember áramütésnek. Az egyenfeszültség sokkal "sunyibb" mint a váltóáram, ha jól tudom ezért csak az iparban használják. (meg persze az egyenáramot nehéz! "transzponálni"
)
-
Tamás9x
őstag
válasz
ielektros #6326 üzenetére
Akárhány helyen mesélem mindenki hülyének néz, már megszoktam. Csak azt nem értem, hogy a kollégák miért nyugtattak azzal, hogy ők is fogtak már rá hasonlóra
Lehet a sterimo vezetett át, bár nem hiszem, ilyenkor szoktam megemlíteni hogy szép dolog az az omh törvény, csak azt elfelejtik sokan, hogy mi vízzel dolgoztunk, a fenti kolléga meg száraz kézzel fogdosta a labortápot
-
Tamás9x
őstag
válasz
ielektros #6319 üzenetére
Max 1V-os üzemen vannak a gépek, azóta is nagy ívben kerülöm a hasonló inverteres, vagy trafós gépeket.
Lehet nem rázás volt hanem átütés, olyan érzésnek mondanám, mint amikor valaki egy betonfalat vág az emberhez, "olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas" azóta is van egy finom csík a tenyeremben.
-
dpu1
csendes tag
válasz
ielektros #6308 üzenetére
Ok. Beletörődtem. Nincs konkrét kérdésem. Nem is emiatt írtam az első felvetést sem. Általános kérdés volt, hogy az általam eddig talált idegen nyelvű oldalakhoz hasonló magyarul van-e. Tudomásul vettem. Ennyi.
Ha az email címem hiánya ekkora bosszúságot okoz hát sajnálom. -
dpu1
csendes tag
válasz
ielektros #6297 üzenetére
Na ez korrekt írás volt. Köszönöm. Mennyivel másabb volt mint a "pocsod" ajánlgatása?
Már írtam nem most kezdem csak most (néhány hete) találtam ide de -ahogy jeleztem ) nem tűnt "előrevivőnek" számomra a külföldi oldalalak után.
Talán már érthetőbb az oldalról való kritikám. (Bár tudom, hogy nincs jogom kritizálni hiszen én semmivel sem járultam hozzá /eddig/ )
Ezt az utolsó kommentedet lehet kinyomtatomannyira eltér az eddig itt olvasottaktól
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #6281 üzenetére
Na neee ez igy nemjo.
Envagyok a legjobb
A legroazabb
A legszegenyebb es a legazdagab a tudatlansagba.
A legnagyobb egoval rendelkezek,mert a szarvam mar a szekrenBen tartom.
Legroszab helyesirasal is enrendelkezek kinai alampolgar levenMindent osszevetve,nincs az a topik ahol szorol szora lelenne irva minden hogy mit hogyan kell csinalni.
Vagy tevedek?
En egy evig bujtam a kulfoldi forumokat a 10% infoert a maradek 40% mar magamtol szedtem ossze.
Es valjuk be egyikonksem tud tobbet 50% nal vagyis ha profit keres a srac azt nem ezen a bolYgon kell keresnie.
Ha beeri par gondolattal amit mi vegig szoptunk es megoszuk vele akkor lehet eltud indulni 10% rol -
dpu1
csendes tag
válasz
ielektros #6292 üzenetére
Ok. Melyikkel nem értesz egyet?
Akkor én is hozzáteszek.http://www.elvikom.pl/forum/viewforum.php?lang=en&f=209
Ilyesmire gondolok amikor SZAKMAI-t keresek.
Gondoltam magyarul is lehetne.
Tudom az angol a szakma nyelve de talán sok embernek (köztük én is) egyszerűbb lenne az élete. Ezért bátorkodtam a felvezető kérdést -ha halkan is- elkövetni. -
dpu1
csendes tag
válasz
ielektros #6281 üzenetére
Nem igazán értem ezt a "Hat te igy akkor en is."-t
Másodsorban, köszönöm nem veszem be ha nincs akinek odaadd akkor sajnállak. Úgy gondolom ennél én kulturáltabban tettem fel egy kérdést amire továbbra sem kaptam választ. A felsorolásom természetesen nem kizárólag Rólad és Neked szólt. Így a fenyegetést sem érzem helyénvalónak. -
bbarna
tag
válasz
ielektros #6274 üzenetére
Tudtommal az ESD anyagok mind elektromosan vezetőek éppen azért, hogy a földelésen keresztül el tudja vezetni az esetlegesen kialakult elektrosztatikus feszt. Az ESD - s öltözetek anyagába fémszálak vannak szőve, a müa. ESD burkolók is vezetnek, azért is olyan drágák.
-
dpu1
csendes tag
válasz
ielektros #6276 üzenetére
Szia. Tévedsz. Nem a "pocsodert kotekszem".
Ha már jó ideje lokálban vagytok attól még érdeklődhetek egy fórumról.
Arra gondoltam, hogy talán az ország legjobb legügyesebb, leggazdagabb, legrosszabb helyesírással rendelkező, legnagyobb egóval bíró ... javítói kivételével esetleg más máshol nem-e működtet szakmai jellegű és nem kifejezetten a "klikken" kívüliek munkáját fikázó portált.
Bocs ha valakit megsértettem vagy kihagytam. -
Router
őstag
válasz
ielektros #6266 üzenetére
A futes csovekre valo foldelessel vigyazz. Nekem regen a panelban a futescso valamilyen modon rohadtul nem volt foldelve es a fold es a cso kozott siman megvolt a fel fazis.
- korszerűsítésnél/csőtörésnél mostanában már nem tesznek vissza acélcsövet hanem KPE csővel beletoldanak az meg ugye nem túl jó elektromos vezető, itt meg is szűnik a folytonosság ergo innentől nem működik a csővezetékes földelés mert egy leválasztott hálózatra kötsz rá.albi31: Szólok ha levadásztam őket, keresek valami elérhetőséget mert nekem postázniuk kell.
-
Tamás9x
őstag
válasz
ielektros #6266 üzenetére
Ez beteg vid
Fi-Relé?most ez van védelemnek minden ágon,illetve egy online UPS választja le a hálózatról.
ESD védelem megemlítése után azért vagyok a plafonon,mert minden "kolléga"megvásárolta az ESD kesztyűt,csipeszt,papucsot,köpenyt...
sorolhatnám míg ki nem merül a lista. És még ezek után is sorra rontják el a notikat
-
Tamás9x
őstag
válasz
ielektros #6264 üzenetére
Nálam olyan 70% lehet, van egy levegőtisztító is 2-3 naponta mosom ki belőle a dzsuvát, mintha minden noti tulaja porgyárban dolgozna
Most kaptam ajándékba egy ilyet: [link] 90 x 200-as méretben ő lenne a csirkeháló utódja
Forrasztó, multiméter, szkóp(bár ez régi csöves így nem tudom érdemes e a földelésen tartani) van a vasasztalra az 2 egymástól távol lévő konnektorra illetve a Nyírtávhő fűtés csőjére van földelve. Így nem használok karszalagot, sem antisztatikus zacsikat.
-
Tamás9x
őstag
válasz
ielektros #6261 üzenetére
Értem én, hogy vicc, de nem jó vicc
Nem szar a hálózat, a gépek, a táp szűrése, a burkolat.... Én speciel vas asztalon dolgozom. sosem húztam még ívet, a székemen csirkeháló van egy elég rugalmas 3 eres kábellel, szerintem valami audio kábel letehet, a párásítás igen is kell, különben egy venti mellett a levegő portartalma csodákra képes
Nem hiszem, hogy mindenki földelő forrasztással kezdi a munkát a nyákon, mert különben azonnal tönkre megy az elektronika
Az meg, hogy rohadnak a gépek, hát, én úgy tudom, hogy van korrózió védelem minden nyákon. Pont emiatt.
UI: a horganyzott csirkeháló szúr ha eltörik lassan cserélem vörösréz hálóra
-
Tamás9x
őstag
válasz
ielektros #6213 üzenetére
ESD istenem megint ez a marketing izém izé
Megfelelő páratartalom mellett nincs szükség ESD védelemre
Ezt a hirdetést a Dinó támogatta
Amúgy ajánlom a csillagpontos kötéseket, mert föld-föld között is van potenciál különbség... Amióta párosítom a szobát, illetve a műhelyt sosem húztam ívet, még csilivili gumicsizmában sem
Egy kuka laptopot bont és rakja össze, tanulja, hogy hol lehetnek csavarok
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #6234 üzenetére
Minden raball gepen van hatul egy kis bilincs ahol kulon foldelest is tudsz adni neki a konektoron kivul.
Azert kell kozelebbi foldeles a gephez,mert altalaban a foldelese mindenkinek,nekem legalabb is 20 meterel odebb van a gepemtol.
Most levan foldelve a gep 3 meteren is kozvetlen igy nyilvan a konektorban levo foldelesem is levan kotve a gepen keresztul kozelebb.
Itt a hangsuly az hogy a gep legyen 5 meteren belul foldelve ha valakinek a konektoratol szamitva is megvan az 5 meteren belul az is jo.
Nekem tul sok volt.114 kg 3 embernek...
Nincs fogas rajt ha egybe van a gep.
Monitor kilog rola es ravan csavarozva.
De ha azt leveszem sem fer ki az ajton.
Igy ket ember elforditja a harmadik kivultartja kikell forgatni ami rohatt nehez oldalara alitva majd ossze vissza hogy kiferjen.
Deha kifert akkor jon a tobbi akadaly -
f27
senior tag
válasz
ielektros #6227 üzenetére
Termeszetesen a konektorba levo foldelesre is szukseg van.
Viszont mikor egy haztartasban levo gep barmibol kifolyolag a foldelesre tolja ki a szivargo fazist,az megjelenhet a gepeid burkolatan is kismertekben,mert ugye a fold az fold .
Deha a gepedhez kozeli kulonallo foldelest is huzol ra akkor totalisan vedett vagy.
Ezt meg a suliban tanitottak nekem,es valoban mikor gyarban dolgoztam,ugyan foldelt halozatok voltak de 5 meterenkent az uzemben kulon kulon foldelesek voltak a gepen,aholis kulonallo kotesek voltak pluszba.
Miutan egyszer segbeqrt a gepem mikor egy porszivo itt doglodott es a foldelesre kitolt nemi fazist,akkor en is duplan foldelek inkabb tuti ami tuti.Nem esel keresztul a kabelen,nem az udvar kozepere vered a kabelt,es a fugyirosem veszelyes mivel a fold alatt van a -+ foldeles a haz toveben
-
válasz
ielektros #6227 üzenetére
"Ezt fejtsd ki bovebben mert erdekel, hogy mi az a direktfold vagy micsoda."
Feri kimegy az udvarra; lever 5m mélyre egy vascsövet és ahhoz köti ki a rework gépet.
1, ez tuti le van földelve
2, egy kábellel több amiben pofára lehet esni
3, izgalmasabb a fűnyírás, mert a colos csövet nem viszi csak a flex
4, ha jó erősen köti ki, akkor el sem tudják lopni a BGA-zó gépetÉn ezt személy szerint villámhárítóként ismertem, de a "direkt földelés" is megteszi
-
-
válasz
ielektros #6213 üzenetére
Ahogy mondod. De különben lóf@szt sem ér a puccos ESD védelem, ha úgy jön ki a lépés; egy pár hónapja szereltem egy Intel-es CQ56-ost. ESD asztalon, kikötve mint egy marionett bábú, még az öltözékemre is ügyelek, hogy ne legyen rajtam műszálas. Ez vont a második ESD-vel kinyírt gép a 23 éves pályafutásom alatt.
-
mobileman
senior tag
válasz
ielektros #6167 üzenetére
Semmi extra, első levelem:
Szia!
Ha nem volt buherálva, akkor javítható, 13,980 lenne az ára, elérhetőségünket megtalálod az aláírásomban!Második levelem, szintén nyugisan:
Aha,latom, ujra rossz a gep, mert mar szarra van sutve, jo hogy bevallottad, igy jobb ha nem is latjuk inkabb.. Mi nem kontarkodunk, nem hajszaritoval dolgozunk..Több nincs, letiltottam kontár urat..
Van még kérdése valakinek?
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #6030 üzenetére
Inkabb ugy filoztam ki.
Maga a sorozatszama nyilvan nem lathato.
Az oldalanak formajabol,a villogo ledek helyzetebol a rajta leve com port? Csatlakozobol helyzetebol es a meretebol.
Etol fuggetlen lehet mas persze.
Lehet hogy ujabb van benne csak alakra hasonlitanak egymasra.
Ha keszlesz a kis gyaramakkor ugyis szetszedem takaritasra es megnezem mivan benne.
-
válasz
ielektros #6034 üzenetére
Most böngészem a PDF-et; hát ami a szegmensvezérlést illeti az tényleg valami horror barom mód agyon van bonyolítva. Mondjuk az visszahurkolás nem rossz ötlet, de hogy oldható meg ez technikailag az számomra rejtély. Valamiféle paritás alkalmazásával?
Ebben Te lehetsz a nagy spílerGyanítom a Feri elnézett valamit, nem hiszem, hogy ez a 214-es lenne a gépében. Nekem nagyon be kellene baxva lennem, hogy ilyenből építsek egy automatizálást, és illesszem rá egy ARM-os kontrollerre (MCGS) amin WinCE fut... Akkor már inkább DOS-ból kurbliznám... Egy x86-os fostalicskával null-modemen keresztül ahogy az illik, ha már nyomjuk az IT-s retrót
-
válasz
ielektros #6030 üzenetére
Én is csodálkozva olvastam Feri hozzászólását, hogy mi a xart keresnek azok az ősfosok a gépében. Rohadt drágák, idejétmúltak is és masszív szopóroller lelket verni beléjük. Bár lehet, hogy a Kínaiak összekukáztak még párat a null-szériás X4-hez...
Manapság egy Arduino már mindent megcsinál... -
f27
senior tag
válasz
ielektros #6024 üzenetére
Nemszettem meg szett de kb 80cm hosszan csak ezek vannak.
En kb olyan 25-28cm korul gondolok egy ilyent a valosagban
Tehet kb 3 db ilyen lehet benne.
De ahogy neztem ez nem egeszen igy van hanem ezeknek van parjuk is?
Vagyis van ez a vezerlo es esetleg van valami ami ezt is vezerli?
Gondolok itt minden masra a szamgepen kivul eslokorbe?
Bar lehet az mas okoskodas volt a neten.
Az meg hogy minek 72 port bele jo kerdes
De akkor minek bele magneses golyosszelepek bele,mindenfele vakum meg nyomocsovek,illetve amik kattognak is benne hol ott "semmire?" Nem hasznalja a bep oket latasom szerint. -
albi31
aktív tag
válasz
ielektros #6021 üzenetére
Én ebből a szempontból szerencsés vagyok,elkerülnek a hülyék,és ezt nem mondanám,hogy sok a hülye Tb-n,mert ahogy te is mondtad,mindenhol van,ez nem város függő.A nick nevem sem véletlen,a városba mindenki tudja,hogy ki vagyok(így nem kevernek össze még véletlenül sem senkivel aki ezzel foglalkozik,bár mackó-ról nem tudtam,ha csak nem a Viktor jobb keze!),ha számítástechnikáról van szó úgy 2000 óta! (szerény vagyok mi?)
-
netzoli
tag
válasz
ielektros #5992 üzenetére
Én sem számítottam sokkal többre. Max kicsivel nagyobb lelkesedésre
És igen, te kaptál egyet, csak úgy [link]. Mint az egyetlen, aki kicsit az egészet a technikai oldaláról is végig gondolta.
Többieknek: Kb. itt kezdtünk el beszélgetni róla. [link] és konkrétan onnan indult, hogy jó lenne a bios fájlokat gyűjtögetni egy helyen és pont ebből van fent egy darab...
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
ielektros #5974 üzenetére
Igaz,már kicsit nyűgös vagyok így este felé..Sok a ritka barom erre felé.
OKA: Bejön a faszi,már távolról látszott,hogy kuplungos...Megszólal,van 1 "laptotypa" nem kapcsol be,de megy..Haverja megnézte,mondta vinyója "elfüstöl"... kövi kocka..Gép megy vinyója elfüstölt de kiír valami és nem tudja elolvasni... nah itt OFF volt...Másik sony vaio nézzem meg mi van vele nem megy..elfelejtette mondani az illető 2 üveg vodkanarancs landolt benne..
Benji77Bocs ha durva voltam,de tényleg nem arra voltam kíváncsi,hogy hol lehet kapni eredetit.Azért tettem fel a képet, mert amit mutatott f27 az teljesen olyan színre,szagra,ízre..Kíváncsi voltam,miből derül ki,hogy hamis..rá X percre megkaptam a választ...
Rendelni fogok 559et eredetit,kipróbálom remélem kellemeset csalódok. -
Gigabyga
aktív tag
válasz
ielektros #5849 üzenetére
Tárhelyre feltöltést én mindig szűröm az oldalaimon,amiket készítek.(ha van időm)
Felöltött file/kép stb. nevét egy könyvtárral összehasonlíttatom a futó ciklus alatt és nem engedek olyat feltölteni ami nem értelmes illetve nem szerepel.
Az egységes nevet meg megint csak meg lehet szabni és automatice átalakítja mielőtt a szerverre kerülne.
Sőt time függvényt bele lehet rakni a file nevébe és akkor vissza kereshető ki volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged