- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Benji77 #1065 üzenetére
Hát, van amit egyszerűen nem lehet reballozni;
- pl. digitális fényképező panele (0.5 mm vékony PCB, 0.22-es golyós DIGIC IC-vel) én csinálom az országban egyedül
- pl ahol a gyártástechnológia nem engedi a reball-t (ISO 14001) egyszerűen nem szabad reball-ozni a chip-et, reflow vagy megy a kukába az egész PCBMost gondolkodunk, hogy vegyünk egy Yovi ReFlow gépet. Az 6000-es már elég öregecske....
-
Mosuka
aktív tag
válasz
Benji77 #1060 üzenetére
Azért mondjátok, hogy nem kapkodtam el a vételt, és igen is szuper vétel volt.
Igazából KillHates a legjobb példa, hogy a tudás simán kompenzálja a technikát. Lehetne nekem 32 milliós gépem, be sem tudnám kapcsolni, max státusz szimbólumnak lenne jó, szűkebb körben. Ha a NAV is olvasná, "nincs annyim!!!!"
-
f27
senior tag
válasz
Benji77 #1056 üzenetére
Ahhoz, hogy a chip oldalán mérve elérjem a 225C-t, a Hontonnal + 40C-t még rá kellett számolni a HR460-hoz képest
Nem mondod?
Akkor képzeld el ha ekkora külömbséget érzel a mostani két gép között,miket éreznél még komolyabb gépnél?
És csak a forrasztásra gondolok,nem plusz extrákba!Nekem még a chip méretét is megkell adni!
Elsőnek azt hittem egy egy adat mekkora nozlit használok,majd kiderült hogy a nozli méretéhez kalibrálja be az áramló levegőt is tök autómatánHa jól rémlik abba már MCGS vezérlő van igaz?
mennyibe volt most?
-
f27
senior tag
válasz
Benji77 #1030 üzenetére
simán
de lehet 230 felső max fűtésel lejön már
Megfelelően kell beálítani az előmelegítést és megfelelően az alsó fűtést.
Ti itt véreztek el folyton,felső fütést nézitek csak pedig belehet úgy álogatni mindent hogy max 230 fok keljen egy sima natúr chiphez.Mikor még én is kitalálgattam,és nemvolt jó még ugysem igazán,sajnos ahogy látom,sokatok még az én rosz profiljaimhoz képest is rosszabakat álogattok be
Pedig én már közelítettem a gyári profilokhoz,ugy kb 80% osan belenyultam a valós profilokba.
-
f27
senior tag
válasz
Benji77 #1024 üzenetére
Persze nekem is van vagy 10-12 gyári profilom .
Más más minden géptípus.De
Akinek MCGS vezérlője van 3 körös fűtésel,annak jók a gyári profilok. Sőt... Csak azok jók!
260fokkal nemtüzelünk semmit!
Na nagyobb az alkatrész hőigénye más beálítások kellenek és nemtüzeljük !Nekem elhihetiitek a hátam közepére sem akartam töbszáz ezret kifizetni pár nyamvatt számokért!
Én is találgattam elsőnek jólesz ez jó ez már majdnem jó ,és kiderűlt amikor azt hittem hogy jó ugyan olyan X@rvolt az egész!
Észre sem vettem nyirtam ki a chipeket ,nemvolt jó a kötés ,túl lasan forasztottam, túl gyorsan hűtőttem,majd gyorsan forrasztottam, lassan hűtötem,és mindig roszvolt,még akkor is mikor csak csak elindult egy gép...De gyakorlat teszi a mestert,gyakoroljatok
-
f27
senior tag
Én még egyel sam találkoztam ami hibás lett volna.
Olyan volt amit kinyírtam véletlen,de gyárilag hibás egysem
Sőt az az 5db is amit hibásnak véltem mert driver után nem adott képet,ott is kiderült csak a sony notin nem ment minden más notin igen,és hogy összesen 14x volt forrasztva 1 chip és nemhalt meg,az is a gyári hőprofilok alkalmazását igazolja. -
f27
senior tag
Van olyan nap sajnos.
Az ilyen nagyobb tételes gépeket egy szerviz hordja haví 1 alkalommal,nagyritkán 2 alkalommal de olyankor kevesebb van ha kétszer jön.
Az ilyen napok erőltetett menetek 3-4 ember dolgozik egész nap az atompici mühelyembePL mára is csak 3 notim van 1 xbox és 2 vidkari meg ha esetleg hoz valamit a futár ma.
De vannak olyan napok is mikor nézek ki a fejemből,iletve egész nap lejavítok 10 notit amiből 1-2 lesz jó szal nem ipari teljesítménybe toljuk mi sem,csak ugye nefeledkezz meg hogy én keztem ezt az egészet el elsőnek ilyen szinten,és azért az egész országbol ,sőt mostmár külföldröl is küldik folyamatosan a gépeket.
Lenovo valoban ciki volt nehezen leszedhető és töbnyire tönkrevágtuk az alaplapokat mi is anni,márcsak azért is mert a környező alkatrészek alatt a golyók megfeszültek és sanyi.
Most mikor megkaptam a lenovo gyári hőprofilját,és tesztképen az IBM-ből hoztak pár gépet is javításra mindegyik T61 javítása sikres volt és gyakorlatilag nagyon kis piszkálásra lejött a chip.Az aláfolyt piros trutyi nekem is gázos szokott lenni,de ez az új lötyi segítségével fele anyi a szenvedés és tutibb a leszedése is neki.
-
f27
senior tag
Én kb olyan 55-60 ilyen gépet javítottam le,de amit tavaly nyáron csináltam azok is müködnek!
Iszonyat érzékenyek ezek a chipek a hőprofilra,ha nemjól emelkedik és nincs betartva a 6fok/s hűtés már rosz is lesz.
a héten 3db K50 javítottam .
Senki nemjelzett vissza hogy nemüködne,illetve akiket ismerek használják regeltől estig és jók még. -
f27
senior tag
Eddig egy db hibás sem jött ebből a szériábol.
40$ egy chip pontosan 216-0774007
Most egy szériás G86-750-A2 hibás chipeket fogtam ki,de kicserélik mind.
Felteszem megy mind,de nemhajlandóak elfogadni a drivereket,vagy csak a régebbi drivereket.ketté törette a cég velem és kértek fényképeket róla(felirják a sorszámukat ) kis köcsögök
-
nahunn
tag
Ok, de akkor inkább úgy kérdezem, hogy mennyire jó az h óvatosan lepucolom és később chippel együtt enged el (újra). Csak azért kérdezem, mert ha ugyanazon a lapon amin lejött 4-5 pad, a többi pad még durva dörzsölés hatására sem jön le akkor nem "jobb" ha lejön aminek le kell?
-
Tudom. Bír az pöndörödni, de elfuserált dolgokhoz az kell. Pl a múltkor az volt, hogy van egy IDE csatis gép, és forrasszam át SATA-ra. Megcsináltam, de mire végeztem azt hittem befonom a szemöldököm
Ott kellett utoljára kaptonnal maszkolnom; "becsomagolnom" az alaplapi SATA csatit. -
-
BUÉK a bagázsnak!
Ez nagyon durva! És az az über-szopás ha egy ilyen után kapunk meg egy munkát. Minap kaptam meg egy ASUS lapot, ahol az MCP-t koppra leültette egy hőlégfúvó-bubus. Persze az összes furatot sikerült tele nyomnia az ónnal. Hiába raktam rá új chip-et. Persze a zárlat csak a rework után derült ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest