- iPhone topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
300e-ért USB 2.0 na és a kijelző, gondolom 60Hz, mert arról eléggé lapítanak. Megéri. Ja nem.
-
K0vasz
aktív tag
akit nem érdekel a kamera, viszont valami normális, fluid telefont szeretne, annak tökéletes ez. magsafe-ért ugyan kár, dehát nem csinálhatták túl jóra, mert akkor meg ki veszi meg az alap iphone-okat, ugye
-
Halkow.
senior tag
Vártam már az olcsó iPhone-t, 250e tuti vétel lenne de 300e ért átgondolandó...
Az asszony 320e kapta meg az i15-ét ami azért dynamic Island sokat dob, i 16 pro család pedig az abszolút csúcs, csak a titán keret egy f@s, kopik és baromi drága...
15 pro és pro max meg melegedés gondok...
-
-
hapakj
őstag
válasz
TheBikerider #92 üzenetére
de az XR az az XS generáció része, így az is megkapta 18-at. Lényegében a "leggyengébb" telefon ami megkapta.
-
syryus
tag
Jól elcseszte Tim ezt az árazást
Nem lesz itt éjfélkor kígyózó sorok, vagy 2 napos sátor-tábor.
550 szerintem egy psychologiai határ sok előfizetőknek.
Bár a sima 16 jelenleg ha jól tudom 900, túl sok kompromisszumot meg nem kell kötni, leszámítva pár kamera funkciót.
kivancsian várom az eladási adatokat… -
-
hapakj
őstag
válasz
szőröscica #82 üzenetére
hát szerintem XR-t bármire érdemes lecserélni. Amúgy honnan van az infó, hogy több iOS verziót nem kap? egyelőre az a pletyka, hogy iOS 19 is mindent támogatni fog, amit a 18.
-
tony_snow
tag
-
Ezt most mintha nekem rakták volna össze pont így, egyedül azt sajnálom, hogy nincs rajta Android. Jobban tetszik, mint a sima 15-ös vagy 16-os.
Feleségem S24-et fog venni, én vagy Xiaomi 14-et, vagy Xiaomi 15-öt, de most ez a 16e is megfontolás tárgyát fogja képezni. Azt sajnálom még, hogy nem jött a Sony-tól egy Xperia 5 VI.
-
Alex91
félisten
Szerintem ezt 500 dollarert kellene adni, itthon max. 250 ezer huf-ert. Akkor nem is lenne rossz deal, szerintem…
-
szebe
addikt
válasz
szőröscica #82 üzenetére
Ha nem zavar hogy 60hz a kijelző, és "csak" egy kamera van, akkor szerintem vehető.
A18 és apple intelligence miatt jó darabig lesz támogatása. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szőröscica #82 üzenetére
Vagy ez most 300-ért vagy amikor jön a 17-es széria, akkor MM-ből egy normál 16-os 330-ért. Mindenben jobb (de minimum ugyanolyan) a normál 16-os és kapsz egy ultraszéles kamerát is. A Dynamic Island viszont egy fillért nem ér szerintem. Jó ha van, de messze nincs annyira kiaknázva mint lehetne.
-
aujjobba
addikt
válasz
szőröscica #82 üzenetére
A Xr-t csereltem 15-re, sebessegben peldaul eleg nagy elorelepes volt, fotos kepessegekben is.
Ez a kicsike hardverben erosebb, a kamerat nem tudom, de pl. a masodlagost a 15-nel is ritkan hasznalom.Nekem a 15 a dinamikus sziget miatt tetszik jobban.
Szerk.: kameraban visszalepni szinte biztosan nem fogsz.
-
szőröscica
addikt
XR-t erdemes erre frissiteni? Igazabol most is jol elvagyok vele, de mivel tobb ios foverziot nem kap, lassan csereerett. Kameraban nem szeretnek visszalepni.
-
-
aujjobba
addikt
A C1 chip erdekes, az is ebben debutalt, sajat fejlesztesu 5g chip.
Nyomhat a latba a fogyasztas tekinteteben, vegulis a hazon beluli megoldasok eleg jol szoktak sikerulni, teljesitmeny es akkuido szempontbol is. -
Ricardo
titán
Majdnem kihozták 500 dollárért
De legalább incs 64-es verzió.
Szerintem jobb lett, mint amennyire az előzetes hírek szerint gondoltam hogy lesz, de sikerült az árazással érdektelenné tenni.
-
callmeakos
veterán
Atyaisten, ez az egy kamerás hátlap mennyire furán hat, már a jó értelemben
Teljesen letisztult, szinte alap iPhone best of. Ok, nincs dynamic island, na bumm. Inflációval nézve, azért az az 599, nem is annyira rossz. Plusz, ha előfizetéssel meg miegyébbel veszed meg, ahogy azt fentebb is írták akkor nem is egy rossz ajánlat. -
prolad
addikt
Egy gond van ezzel a mobillal, az ára. Megcsinálták a tökéletes 300-350 dolláros mobilt, jó helyen kötötték meg a kompromisszumokat és pont annyit vágtak, hogy ne zavarjon be a 16-nak,de önmagában még egy jó ajánlat lehessen. Csak az árazásnál nem sikerült az SE szellemiségét követni.
Engem személy szerint nem izgatnak az Apple mobilok, de szívesen láttam volna ezt egy alsó középkategóriás árazással, felrázta volna egy kicsit a szegmenst. Ennyiért felejthető. -
ricszol
csendes tag
Valószínűleg elsősorban céges telo, vajon az többi gyártó végre elhagyja a +2mp-es f1ng kamerákat végre ezen felbuzdulva? Végre lenne valami amit tényleg le kéne koppintaniuk. A megsafe hiánya érthetetlen…….kiváncsi leszek a saját modemre…..
-
-
Moonline.
aktív tag
Vártam, de egy 10essel drágábbért már lehet kapni sima 16-ot, akkor az már inkább jobban megéri majdnem ugyanannyi pénzért, nem?
-
Razzul
őstag
válasz
Evil Snowman #38 üzenetére
Nem azért érek többet, mert Apple cuccaim vannak, hanem mert jóval többet keresek mint az emberek 90%-a. De amikor kiteszem a kávézóban az öltönyömben az iPhonet, mindenki tudja, hogy én vagyok a király. És ne felejtsük el az Apple logót sem, többet ér, mint bármilyen más márkajelzés.
-
-
A kijelző 60Hz-en maradt igaz?
-
-
-
hapakj
őstag
jajj nekem is le kell írnom, az iPhone 15-be 6GB ram van
-
Enfield
csendes tag
Hardveraprón ennyiért iphone 15 is van, Sőőt iphone 16 is akad itt ott
-
hapakj
őstag
válasz
Bareszotron #27 üzenetére
bla bla blabla blablabla
-
Juhaszatti
addikt
Ami ebben érdekes az "Fusion" kamera, hogy egy kameramodullal van a normál látószög, meg a 2x-es optikai zoom.
Meg talán az, hogy 8GB RAM-ot kapott. -
Azt hittem csak engem zavar a magsafe hiánya. Amúgy rendben lenne. Azért venném a simát, mert magsafe egy szuper tulajdonság, főleg, ha egy autót többen is vezetnek.
Nyilván aki nem autózik, azt jó eséllyel nem érinti, de nálam ez dealbreaker, ha családtagról van szó.
-
Amacs
aktív tag
iphone 11 80% az gyakorlatilag az SE2020. SE2022 pedig 40%
-
Nézem-nézem a telefon feature-jeit, de egyszerűen nem áll össze a kép, hogy miért ennyi az annyi. Páran már leírtátok előttem, egy jó áras 15 sokkal jobb választás.
Értem én, hogy most minden gyártónál az AI a fő KSP, de úgy gondolom, hogy az a vásárlói réteg, aki 16e célcsoportja, az szerintem annyira nem érdeklődik az AI után.
Ahogy janeszgol is írta én is inkább édesanyámnak vagy édesapámnak tudnám elképzelni, de őket egyáltalán nem érdekli az AI. 250.000 HUF környékén jó ajánlat lenne, de 300.000-ért szerintem nem kérdés, hogy akkor még egy 20-ast rádob az ember egy 15-re inkább.
-
janeszgol
félisten
válasz
Plazmacucci #29 üzenetére
Én már akkor (2009) Apple cuccot használtam, amikor te még a dömpereddel játszottál.
-
-
Húúú, azért itt valami mélyen elnyomott dolog lehet nálad a háttérben.
Alapból, hamis énkép az, hogyha azt hiszi valaki, hogy az általa birtokolt tárgyaktól lesz több, mint a másik.
Bármennyire is fáj az Apple termékek birtoklásával semmivel sem lesz az ember feljebb a társadalmi ranglétán (mondom ezt egy iPhone 16 Pro, egy MacBook, egy AirPods Pro 2 tulajdonosaként, mielőtt jönne, hogy irígy vagyok, mert nekem nem telik Apple cuccokra).
Ugyanakkor a kommented egy gyönyörű kvintesszenciája annak, hogy miért köpködi a mai napig jó pár ember az Apple tulajokat. Pedig ti csak a hangos kissebség vagytok.
-
AMD94
kezdő
Még a 14 is jobb választás mint 16e .
-
-
Legendd
senior tag
Az a vicces, hogy ennyiért is sokan megveszik majd, mert manapság a 300k nem annyira elérhetetlen. Szolgáltatóknál pedig pláne, itthon úgyis 80-90% az operátori eladás.
És hosszú szoftvertámogatás, korrekt kamera, OLED stb. Ez egy átlag júzernek vagy céges telefonnak bőven elég.
Szakmai szemmel persze egy S24, egy Xiaomi 14 vagy egy jó Motorola is messze többet tud. Mégse iPhone egyik sem.
Tehát lehet szidni, hogy drága, mert az, de ez senkit nem fog érdekelni. Sajnos, vagy nem sajnos.
Hogy jobb-e egy i15 az jó kérdés, mert alig drágább, de csak 4 GB RAM van benne, sokat jelenthet ez később még.
Meglátjuk, az tuti, hogy megnézem -
-
bedee
csendes tag
512 gb-os 450-ért komoly...
-
-
manokaki
addikt
válasz
TheBikerider #26 üzenetére
De igazábol ezt kinek csinálták ennyiért , nem értem ezt az üzletpolitikát
-
Bareszotron
kezdő
Remélem ez 30hz es lesz, ha már az alap modell 400 ezerért 60hz
-
-
Talib21
tag
-
nozs23
addikt
válasz
janeszgol #17 üzenetére
Magsafe, Dynamic Island, Fényerősebb kijelző, UW kamera
Csomó kamerás feature nem megy az e-vel:
- nincs szenzor stabi, csak optikai
- action mode
- next gen. portrék
- cinematic videoAztán van egy pár dolog, amit ez az új tud jobban. Azért nem jelenteném ki semmiképp, hogy ez jobb deal, mint egy jóáras 15.
Az Apple oldalán tök jól össze lehet vetni őket: link
-
sohajda90
aktív tag
Az ár annyi, amennyi, én is az $500-ból kiindulva 279.990 Ft-ra tippeltem, de végül legalább nem 64 GB lett az alapkiszerelés. Ami viszont fingreszelés (nem hinném, hogy ezen sokat spórolt az Apple) az a GPU butítás meg a MagSafe kompatibilitás mellőzése. GPU-n tényleg nem értem a módosítást: nem lenne egyszerűbb csak egy fajta A18-at gyártani meg arra optimalizálni? A MagSafe meg egyenesen ön-gól, 2020-as i12 óta minden mobilban benne van, akkor ennek miért kell kiesnie az ökoszisztémából?
Amúgy céges telefonnak ideális: nálunk (bizonyos szint felett) a cég mindig az aktuálisan elérhető legolcsóbb iPhone-t adta, ami eddig azt jelentette, hogy pár éves modellt kaptál (pl. tavaly / tavaly előtt azt hiszem még i12-t), na most adhatják ezt, mint legolcsóbbat és legalább a teljesítmény nem "régebbi" lesz, céges telefonnál meg ennyi kompromisszum (egy kamera, kicsit gyengébb GPU) megengedhető, révén nem a multimédiás használat az elsődleges cél... -
manokaki
addikt
És ez tényleg 120Hz-es kijelző
300-ért !?
-
smokin
tag
Végre újra olyan telefon amink csak egy kamera van!
-
scyllarus
veterán
250 volt a legoptimistább becslés is. Mindegy, nekem az SE 2022 jövőre még jó lesz, akkor olyan 120 körül megéri erre cserélnem.
-
válasz
alkatraz3000 #14 üzenetére
Olcsóbban is be lehet majd szerezni, így van. Akinek nem fontos a 3 év gari és elég az 1 év.
-
K0vasz
aktív tag
ha más dolgokban nem butítottak rajta (az ultranagylátószögű kamerát én pl. kábé sose használom, a notch vs kamerasziget meg szerintem lényegtelen, batárnagy mindkettő), akkor ez elég pofás az alap iphone-hoz képest
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #5 üzenetére
Nem tudom, már a SE2022 is 200k felett volt. Aki a SE4-et (ami 16e) 200k alá várta az eléggé amatőr.
-
alkatraz3000
senior tag
Szerintem eleg jo csomag lett. Aztan majd nem appletol, arukereson 220ert pikpak elerheto lesz, az meg mar ugy verhetetlen szinte ilyen hardverral.
Iphoneal menozni mar nagyon nem divat, az nagyon 2011.
-
atiska007
senior tag
Egy 15 350.000-ért jobb vétel.
-
válasz
TheBikerider #1 üzenetére
De legalább nem 64 GB tárhellyel.
-
-
RaZroX
addikt
Hát amúgy.. 15-nél jobb deal, 16-nak meg semmi értelme nálunk. Bár én is 270-re számítottam.
-
Razzul
őstag
Engem ebben csak az basz fel kurvára, hogy a sok prolit most a válsághelyzetek és a gazdasági visszaesés miatt kirúgják a munkahelyéről, ahonnan most elmennek kb. ennyiért vagy még ennél is kevesebbért (tehát szaré' hugyé') Foodpanda futárnak, de azért lesz budget iPhonejuk amivel majd tudnak feszíteni a villamoson, mert ugye kocsira már nem telik...
-
válasz
hegedus001 #5 üzenetére
Én nem, de 500$ -ért már oké lett volna az induló ár, sok cikk ezt harsogta.
más: viszont nincs 64 gb, mint amit szintén jósoltak, néhányan
-
válasz
sherlock82 #4 üzenetére
Szerintem is.
Van egy SE 3-mam, talonban a polcon, hibátlan...kiváló működés. -
hegedus001
aktív tag
Mégis ki a fene várt egy iPhone-t 200 alá? (Főleg a bajnok forintunkkal)
-
sherlock82
senior tag
válasz
TheBikerider #1 üzenetére
Az épp elég . : /
Iphone se 2 ről szerettem volna erre váltani, de ez az túlzás szerintem is. -
cs.zs.
veterán
Volt aki 200.000 Ft alá várta, ahhoz képest sokkoló,
máshoz képest nem annyira -
janeszgol
félisten
Ezt anyámnak megveszem. Májusban hosszabbítok, addigra remélem elérhető lesz a Vodánál, mostmár One-nál.
Esim, többcsatornás hang, és a lényeg a 24 mpx-es fotózás. Májusban veszek egyet muternak.
-
Egy 100-zassal drágább lett, mint mondták mindenfelé jópáran...(dollárban)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem iPhone SE 4 lett a készülék, hanem iPhone 16e. Drágábban is kezd, mint az SE.
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- HP szerverek áron alul
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest