- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kali_c
tag
válasz
szabonagyur #187 üzenetére
Teljesen igaz.
Miért vennénk 2-3 éves telefont? Akinek nem kellenek a pro funkciói annak tökéletes a 16e. De nem 2.5 éves 14. Mekkora marhaság. -
Misogi
aktív tag
A 60Hz egyébként valóban vicces, 2025-ben, egy 300 ezer forintos telefonnál.
De az Apple jól ismeri a vásárlóit, és tudja hogy úgy is megveszik. Kb. az egyik ha nem a legnagyobb oka annak hogy a Pro modelleket veszik, a 120Hz kijelző, nyilván érthető. Ha az alapmodel is 120Hz lenne, akkor kb. meg is szűnhetne a Pro line.
-
USB2, 7.5W - LOL, az Apple totál hülyének nézi a vásárlóit, mindezt 300 rongyért.
-
Misogi
aktív tag
válasz
szabonagyur #187 üzenetére
"Újonnan 13-at de 14-et sem vennék már"
Miért?
-
Misogi
aktív tag
válasz
Elit3Zotya #190 üzenetére
Az egyetlen gond már csak az, hogy iOS tele van felesleges animációkkal és hiába rohadt erősek a telefonok, az animációk miatt lassabbnak érződnek mint mondjuk egy ugyanolyan vagy gyengébb androidos telefon. Bár azt hozzá kell tennem, hogy az iOS nagyon jól néz ki, míg az android, hát...
-
válasz
Bareszotron #27 üzenetére
Jó de az apple féle 30hz olyan mint a droid féle 120hz..
-
Z_A_P
addikt
válasz
hegedus001 #5 üzenetére
Miii?? Több mint 200e FT? Vicc
Hogyhogy ki várta 200 alá? Én 150 alá vártam. -
Misogi
aktív tag
Nem tudom mit vegyek jelenleg.
Egy régi Samsung Galaxy S10 Lite telefont váltanék.
Mit gondoltok? Vegyek egy új iPhone 13-at, vagy "felújított" 13 Pro-t esetleg 14-et? Hardveraprorol nem merek venni, mert már benéztem egyszer egy teloval amit vásárlás után pár hónappal tiltottak...
Esetleg várjak Pixel 9a-ra?
-
doxit.hu
csendes tag
Az én véleményem az, hogy ez rendben van. Olyan helyeken kötöttek kompromisszumot, ahol ez annyira nem fáj. Ellenben a hosszútávú használatot biztosító alap dolgokban rendben van. A 15-höz képest erősebb chip, több RAM, jobb akku üzemidő és a várhatóan hosszabb szoftveres támogatottság. Ezek többet számítanak szerintem objektíven, mint a dynamic island, Qi2 vagy a dedikált dupla kamera. Ami talán tárgyilagosan fájó az a kijelző fényerő, de szerintem a fent említett 'pozitívumok' fényében még ez is elfér.
Az árát persze kimaxolták, de Apple mércével szerintem ez mint 'package' tök oké és én jobb választásnak tartom hosszútávon, mint a 15-öt. -
Lojkus
csendes tag
Nekem ez tetszik. Gondolkodom rajta. 3 éves a 13 minim és már látszik a kis kijelző hátránya, illetve nem vagyok nagy mobilos, de ha olyan napom van, hogy mégis nyomogatni kell, akkor azért tölteni kell napközben. Tetszik az is, hogy nincs rajta az új kameravezérlő gomb. Bár a 16 nagyon tetszik, de kevesebb az üzemideje és az új gomb is zavar rajta. Most már lehet a 16e lesz nálam a befutó.
-
titi12
aktív tag
„60 másodpercenkénti képkockával”?
-
-
Cecevok
tag
Ahhoz képest, hogy az i14 450e-el nyitott, a 16e 300e kezdőára nem is olyan sok. Bár én inkább i15 vennék, nekem az 1 szem kamera karcsú.
-
Gábor-KJ
őstag
-
Hallosz
senior tag
válasz
janeszgol #102 üzenetére
Szerintem a LAG és a képfrissítési frekvencia két külön történés. Bár van átfedés közöttük, ebből a szempontból van alapja amit írsz.
- A Pixel 9-en 120-as a kijelző, ám a görgetésnél egy egy pillanatra volt benne röccenés, de, éles maradt a karakterek kontúrja, még eközben is.
- Az i14.nél fluid a görgetés, nincs röccenés, ám a karakterek kontúrja a görgetés irányával ellentétes oldalon, a kissé fellazul.
Engem például ez a két jelenség zavar(t)
-
batai15
félisten
válasz
janeszgol #147 üzenetére
Szintén látom. 15->su23--16pro . A Samsung a 120hz ellenére darabos volt , a 15 és 16pro között is sok a különbség a pro motion javára. A 15 csere oka pont a 60hz volt. Napi használatban nem volt zavaró de maga a tény hogy egy utolsó meze droid is többet tud zavart . A magsafe hiánya indokolható , csak hogy ez is inkább fillér @@@ .
-
judas13
addikt
válasz
Stauffenberg #165 üzenetére
"Wow! Nem is tudtam, hogy kellett volna hiányoznia a 120 Hz-es mobil kijelzők feltalálása előtt a 120 Hz-es mobil kijelzőknek."
Igen csak hívőkkel ne. Mintha galambokkal sakkoznál.
Ahogy a téli gumiabroncs sem hiányzott senkinek sem télen amíg fel nem találták, majd évtizedekkel később el nem kezdték a tömeggyártását.120 Hz alá már nem adom. De ha valaki ilyet vagy éppen egy Light Phonet használ, saját választás.
szerk. Dbrand mekkora troll már
-
A Dbrand tokgyártó cég már meg is trollkodta a kihagyott magsafe-et.
Részlet a hírlevelükből: -
doooo
veterán
Wow... azért mindig tudnak újat mutatni.
-
blueMerle
veterán
Tudom, tudom, nem alma, de ennyiért van már S25 is, újonnan, hivatalosan, csak ugye almát a körtével, bár én az S25-öt venném
. De mindettől függetlenül nem sikerült rosszra, kifejezetten tetszik, szolgáltatói kedvezménnyel egy közepes díjcsomagban ez nálunk be fog esni 400 euró alá (na persze nem első körben), az pedig 24 hónapra szétírva 0 önerővel 16 euró havonta, ami szerintem elég baráti ár érte és annyiért nagyon jó vétel.
És persze kinek? Szerintem ez elsősorban azoknak készült, akik első iPhone userek, aztán ott vannak a céges flották, és végül az iPhoneosok, de 13 felett én nem váltanék ha nem muszáj (vagy nem erre)
Mindenesetre döbbenet ez a brutális hate, szerintem ez egy nagyon jó készülék lett (mondom ezt hardcore Androidosként), ez bevezető listaár, innen ez csak lefelé megy.
-
dodo1114
csendes tag
Akkor eldőlt Pixel 9 pro
Ty Apple -
Depiboy
tag
Uhhh ez az árazás szerintem túl durva, legolcsóbb iPhone-nak ami újként elérhető nagyon túlzás főleg a kapott funkciókat szemlélve, az apple intelligence szerintem senkinek sem ér egy forintot sem nemhogy plusz százezret. Úgy érzem szüleim jelenlegi SE modelljeik a végsőkig fognak futni....
-
ddaydome
senior tag
Én laikus vagyok, de amúgy, ha az iPhoneokban ugyanazok a panelek vannak, akkor nem lehetséges, hogy a sima modellekben "csak" szoftveresen van tiltva a 120hz és valahogy be lehetne kapcsolni?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Evil Snowman #160 üzenetére
Wow! Nem is tudtam, hogy kellett volna hiányoznia a 120 Hz-es mobil kijelzők feltalálása előtt a 120 Hz-es mobil kijelzőknek.
Nekem nem fáj a 60 Hz-es telefonod, Pro Max-em van, de attól még a szokásos Apple vallási bullshit nem nagyon hat rajtam. Vallással meg nem vitatkozunk.
-
Doki42
őstag
Hát, na izé……
Ez szerintem itthon nem versenyképes ennyiért, pont -
Stauffenberg
nagyúr
Mivel az iPhone Pro modellek csak bújtatott áremelések, ezért előbb azt kell kitalálni, hogy azokat mivel tudják megindokolni. Ha megkapja az iPhone Lite (un. "sima" iPhone) is 400 ezerért azokat a dolgokat, amiknek már réges rég alapnak kellene lennie, akkor mivel adod el a Pro-t utána?
Mondjuk ennél jobb bizonyíték nincs arra, hogy mennyire bullshit dolgok miatt neveznek egy telefont Pro-nak.
-
K0vasz
aktív tag
egyrészt az alap iphone is 60Hz-es, úgyhogy ebbe nyilván nem rakhattak jobbat
másrészt nekem telefonon egyáltalán nem tűnt fel a 120Hz. ha egy 60Hz-es mellé tenném és elkezdeném mindkettő vadul pörgetni, akkor lehet, hogy kijönne a különbség, de így nem. monitoron viszont egyből feltűnt a 144Hz
"300e-ért USB 2.0" - ki a franc köti rá gépre a telefont és kezdi el másolgatni a fájlokat 2025-ben?
utoljára úgy 2007-ben csináltam ilyesmit, még az android korszak előtt
-
válasz
Stauffenberg #139 üzenetére
Értem amit mondasz, de ha azt vesszük, hogy előtte 10 évig SENKIT nem érdekelt, hogy 60 Hz-es a kijelző, és most is szerintem az okostelefon userek minimum 75%-nak fogalma sincs róla, hogy hány Hz-en üzemel a készülékük kijelzője, addig úgy érzem, hogy ez az egész csak vihar a biliben.
Nyígni lehet, de ettől függetlenül az Apple esetén többek között ez is az egyik olyan feature ami megkülönbözteti az "alap" készüléket a Pro-tól. Lásd MB vonal, iPhone és iPad vonal.Teljesen felesleges minden új típus család kiadásakor ezt felhozni szerintem.
-
Sajnálom, érdekes dolog a szem, az enyémnek is van háklija csak más fajta.
Mondjuk az elmúlt időben én is mintha érezném a különbséget, 4-5 óra 60Hz-es MB Air használat után frankón bevörösödik a szemem, ugyanennyi idő eltöltése a 240Hz-es Razer Blade előtt pedig nem produkál vörösödést. Konklúzió, kell egy MB Pro. -
aujjobba
addikt
válasz
nincsnév007 #156 üzenetére
Sot, bugok is elofordulnak.
Legutobb egy safari + jelszokitoltes + faceid kombotol kifagyott az egesz rendszer ugy 10 masodpercre. -
PDA_FAN
tag
válasz
janeszgol #143 üzenetére
"Én amit nem értek az a magsafe utáni vinnyogás."
Képzeld, vannak jó tokok, amikkel a Magsafe autós tartó megtartja a telefont, még kocsiban is. Sőt, a töltés is működik :-)
Nekem is ilyen van, és már nem fogok visszaállni a kábeles baszakodásra. Ráadásul ez egy filléres megoldás, amit az Apple jól láthatóan nem azért hagyott ki, hogy spóroljon, hanem hogy a vásárlók egy részét a drágább készülékek felé terelje. -
válasz
janeszgol #143 üzenetére
Pont hogy nem kell rá nemhogy szar, semmilyen tok. Apple oldali “szabvány”, autós tartó, vezeték nélküli töltés illesztő.
Kár érte nagyon, bár ha ez a széria is menni fog, minden évben felfele, akkor még később lehet jobb. Nem az lesz, hogy évekre be van “ragadva” az SE készülék. Remélem lesz még ai nélküli jó áras SE is (tudom az is magsafe nélkül)
-
mSchumi87
senior tag
Masodlagos telonak kicsit draga mulatsag
-
aujjobba
addikt
Akkor talan jovore az i17-ben, bar szerintem nem lehet majd ProMotion a neve, ha nem-Pro teloban lesz, es lehetne valami limitacio, mondjuk max 90Hz.
Csak spekulalok, de valamilyen formaban idovel le szoktak csorogni a Pro josagai az alapmodellbe.
Az SE meg a masodik vonalban meg kesobb. -
janeszgol
félisten
-
rep3at
őstag
válasz
Na ez az amiért nem vennék soha "sima" modellt. Ha egyszer láttál már 120 Hz-es kijelzőt akkor a 60 Hz már szinte befogadhatatlan. Vajon melyik szériánál jön el az az áttörő és világelső pillanat hogy egy 3-400 ezres telefon is megkapja ezt a ma már basic kijelzőt? Ez még a lassú USB (mondjuk végre legalább C) csatinál is jobban idegesít.
-
Roxbury
őstag
válasz
janeszgol #137 üzenetére
Azóta olyan fejlődésen esett át a szemük és az agyuk, hogy már 960 fps-ben látnak mindent, mint a légy. Repülnek is a szarra.
Én elhiszem, hogy a te szemed nem látja, de azt is hidd el, hogy más szemét viszont mindig is zavarta, de durván.
Attól, hogy te nem látod, hidd el, nem leszel kevesebb, vagy rosszabb ember. Egyszerűen minden ember más. Emiatt ne rajtunk töltsed ki a haragodat, mert éppen nincs igazad kérlek. Szeretünk téged és örülünk, hogy itt vagy velünk a fórumban.
A 16e-re visszatérve. Nekem amúgy tetszik. Ha 120hz lenne én komolyan elgondolkodnék rajta másodlagos telónak.
-
janeszgol
félisten
válasz
Én amit nem értek az a magsafe utáni vinnyogás. Az csak egy mágnes, attól még a töltési sebességet megvágták volna. Igen tudom autóstartó. Nos mivel sokan megveszik az olcsó szar tokot, az nem marad meg semmin. Akkor minek is a magsafe?
Ha pedig pad töltőt használ az ember, azon rajta marad a nem magsafe-es teló is.Valaki magyarázza el nekem miért fontos ez ennyire. De sokan a magsafe hiánya miatt akadtak ki, nem csak ezen a fórumon. Minden mást elnéztek volna, de ezt nem. Miért?
-
ddaydome
senior tag
Ha Applen belül nézem az i15 vagy 16 szerintem jobb vétel lehet, de ehhez még kellene egy teszt is.
I16 nagyobb helyen 340e, szóval nincsen dràmai különbség.
Ha Apple vs Android, akkor s24 vagy xiaomi 14.
Ez a telefon 260-270e körül lenne jó vétel apple vonalon, én azt gondolom. -
hapakj
őstag
válasz
semmi gond a 60Hz-el. Az emberi szem úgysem lát többet
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Evil Snowman #131 üzenetére
Nem tudom te mikor néztél utoljára naptárat, de az lassan 8 éve volt. Az Apollo űrprogramban kevesebb idő kellett ahhoz, hogy ember lépjen a Holdra, mint ameddig elnyújtják, hogy az alap iPhone is képes legyen a 120 Hz-re.
Komolyan már csak azért várom, hogy ez végre megtörténjen, mert a hiányán károgásnál már csak az idegesítőbb, mikor megpróbálják megmagyarázni, hogy teljesen oké egy drága telefonból kihagyni, hogy "Pro" címkével, felárért adják oda. Ez olyan, mintha az 5-ös BMW-ben (és nem a Tata Nano-ban) nem lenne alapból klíma, csak az M-es csomagban, de megmagyaráznád, hogy felesleges is, mert neked amúgy sincs rá szükséged a komfortos közlekedéshez.
-
janeszgol
félisten
válasz
Azóta olyan fejlődésen esett át a szemük és az agyuk, hogy már 960 fps-ben látnak mindent, mint a légy. Repülnek is a szarra.
-
janeszgol
félisten
i12: Super Retina XDR OLED, HDR10, Dolby Vision, 625 nits (HBM), 1200 nits (peak)
i15: Super Retina XDR OLED, HDR10, Dolby Vision, 1000 nits (HBM), 2000 nits (peak)
Most a fényerőkülönbséget hagyjuk. Egyforma igaz? Az i15, amit pluszban tartalmaz: HDR10, Dolby Vision.
Az i12 kijelzők felét az LG gyártotta, a 15-ök kijelzőjét >90%-ban a Samsung. -
Roxbury
őstag
válasz
Rossz volt akkor is. Engem világ életemben zavart. Csakhogy nem volt más...
Megmondom őszintén sosem hittem, hogy valakit ez nem zavar, engem konkrétan nagyon durván zavar, de annyira, hogy stresszt okoz.Pár éve viszont a kollégámnál teszteltük és valóban vannak olyan emberek, akiknek a szeme nem veszi észre a különbséget a 60 és a 120 között. Meglepődtem nagyon, de ez létező jelenség.
-
joey04
titán
Hát ez egy rakás szar. De persze várható volt.
-
-
Fuxosbömis
tag
Szegény ember iphone 16-osa.
-
PDA_FAN
tag
válasz
Carlos Padre #111 üzenetére
"Egeszen addig tetszett mig odaig nem jutottam az olvasasban, hogy nincs benne MagSafe magnes."
Ugye, milyen profi az Apple? Egy filléres alkatrész kihagyásával máris az olcsóbb termékükről átterelik a vásárlók egyharmadát a drágábbra. Engem is ezzel riasztottak el a vásárlástól. Már nem fogok visszaállni a régi fajta töltőkre.
-
-
classic B
senior tag
Kicsit drága lett, én is alacsonyabb nyitóárra számítottam. Előrendelni nem fogom, de érdekes lehet számomra a későbbiekben, amikor az SE 3-at cserélem.
-
Garada
őstag
Ezt mondjuk nagy hiba volt kihagyni.
-
szabonagyur
félisten
Ugye azt sem szabad elfelejteni, hogy az i15 még más árfolyammal számolva jött ki ennyire Applenél. Ha marad Apple.com-n az is esélyesen újra lesz náluk számolva, mint történt többször is már.
Powerbeats megjelenése egy jó példa erre:
Powerbeats Pro 2 135e HUF, Airpods Pro 2 115e Ft jelen állás szerint, 249 USD a apple.com-n mindkettő.
-
hapakj
őstag
válasz
szőröscica #118 üzenetére
elhiszem, hogy teljesen használható ma még.
Úgy értettem, hogy kb az aktuálisan kapható verziók, már szinte minden paraméterben jobbak, szóval egyértelműen előrelépés egy csere.
Én egy iPhone 12-vel vagyok így hogy teljesen jó, s nem érzem hogy egyelőre lecserélném.
-
hapakj
őstag
Ez utóbbi 4 hozzászólás zseniális
-
Atkooo
csendes tag
Összefoglalnám akkor itt az előzőek gondolatait kiegészítve az enyémmel:
Tényleg nem igazán éri meg ez a jószág, és nem csak azért, mert önmagában drága, hanem mert ott van a 15 és a 16, amiket ahogy most néztem teljesen hivatalos garis forrásból újonnan be lehet szerezni cirka 300 és 340 rongy körül
Aki ezt a belépő kategóriát keresi, az szinte biztos hogy nem érzi meg a +2GB RAM vagy az eggyel újabb generációs chipben a különbséget, mert gondolom alapvetőbb taskokra használja
Úgyhogy egyetlen dologban tud tényleg versenyezni ez a e kiadás: az akksiidő, abban ugyanis lefőzi mindkettőt az új modem meg a nagyobb akksi miatt
Ezt látva pedig tényleg nem tudom ki fogja ezt venni -
tray86
tag
6GB
-
Carlos Padre
veterán
Egeszen addig tetszett mig odaig nem jutottam az olvasasban, hogy nincs benne MagSafe magnes. WTF?
Most mar biztos, hogy megvarom az Iphone 17-et. -
Ricardo
titán
16e mint "eláraztuk"?
-
janeszgol
félisten
De a 16e prociban sokkal erősebb a 15-nél. Nézzétek meg a 15 vs 16-ot. Egy magosban is 30% a difi. Többmagosban is. Plusz 8 GB ram. Oké elég a 6 is most, meg később is elég lesz. Meg aztán ki tudja mit talál még ki az Apple, hogy a 16e-t időtállóbbá tegye, mint a 15 szériát.
Specre jó a 16e szerintem. Én a 15 ellenében is a 16e-t venném.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem iPhone SE 4 lett a készülék, hanem iPhone 16e. Drágábban is kezd, mint az SE.
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest